Cum să se ocupe de păcat

Dealizarea păcatului poate fi în cele din urmă o călătorie umilitoare și pozitivă. Poți să te străduiești să oprească păcatul sau să se ocupe de păcat în altcineva într-o manieră empatică și iertare. Nu vă așteptați la perfecțiune. Cu toate acestea, dublați în angajamentul dvs. de a face față păcatului pozitiv.

Pași

Partea 1 din 3:
Învățați mai multe despre păcat
  1. Imagine intitulată Deal cu Pasul 1
1. Să înțeleagă ce este păcatul și nu-l luați ușor. Multe religii au definiții păcat, și există și norme sociale generale pentru moralitate, care ar putea varia de la cultură la cultură. Pentru a face față păcatului, trebuie mai întâi să fie identificat și apoi recunoscut.
  • Există motive corecte și greșite pentru tot, și orice metodă de coping pe care o utilizați va fi mai eficientă dacă sunteți sincer despre dorința de a aborda păcatul. De exemplu, veți găsi procesul mai greu dacă vă pare rău că ați fost prinși. În mod ideal, motivul dvs. ar fi de-a lungul liniilor de a vă îmbunătăți sau plăcerea lui Dumnezeu, dacă sunteți religioși.
  • Păcatul nu este un concept care să ia ușor dacă vrei să trăiești liber de condamnare și în pace cu tine și cu alții. Unele păcate pot răni cu adevărat pe alții și pe voi înșivă. Să fie vreodată atenți la acestea și nu minimizați daunele cauzate. Păcatul este adesea un act egoist - dacă vă aflați că faceți ceva care doare pe altcineva, dar satisface o lipsă de dvs., este probabil un păcat (același lucru dacă altcineva o face).
  • Dacă sunteți religios, căutați un text religios, cum ar fi Biblia sau autoritățile religioase, și înțelegeți cu adevărat definițiile păcatului. În timp ce majoritatea oamenilor cred că păcatul este oamenii "răi", păcatul este mult mai mult decât atât în ​​multe religii. Păcatul este orice abatere de la perfecțiunea (integritatea / completarea) lui Dumnezeu. Deci, în timp ce păcatele pot fi acțiuni, gândurile și atitudinile pot fi păcătoase, de asemenea. Rădăcina păcatului este dorința umană de a se îndrepta înaintea altora.
  • Imagine intitulată Deal cu Pasul 2
    2. Dați seama de ce tu sau cealaltă persoană a păcătuit. Păcatul nu există într-un vid. Oamenii păcătuiesc - mai ales dacă este un păcat obișnuit - din cauza problemelor sau problemelor subiacente, în multe cazuri.
  • Păcatul, în special păcatul obișnuit, este adesea simptomul unei probleme mult mai mari în viața unei persoane. Examinați-vă viața. Ce păcate ați comis? Care sunt cauzele acestor păcate? Într-adevăr săpat adânc, și întrebați-vă întrebările grele.
  • Dacă păcatul a venit de la altcineva, ajută acea persoană să-și examineze viața și motivele care stau la baza acestuia ar fi condus la păcat. Acest lucru poate fi mult mai eficient decât să răspundă păcatului cu vina și furia.
  • Imagine intitulată Deal cu Pasul 3
    3. Se ușurează pe tine sau pe cealaltă persoană. Înțelegeți că toată lumea poate cădea. În al doilea rând, trebuie să recunoaștem că nu avem ceea ce este nevoie pentru a învinge păcatul în întregime. Acest principiu este esențial - ne va conduce la o viață umilă, plină de mulțumire cu recunoștință.
  • Nu vă respingeți vreodată sau o altă persoană, așa cum a fost condamnat la iad. Numai Dumnezeu alege asta și, la fel de mult ca noi credem că înțelegem ce vă poate duce acolo, nu este locul nostru.
  • Una dintre cele mai bune modalități de a trece peste un păcat nu este să gândești prea mult despre ceea ce ai făcut, dar ceea ce nu ai făcut. Dacă știți deja cum să corectați păcatul dvs. special, atunci pur și simplu faceți acest lucru. Va fi greu, dar nu renunță la speranța este de departe cel mai rău păcat posibil. Încercați să faceți față păcatului cât mai inconsecvent posibil.
  • Imagine intitulată Deal cu SIN PASUL 4
    4. Obțineți ajutor pentru păcat sau încurajați cealaltă persoană să primească ajutor. Unele păcate, cum ar fi dependențele, iau alți oameni să-i depășească și să le înțeleagă. Găsiți pe cineva în care aveți încredere să vă ajutați și să fiți precauți să menționați lupta dvs. în jurul oamenilor de judecată.
  • Depășirea păcatului nu este un lucru rușinos și cu siguranță nu aveți nevoie de o intrare negativă inutilă dacă poate fi evitată. Găsiți echilibrul. Pe de o parte, nu vrei să ignori păcatele tale, așa cum pot și te vor trage în jos, dar pe de altă parte, trebuie să fii prea greu pentru tine. Dacă faci tot ce poți, ești pe calea cea bună.
  • Vorbeste cu Dumnezeu Dacă sunteți religios. Dumnezeu nu este neplăcut, deși dorește să fie tratat cu respect. Petreceți timp în fiecare zi pentru rugăciunea personală și studiul Scripturii. Pentru a studia Scripturile, puteți să o citiți din față în spate, fie puteți utiliza ghidul topic pentru a căuta cuvinte cheie sau fraze cheie. Atâta timp cât plătiți sincer la ceea ce citiți, într-adevăr nu este un mod greșit de a face acest lucru.
  • Dacă nu vă puteți opri de la comiterea unui anumit păcat sau păcatul trecut pare să vă preluați viața, nu fiți prea mândri să căutați ajutor dacă nu sunteți religioși. Psihiatrii nu vă vor expune în nici un fel și vă pot ajuta să vă cuceriți luptele.
  • Partea 2 din 3:
    Care se ocupă de păcatul în altele
    1. Imagine intitulată Deal cu Păca Pasul 5
    1. Ajutați păcătosul dacă păcătosul vine la voi, dar încercați să evitați să vă certați. Spuneți păcătosului ușor dacă credeți că a făcut el greșit, dar de obicei nu este nevoie să vă repetați. Evitați cuvintele vizate.
    • Arată păcătosului ce să facă dacă întreabă. Dacă veniți prea greu sau menționați iadul, ar putea deteriora relația.
    • Dacă cineva a fost rănit sau rănit ca urmare a păcatului, ajutați persoana respectivă. Dacă păcătosul nu simte încă nevoia de a se pocăi, evita situațiile care ar putea să vă provoace familia sau familia dvs. să vă rănească de cealaltă persoană.
  • Imagine intitulată Deal cu Pasul Pasul 6
    2. Ajuta păcătosul să recunoască ce este păcatul. Puteți educa subtil păcătosul despre cum să vă pocăiți, fără să le conduceți.
  • Faceți acest lucru într-o manieră bună și utilă, fără a utiliza cuvintele judecătorești sau castigând pe păcătos. În schimb, explicați ce spun textele religioase despre păcat.
  • Coșează comentariile dvs. în empatie. Lăsați păcătosul să știe cum vedeți păcatul care îi dăunează și pe alții în jurul lor. Concentrați-vă pe binele pe care îl vedeți în ele și asupra potențialului păcătosului poate realiza.
  • Imagine intitulată Deal cu Păca Pasul 7
    3
    Ierta păcătosul, mai ales dacă se pocăiesc. Acest lucru poate dura ceva timp, mai ales dacă vă rănesc, dar nu ajutați pe nimeni să dețină o pradă. Fi deschis la restituire. Permiterea de mânie te vindecă, în primul rând.
  • Iertarea nu înseamnă că ceea ce au făcut a fost bine - iertarea este adesea pentru pacea proprie a minții tale. Nu judecati. Nu fiți în nici un fel crud față de păcătos din cauza deciziilor sale. Păcătosul este încă o ființă umană.
  • Nu apăsați aspecte ca asta o va face mai rău. Răbdarea și respectul sunt cele mai bune cure pentru păcatul altui. Așteptați semne de îmbunătățire (sau lipsa acestora) și respectul că cealaltă persoană ar avea la fel de greu o vreme așa cum ați fi, dacă nu mai greu. Când vine timpul și persoana a făcut prima schimbare, felicită persoana (calm, fără părți) pentru a lucra mai bine.
  • Partea 3 din 3:
    Care se ocupă de păcat în tine
    1. Imagine intitulată Deal cu Pasul 8
    1. Admite că ați păcătuit. În primul rând, trebuie să recunoașteți că, într-adevăr, ați păcătuit, fie că voi înșivă, alții sau al lui Dumnezeu. Chiar faptul că puneți întrebarea înseamnă că recunoașteți că ceva este rău în viața voastră. Acest lucru este cel mai încurajator.
    • Unul dintre cele mai dificile lucruri pe care oamenii buni trebuie să se confrunte este faptul că noi toți păcătuiesc. Oamenii buni nu văd cu ușurință că, de fapt, comite păcatul. Identificați ce este păcatul. Cere iertare.
    • Asta înseamnă admiterea că ați făcut ceva greșit, oamenilor pe care i-ați rănit, dacă este cazul, și apoi mărturisiți-o lui Dumnezeu, dacă sunteți religioși. Viata este grea. Avem toate momentele când am făcut lucruri pe care le știm că nu ar trebui să avem.
  • Imagine intitulată Deal cu Pasul Pasul 9
    2. Hotărâți să nu faceți acest lucru greșit sau păcătos, lucru din nou. Dacă opriți complet păcatul nu este posibil peste noapte, hotărâți să faceți și să fiți mai buni. Dumnezeu vrea ca noi să creștem și să fim mai buni, dar el înțelege că perfecțiunea este un proces.
  • Odată ce ați făcut acest lucru și știți în inima voastră, sunteți iertați, puteți face restituirea, dacă este cazul. Este recomandabil să rămâneți în genunchi înainte de Dumnezeu până când vă simțiți iertați, dacă aceasta este credința voastră religioasă.
  • Nici un trite "Îmi pare rău" va fi bine. Trebuie să fie o întoarcere completă din ceea ce ați făcut, lăsându-l în urmă printr-o întoarcere de 180 de grade în direcția opusă.
  • Imagine intitulată Deal cu Păca Pasul 10
    3. Evitați să fiți în situația de a păcătui din nou. Dacă se îmbată, nu mergeți în locuri unde puteți cumpăra alcool. Dacă dormi în jur sau adulter, atunci nu fi singur cu persoana care te ispitește.
  • Dacă este lăcomia, găsiți o modalitate de a afla ce declanșează acele episoade lacomi și apoi vă pune mintea pentru a evita acele situații. Minciună? Ia o respirație înainte de a răspunde. Cântărește-o în minte înainte de a spune următoarea minciună. Întreabă-te, este că păcatul mai important decât sufletul tău?
  • Este bine să obțineți un partener de responsabilitate pentru a vă ajuta. Acest lucru ar putea fi cineva care a fost implicat în religia ta mai mult decât tine. Dacă sunteți catolic, aceasta ar putea însemna mărturisirea. Vorbeste cu cineva. În timp ce poate fi greu să ai încredere în oameni în aceste zile, dacă știi pe cineva care îți va lua secretul în mormânt (norocos), spune-i sau ea! S-ar putea să fiți surprins de sfatul pe care persoana are de oferit. Dacă nu aveți pe nimeni să vorbească despre asta, nu sunteți cu siguranță singur. Încercați să scrieți despre asta.
  • Imagine intitulată Deal cu Pasul SIN 11
    4. Încercați să utilizați puterea lui rugăciune sau meditaţie. Rugăciunea de fapt funcționează. Cerându-i lui Dumnezeu să vă ajute să vă controlați impulsurile (eu.E. Băuturile sau jocurile de noroc) este primul pas dacă sunteți religios.
  • Cu toate acestea, tu în cele din urmă alege să lupte împotriva păcatului sau să-l lase să alunece. Dumnezeu poate împrumuta o mână da, dar mai ales el vă permite să aveți alegerea. Și nu este o reparație rapidă tot timpul, deoarece va lua locul de muncă.
  • Dacă altcineva păcătuiește, atunci rugați-vă pentru ei. Cereți-i lui Dumnezeu să-și ajute ochii, dar și al tău. Nimeni nu ar trebui să fie înzestrat pentru credințele / valorile / ideile lor, astfel încât să se roage și să continue să iubească acea persoană necondiționată dacă un prieten, membru al familiei sau soțului, poate merge mult.
  • Imagine intitulată Deal cu SIN Pasul 12
    5. Face fapte bune pentru a contrabalansa păcatul. Dacă ați păcătuit și vă simțiți foarte rău despre asta, încercați să faceți niște lucruri pozitive pentru alte persoane.
  • Acest lucru vă va ajuta să vă concentrați energia asupra unor comportamente bune în loc de păcat și ar putea reduce riscul de re-ofensare. Umpleți mintea și viața cu lucruri bune.
  • Nu vă lăudați sau nu vă lăudați despre aceste lucrări bune. Faceți-le în liniște și cu umilință.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Dacă nu reușiți vreodată, nu renunțați. Se ridică din nou, pocăiți, faceți schimbări și perseverenți. Este mai ușor să eșuați dacă vă așteptați să fiți perfecți. Așteptați că vă veți împiedica uneori.
  • Faceți-vă păcatul cu o atitudine umilă, în mod realist și fără vinovăție.
  • Avertizări

    Înțelegeți că modul în care oamenii definesc păcatul poate fi diferit în funcție de credința religioasă.
  • Dacă vă simțiți sinucidere, primiți imediat ajutor. Luminează-te pe tine însuți. Aproape toată lumea a păcătuit la un moment dat în viața lor.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar