Cum să se ocupe de un prieten moody

Schimbările de dispoziție pot fi înfricoșate. Un moment prietenul tău râde și dansează - următorul plâng și îți spun să pleci. Ca prieten, vrei să te ajuți, dar e greu să știi ce să faci. Știind cum să vă sprijiniți pe prietenul dvs., când să trageți înapoi și când să cereți sfatul exterior vă va ajuta să vă ajutați prietenul.

Pași

Metoda 1 din 3:
Fiind de susținere
  1. Imagine intitulată Deal cu un prieten moody Pasul 1
1. Stai calm. Când cineva este Moody, nu-i ajută dacă prietenii lor sunt, de asemenea, tensionați sau supărați. Este puțin probabil ca starea de spirit a prietenului dvs. să fie rezultatul unui lucru pe care l-ați făcut, așa că nu îl luați personal.
  • Dacă vă simțiți supărați sau tensionați, utilizați câteva tehnici de calmare înainte de a vorbi cu prietenul dvs. Respirarea lentă, profundă este o modalitate bine cunoscută de a ajunge la un loc liniștit. De asemenea, puteți încerca să numărați înapoi sau să numărați în mod activ respirațiile. Acest lucru vă va distrage atenția de la o situație stresantă și vă va ajuta să vă concentrați.
  • Imagine intitulată Deal cu un prieten moody Pasul 2
    2. Întrebați ce este greșit. Dacă prietenul tău este, în mod normal, chiar temperat, starea lor de spirit ar putea fi cauzată de ceva care se întâmplă în viața lor. Poate că sunt bolnavi sau obosiți. Poate că au eșuat la un test. Uneori, doar știind că cineva îi pasă este suficient pentru a le scoate din funk.
  • Asigurați-vă că tonul dvs. spune că vă întrebați pentru că vă pasă. Puteți încerca să spuneți ceea ce vedeți, apoi întrebați dacă totul este în regulă - "Nu pari că ești astăzi. Totul este ok?" sau "Reacția dvs. părea puțin peste-sus. Ești bine?"
  • Prietenul tău ar putea să nu poată articula ceea ce îi determină să se simtă trist un minut și fericit în următorul. Dar încercând doar să o pun în cuvinte, va lua adesea emoția din situație și va ajuta prietenul tău să se întoarcă pe un chilou.
  • Imagine intitulată Deal cu un prieten moody Pasul 3
    3. Întrebați ce puteți face pentru a vă ajuta. Prietenul tău ar putea dori doar o îmbrățișare să se simtă mai bine și nu vei ști dacă nu întrebi. Sau poate că doresc ca cineva să stea și să asculte fără judecată. Întrebându-vă dacă vă puteți ajuta, va face, de asemenea, că prietenul dvs. să-și dea seama că se observă moodiness și, uneori, asta este necesar ca o persoană să-și schimbe starea de spirit.
  • Imagine intitulată Deal cu un prieten moody Pasul 4
    4. Modificați setarea. Dacă prietenul vă simțiți trist, o schimbare de peisaj poate ajuta. Încercați să le luați pentru prânz sau să planificați o activitate distractivă cu alți prieteni. Dacă prietenul tău râde necorespunzător sau simțind maniac, sugerează că cei doi merg pe cineva mai liniștit.
  • Imagine intitulată Deal cu un prieten moody Pasul 5
    5. Întreabă dacă prietenul tău vrea să rămâi sau să pleci. Uneori oamenii moody doresc doar să rămână singuri până când se simt mai bine. Alteori doresc să vorbească. Adresați-vă prietenului dvs. și lăsați-i să vă ghideze.
  • Dacă prietenul dvs. vă cere să plecați, asigurați-vă că le verificați mai târziu. Nu vrei să se simtă abandonați.
  • Metoda 2 din 3:
    Setarea limitelor
    1. Imagine intitulată Deal cu un prieten moody Pasul 6
    1. Ai grijă de tine. Uneori, emoțiile prietenului tău vă pot copleși. Dacă vă simțiți că sunteți atrași în drama lor, acordați-vă permisiunea de a ignora textele și apelurile lor sau să se alăture unui alt grup la prânz. Implicați-vă prietenul în termenii dvs. pentru a vă menține viața în control.
    • Unii oameni moody își folosesc starea de spirit pentru a-și controla prietenii și pentru a câștiga atenția. Dacă simțiți că sunteți întotdeauna sfatuiți în jurul unui prieten și întotdeauna cel care face compromisuri pentru a evita o scenă, prietenul dvs. vă poate manipula. Fii bun, dar nu simți că întotdeauna trebuie să faci lucruri calea lor doar pentru a le face fericiți sau pentru a evita drama.
  • Imagine intitulată Deal cu un prieten moody Pasul 7
    2. Fi materie de fapt despre ceea ce vrei să faci. Când arătați ceea ce doriți să faceți, nu sunați timid sau, pe de altă parte, agresiv. Pur și simplu spune ceva de genul - "Prefer să merg la filme decât mall-ul. Vrei să vii de-a lungul?" sau "Nu voi putea să stau astăzi. Ne vedem mâine."
  • Imagine intitulată Deal cu un prieten moody Pasul 8
    3. Ia o pauză. Nu simți că trebuie să fii cu prietenul tău mobil 24/7. Nimeni nu are atât de multă energie pentru a da. Du-te distrați cu altcineva. Mergi la plimbare. Scăparea pentru un timp vă va stimula energia și vă va face mai ușor să vă ajutați prietenul.
  • Imagine intitulată Deal cu un prieten moody Pasul 9
    4. Ignora starea lor de spirit. Nu puteți schimba modul în care se simte o altă persoană, dar puteți schimba modul în care reacționați la ei. Tratați prietenii mei Moody în același mod în care vă tratați prietenii non-moody.
  • Imagine intitulată Deal cu un prieten moody Pasul 10
    5. Pune o anumită distanță între tine. Dacă nimic nu se pare că nu vă ajută, iar starea dvs. de spirit a prietenului dvs. interferează cu capacitatea dvs. de a vă bucura de viață, ar putea fi timpul să vă întoarceți de la prietenie. Ar putea părea drastic, dar uneori cel mai bun lucru pe care îl puteți face pentru cineva este lăsându-i să experimenteze consecințele naturale ale comportamentului lor.
  • Metoda 3 din 3:
    Căutarea unui ajutor profesional
    1. Imagine intitulată Deal cu un prieten moody Pasul 11
    1. Obțineți ajutor pentru schimbările excesive de dispoziție. Dacă prietenul tău are schimbări intense de dispoziție, ar trebui să căutați ajutor profesional. Consilierii școlari sunt un loc bun pentru a începe. Părinții sau partenerul prietenului dvs. ar trebui, de asemenea, să fie anunțați dacă schimbările de dispoziție par prea departe de normal.
    • Unele semne că prietenul tău are nevoie de mai mult ajutor decât poți da include tristețe, furie și plâns incontrolabil. Râsul necontrolabil și înălțimile maniacale sunt, de asemenea, semne că schimbările de dispoziție ale prietenului dvs. sunt mai grave decât normale.
    • Prietenul tău ar putea avea nevoie de ajutor profesional dacă schimbările lor leagăne sunt cauzate de medicament sau alcool abuz. Tulburari de alimentatie poate provoca, de asemenea, schimbări de dispoziție. Prietenii care prezintă acest comportament necesită mai mult sprijin decât puteți da. Nu ezitați să căutați ajutor în afara.
  • Imagine intitulată Deal cu un prieten moody Pasul 12
    2. Ajutați-vă prietenul să găsească resurse profesionale. Dacă starea dvs. de spirit a prietenului dvs. interferează cu viața sau capacitatea lor de a păstra prietenii, consilierea poate ajuta. Prietenul tău ar putea să nu se concentreze suficient pentru a găsi ajutor. Puteți face legile și cercetarea pentru a găsi resurse adecvate.
  • Corporate Oficiile HR și centrele de consiliere școlară vă pot ajuta să vă ghideze. Există mai multe linii de ajutor listate online, care vor oferi personalului instruit să vorbească cu prietenul dvs. și să sugereze resurse locale. De asemenea, puteți căuta servicii gratuite sau low-cost prin divizia de sănătate mintală la spitalul local sau la centrul medical.
  • Imagine intitulată Deal cu un prieten moody Pasul 13
    3. Obțineți ajutor imediat dacă dvs Prietenul menționează sinuciderea. Majoritatea oamenilor ezită să facă ceva când prietenul lor vorbește despre dorința de a muri, deoarece nu vor să reacționeze prea mult. Dar dacă prietenul tău vorbește despre sinucidere, trebuie să te ajuți imediat. Nu presupuneți că doar glumesc sau caută atenție.
  • Încurajați-vă pe prietenul dvs. să apeleze la o linie telefonică de sinucidere. Aceștia pot ajunge la un consilier prin apelarea liniei de salvare a prevenirii sinuciderii la 800-273-VALOARE (800-273-8255). Dacă prietenul dvs. nu va suna, puteți apela pentru a obține îndrumări cu privire la ce să faceți.
  • sfaturi

    Practica Yoga și meditaţie Tehnicile pot ajuta atât tu cât și prietenul tău să înveți să se calmeze.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar