Cum să facem față după moartea unui animal de companie

Pentru proprietarii de animale de companie, pierderea unui animal de companie este mai mult decât pierderea unui animal, este și pierderea unui prieten și a unui însoțitor. Poate fi dificil de a face față după moartea unei pisici, câine sau orice alt animal de companie pe care l-ați deținut și îngrijit. Veți experimenta probabil etapele de durere și trebuie să vă sprijiniți pe sprijinul familiei și al prietenilor să vă ajute să mergeți mai departe. Ați putea dori, de asemenea, să plătiți un omagiu memoriei animalului dvs. de companie ca o modalitate de a vă procesa emoțiile și de a vă onora animalul de companie drastic.

Pași

Metoda 1 din 3:
Care se confruntă cu etapele de durere
  1. Imaginea intitulată face ca moartea unui pas de companie 1
1. Fiți conștienți de faptul că toată lumea se confruntă cu durerea în moduri diferite. Durerea este un proces intens și se întâmplă adesea treptat. Toată lumea procesează durerea diferit și nu există o perioadă de timp "normală" de la îndurerat, astfel încât să vă simțiți mai bine după câteva săptămâni, luni sau chiar după un an. Fiți răbdători și permiteți-vă să vă simțiți durerea pentru animalul dvs. de companie, deoarece acesta este un mod important de a procesa moartea animalului dvs. de companie.
  • Deși puteți încerca să ignorați durerea, acest lucru va face probabil doar mai rău. Mai degrabă decât să vă lăsați sentimentele și emoțiile, poate fi mai util să vă permiteți să treceți prin etapele de durere și să vă vindecați în timp. S-ar putea să experimentați mai multe dintre etapele de durere sau doar câteva dintre ele, dar indiferent de procesul dvs. de îndurerat, este important să vă lăsați să apară și să nu vă păstrați emoțiile ascunse sau să vă suprimați sentimentele de tristețe și singurătate.
  • Imagine intitulată face față după moartea unui pas de companie 2
    2. Încercați să evitați să vă simțiți vinovați pentru moartea animalului dvs. de companie. Una dintre etapele inițiale ale durerii se simte vinovăția și responsabilitatea pentru moartea animalului dvs. de companie. Încercați să evitați să întrebați "ce se întâmplă" și să vă gândiți la "numai dacă". Acest lucru vă va face să vă simțiți mai rău și să faceți mai dificil să treceți prin durerea voastră.
  • Luați timp pentru a vă reaminti că nu sunteți responsabili pentru moartea animalului dvs. de companie și că moartea animalului dvs. a fost în afara controlului dvs. Dacă credeți într-o putere mai mare, vă puteți ruga pe moartea animalului dvs. și să discutați cu puterea superioară ca o modalitate de a lucra prin sentimentele voastre de vinovăție.
  • Imaginea intitulată face ca moartea unui pas de companie 3
    3. Confruntați-vă sentimentele de negare. O altă etapă inițială de durere este refuzată, unde vă puteți simți că animalul dvs. este încă în viață. S-ar putea să aveți dificultăți de a veni acasă pentru a nu găsi animalul dvs. de companie care vă așteaptă sau nu trebuie să scoateți cina în fiecare noapte, așa cum faceți de obicei, pentru animalul dvs. de companie. Mai degrabă decât să vă spuneți că animalul dvs. de companie ar putea fi în viață undeva, este important să fiți în față și cinstit cu privire la realitatea situației. Negarea morții animalului tău va face mai dificilă să treci peste moartea animalului tău și să faci față.
  • Imaginea intitulată face ca moartea unui pas de companie 4
    4. Eliberați-vă mânia în moduri sănătoase. O emoție cheie în procesul de îndure este mânia, care poate fi îndreptată spre șoferul mașinii care ți-a ucis animalul, boala care a ucis-o, sau veterinar care "a eșuat" să-ți salveze viața animalului. Deși furia dvs. se poate simți justificată, ținându-se că poate duce la sentimente de resentimente și furie, ceea ce vă va face să vă simțiți mai rău pe termen lung. Furia vă poate distrage, de asemenea, să vă rezolvați sentimentele de durere și să vă împiedicați durerea, mai degrabă decât să o eliberați și să începeți să vă vindecați.
  • Eliberarea furiei într-un mod sănătos poate însemna înclinarea pe sprijinul familiei și prietenilor sau concentrându-vă pe auto-îngrijire, unde faceți activități care vă fac să vă simțiți bine ca drumeții în aer liber, făcând un proiect creativ sau socializați cu prietenii buni. Gândiți-vă la activități care vă pot ajuta să vă eliberați furia într-un mod care se simte util și sănătos, mai degrabă decât distructiv și dureros.
  • Imaginea intitulată face ca moartea unui pas de companie 5
    5. Lăsați-vă că vă simțiți trist, dar luptați împotriva depresiei. Un simptom natural al durerii este sentimentele depresiei, care vă pot lăsa să vă simțiți fără putere pentru a face față emoțiilor. În timp ce este sănătos și important să vă lăsați să vă simțiți trist despre moartea animalului dvs. de companie, sentimentul deprimat vă poate face să vă simțiți purtați, singuri și izolați.
  • Luptați sentimentele de depresie prin sprijinirea prietenilor și a familiei, ocupându-vă timpul cu activități care vă bucurați și petrecerea timpului creând un tribut pentru animalul dvs. de companie. Concentrați-vă pe încercarea de a lucra prin sentimentele de tristețe, astfel încât acestea să nu se dezvolte în sentimente de depresie.
  • Metoda 2 din 3:
    Înclinându-se pe alții pentru sprijin
    1. Imaginea intitulată face ca moartea unui pas de companie 6
    1. Distribuiți-vă sentimentele și emoțiile cu familia și prietenii. Mai degrabă decât să vă păstrați durerea față de tine, nu vă fie frică să vă împărtășiți sentimentele cu familia apropiată și cu prietenii. Dacă un prieten oferă să se oprească pentru o vizită, spuneți "da", chiar dacă nu vă simțiți că vorbiți cu cineva. Pur și simplu așezat cu un prieten simpatic și vorbind despre lucruri triviale vă poate face să vă simțiți mai puțin singuri și izolați. Ajungeți la familia dvs. și încercați să le vedeți mai des, deoarece pot oferi gânduri confortabile și bune care vă pot ajuta să vă amintiți animalul dvs. cu drag și să vă procesați durerea.
    • Țineți minte că unii oameni ar putea să nu înțeleagă cât de profundă este pierderea dvs. față de animalul dvs. de companie. Ei pot întreba: "Care este marele afacere? Este doar un animal de companie!"Familia sau prietenii nu pot să înțeleagă cum pierderea unui animal se poate compara cu pierderea unei persoane și nu pot fi la fel de simpatice cum vă puteți aștepta. Încercați să nu luați acest lucru personal, deoarece acestea nu pot avea un animal de companie propriu și astfel încât să nu vă înțeleagă legătura cu animalul dvs. decedat.
  • Imaginea intitulată face ca moartea unui pas de companie 7
    2. Ajungeți la prieteni care au pierdut și animalele de companie. Căutați familia și prietenii care vor fi simpatici la durerea voastră și vor înțelege cum se simte să-și piardă un animal de companie. Petreceți timp împreună vorbind despre animalele de companie și împărtășiți amintiri ale animalelor de companie. Ar trebui să găsiți înțelegerea și legătura reciprocă cu alți proprietari de animale de companie care au experimentat, de asemenea, pierderea și durerea.
  • De asemenea, puteți ajunge la alții care pot înțelege pierderea animalelor prin intermediul grupurilor de sprijin pentru pierderea animalelor de companie online și panourile de mesaje online. Sprijinul de la alți proprietari de animale de companie poate fi cheia pentru a vă ajuta să vă procesați durerea.
  • Imaginea intitulată face ca moartea unui pas de companie 8
    3. Practicați auto-îngrijirea prin socializare și rămâne ocupată. Auto-îngrijirea este foarte importantă atunci când vă simțiți scăzut și vă poate ajuta să vă simțiți mai bine fizic și mental. Aveți grijă de nevoile dvs. emoționale prin socializarea cu alții și făcând activități cu ceilalți care vă bucurați să rămâneți ocupați și să nu vă ocupați de durerea voastră. Acest lucru ar putea explora un nou hobby, cum ar fi pictura, desenul sau rularea prin îmbinarea unei clase sau a unui grup. Sau ați putea să vă alăturați unui grup de fitness pentru a vă asigura că vă exercitați în mod regulat pentru a vă îmbunătăți starea de spirit și pentru a lupta împotriva sentimentelor de depresie.
  • De asemenea, puteți practica auto-îngrijire proprie prin a face o activitate solo pe care o bucurați, răsfățați-vă cu un masaj sau o baie lungă și luați timp singur pentru a citi sau face ceva calmant și relaxant. Încercați să nu petreceți prea mult timp în timp ce faceți față pierderii animalului dvs. de companie, deoarece acest lucru poate duce la izolare și singurătate. Mențineți un echilibru de timp cu alții și timpul cu dvs. pentru a vă asigura că aveți grijă de nevoile dvs. fizice și emoționale în timpul acestui timp greu.
  • Imagine intitulată face față după moartea unui pas de companie 9
    4. Discutați cu un terapeut de durere, dacă este necesar. Uneori, durerea poate fi copleșitoare și puteți găsi că încă vă simțiți deprimați și supărați, chiar și după ce ați vorbit cu familia și prietenii. Dacă durerea dvs. vă provoacă să vă simțiți fără putere și nu puteți funcționa, este posibil să doriți să întrebați medicul pentru o trimitere la un terapeut de durere. De asemenea, puteți cere familiei și prietenilor o trimitere la un terapeut de durere pe care l-au dus la ei înșiși, cu rezultate pozitive.
  • Metoda 3 din 3:
    Plătiți un omagiu animalului dvs. de companie
    1. Imagine intitulată face ca moartea unui pas de companie 10
    1. Aranjați o înmormântare sau un serviciu memorial pentru animalul dvs. de companie. Ritualul unei înmormântare sau unui serviciu memorial poate fi o modalitate sănătoasă de a vă întrista și de a vă procesa emoțiile. Acesta ar putea fi un serviciu mic care onorează viața animalului sau o afacere mai elaborată. Deși unii oameni ar putea considera că este inadecvat să aibă o înmormântare pentru un animal de companie, ar trebui să faceți ceea ce vă simțiți bine ca proprietar de animale de companie și să luați pașii necesari pentru a vă elibera durerea.
    Sfat de experți
    Adam Dorsay, PSYD

    Adam Dorsay, PSYD

    Licențiat psiholog & TEDX Speakerdr. Adam Dorsay este un psiholog licențiat în practica privată din San Jose, CA și co-creatorul de reciprocitate a proiectului, un program internațional la sediul Facebook și un consultant cu echipa de siguranță digitală oceanului. El este specializat în asistarea adulților cu aspecte ridicate cu probleme de relații, reducerea stresului, anxietatea și atingerea mai multor fericire în viața lor. În 2016 a dat o discuție de TEDX bine vizionată despre bărbați și emoții. Dr. Dorsay are un m.A. în consilierea de la Universitatea Santa Clara și a primit doctoratul său în psihologia clinică în 2008.
    Adam Dorsay, PSYD
    Adam Dorsay, PSYD
    Psiholog licențiat și difuzor TEDX

    Animalele de companie sunt adesea profesorii noștri. Adam Dorsay, un psiholog licențiat, spune: "În Statele Unite, nu știm cum să ne gândim foarte bine - nu vorbim cu adevărat despre moarte, deoarece, în multe cercuri sociale, nu este considerată conversație politicoasă. Animalele noastre ne învață direct despre moarte și cum să vă întristăm. Uneori suntem acolo pentru moarte sau înmormântare. În cele din urmă, animalele noastre ne învață cum să plângem și cum să apreciem prețiosul vieții."

  • Imaginea intitulată face ca moartea unui pas de companie 11
    2. Creați un memento fizic al animalului dvs. de companie. Acest lucru ar putea fi plantarea unui copac în memoria animalului dvs. de companie, creând un album foto al animalului dvs. de companie sau punerea în funcțiune a unui mormânt fizic pentru animalul dvs. de companie. Având o moștenire fizică a animalului dvs. de companie vă poate ajuta să vă sărbătoriți animalul și să vă deplasați în durerea voastră.
  • Imaginea intitulată face ca moartea unui pas de companie 12
    3. Donați la o caritate animală în memoria animalului dvs. de companie. Poate doriți să vă aduceți un omagiu partenerului dvs. de animale prin donarea banilor sau a timpului la o caritate animală în numele său. Acest lucru vă va permite să renunțați la comunitate și să ajutați alți proprietari de animale de companie să aibă grijă de animalele de companie. De asemenea, creează un omagiu animalului dvs. care se concentrează pe îngrijirea altora și sprijinirea altora, o moștenire pozitivă pe care o puteți simți mândru de.
  • Imaginea intitulată face față după moartea unui pas de companie 13
    4. Aveți grijă de orice alte animale de companie din gospodăria dvs. Deși ar putea fi dificil să se concentreze asupra nevoilor celorlalte animale de companie după moartea unui animal de companie, ar trebui să încercați să vă dedicați să oferiți o atenție deosebită oricăror alte animale din casa dvs. Celelalte animale de companie vor fi, de asemenea, plângând pierderea unui coleg de companie, mai ales dacă toți au trăit împreună în sferturi apropiate. Concentrarea pe nevoile celorlalte animale de companie vă poate ajuta să vă deplasați înainte și să faceți față pierderii dvs. De asemenea, poate fi ca modalitate de a onora animalul dvs. decedat, asigurându-vă că toate celelalte animale de companie primesc dragoste și îngrijire.
  • Imaginea intitulată face față după moartea unui pas de companie 14
    5. Luați în considerare obținerea unui nou animal de companie. Un alt mod de a face față și de a plăti un omagiu animalului dvs. de companie este de a primi un nou animal de companie. Mai degrabă decât să vadă noul animal de companie ca înlocuitor pentru animalul dvs. decedat, gândiți-vă la noul animal de companie ca un nou capitol în proprietatea Pet. Un animal nou vă va permite să vă iubiți și să vă îngrijiți un animal și să mergeți mai departe de moartea unui animal de companie.
  • Unii proprietari de animale de companie pot simți că nu pot obține un nou animal de companie, deoarece ar fi neloial pentru animalul lor decedat. Este posibil să dureze timp după moartea animalului dvs. de companie pentru a lua în considerare obținerea unui nou animal de companie, dar un nou animal de companie poate fi o modalitate sănătoasă de a vă deplasa prin sentimentele de durere și să vă simțiți mai bine să veniți acasă la o casă plină de animale de companie din nou.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar