Cum să se ocupe de schimbările sale de dispoziție aleatorie

Dacă aveți de-a face cu cineva cu schimbări de dispoziție în mod regulat, acest lucru poate fi frustrant. S-ar putea să simți că vă plimbați pe ouă în jurul unei persoane a căror stare este predispusă la schimbări bruște și dramatice. În acest moment, încercați să dezactivați. Nu-și ia personalitatea proastă personal. Încercați să comunicați cu el dacă vrea să vorbească și să-și exprime sentimentele. Ar trebui să abordeze problemele care stau la baza, deoarece schimbările de dispoziție pot semna de la o varietate de tulburări psihiatrice. Asigurați-vă că aveți grijă de dvs. Dacă aveți de-a face cu cineva cu schimbări de dispoziție, este vital să solicitați sprijin din partea membrilor familiei și a prietenilor.

Pași

Metoda 1 din 4:
Coping în acest moment
  1. Imagine intitulată face față de schimbările sale de dispoziție aleatorie Pasul 1
1. Nu luați schimbări personale. Când cineva se stinge la tine într-o stare proastă, primul pas este de a depersonaliza. Poate fi foarte ușor de a fi afectat de starea de spirit a cuiva, până la punctul în care vă simțiți negativ despre dvs. Înainte de a reacționa, amintiți-vă că nu are nimic de-a face cu dvs.
  • Persoanele moody sunt supuse unor schimbări bruște în starea de spirit, și aproape orice le pot dezactiva. Încercați să vă amintiți acest lucru când cineva se confruntă cu o leagăn de dispoziție.
  • De exemplu, iubitul tău a fost într-o stare bună, doar să te duci la tine pentru că nu ești de acord cu el despre ceva. Amintiți-vă că este o persoană moody prin natura. Țineți minte alteori că și-a pierdut brusc temperamentul când a avut puțin de-a face cu tine. Dacă nu ar fi fost de acord cu el, ar fi fost altceva.
  • Poate fi util să se gândească la o persoană moody ca vremea. Natura lor imprevizibilă poate fi frustrantă, dar nu este niciodată ceva ce puteți controla.
  • Imagine intitulată face față de schimbările sale de dispoziție aleatorie Pasul 2
    2. Întrebați dacă ceva este greșit. Poate fi util să ajungeți la cineva care are o leagăn de dispoziție. Uneori, o persoană moody trebuie doar să o vorbească. Suflaturile de dispoziție sunt adesea răspunsuri iraționale. Dacă cineva este întrebat direct ce este în neregulă, ei se pot confrunta cu faptul că nu au nimic de supărat. Acest lucru poate ajuta la a-și stinge starea de spirit proastă.
  • Asigurați-vă că ați întrebat ușor. Chiar dacă persoana este foarte frustrant, agresiv în schimb nu va ajuta. Nu intreba, "Ce e in neregula cu tine?" În schimb, spuneți ceva asemănător, "Simt că m-ai rupt la mine astăzi. Există ceva care te deranjează?"
  • Cu toate acestea, nu ar trebui să vă puneți niciodată cu cineva agresiv față de dvs., fizic sau verbal. Dacă el strigă la tine, te-a numit nume sau folosind un limbaj fault, nu întrebi ce sa întâmplat. În schimb, părăsiți situația până când se calmează. Puteți vorbi mai târziu.
  • Imagine intitulată se ocupă de schimbările sale de dispoziție aleatorie Pasul 3
    3. Evitați să vă luați starea de spirit proastă. Amintiți-vă, nu puteți controla starea de spirit a altcuiva. Cu toate acestea, puteți controla propria dvs. într-o măsură. Dacă cineva are schimbări de dispoziție, s-ar putea să ajungi să devii moody în schimb. Încercați să păstrați calmul cât mai bine puteți și să vă păstrați distanța dacă puteți. Starea calmului pe capăt poate împiedica creșterea situației.
  • Este normal să vă simțiți frustrat de schimbările de dispoziție, mai ales dacă sunt îndreptate spre tine - totuși, repetați ceva pentru dvs, "Nu-mi pot controla starea de spirit, dar pot controla a mea."
  • Spuneți că prietenul vostru vă duce la cină, de exemplu. Chelnerul uită să-ți aducă ordinele de băutură și iubitul tău devine foarte supărat brusc. Restaurantul este ocupat și înțelegi de ce a uitat chelnerul, dar prietenul tău merge cu voce tare despre asta.
  • Nu trebuie să fii supărat în schimb. Nu trebuie să fiți de acord cu el despre chelner și exprima furia pe propriul tău scop. În schimb, rămâneți calm. Încercați să dezactivați și să evitați să luați mânia prietenului dvs.
  • Imagine intitulată Deal cu schimbările sale de dispoziție aleatorie Pasul 4
    4. Păstrați lucrurile în perspectivă. Amintiți-vă că dispozițiile, chiar și cele rele, sunt temporare. Dacă cineva este predispus la schimbări de dispoziție, reacțiile negative nu vor dura mult timp. Sunt șanse, se va liniști cât mai repede ca el a fost pornit. Amintiți-vă că se va liniști în cele din urmă când are o leagăn de dispoziție.
  • Aceasta nu este o soluție permanentă. Schimbările de dispoziție reprezintă o problemă, mai ales dacă sunt scoși pe tine. Păstrarea lucrurilor în perspectivă vă poate ajuta să rămâneți calm în acest moment, dar problemele care stau la baza leagănilor de dispoziție ar trebui să fie întotdeauna abordate.
  • Metoda 2 din 4:
    Comunicând în timpul schimbării sale de dispoziție
    1. Imagine intitulată Deal cu schimbările sale de dispoziție aleatorie Pasul 5
    1
    Ascultați activ. Când cineva apropiat de tine are o leagăn de dispoziție, este important să-l lași să vorbească atâta timp cât nu devine agresiv cu tine. Uneori, o ureche de ascultare poate ajuta pe cineva să se calmeze. Încercați să acordați atenție la ceea ce spune. Chiar dacă nu sunteți de acord, încercați cel puțin să înțelegeți perspectiva lui.
    • Evitați distragerile, cum ar fi televizorul, calculatorul și telefonul dvs. Când vorbește despre starea de spirit, dă-i toată atenția.
    • Arătați că ascultați prin contactul vizual și dând din cap atunci când este cazul. Evitați vina sau criticarea lui pentru starea de spirit.
    • Cu toate acestea, nu trebuie să ascultați dacă cineva este agresiv față de tine. Dacă starea de spirit proastă este îndreptată spre dvs., ar trebui să părăsiți camera, mai degrabă decât să fiți insultați. Nu trebuie să ascultați activ atunci când sunteți ăia.
  • Imagine intitulată se ocupă de schimbările sale de dispoziție aleatorie Pasul 6
    2. Asigurați-vă că se simte auzit. De multe ori, cineva cu schimbări de dispoziție poate înțelege că sunt iraționale. Vrei să te asiguri că se simt auzit. Nu încercați să-l vorbiți dintr-o stare proastă. În schimb, spuneți că auziți cum se simte.
  • Evitați să spuneți lucruri cum ar fi, "Știu că ești stresat de muncă, dar asta e irațional. Nu aveți nimic de îngrijorat. Va fi bine."
  • În schimb, încercați ceva de genul, "Înțeleg că ești foarte stresat. Munca poate fi stresantă, dar sunt aici să ascult."
  • Din nou, nu ar trebui să-i permiteți să-și exprime sentimentele atunci când este negativ sau agresiv față de dvs. Dacă conversația devine urâtă, părăsiți camera.
  • Imagine intitulată Deal cu schimbările sale de spirit aleatoriu Pasul 7
    3. Pleacă dacă e supărat. Dacă cineva are un leagăn de dispoziție, încercați cel mai bine să rămână calm pentru ei. Acest lucru va împiedica creșterea situației și potențial să devină neangajată. În loc să se angajeze cu mânia cuiva, părăsiți situația.
  • De multe ori, cineva cu schimbări de dispoziție va ataca sau se va stinge la tine. Aceste situații sunt cele mai dificile de a rămâne calm, dar amintiți-vă că defensivul va face mai rău.
  • Nu trebuie să luați punerea în jos sau abuzul verbal. Dacă cineva face acuzații sau strigă la tine, pleacă în loc să fii tras într-un argument. Spune ceva de genul, "Ești în mod clar supărat acum. Cred că ar fi mai bine dacă ți-aș da un spațiu." Apoi, părăsiți camera. Puteți merge la o plimbare sau mergeți la casa unui prieten.
  • Imagine intitulată Deal cu leagănele sale de dispoziție aleatorie Pasul 8
    4. Distrage-l de emoțiile sale, dacă este necesar. Dacă el dorește să accepte ajutor, oferă distragere. Poate fi greu să vorbești pe cineva dintr-o dispoziție proastă rațional, dar poți oferi un fel de distragere. Spune ceva de genul, "Ești supărat, așa că să încercăm să nu ne gândim la asta. Sunt sigur că există ceva ce putem face pentru a vă menține mintea."
  • Ai putea să-l faci ceva de mâncat sau să bei, ca o ceașcă de ceai.
  • Ai putea viziona un film împreună.
  • Ai putea merge la o plimbare împreună. Exercițiul ajută adesea să reglementeze starea de spirit.
  • Amintiți-vă, totuși, că nu sunteți obligat să ajutați pe cineva care este rău pentru dvs. Dacă ia o dispoziție proastă asupra ta, părăsiți situația. Nu încercați să-l distrageți.
  • Metoda 3 din 4:
    Abordând probleme mai profunde
    1. Imagine intitulată se ocupă de schimbările sale de dispoziție aleatorie Pasul 9
    1
    Stabiliți granițe de bază. Dacă cineva este predispus la schimbări de dispoziție, limitele sunt foarte importante în relație. Într-o relație romantică, mai ales, trebuie să stabiliți granițe clare pentru un comportament acceptabil. Vrei să-i faci clar ce este și nu este bine când se confruntă cu o leagăn de dispoziție.
    • Asigurați-vă că îl asigurați că vă îngrijiți încă, mai ales dacă schimbările sale de dispoziție se datorează unei tulburări de sănătate mintală subiacente. Spune ceva de genul, "Te iubesc și vreau să rămân cu tine. Știu că nu vă puteți controla întotdeauna starea de spirit, dar nu le puteți scoate pe mine."
    • Stau la ce comportamente sunt și nu sunt acceptabile. Face ca acest lucru cât mai clar posibil. De exemplu, "Este întotdeauna bine să vă simțiți sentimentele. Asta e important, dar doar pentru că ești supărat sau supărat nu înseamnă că poți să acționezi totuși vrei. Nu mai poți blestema la mine când ai o leagăn de dispoziție. Dacă blestemeți la mine în viitor, voi încheia conversația și voi părăsi camera. Dacă doriți să vorbiți lucrurile, trebuie să faceți acest lucru calm."
  • Imagine intitulată Deal cu schimbările sale de dispoziție aleatorie Pasul 10
    2. Reiterează limitele atunci când este necesar. Amintiți-vă, stabilirea limitelor este un proces. Poate dura mult timp ca limitele să fie ferm stabilite și este posibil să aveți nevoie să le ajustați în timp. Limitele pot fi, de asemenea, încălcate, mai ales la început.
  • Când vă încalcă limitele, amintiți-i de ei. De exemplu, "Știu că ești supărat la modul în care am răspuns la această întrebare, dar nu mă poți imita. Care îmi doare sentimentele. Am vorbit despre asta."
  • Imagine intitulată Deal cu schimbările sale de dispoziție aleatorie Pasul 11
    3. Încurajați-l să caute tratament. Schimbările de dispoziție sunt adesea un semn al unei tulburări de sănătate mintală subiacente. Dacă cineva pe care îl iubești experiențe frecvente schimbări de dispoziție, este important să le încurajați să solicite ajutor profesional. Schimbările de dispoziție pot fi foarte dăunătoare unei relații în timp.
  • Introduceți subiectul terapiei când este calm și nu în timpul unei schimbări de starea de spirit. Îi poți ajuta să găsească terapeuți în zonă și chiar să ofere să meargă cu el la prima sa întâlnire. Explicați că îl iubiți și îi îngrijiți de el, dar comportamentul vă dăunează pe amândoi.
  • Dacă nu este dispus să participe la terapie pe cont propriu, sugerează consilierea cuplurilor. El poate fi mai dispus să participe la consiliere comună, deoarece accentul este pe amândoi care comunică mai bine decât problemele unei persoane.
  • Imagine intitulată Deal cu schimbările sale de spirit aleatoriu Pasul 12
    4. Susține tratamentul său. Dacă alege să caute tratament, să fie de susținere. Poți să-l asculți să vorbească despre lucruri precum terapia și să-i amintești că nu este nici o rușine în necesnarea de ajutor profesional.
  • De asemenea, îl puteți ajuta cu orice tehnică de coping pe care a oferit un terapeut. De exemplu, încercați să meditați cu el când are o leagăn de dispoziție.
  • Metoda 4 din 4:
    Îngrijirea pentru tine
    1. Imagine intitulată se ocupă de schimbările de starea de spirit aleatoare Pasul 13
    1. Rămâneți conectat cu alții. Dacă sunteți implicat cu cineva predispus la schimbările de dispoziție, puteți ajunge la izolate de ceilalți. Când se ocupă de emoțiile altcuiva în mod constant, este posibil să nu vă dați timp să ajungeți la alții. Amintiți-vă, de asemenea, aveți nevoie de sprijin. Nu vă simțiți vinovați pentru a vorbi cu alții.
    • Ajungeți la prieteni și membri ai familiei, mai ales când starea lui stau la tine.
    • Ieșiți și vedeți ceilalți, mai ales dacă trăiți cu cineva predispus la schimbări de dispoziție. Aveți dreptul la o pauză de la starea de spirit volatilă a cuiva.
  • Imagine intitulată se ocupă de schimbările sale de dispoziție aleatorie Pasul 14
    2
    Gestionați nivelul de stres. Poate fi incredibil de stresant să se ocupe de schimbările de dispoziție ale cuiva. Căutați modalități pozitive de a face față stresului. Dacă nu vă ocupați de stres, poate avea consecințe pe drum.
  • Lucruri precum meditația, yoga și exerciții pot ajuta la atenuarea stresului.
  • De asemenea, puteți vorbi cu un terapeut despre managementul stresului. Un terapeut calificat vă poate învăța despre lucruri precum respirația profundă pentru a vă ajuta să gestionați mai bine nivelurile de stres.
  • Imagine intitulată se ocupă de schimbările sale de dispoziție aleatorie Pasul 15
    3. Au o viață în afara relației. Ar trebui să vă asigurați că nevoile dvs. sunt prioritate. Dacă aveți de-a face cu cineva cu schimbări de dispoziție cronică, este important să aveți o viață proprie. Rezista la lăsarea vieții voastre în jurul valorii de catering la starea de spirit proastă a cuiva.
  • Timpul de timp pentru tine nu este egoist. Este normal. Cineva predispus la schimbări de dispoziție poate fi foarte solicitant de timpul tău - totuși, reamintește-i că ai nevoie de timp pentru tine.
  • Faceți lucruri pe care le bucurați. Citește o carte. Mergi la plimbare. Participați la evenimente în jurul orașului dvs. Vezi prieteni. Aveți dreptul la propria dvs. viață. Nu trebuie să aveți viața voastră în jurul stărilor de spirit rele ale altcuiva.
  • Imagine intitulată Deal cu schimbările sale de dispoziție aleatorie Pasul 16
    4. Terminați relația, dacă este necesar. De multe ori, schimbările de dispoziție pot duce la abuz emoțional. Chiar dacă tendințele abuzive provin dintr-o tulburare de personalitate subiacentă, ei nu sunt niciodată în regulă. Dacă credeți că sunteți abuzat, ar trebui să încheiați relația. Semnele de abuz includ:
  • Deliberat te jening
  • Refuzând să vorbească cu dvs
  • Controlarea cu cine vă petreceți timp și cum vă cheltuiți banii
  • Limba agresivă sau degradată
  • Texte constante sau apeluri telefonice când nu sunteți cu el
  • Nerezonabilă gelozie și moodiness
  • Avertizări

    Dacă apar niciun fel de lovituri sau alte abuzuri fizice, trebuie să părăsiți situația. De asemenea, trebuie să raportați abuz către autoritățile corespunzătoare. Dacă credeți că viața dvs. este în pericol, apelați 9-1-1 sau servicii de urgență în zona dvs.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar