Cum să obțineți închiderea

Închiderea poate însemna lucruri diferite pentru diferite persoane, iar un studiu din 2015 sugerează că având o mare nevoie de închidere poate afecta considerabil capacitatea unei persoane de a lua decizii care le-ar permite să prevadă înainte. S-ar putea să căutați închiderea după ce o relație lungă se termină, după moartea unui iubit, după un eveniment din copilărie traumatic sau pentru a depăși sentimentele de vinovăție pentru rănirea pe cineva din trecut. Indiferent de circumstanța specifică, există, însă, există unele strategii esențiale pe care le puteți utiliza pentru a vă satisface nevoia de închidere și trecere.

Pași

Partea 1 din 3:
Identificarea emoțiilor
  1. Imagine intitulată 73339 1
1. Gândiți-vă la situație. Există o mulțime de motive diferite pentru care ați putea dori să vă închideți ceva. De exemplu, ați putea dori închiderea cu privire la o despărțire, ceva rău care ți sa întâmplat ca un copil sau ceva pe care l-ai făcut altcuiva. Oricare ar fi situația sau motivele pentru care doriți să obțineți închiderea, va trebui să le identificați pentru a avansa.
  • Încercați să identificați situația pe care o căutați de închidere și motivele pentru care doriți să obțineți închiderea. Ce persoană sau experiență vă țineți și de ce?
  • De exemplu, poate că ați fost agresați când ați fost un copil și încă afectează viața și stima de sine. Sau, poate ați suferit efectele violenței domestice când ați crescut.
  • Rețineți că căutarea închiderii pentru ceva traumatic care sa întâmplat cu dvs. poate fi dificil fără ajutorul unui profesionist de sănătate mintală instruit. Luați în considerare căutarea ajutorului de la un consilier înainte de a începe acest proces.
  • Imagine intitulată 73339 2
    2. Determinați ce înseamnă închidere pentru dvs. Mai degrabă, planificați o foaie de parcurs a progresului pe care sperați să-l faceți. Acum, că știți cum vă simțiți despre ce sa întâmplat, gândiți-vă cum doriți să vă simțiți. Ce te-ar ajuta să știi? Ce vrei tu pentru tine?
  • De exemplu, închiderea ar putea însemna că obțineți stima de sine înapoi după o despărțire, caz în care ar trebui să vă planificați să vă concentrați asupra dvs., să mergeți de gânduri de la ex, să vă distrați cu prietenii și, în cele din urmă, începeți să întâlniți din nou. Sau, închiderea ar putea însemna că opriți reluarea unui incident din copilăria voastră în cap.
  • Imagine intitulată 73339 3
    3. Scrieți despre modul în care vă simțiți. Scrierea despre ceea ce sa întâmplat este o modalitate bună de a înțelege mai bine și de a începe să lucrați spre închidere. Scrierea vă poate ajuta, de asemenea, să vă clarificați sentimentele despre ceea ce sa întâmplat. Cu toate acestea, rețineți că scrierea despre sentimentele dvs. este adesea cea mai dificilă parte a apropierii, astfel încât să faceți acest lucru în siguranța unui birou terapeut instruit.
  • Reflectați asupra situației pentru care căutați închidere și scrieți cât mai multe detalii cum puteți. Încercați să scrieți exact ce sa întâmplat, fiecare detaliu vă amintiți și cum a făcut fiecare parte din ea.
  • Imagine intitulată 73339 4
    4. Vorbiți cu un profesionist. Nu se închidea poate interfera cu viața de lucru și cu rutinele zilnice, motiv pentru care unii se grăbesc în închidere. Cu toate acestea, lucrul la închidere poate aduce o mulțime de emoții dureroase. Asigurați-vă că lucrați cu un profesionist pe măsură ce încercați să obțineți închiderea.
  • Un terapeut vă poate ajuta să utilizați tehnici de terapie comportamentală cognitivă sau tehnici de terapie Gestalt. Aceste tehnici nu ar trebui utilizate fără îndrumarea unui terapeut.
  • Dacă vă confruntați cu sentimente de depresie, pierderea interesului în viața vieții sau a gândurilor suicidare, contactați imediat medicul dumneavoastră.
  • Partea 2 din 3:
    Exprimându-ți emoțiile
    1. Imagine intitulată 73339 5
    1. Confrunta persoana. Dacă oamenii pe care îi căutați de la închidere sunt în viață, atunci puteți alege să le spuneți cum ați fost afectați de evenimentele dureroase. Acest lucru nu este întotdeauna util, dar vă poate ajuta să continuați. Dacă credeți că ar fi util să obțineți răspunsuri la întrebările dvs. sau să acuzați pe cineva față în față, atunci confruntarea poate fi o opțiune bună.
    • De exemplu, dacă doriți să vă confruntați cu un copil de copil pentru a obține închiderea durerii că el sau ea a provocat-o, atunci vă puteți gândi la confruntarea cu el sau ea.
    • Adu-ți pe cineva cu tine. Puteți vorbi cu persoana sau oamenii singuri, dar du-te cu un iubit. Vă puteți simți slab sau panicky după aceea, și va fi un mare ajutor pentru a avea pe cineva în care aveți încredere în apropiere.
    • Dacă o confruntare este interesantă pentru dvs., dar o întâlnire față-în-față este neaplicată sau imposibilă, scrieți o scrisoare sau faceți un apel.
    • Dacă persoana de care aveți nevoie pentru a vă confrunta este decedată, scrieți o scrisoare oricum. Discutați cu cunoștințele lor supraviețuitoare dacă aveți întrebări.
    • Nu vă așteptați ca aceștia să vă confruntați cu recunoașterea automată a ceea ce ați experimentat. Ele pot rezista la luarea vina sau contrazicerea pretențiilor. Du-te numai dacă sunteți sigur că veți fi mulțumiți doar prin a spune ce trebuie să spuneți, indiferent de reacție.
  • Imagine intitulată 73339 6
    2. Iartă-i pe cei care te-au rănit. Iertarea înseamnă că alegeți să treceți de la sentimente de furie și resentimente. Iertarea nu înseamnă că spui că ceea ce sa întâmplat avea dreptate. Alegeți să iertați pentru a obține pacea personală.
  • Puteți ierta pe alții și vă puteți ierta și pentru alegeri mici pe care le-ați făcut că vă aduc durerea. De exemplu, ați putea ierta un bully care obișnuia să-ți aleagă sau să te ierți pentru că nu te ridici pentru fratele tău mic când tatăl tău l-ar fi lovit.
  • Imagine intitulată 73339 7
    3. Ne cerem scuze celor pe care le-ați rănit. Dacă ați fi în neregulă, cereți scuze chiar dacă este dureros. Nu veți avea nici o capacitate de a avansa de la o situație pe care o regreți dacă simțiți că vinovăția adăugată nu vă cerem scuze. Ne cerem scuze fără să așteptați nici un fel de iertare de la persoana sau persoanele pe care le-ați nedreptățit: Scuza trebuie să fie dată în mod liber.
  • Să-mi cer scuze, afirmă că îți pare rău. Spuneți că regretați ce sa întâmplat și explicați ce ați făcut asta greșit. Urmați acest lucru prin exprimarea regretului la modul în care ați făcut cealaltă persoană să vă simțiți și să cereți iertare. De asemenea, puteți spune că nu vă așteptați la iertare.
  • Puteți scrie un e-mail sau o scrisoare sau puteți vorbi cu persoana pe care ați rănit-o față în față. Dacă nu sunt gata să vorbească, acceptați această limită.
  • Ai putea spune, "Îmi pare foarte rău că am explodat săptămâna trecută. Mă simt teribil să-mi pierd răcoarea, așa cum ai avut tot dreptul să spui ce ai spus și ar fi trebuit să o luăm calm. Îmi pare rău că te fac să te simți rău și să te jening în public. Ma vei ierta? Nu mă merit, dar prietenia ta înseamnă lumea pentru mine și mi-aș simți pierderea acută."
  • Imagine intitulată 73339 8
    4. Scrieți o scrisoare pe care nu intenționați să o trimiteți. Dacă se confruntă sau cer scuze persoanei nu este o opțiune, atunci o altă opțiune este de a scrie o scrisoare pe care nu intenționați să o trimiteți. Puteți utiliza această scrisoare pentru a obține totul de pe piept și pentru a spune ce trebuie să spuneți și apoi să distrugeți scrisoarea când ați terminat.
  • De exemplu, ați putea scrie o scrisoare tatălui tău să-i spună că ești supărat pentru modul în care a abuzat fratele tău mic când erai copii.
  • Amintiți-vă că nu aveți nevoie să trimiteți această scrisoare. Este doar o modalitate de a vă exprima sentimentele. Puteți să ardeți litera sau să o rupeți în bucăți mici după ce ați terminat cu ea.
  • Partea 3 din 3:
    Inainta
    1. Imagine intitulată 73339 9
    1. Uită-te la pozitiv. Concentrați-vă asupra modului în care trecerea peste sentimentele dvs. negative vă va îmbunătăți viața. De exemplu, veți fi mai curajoși pentru că nu mai locuiți pe bulliu? Veți putea să vă iubiți mai bine pentru că nu mai sunteți plini de vinovăție, fără a vă proteja fratele? Încercați să identificați cât mai multe rezultate pozitive de a vă închide și să vă concentrați asupra acestor pozitive.
    • De asemenea, puteți lua în considerare crearea unei mantre pentru a vă ajuta să vă concentrați asupra pozițiilor. De exemplu, s-ar putea repeta, "Cred că această experiență mi-a făcut o persoană mai puternică" sau "Totul se întâmplă cu un motiv."
  • Imagine intitulată 73339 10
    2. Practicați recunoștința. O altă modalitate bună de a rămâne pozitiv și de a continua să privim înainte este de a practica recunoștința. Recunoștința practică a fost legată de o mai bună sănătate fizică și psihică. Poate fi, de asemenea, o parte a procesului dvs. de închidere.
  • Încercați să faceți o listă de cinci lucruri pe care sunteți recunoscători pentru fiecare zi. Puteți să le scrieți într-un jurnal sau să le scrieți pe o notă lipicioasă.
  • S-ar putea să încercați, de asemenea, să scrieți despre motivul pentru care sunteți recunoscător pentru experiența pe care ați avut-o. De exemplu, dacă ați căutat închiderea pentru durerea cauzată de un bully, s-ar putea să vă simțiți recunoscători că experiența a făcut o persoană mai compasiune și mai bună. Sau, dacă ați căutat închiderea pentru că nu vă lipiți de fratele mai mic, atunci vă puteți simți recunoscător că experiența v-a apropiat de fratele tău în cele din urmă.
  • Imagine intitulată 73339 11
    3. Reconcilierea relațiilor dacă este posibil. Deși iertarea nu implică reconcilierea, ați putea găsi închiderea în reconstruirea unei relații. Faceți acest lucru cu prudență, deoarece nu toate relațiile pot fi reconstruite într-un mod sănătos. Dacă alegeți să vă împăcați, mergeți încet. Va trebui să fiți cinstit cu privire la modul în care vă simțiți, iar cei pe care doriți să o reconciliați vor trebui să vă recunoască experiența și să fiți cinstiți în schimb.
  • În loc să săriți în aceeași adâncime de intimitate ca înainte, încercați să stabiliți datele pentru a face împreună activitățile și luarea spațiului între ele. În acest fel, veți avea timp să vă gândiți la modul în care vă simțiți între vizite.
  • Chiar dacă locuiți împreună cu persoana în care cauți reconcilierea, puteți face planuri și puteți lua spațiu. De exemplu, intenționați să luați cina cu partenerul dvs. A doua zi, faceți un plan cu un prieten. Să ia spațiu în relația până când încrederea dvs. se simte puternic.
  • Imagine intitulată 73339 12
    4. A taia legaturile. În cazurile de relații dureroase scurte sau de cele lungi și traumatice, face o decizie oficială de a elimina pe cineva din viața ta. Amintiți-vă, aveți dreptul de a încheia contactul cu cineva care te-a abuzat, chiar dacă abuzatorul este un membru al familiei. Nu aveți nicio obligație să aveți grijă de cei care au încercat să vă facă rău.
  • Poate fi deosebit de greu să tăiați legăturile cu cineva cu care aveți o obligație familială.
  • Explicați-i pe alții din viața voastră de ce ați luat decizia dvs. și cereți-i să o respecte. Cereți să nu primiți actualizări despre persoana pe care ați tăiat-o și că nici o informație despre dvs. ar trebui să fie transportată la acea persoană.
  • Nu aveți nicio obligație să împărtășiți informații despre viața dvs. cu oricine care nu respectă aceste limite.
  • Imagine intitulată 73339 13
    5. Încercați să fiți răbdători. Obținerea de închidere pentru o experiență negativă sau un eveniment traumatic poate dura ani. Încercați să fiți răbdători pe măsură ce treceți prin acest proces. Sărbătoriți-vă succesele de-a lungul drumului și continuați să lucrați pentru scopul de a vă închide.
  • Asigurați-vă că vă permiteți să vă experimentați emoțiile mai degrabă decât să le acoperiți cu alcool sau droguri. Băuturile și folosirea medicamentelor vă vor amorți temporar. Nu vă va ajuta să vă închideți.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar