Cum să se ocupe de un părinte îndepărtat din punct de vedere emoțional

Relația dvs. cu părinte va fi întotdeauna o parte importantă a vieții voastre. La orice vârstă, având un părinte îndepărtat emoțional poate răni. Dacă relația dvs. cu părinții dvs. este tensionată, lucrați la recunoașterea și copierea propriilor sentimente. Gestionați relația pe care o aveți prin stabilirea frontierelor cu părinții dvs. Căutați terapia pentru a face față efectelor părinților îndepărtați emoțional.

Pași

Metoda 1 din 3:
Coping cu emoțiile tale
  1. Imagine intitulată se ocupă de părinții alcoolici vârstnici ca un pas adult 9
1. Luați timp pentru a vă înțelege emoțiile. Observați cum organismul dvs. răspunde la emoțiile care vin despre părintele dvs. îndepărtat. Acesta poate ajuta la consultarea unui consilier profesionist pentru a discuta sentimentele dvs. și a dezvolta strategii de coping pentru emoții dificile. Dacă există un alt membru al familiei, vă puteți sprijini, nu ezitați să ajungeți.
  • Încercați să păstrați rutine regulate sănătoase, cum ar fi mâncarea bine, exercitarea și somnul, chiar și atunci când vă simțiți trist sau dezamăgiți.
  • Imagine intitulată se ocupă de un pas părinte îndepărtat emoțional 1
    2. Nu vă învinuiți. Nu este vina dvs. că părintele dvs. este indisponibil din punct de vedere emoțional. Părinții îndepărtați emoțional se ocupă de propriile probleme și nu pot oferi copiilor lor sprijinul emoțional. Când vă simțiți frustrați sau vinovați, amintiți-vă că nu sunteți vina pentru distanța părinților voștri.
  • În loc să ignorăm gândurile negative, înlocuiți-le cu cele pozitive. Dacă aveți un gând ca "Este vina mea că părintele meu acționează în acest fel," Recunoașteți acea emoție. Apoi, înlocuiți-l cu ceva pozitiv, cum ar fi, "Încerc cel mai bine cu o relație dificilă și merit de credit."
  • Imagine intitulată se ocupă de un pas părinte din punct de vedere emoțional 2
    3. Recunoașteți credințele dvs. nu sunt realitate. Un părinte indisponibil din punct de vedere emoțional poate afecta modul în care vă simțiți despre voi înșivă și despre lume. Dacă vă luptați cu emoții negative, amintiți-vă că există o diferență între credință și realitate. Emoțiile sunt puternice, dar nu sunt fapte obiective.
  • Mulți oameni cu părinți îndepărtați emoțional simt că nu merită dragostea. Dacă vă simțiți așa, amintiți-vă că credeți că acest lucru datorită relației dvs. cu părinții dvs. Nu este o reflectare a realității.
  • Imaginați-vă că altcineva vă confruntă cu sentimentele. Dacă un iubit ți-a spus că nu merită dragoste, probabil că le-ai liniști ceea ce nu este adevărat. Dați-vă același nivel de sprijin.
  • Imagine intitulată se ocupă de un pas părinte din punct de vedere emoțional 3
    4. Creați propriile conexiuni cu alții. Dacă nu puteți obține sprijin emoțional de la părinții dvs., căutați-o de la alții. O relație tensionată cu părinții dvs. poate provoca sentimente de nesiguranță. Pentru a vă face să vă simțiți mai siguri și mai susținători, lucrați la construirea și menținerea prieteniilor dvs. existente.
  • Căutați noi prietenii prin aderarea la un club, implicându-vă într-o caritate sau găsirea altor modalități de a filtra și de a întâlni oameni.
  • Amintiți-vă, există multe tipuri diferite de relații care pot fi îndeplinite. În timp ce se poate strecura să aibă o relație tensionată cu părinții dvs., probabil că aveți mulți alți oameni din viața voastră care vă iubesc și vă sprijină.
  • Imagine intitulată se ocupă de un pas părinte din punct de vedere emoțional
    5. Practicați îngrijirea de sine. Este greu să vă controlați emoțiile dacă nu faceți lucruri de bază, cum ar fi mâncați bine și luați suficient somn. În momentele în care relația dvs. cu părinții dvs. se simte deosebit de tensionată, asigurați-vă că vă păstrați cu elementele de bază ale propriei îngrijiri de sine.
  • În timpul patch-urilor dure cu părinții dvs., fiți conștienți de programul dvs. zilnic. Întreabă-te dacă mănânci destul, dormind destul, și dându-ți suficient timp.
  • Dacă găsiți că ați neglijat îngrijirea de sine, faceți un efort conștient de a vă îngriji mai bine de dvs. Amintiți-vă, meritați să vă îngrijiți, chiar dacă relația dvs. cu părinții dvs. vă face să vă simțiți altfel.
  • Metoda 2 din 3:
    Gestionarea relației actuale
    1. Imagine intitulată se ocupă de un pas părinte din punct de vedere emoțional
    1. Setați limitele. Limitele sunt importante pentru a vă ajuta să construiți o relație cu părinții dvs. care vă poate fi gestionată pentru dvs. Părinții îndepărtați emoțional pot juca jocuri minte sau rață în și din viața ta. Lăsați părinții dvs. să știe ce comportamente nu sunt acceptabile.
    • Stabiliți limitele în momentul în care părinții dvs. fac ceva care vă face să vă simțiți incomod. De exemplu, dacă părinții dvs. vă invită la un eveniment de vacanță în ultimul moment, spuneți-i că nu vă puteți face și că invitațiile târzii nu funcționează pentru dvs.
    • Spune ceva de genul, "Apreciez că mă inviți la Crăciun, dar am nevoie să-mi trimiți aceste invitații mai devreme. Îmi pare rău, dar am făcut deja alte planuri."
  • Imagine intitulată se ocupă de un pas părinte din punct de vedere emoțional
    2. Recunoașteți jocurile și manipularea. Oamenii îndepărtați emoțional sunt predispuși la manipularea altora. Încercați să prindeți momente când părinții dvs. sunt manipulați. Dacă vă prindeți părinții jucând jocuri cu dvs., dezactivați imediat.
  • Părinții dvs. vă pot vina, faceți acuzații, comparați-vă de ceilalți sau să vă angajați în alte comportamente pentru a vă face să vă simțiți ca și distanța lor este vina voastră. Aveți grijă de aceste tipuri de comportamente.
  • De exemplu, spuneți că părintele dvs. începe brusc să vă apeleze în fiecare zi după ce vă ignorați luni de luni. Când nu puteți să vă luați toate apelurile, vă acuză că nu apreciați relația. Refuză să răspundă acestor acuzații, deoarece sunt o formă de manipulare.
  • Imagine intitulată se ocupă de un pas părinte din punct de vedere emoțional 7
    3. Stați prezent în propria voastră viață. Poate fi ușor să se implice în dramă cauzată de părinții îndepărtați emoțional. Dacă vă aflați epuizat de părinții dvs., concentrați-vă asupra a ceea ce ați continuat. Petreceți timp cu prietenii dvs., urmăriți-vă hobby-urile și concentrați-vă pe cariera și alte relații. Părinții dvs. nu trebuie să vă definească fericirea.
  • Imagine intitulată se ocupă de un pas părinte din punct de vedere emoțional
    4. Nu ignora emoțiile tale. Deși este important să încercați să dezactivați de la părinții îndepărtați emoțional, amintiți-vă că este bine să vă simțiți trist, frustrat sau supărat. Nu încercați întotdeauna să împingeți emoțiile. Dacă părinții tăi vă rănesc sentimentele, faceți ceva de genul aerian către un prieten, jurnal despre modul în care vă simțiți sau faceți o plimbare lungă pentru a vă ajuta să faceți proces.
  • În timp ce recunoaștem emoțiile este importantă, nu trebuie să vă răsturnați. Lăsați-vă să simțiți ceea ce simțiți, dar încercați să vă concentrați asupra altor lucruri după ce vă lăsați emoțiile.
  • Imaginea intitulată se ocupă de un pas părinte din punct de vedere emoțional
    5. Ia măsuri pentru a îngriji mai puțin. Nu vă veți mai opri complet grijuliu despre relația dvs. cu părinții dvs. Cu toate acestea, puteți învăța să vă îngrijiți treptat mai puțin în timp. Concentrați-vă pe construirea relațiilor cu oamenii care vă susțin în schimb, mai degrabă decât să căutați aprobarea părinților.
  • Metoda 3 din 3:
    Depășirea efectelor părinților îndepărtați emoțional
    1. Imagine intitulată se ocupă de un părinte părinte din punct de vedere emoțional 10
    1. Recunoașteți orice probleme pe care le aveți din copilărie. Fiind conștienți de problemele dvs. vă poate ajuta să vă confruntați cu capul. Petreceți ceva timp examinând-vă, emoțiile dvs. și relațiile dvs. cu ceilalți. Luați notă de orice probleme care pot apărea de părinții dvs.
    • Mulți oameni cu părinți îndepărtați din punct de vedere emoțional închid sau ignoră propriile lor sentimente. Gândiți-vă dacă sunteți în stare să recunoașteți și să vă procesați propriile sentimente.
    • Este posibil să aveți un sentiment de inadecvare sau o stimă de sine scăzută. Dacă da, dacă ar putea fi legată de relația dvs. cu părinții dvs.
    • S-ar putea să vă simțiți goi și nu sunteți sigur de ce sau aveți o teamă de respingere sau de rănire.
  • Imagine intitulată Deal cu un pas părinte îndepărtat din punct de vedere emoțional 11
    2. Începeți cu pași mici. Repararea daunelor neglijării emoționale necesită timp, deci începeți mici. Luați pași mici pentru a vă trata cu mai multă compasiune și iubire.
  • De exemplu, dacă vă înșelați ceva la locul de muncă, opriți-vă dacă începeți să vă bateți. Amintește-ți că ai făcut tot ce ai mai bun și toată lumea face greșeli.
  • Nu fiți greu pentru tine dacă vă duceți într-o vreme să vă îngrijiți și să aveți încredere în alții. Efectele unui părinte îndepărtat emoțional durează mult timp pentru a anula. Pașii mici în timp sunt cheia vindecării.
  • Imagine intitulată se ocupă de un pas părinte îndepărtat din punct de vedere emoțional 12
    3. Identificați și satisfaceți nevoile dvs. Mulți oameni cu părinți îndepărtați din punct de vedere emoțional au probleme cu identificarea nevoilor lor și exprimând ceea ce vor de la alții. Când vă confruntați cu stres sau emoții negative, faceți un pas înapoi. Gândiți-vă la ceea ce aveți nevoie și cum puteți întâlni această nevoie.
  • De exemplu, dacă vă simțiți iritabil după o zi lungă, întrerupeți și recunoașteți că aveți nevoie de o pauză. Este bine să vă culcați și să vă relaxați dacă asta aveți nevoie.
  • Imagine intitulată se ocupă de un pas părinte îndepărtat din punct de vedere emoțional 13
    4. Solicitați ajutor profesional. Terapia este esențială pentru a anula efectele unei copii dificile. Căutați un terapeut profesionist care se specializează în a ajuta oamenii cu o istorie de traume familiale sau neglijare. Unul pe o singură sesiune cu un profesionist calificat vă poate ajuta să învățați mecanismele de coping pentru a vă ajuta să depășiți efectele părinților îndepărtați emoțional.
  • Puteți găsi un terapeut prin obținerea de recomandări cu prietenii, vorbind cu practicianul dvs. general sau căutați online pentru terapeuți din zona dvs.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar