Cum de a face față morții

Indiferent de vârsta sau stația ta în viață, coping cu moartea va fi întotdeauna dificilă. Moartea este, pentru mai bine sau mai rău, o parte inevitabilă a vieții. Asta nu înseamnă, totuși, că nu puteți învăța și să vă gestionați sentimentele de durere. În timp ce procesul este dificil, învățarea modului de a face față morții vă va face o persoană mai puternică și mai fericită pe termen lung.

Pași

Metoda 1 din 3:
Coping cu moartea unui iubit
  1. Imagine intitulată face față cu moartea pasul 1
1. Știți că sentimentele de durere sunt naturale. Nu deveniți descurajați sau supărați de tine sau vă faceți griji că nu veți putea continua să trăiți. După moartea unui iubit, este normal să se simtă trist, supărat și pierdut. Nu trebuie să vă spuneți "treci peste," sau mutați rapid. În schimb, acceptați-vă sentimentele ca răspuns natural la moarte - va face mai ușor să vă abordăm durerea pe măsură ce trece timpul. Emoțiile comune includ:
  • Negarea morții
  • Șoc sau amorțeală emoțională
  • Negocierea sau raționalizarea modului în care ați putea avea "salvat" decedatul.
  • Regret pentru lucrurile făcute în timp ce persoana era în viață.
  • Depresie
  • Furie
  • Imagine intitulată face față cu moartea Pasul 2
    2. Permiteți-vă să vă lăsați sentimentele. Când aflați mai întâi despre moartea unui iubit, se va răni. În loc să eviți acele sentimente, ar trebui să încercați să le lăsați, totuși, se simte natural. Plângerea, reflecția tăcută sau dorința de a vorbi despre moarte ar trebui încurajată dacă aveți nevoie. Nu rezista la plângere pentru că crezi asta "pare slab." Dacă trebuie să plângi, lăsați-vă să plângi.
  • Nu vă simțiți ca și cum trebuie să vă întristați într-un anumit mod. Acest proces, dacă este personal și ar trebui să acceptați sentimentele și expresiile care se simt potrivite pentru dvs.
  • Imagine intitulată face față cu moartea pasul 3
    3. Îndepărtați amintirile într-o lumină pozitivă. Este prea ușor să lăsați emoțiile negative de moarte să ne copleșească și să înecem minunate amintiri ale cuiva în timp ce erau în viață. Gândiți-vă la trăsăturile amuzante și ciudate ale iubitului dvs. și împărtășiți-le cu ceilalți. Sărbătoriți realizarea și viața unei persoane, găsindu-vă binele într-un timp dificil.
  • Multe studii arată că mentalitatea noastră, în timp ce se confruntă cu durerea profund afectează modul în care simțim 1-2 ani mai târziu, astfel încât sentimentele pozitive vă vor ajuta să rămâneți pozitiv în viitor.
  • "Vindecarea de la durere nu este procesul de uitare, este procesul de a-și aminti cu mai puțină durere și mai multă bucurie." -- Marie José Dhaese
  • Imagine intitulată face față cu moartea pasul 4
    4. Faceți timp să vă procesați pierderea. De multe ori reacția noastră la tragedia este de a elimina timpul liber - de lucru mai multe ore, ieșind adesea, și dormind târziu. Aceasta este o încercare de a "îngropa" sentimente de durere, păstrând ocupat pentru a evita sentimentele neplăcute sau triste. Cu toate acestea, coping cu moartea are nevoie de timp.
  • Rezista la îndemânarea de a folosi medicamentele și alcoolul pentru a face față morții, deoarece acest lucru nu numai că vă împiedică capacitatea de a face față, dar poate duce la alte probleme fizice și mentale.
  • Imagine intitulată face față cu moartea pasul 5
    5. Vorbește despre sentimentele tale cu cei dragi. Nu sunteți singuri în durerea voastră și împărtășiți gândurile, amintirile și emoțiile cu alții pot ajuta pe toată lumea să înțeleagă ce sa întâmplat. Închiderea altora nu numai că vă împiedică capacitatea de a face față morții, dar creează rifuri între oameni atunci când au nevoie cel mai mult. În timp ce vorbirea este dificilă, există modalități de a începe conversația:
  • Aduceți-vă amintirile preferate ale decedatului.
  • Planificați împreună serviciul funeral, înmormântarea sau ritualurile.
  • Admite când ai nevoie de cineva care să-ți elibereze sentimentele de furie sau tristețe.
  • Imagine intitulată face față cu moartea pasul 6
    6. Exprimați emoțiile în artă sau scriere. Chiar dacă vă jot doar gândurile într-un jurnal, găsind o modalitate de a-ți exprima gândurile vă ajută să vă confruntați cu capul. Scrierea sau formarea gândurilor prin artă, le faceți mai tangibile și mai ușor de gestionat.
  • Imagine intitulată face față cu moartea pasul 7
    7. Aveți grijă de corpul vostru în timp ce îndurerați. Există o corelație puternică între sănătatea noastră fizică și psihică și îngrijirea uneia va beneficia întotdeauna cealaltă. Continuați să mâncați bine, să faceți exerciții și să dormiți suficient, chiar dacă vă simțiți lentă sau incomodă.
  • Imagine intitulată face față cu moartea pasul 8
    8. Găsiți un grup de asistență. Găsirea altor persoane care vă înțeleg durerea poate fi un instrument valoros pentru a vă ajuta să aflați despre sentimentele dvs. și să faceți față morții. Știți că nu sunteți singuri în durerea voastră și că o simplă căutare pe Internet "Grupurile de sprijinire a morții" În zona dvs. vă poate ajuta să găsiți un grup lângă dvs.
  • Există adesea grupuri specifice pentru diferite tipuri de deces - grupuri pentru cei care au pierdut un soț sau un părinte, grupuri pentru cei care se ocupă de cancer, etc.
  • Departamentul de Sănătate al SUA are o listă detaliată a grupurilor de sprijin și a modalităților de a contacta oamenii.
  • Imagine intitulată face față cu moartea pasul 9
    9. Discutați cu un psihiatru dacă vă simțiți dureri intense sau tristețe. Sunt profesioniști instruiți care vă pot ajuta să faceți față morții unui iubit, mai ales dacă vă simțiți că nu puteți funcționa sau ați pierdut voința de a continua viața.
  • Consilierii de orientare, terapeuții școlari și profesioniștii din domeniul sănătății mintale pot oferi toate îndrumări și sprijin în timp ce faceți față morții unui iubit.
  • Imagine intitulată face față cu moartea Pasul 10
    10. Gestionați durerea pe propria dvs. cronologie. Nu este "corect" Timpul de a face față durerii - uneori durează o lună, uneori durează un an. Când un iubit moare, nu se spune exact cum vă va afecta, așa că nu încercați să vă grăbiți să vă simțiți mai bine. Cu timpul, veți învăța să faceți față morții în felul vostru.
  • Metoda 2 din 3:
    Copierea cu boli terminale
    1. Imagine intitulată face față cu moartea Pasul 11
    1. Discutați cu medicul despre opțiunile de îngrijire și asistență. Indiferent dacă dvs. sau de cei dragi ai dvs. are un diagnostic terminal, ar trebui să discutați cu medicul dumneavoastră despre hospice (sfârșitul vieții vieții) și opțiunile paliative (incurabile de îngrijire a bolii). Ar trebui să fiți informați despre cronologia diagnosticului dvs. și despre ceea ce puteți face pentru a vă asigura siguranța și confortul.
  • Imagine intitulată face față cu moartea pasul 12
    2. Spune-i celor dragi când ești gata. Acest lucru este adesea incredibil de dificil, deci luați-vă timpul și gândiți-vă la ceea ce doriți să spuneți în avans. Adesea vă ajută să spuneți mai întâi unei persoane, un prieten de încredere sau un prieten apropiat și să le cereți să vă ajute să vă sprijine pe măsură ce îi spui altora. Dacă este dificil să discutați cu prietenii și familia, luați în considerare începând cu un consilier sau un grup de asistență.
  • Oamenii vor avea multe reacții la această știre, de la furie la tristețe, dar înțeleg că acest lucru se datorează faptului că ei iubesc și te îngrijesc.
  • Imagine intitulată face față cu moartea pasul 13
    3. Găsiți un grup de sprijin de pacienți care trec prin probleme similare. Găsirea altor persoane care înțeleg durerea dvs. poate fi un instrument valoros pentru a vă ajuta să aflați despre sentimentele dvs. și să faceți față morții. Știți că nu sunteți singuri în călătoria voastră, iar alte persoane vor avea sfaturi și perspective care vă pot aduce beneficii.
  • Există adesea grupuri specifice pentru diferite tipuri de deces - grupuri pentru cei care au pierdut un soț sau un părinte, grupuri pentru cei care se ocupă de cancer, etc.
  • Departamentul de Sănătate al SUA are o listă detaliată a grupurilor de sprijin și a modalităților de a contacta oamenii pe ei Site-ul grupului de asistență.
  • Imagine intitulată face față cu moartea Pasul 14
    4. Uită-te la viața ta în secțiuni mai mici, gestionabile. Nu încercați să vă ocupați de prognosticul dvs. imediat, gândindu-vă în mod constant despre cum să gestionați ultimul an al vieții voastre. În schimb, gândiți-vă la obiective mici pe parcursul unei săptămâni sau lunii, bucurându-vă de fiecare moment la maxim. Nu simți că trebuie să abordăm totul imediat.
  • Imagine intitulată face față cu moartea pasul 15
    5. Bucurați-vă de viața dvs. la maxim. Petreceți-vă zilele făcând ceea ce vă place. Discutați cu cei pe care îi pasă și petreceți timp cu familia. Chiar și în zile când te simți slab sau obosit, găsiți ceva de făcut care vă oferă bucurie.
  • Adresați-vă prietenilor și familiei să vă ajute să vă deplasați dacă vă simțiți slabi.
  • Discutați cu medicul dumneavoastră despre soluțiile de gestionare a durerii dacă deveniți prea inconfortabil să vă bucurați de viața voastră.
  • Imagine intitulată face față cu moartea cu moartea 16
    6. Aranja pentru moartea ta. Asigurați-vă că voința dvs. este actualizată și ați făcut orice dorință definitivă clară familiei, celor dragi și medicilor. În timp ce ar trebui să faceți cu siguranță acest lucru când vă simțiți pregătiți, neglijați-vă să vă puneți viața în scopul morții să facă lucrurile dificile pentru cei dragi când ați plecat.
  • Imagine intitulată face față cu moartea pasul 17
    7. Dacă cineva pe care-l iubești este bolnav terminal, dă-i dragoste și sprijin. În timp ce vă simțiți ca și cum ați putea să le vindecați sau să le rezolvați boala, ei cel mai bun lucru pe care îl puteți face pentru un prieten bolnav terminal este de partea lor. Luați-le la întâlniri medicale, ajutați-vă cu treburile și să fiți acolo pentru a vorbi cu ei. În timp ce veți avea propriile emoții pentru a vă ocupa, ar trebui să vă concentrați pe a fi un prieten cu toate acestea puteți.
  • Nu încercați să fiți a "erou." Sunteți acolo pentru a vă sprijini prietenul, dar știți că există doar atât de mult pe care îl puteți face.
  • Metoda 3 din 3:
    Predarea copiilor despre moarte
    1. Imagine intitulată face față cu moartea pasul 18
    1. Știți că diferiți copii în vârstă se ocupă de moarte diferit. Cei mai în vârstă un copil devine mai bine pregătiți că sunt de a face față morții. Copiii foarte tineri, cum ar fi preșcolarii, pot avea un timp greu de înțeles moartea, în schimb, o vizualizând ca o separare temporară. Schoolerele mari, pe de altă parte, pot înțelege finalitatea morții și a cauzelor sale.
    • Unii copii mai tineri pot generaliza moartea să o înțeleagă. De exemplu, după ce a învățat aproximativ 9/11, unii copii mai tineri ar putea asocia moartea cu mersul în clădiri înalte.
    • Lăsați copilul să ghideze conversațiile despre moarte, deoarece vor pune întrebările importante pentru ei și vă vor ajuta să decideți ce ton și limba de utilizat.
  • Imagine intitulată face față cu moartea pasul 19
    2. Discutați cu copiii dvs. despre moarte. În special pentru copiii mici, moartea este adesea un concept străin. Ideea că cei dragi nu vor fi în jur pentru totdeauna trebuie să fie învățați, iar părinții pot oferi dragoste și sprijin în timp ce copiii învață să facă față morții. În timp ce această conversație este dificilă, ar trebui să fii tu și să fii acolo pentru copilul tău.
  • Răspundeți la întrebări cu întrebări simple și directe, nu cu ajutorul lui Eufemisms "pierdut" sau "a trecut."
  • Fii sincer - minimizarea emoțiilor negative vă vor confunda doar copilul mai târziu și vă rănește încrederea în voi.
  • Imagine intitulată face față cu moartea Pasul 20
    3. Spune-i copilului tău despre moartea celor dragi în limbaj simplu și simplu. Nu șoptiți, faceți povestiri sau așteptați să le spuneți "la momentul potrivit." Dacă un copil a depășit moartea unui iubit din altcineva, este confuz și rănit, iar copilul nu vor ști unde să se întoarcă pentru sfaturi.
  • Un iubit de încredere trebuie să-i spună unui copil despre o moarte ori de câte ori este posibil, astfel încât să se simtă protejați.
  • Imagine intitulată face față cu moartea pasul 21
    4. Încurajați-vă copilul să vă deschidă. La fel ca adulții, copiii pot avea un timp greu să se exprime sau să știe când să vorbească. Asigurați-vă că îi încurajați să vorbească despre modul în care se simt, dar respectă dorințele lor dacă sunt liniștite sau incomod - sentimentul presiunii le va confunda mai mult și va face mai greu să-și înțeleagă durerea.
  • Imagine intitulată face față cu moartea Pasul 22
    5. Ajuta la solidificarea amintirilor pozitive. Discutați cu copiii despre amintirile bune pe care le au cu decedatul, uitați-vă la imagini din momente fericite, faceți un efort de a rămâne pozitiv. În timp ce acest lucru este dificil când treceți și prin durere, poate ajuta pe toată lumea să facă față emoțiilor negative.
  • Imagine intitulată face față cu moartea cu moartea 23
    6. Lăsați copilul să participe la ritualuri funerare. Permiterea unui copil să recite o poezie la înmormântare, ajută la alegerea florilor, sau spuneți o poveste despre un iubit pe care aceștia le permite să devină o parte a procesului de durere familială. Ei simt că au un control asupra sentimentelor lor și pot contribui la memoria celor decedați într-un mod semnificativ.
  • Imagine intitulată face față cu moartea cu moartea 24
    7. Fii tu în timp ce îndure. În timp ce părinții ar trebui să fie întotdeauna de susținere pentru copiii lor, ei vor lua și indicii de la dvs. Dacă rezistați să arătați emoție, plângând sau vorbind despre moartea unui iubit, copilul dvs. va face probabil același lucru.
  • Imagine intitulată face față cu moartea pasul 25
    8. Știți dacă copilul dvs. are nevoie de ajutor suplimentar. În timp ce majoritatea copiilor pot învăța să facă față morții în timp, există cazuri în care moartea atinge un copil deosebit de greu, iar sfatul unui profesionist de sănătate mintal instruit poate fi necesar. Păstrați un ochi deschis pentru oricare dintre următoarele simptome:
  • Probleme cu îndeplinirea sarcinilor de bază
  • Bedweting brusc
  • Iritabilitate persistentă, leagăne de dispoziție sau tristețe.
  • Stima de sine scazuta si incredere
  • Comportament provocator sau sexual brusc.
  • sfaturi

    Știți că ar vrea să fiți fericiți.
  • Amintiți-vă că este bine să vă eliberați lacrimile. Este bine să fii trist / furios.
  • Știți că v-au iubit și vă privesc, protejându-vă de sus de sus.
  • Amintiți-vă fiecare moment special sau fericit pe cei doi pe care ați împărțit-o.
  • Adunați-vă cei dragi în jurul vostru.
  • Amintiți-vă că timpul vă va ușura durerea și tristețea.
  • Lansarea la tine sau pe alții nu va ajuta.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar