Cum să se ocupe de schimbările de dispoziție într-o relație

Schimbările de dispoziție sunt normale, și se ocupă de starea unui partener romantic face parte din orice relație. Dacă partenerul dvs. devine cârlig sau iritat din albastru, păstrați-vă răcoarea. Să se înfurie doar să-și hrănească starea de spirit proastă. Încercați să întrebați calm dacă există ceva ce puteți face pentru a vă ajuta, ascultați-le ventilație, sau lăsați-i să arunce aburul. Dacă schimbările de dispoziție reprezintă o problemă în curs de desfășurare, încercați să identificați și să abordăm orice probleme de bază, cum ar fi evenimentele de viață stresante, utilizarea substanței sau boala fizică sau psihică.

Pași

Metoda 1 din 3:
Răspunzând la schimbările de dispoziție ale partenerului dvs
  1. Imagine intitulată Deal cu schimbări de dispoziție într-o relație Pasul 1
1. Controlați reacția dvs. dacă partenerul dvs. devine brusc supărat. Emoțiile sunt contagioase și este natural să se înfurie când starea de spirit a partenerului dvs. devine acru. Cu toate acestea, încercați să păstrați propriul temperament în verificare. Lua respiratie adanca, Contestați, imaginea peisajului plăcut sau cântați un cântec optimat în capul vostru.
  • Pierderea dvs. răcoroasă va alimenta doar furia partenerului dvs. și va escalada situația. Amintiți-vă, nu puteți controla starea de spirit sau comportamentul, dar puteți controla reacția dvs.
  • Din nicăieri, s-ar putea să se întoarcă, se plâng sau par să fie iritați de tot. Primul tău instinct ar putea să spui: "Nu mai acționa ca un ticălos!"Faceți tot posibilul să vă opriți, să respirați și să rămâneți raționali în loc să răspundeți negativ.
  • Imagine intitulată Deal cu schimbări de dispoziție într-o relație Pasul 2
    2. Sugerează că ambii stai și te simți confortabil. Obținerea confortabilă din punct de vedere fizic vă poate ajuta să vă păstrați temperaturile în verificare. Emoțiile, cum ar fi furia și frustrarea, sunt răspunsuri la situațiile amenințătoare. Ședința confortabilă poate face situația să se simtă mai puțin stresantă și amenințătoare pentru amândoi.
  • Adrenalina lor ar putea să se grăbească și ar putea simți nevoia de a se deplasa în jur sau ritm. Cereți-i să stea și să se răcească cu dvs., dar nu forțați problema dacă rezistă. Cu condiția ca acestea să nu spargă sau să devină violente fizice, mersul în jurul valorii de a le ajuta să sufle aburul.
  • Imagine intitulată Deal cu schimbări de dispoziție într-o relație Pasul 3
    3. Vorbiți încet, clar și fără a vă ridica vocea. Dacă partenerul dvs. este într-o stare proastă, este mai probabil să interpreteze greșit cuvintele. Ridicându-ți vocea, oferind critici personale, folosind sarcasm sau acuzații le pot agita în continuare. În schimb, vorbiți calm și încercați să utilizați o limbă simplă și clară.
  • De exemplu, ai putea spune: "Știu că ești supărat, dar asta pare să iasă din albastru. Există ceva ce doriți să discutați sau ceva ce pot face pentru a vă ajuta?"
  • În timp ce vrei să fii calm și clar, încercați să nu ieșiți ca și cum vă patronați partenerul. Nu trebuie să ridicați pitch-ul vocii, să exagerezi pronunția dvs. sau să vorbiți foarte încet ca și cum ați vorbi cu un copil. În schimb, vorbiți cum ați fi într-o conversație normală și relaxată.
  • Imagine intitulată Deal cu schimbări de dispoziție într-o relație Pasul 4
    4. Lăsați partenerul să știe că sunteți dispus să ascultați. Spune-le că veți asculta dacă sunt stresați și trebuie să vă evacuați. Dacă au fost frustrați de ceva legat de relația dvs., oferiți-vă să lucrați prin el. Exprimați că le veți auzi, dar spuneți clar că trebuie să-și păstreze temperamentul în verificare.
  • Spune: "Vreau să înțeleg de unde vin și să faci ceea ce pot pentru a ajuta. Dacă ceva vă subliniază, sunt aici dacă aveți nevoie să ventilați. Sunt dispus să ascult și să discut ceva care te deranjează, dar nu pot exista atacuri personale, amenințări sau ostilitate."
  • Doar criticându-le pentru ca să se comporte irațional sau să le ajusteze, probabil, îi vor face doar furioși. Dacă se simt ca și cum ar fi auzit, sunt mult mai probabil să se exprime într-un mod mai pozitiv.
  • Atâta timp cât nu sunt ostile, lăsându-le să-și exprime iritarea fără a le întrerupe, ar putea să-i ajute să iasă din sistemul lor. Cu toate acestea, ventilarea: "Sunt atât de frustrat! Niciodată nu-mi iau sentimentele!"Este un lucru, dar blestem la tine, aruncând insulte dure, țipând, sfărâmați sau încălcând lucrurile sau amenințarea violenței sunt inacceptabile.
  • Imagine intitulată Deal cu schimbări de dispoziție într-o relație Pasul 5
    5. Comisați cu ei, dacă asta au nevoie. Când cineva este într-o stare proastă, uneori au nevoie doar de cineva să simpatizeze cu ei. Poate că partenerul tău a avut o zi proastă, are multe pe farfurie sau a avut un dezacord cu cineva la serviciu sau școală. Ar putea avea nevoie doar de tine să spui "că într-adevăr miroase. Îmi pare rău că trebuia să te ocupi de asta."
  • Dacă, din nicăieri, sunt în jos în haldele și încep să plângă, exprimă o simpatie, cum ar fi ținându-și mâna sau îmbrățișându-i.
  • Ascultarea lor de aerisire și simpatizarea cu ele sunt probabil cele mai bune opțiuni atunci când partenerul dvs. devine branky sau trist din nicăieri. Chiar dacă credeți că au gestionat o situație proastă, lecturarea acestora în acest moment nu vor face nimic bun.
  • Imagine intitulată Deal cu schimbările de dispoziție într-o relație Pasul 6
    6. Retrageți din situație, dacă este necesar. Dacă sunt supărați, și nu credeți că o conversație ar fi productivă, spuneți partenerului dvs. ar trebui să dureze atât ceva timp să se răcească. Stonewalling, sau dând tratamentul silențios, poate face lucrurile mai rău, așa că nu plecați și ignorați-le.
  • Spuneți: "Aș vrea să rezolv acest lucru, dar cred că trebuie să se răcească înainte de a avea o conversație. Să luăm ceva timp să ne liniștim."După 1 sau 2 ore, partenerul dvs. ar putea să se întoarcă din starea lor proastă și să fie gata să discute ceea ce le deranjează.
  • Ar trebui, de asemenea, să părăsiți situația dacă partenerul dvs. vă amenință, slam sau sparge lucrurile, vă urmează și vă strigă la dvs. sau expune alte comportamente ostile. Obțineți ajutor de la o persoană iubită, apelați la servicii de urgență, mergeți la unitate, blocați-vă într-o cameră securizată sau luați orice acțiune disponibilă pentru a vă garanta siguranța.
  • Metoda 2 din 3:
    Discutarea problemelor mai profunde
    1. Imagine intitulată Deal cu schimbări de dispoziție într-o relație Pasul 7
    1. Încercați să identificați situațiile care declanșează schimbări de dispoziție. Dacă schimbările de spirit ale partenerului dvs. sunt o problemă în curs de desfășurare, căutați cauze potențiale. Fiți atenți la ceea ce făceau sau ce se întâmpla în viața lor care ar putea fi la rădăcina schimbării lor de dispoziție.
    • Poate că starea lor de spirit devine neregulată când se ocupă de muncă sau de școală.
    • Schimbările lor de dispoziție ar putea să apară după ce au avut anumite alimente sau băuturi, cum ar fi alimentele zaharoase sau cafeina.
    • Problemele financiare, boala sau moartea în familie, iar alte evenimente de viață stresante ar putea contribui, de asemenea, la schimbările de dispoziție. Schimbările de dispoziție sunt, de asemenea, o parte naturală a multor procese de viață, de la a fi adolescent pentru a avea un copil.
  • Imagine intitulată Deal cu schimbări de dispoziție într-o relație Pasul 8
    2. Întrebați despre problemele care stau la baza într-un mod ne-amenințat. Când vă ridicați preocupările, încercați să nu vă place să le interogați. Evitați să faceți acuzații sau să le spuneți ceva greșit cu ei. În schimb, spuneți-i că vă pasă și doriți să vă ajutați.
  • Spune, de exemplu, "Îmi pasă de tine și nu vreau să simți că te pun la fața locului. Există ceva ce vă subliniază sau orice doriți să vorbiți?"
  • Dacă partenerul dvs. utilizează droguri sau alcool, care poate duce la schimbări de dispoziție, încercați să aduceți subiectul delicat. Ai putea spune: "Am observat că ai băut mai în ultima vreme. Te rog, nu te simți ca te însoțesc pentru asta, dar mă îngrijorează că afectează relația noastră."
  • Dacă partenerul dvs. nu este cu adevărat sigur de ce se confruntă cu schimbări de dispoziție, sugerează că păstrează un jurnal pentru a urmări ceea ce se întâmpla înainte de a se schimba starea lor de spirit.
  • Imagine intitulată Deal cu schimbări de dispoziție într-o relație Pasul 9
    3. Discutați despre modul în care puteți evita apăsarea butoanelor celuilalt. Când partenerii se îndreaptă spre nervii celuilalt și își strângea agravarea, dispozițiile rele și argumentele de suflare pot ieși din nicăieri. În timp ce nu vreți să vă simțiți ca și cum ați merge pe ouă în jurul partenerului dvs., ar trebui să comunicați deschis cu privire la ceea ce vă deranjează. Veniți cu compromisuri și luați măsuri pentru a evita agravarea reciprocă.
  • De exemplu, poate că se enervate când rufele începe să se prăbușească și se simt ca și cum nu vă faceți parte. Ei își găsesc frustrarea în loc să vorbească despre asta și să vă supărați aleatoriu pentru nici un motiv aparent. Pentru a preveni izbucnirile, ați putea discuta problema și lucrați la a face mai des rufele.
  • Poate că adesea apar târziu pentru datele fără să vă informeze. Vă supărați și faceți comentarii sarcastice sau aruncați în sus la ele despre ceva minor. În schimb, spuneți-i să știe că vă deranjează și cereți-i să vă dea un heads la data viitoare când vor fi întârziate.
  • Imagine intitulată Deal cu schimbări de dispoziție într-o relație Pasul 10
    4. Setați clar limitele, dar evitați să dați ultimelor. Dacă comportamentul lor vă rănește relația, clarificați că trebuie să abordeze problema. Exprimați-vă nevoile și setați limitele dvs. folosind declarații "I" în loc să facem amenințări. Ultimatumurile le pot pune pe defensive, deci evitați să le spuneți că trebuie să facă ceva sau altceva.
  • De exemplu, "Vreau să fac această lucrare și am nevoie de tine pentru a obține furia dvs. sub control" este mai productivă decât ", trebuie să mergi la clasele de management al furiei sau altfel am terminat."
  • În plus, evitați să spuneți "Dacă nu vă schimbați, voi pleca."Senzația amenințată și nesigură poate contribui la problemele de dispoziție și de furie. Amenințarea să se descompună poate declanșa aceste sentimente de nesiguranță și să facă lucrurile mai rău.
  • Dacă sunteți interesat cu adevărat de fixarea lucrurilor, setați limitele cu compasiune. Terminați relația dacă sunteți hrăniți sau vă simțiți nesigură, dar nu o folosiți ca o amenințare.
  • Metoda 3 din 3:
    Știind când să obțineți ajutor
    1. Imagine intitulată Deal cu schimbări de dispoziție într-o relație Pasul 11
    1. Căutați ajutor imediat dacă sunteți Siguranță este in primejdie. Ia măsuri pentru a vă garanta siguranța dacă partenerul dvs. este abuziv fizic sau emoțional în timpul unei izbucniri. Dacă devin violente sau amenință să te rănească, Sunați serviciile de urgență, Dacă puteți face acest lucru în siguranță.
    • Dacă locuiți împreună, faceți aranjamente pentru a rămâne cu un prieten sau o rudă. Strângeți cheile, telefonul, documentele importante, banii, hainele și alte necesități. Dacă bănuiți că vor fi violenți dacă pleci, pleci când nu sunt acasă.
    • Memorarea numerelor de telefon importante, făcând o copie a cheilor mașinii și ascunderea unui telefon mobil de urgență sunt acțiuni utile dacă ar putea încerca să vă împiedice să părăsiți.
  • Imagine intitulată Deal cu schimbări de dispoziție într-o relație Pasul 12
    2. Acordați atenție intensității și duratei schimbării dispoziției. Toată lumea se confruntă cu schimbări ocazionale de dispoziție care ar putea dura câteva ore. Cu toate acestea, schimbări de dispoziție care durează săptămâni și implică schimbări majore de personalitate ar putea fi un semn al unei tulburări de dispoziție, cum ar fi depresia sau tulburarea bipolară.
  • De exemplu, cineva ar putea deveni trist, dar ei încă iesi din pat și merg la școală sau la muncă. Viața continuă așa cum face, de obicei, chiar dacă sunt într-o stare proastă. Dacă partenerul tău devine trist, nu poate ieși din pat și nu se angajează în rutina lor normală, ar putea fi timpul ca ei să vadă un profesionist de sănătate mintală.
  • Când sunt într-o stare bună, observați dacă decizi riscante sau impulsive, să meargă la cheltuieli de cheltuieli, să facă activități periculoase, să bea excesiv sau să folosească droguri. Comportamentele, cum ar fi acestea, ar putea indica un episod manic bipolar.
  • Imagine intitulată Deal cu schimbări de dispoziție într-o relație Pasul 13
    3. Notă Dacă modificările semnificative ale nivelului de energie însoțesc schimbări de dispoziție. Căutați orice modificări ale obiceiurilor de dormit ale partenerului dvs. care însoțesc schimbări de dispoziție. Observați dacă există momente când sunt energice și nu par să aibă nevoie de somn. Alteori, ar putea să doarmă mult mai mult decât în ​​mod normal sau pot fi în stare să iasă din pat.
  • Modificările nivelului de energie și obiceiurile de dormit pot contribui la distincția între schimbările de dispoziție obișnuite și semnele unei tulburări de dispoziție. Dacă observați modificări ale nivelului de energie, discutați cu partenerul dvs. despre a vă vedea medicul sau terapeutul.
  • Imagine intitulată Deal cu schimbări de dispoziție într-o relație Pasul 14
    4. Express compasiune dacă ridici preocupări cu privire la sănătatea mintală. Spune-le că îți pasă de ei și ai început să-ți faci griji cu privire la comportamentul lor. Întreabă-i dacă se întâmplă ceva și exprimă că pot avea încredere în tine fără teama de judecată. Menționați comportamentele care vă îngrijorează și le informați că nu ar trebui să fie rușine de a obține ajutor.
  • Încercați să spuneți: "Îmi pasă de tine și se pare că treceți printr-un timp greu. Ar putea fi util să obțineți sfaturi de la medicul dumneavoastră. Nu este nimic în neregulă cu a vorbi cu un medic sau cu terapeut despre sănătatea mintală. Menținerea sănătății mintale este ca și cum ai avea grijă de sănătatea dvs. fizică."
  • Amintiți-vă doar un profesionist de sănătate mintală poate diagnostica o tulburare de dispoziție sau orice altă boală psihică. Nu ieșiți și spuneți partenerului dvs. că credeți că au o tulburare specifică.
  • Imagine intitulată Deal cu schimbări de dispoziție într-o relație Pasul 15
    5. Căuta Cupluri consiliere Dacă aveți nevoie de îndrumare. Dacă tu și partenerul tău nu par să faci progrese pe cont propriu, un consilier poate oferi o perspectivă proaspătă. Ele pot, de asemenea, să contribuie la identificarea și abordarea oricăror probleme de bază care duc la schimbări de dispoziție.
  • Încercați să nu vedeți consilierea ca negativă. Relațiile sunt complexe și, uneori, este nevoie de un profesionist instruit pentru a lucra la Kinks. Căutarea consilierii este un semn că dvs. și partenerul dvs. sunteți dispus să depuneți eforturi în relația dvs.
  • sfaturi

    Schimbările de dispoziție ar putea fi legate de o dietă slabă și de obiceiurile de dormit neregulate. Tu și partenerul tău ar trebui să mănânci mese hrănitoare, să eviți sărindeți mesele și să încercați să obțineți 7 până la 9 ore de somn pe noapte.

    Avertizări

    Toată lumea se confruntă cu schimbări de dispoziție, dar nu există niciodată o scuză pentru abuzul emoțional sau fizic. Dacă partenerul dvs. este violent sau vă amenință în timpul unei schimbări de starea de spirit, Apelați numărul pentru serviciile locale de urgență.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar