Cum să fii inteligent

Doriți că sunteți mai inteligenți? Doriți ca alți oameni să creadă că sunteți mai inteligenți? Acestea din urmă pot fi mai simple decât cele dintâi, dar dacă doriți cu adevărat să vă măriți capacitatea intelectuală sau doriți doar să profitați de beneficiile apariției mai multor intelectuale, există câteva pași concreți pe care îi puteți lua pentru a vă atinge obiectivul.

Pași

Metoda 1 din 2:
Aprofundarea intelectului într-un mod semnificativ
  1. Imaginea intitulată este inteligentă Pasul 1
1. Dedicați-vă să deveniți un cursant de-a lungul vieții. Oamenii obișnuiau să creadă că inteligența a fost fixată și nu a putut fi îmbunătățită prin efort. Dovezile contemporane sugerează, totuși, acest lucru nu este cazul - în timp ce o persoană neinteligibilă nu poate deveni niciodată un geniu, pare din ce în ce mai posibil ca oricine are capacitatea de a-și consolida intelectul într-o anumită măsură. Procesul nu este la fel de simplu ca doar învățând câteva cuvinte vocabulare noi, totuși. Este nevoie de timp și efort pentru a învăța cum să vă angajați mai profund și mai critic cu lumea din jurul vostru.
  • Imaginea intitulată Be inteligentă Pasul 2
    2. Urmați pasiunile. Oamenii învață cel mai eficient atunci când sunt pasionați de subiectul lor. Dacă sunteți pasionat de ceva, sunteți obligat să înțelegeți mai profund - este un fel de investigație concentrată, susținută, care duce la creșterea intelectului. Adevărata inteligență implică o stăpânire profundă a câtorva subiecți, mai degrabă decât o înțelegere superficială a unei game largi de ele. A fost Albert Einstein în mod egal înzestrat în fizică, antropologie, lingvistică, geologie, comportament animal și critică literară? Desigur că nu. A fi o jack proverbial-all-tranzacții este de a fi un maestru de none- Dacă încercați să învățați un pic de tot, puteți să vă înțelegeți o mulțime de nimic.
  • Prin înțelegerea punctelor forte și a talentelor, veți fi mai capabili să descoperiți domenii de interes pe care le găsiți personal și mai plăcut să aflați despre.
  • Imaginea intitulată Be inteligentă Pasul 3
    3. Provoaca-te. Dacă nu te lupți, nu te împingi. Învățarea nu ar trebui să fie tortură. Ar trebui să fie plină de satisfacții și probabil că nu va fi dacă nu necesită mult efort. Împingeți-vă pentru a stăpâni idei noi și pentru a intra pe teritoriul intelectual nefamiliar.
  • Imaginea intitulată Be inteligentă Pasul 4
    4. Gândiți-vă la modul în care credeți. Aceasta se numește "metacogniție" și este ceva inteligent care excelează la. Metacogniția vă permite să înțelegeți modul în care învățați și să aplicați aceste strategii de la un context la altul. Dacă vă dați seama că învățați cel mai eficient atunci când studiați pe cont propriu, de exemplu, veți ști să nu vă alăturați unui grup de studiu în pregătire pentru un examen final.
  • Luați în considerare stilul preferat de învățare. De exemplu, dacă sunteți un cursant kinesthetic, aflat pe picioare și într-un loc unde puteți sta și muta în timp ce studiați vă poate face să vă simțiți mai mult mental și emoțional.
  • Dacă sunteți un cursant vizual, ați putea dori să vă concentrați asupra învățării materialelor noi într-un loc care are o mulțime de culoare și luminozitate.
  • Imaginea intitulată Be inteligentă Pasul 5
    5. Aveți grijă de corpul vostru. Oamenii uită uneori că creierul este un organ fizic ca oricare altul. Așa cum vă pielea este mai sănătoasă dacă vă scăldați și plămânii dvs. sunt mai sănătoși dacă nu fumați, un creier fizic bine îngrijit la un nivel mai înalt decât unul neglijat. Vă poate surprinde cât mai eficient procesați informațiile dacă obțineți suficient somn și exercițiu și mâncați o mulțime de fructe și legume.
  • Imaginea denumită Pasul Intelligent 6
    6. Invata o limba. Acest lucru vă va forța creierul să negocieze noi modalități de construire a sensului și să vă sporească înțelegerea intuitivă și conștientă a sistemelor lingvistice. Gândirea mai mult despre limba are, de asemenea, beneficiul suplimentar de îmbunătățire a facilității dvs. cu prima dvs. limbă și învățarea tuturor acestor cuvinte noi vă vor ajuta să vă îmbunătățiți memoria.
  • Imaginea intitulată Be inteligentă Pasul 7
    7. Învață să joci un instrument muzical. Acest lucru exercită părți ale creierului dvs. utilizate pentru multe tipuri de procesare cognitivă și vă prezintă noi modalități de primire și comunicare a informațiilor. De asemenea, vă ajută să vă îmbunătățiți memoria și reduce stresul, care poate juca un factor major în inhibarea creșterii intelectuale.
  • Imaginea intitulată este inteligentă Pasul 8
    8. Citește știrile. În timp ce păstrați-vă cu evenimentele curente, nu vă poate crește cu adevărat capacitatea dvs. intelectuală, o persoană cu adevărat inteligentă și curioasă ar trebui să vrea să se angajeze cu lumea în care locuiește. Având noi idei implică adesea construirea pe cele existente, deci este întotdeauna înțelept să înțelegeți cât de mult puteți afla problemele cu care se confruntă lumea și căile pe care oamenii încearcă să le rezolve. Amintiți-vă, toate sursele de știri au o prejudecată de un fel - asigurați-vă că obțineți știrile dvs. dintr-o varietate de surse și nu acceptați niciodată ceva ca adevăr absolut doar pentru că este în ziar.
  • Imaginea intitulată Be inteligentă Pasul 9
    9. Se bazează mai puțin pe tehnologie. Ușurința cu care putem obține informații astăzi ne face viața mult mai convenabilă, dar ne poate face și mai proastă. Căile neuronale implicate în citirea hărților, de exemplu, sunt probabil mult mai slabe în creierul milenilor decât în ​​creierul părinților lor. Acest lucru se datorează faptului că majoritatea milenilor se bazează foarte mult pe navigația GPS pentru a le ajuta să-și găsească calea, în timp ce generațiile mai în vârstă trebuiau să iasă un atlas dacă s-au pierdut. În aceeași venă, dacă nu-și mai amintesc ce înseamnă un cuvânt, mulți oameni sunt mai probabil să fie rapid Google decât să se așeze și să se concentreze asupra încercării de a-și aminti. În loc să-și consolideze capacitatea de a-și aminti informațiile, pot obține fără efort informațiile cu aproape nici un gând. Încercați să vă bazați pe telefonul dvs. mai puțin, iar creierul dvs. mai mult.
  • Imaginea intitulată este inteligentă Pasul 10
    10. Fi deschis. Nu scrieți idei noi deoarece sunt înfricoșătoare, diferite, confuze, sau amenință modul în care sunteți obișnuiți să vă gândiți la lume - această ezitare naturală a minții umane de a ține două opinii opuse în același timp se numește "disonanță cognitivă ". Fiți deschisi să vă schimbați perspectiva. Abilitatea de a recunoaște când ați greșit este un semn distinctiv al unei minți minunate.
  • Imaginea intitulată Be inteligentă Pasul 11
    11. Fi bine cu arata prost. Curiozitatea nu este aceeași cu ignoranța - oamenii cu adevărat inteligenți pun în mod constant întrebări. Acest lucru se datorează faptului că o femeie înțeleaptă știe că nu știe totul. Când începeți să învățați o nouă abilitate, nu veți fi foarte bun la el. Asta e natural. Dacă faci ceva, ești rău suficient timp, totuși, vei începe să fii bun la asta. Îmbrățișați golurile din cunoștințele dvs. ca portaluri la descoperire și creștere.
  • Metoda 2 din 2:
    Care apare mai inteligent
    1. Imaginea intitulată Be inteligentă Pasul 12
    1. Utilizați cuvinte mari. Nu ia un geniu pentru a ridica un nou vocabular, dar câteva cuvinte impresionante și unele înflorite gramaticale vă pot da aspectul de a fi intelectual. Descărcați o aplicație Word-A-Day sau pur și simplu faceți unele flashcard. Identificați unele erori gramaticale comune în discursul dvs. și corectați-le. Ați putea chiar să căutați câteva citate literare cu braț pentru piper în conversațiile dvs. Amintiți-vă, folosind cuvinte impresionante este doar impresionant dacă le folosiți corect - spunând "juxtapunere" nu vă vor câștiga puncte dacă nu înțelegeți ce înseamnă sau cum este pronunțată.
  • Imaginea intitulată Be inteligentă Pasul 13
    2. Să fie modest și reticent. În același fel, toată lumea începe să suspecteze că tipul care continuă să insistă că nu este rasist ar putea fi un fel de rasist, dacă încercați în mod constant să impresionați pe toți cu cât de inteligent sunteți, oamenii pot începe să se întrebe. Dacă sunteți taciturn și umil, oamenii pot deduce că sunteți consumați cu gânduri profunde. O bună ocazie de a pune acest lucru în acțiune este dacă altcineva face un comentariu stupid într-o conversație de grup. Dacă săriți pentru a le corecta sau a le bateți, riscă riscul de a nu se înțelege mai degrabă decât inteligent. În schimb, lăsați-i să facă lucrarea pentru dvs. - pur și simplu să rămână tăcut pentru o clipă, lăsându-și remarca să se scufunde, și doar când începe să se simtă ciudat, să mutați conversația de-a lungul. Va da impresia că pur și simplu nu ați găsit o modalitate de a răspunde la un astfel de comentariu ridicol și a decis să se deplaseze în trecut pentru a cruța acea persoană în continuare jena.
  • Imaginea intitulată este inteligentă Pasul 14
    3. Prezentați-vă bine. Oamenii tind să presupună în mod natural că indivizii bine îmbrăcați și bine vorbiți sunt mai inteligenți decât cei neglijați care mormăsc tot timpul. De asemenea, puteți dori să vă gândiți să porniți ochelari. Sună prost, dar când vine vorba de a face oamenii cred că sunteți inteligenți, patru ochi sunt mai buni decât doi.
  • Imaginea intitulată este inteligentă Pasul 15
    4. Utilizați inițială inițială. Din nou, sună prost, și sincer, este, totuși, există dovezi reale care sugerează că vă cheamă pe Frank R. Miller în loc de Frank Reginald Miller vă va face să pară mai inteligent altor persoane. Dacă doriți să valorificați acest efect, adăugați doar o altă literă, deoarece da, aparent că funcționează așa.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar