Cum să vă ocupați de schimbările de dispoziție ale colegului dvs. De cameră

Ați avut vreodată colegul de cameră de cameră, fără nici un motiv aparent? Ți-e frică să spui ceva care să-ți distrugă prietenia și să facă situația vie mai greu decât ar putea fi deja? Iată câțiva pași de luat pentru a vă menține relația cu colegul dvs. de cameră indiferent de schimbările de dispoziție pe care le-ați putea întâlni.

Pași

Partea 1 din 3:
Gestionarea tensiunii și îngrijirea dvs
  1. Imagine intitulată Deal cu colegul dvs. de cameră
1. Efectuați îngrijirea regulată de auto-îngrijire pentru a gestiona tensiunea. Setați timpul deoparte pentru a face activități în afara apartamentului / camerei / dormitorului dvs. și pe cont propriu pentru a vă ajuta să scutiți stresul care se acumulează în mediul de acasă. Poate chiar să fie o idee bună să-i faci pe prieteni decât colegul tău de cameră. Dacă el sau ea este, de obicei, într-o stare proastă, probabil că nu vrei să depindă de el sau de ea pentru toate interacțiunile tale sociale.
  • Activitățile de auto-îngrijire pot include practic orice care vă relaxează și ameliorează tensiunea. Puteți merge la spa pentru un masaj, ascultați muzică în timp ce mergeți / jogging pe trasee și chiar du-te la bibliotecă pentru pace și liniște pentru a studia. Programați în câteva activități de auto-îngrijire în fiecare săptămână pentru a vă menține nivelurile de stres în jos.
  • Imagine intitulată Deal cu colegul dvs. de cameră
    2. Anticipați starea de spirit și lăsați spațiul pentru o vreme. Să cunoașteți colegul de cameră și să înțelegeți semnele unei probleme care se face în efectuarea. Faceți o plimbare în timp ce el sau ea se calmează. Este posibil să nu fiți capabili să evitați toată starea de spirit, dar poate merge mult timp să evite un procent bun din suflarea. Aveți nevoie de spațiu pentru a evita conflictul și există o șansă bună că colegul de cameră are nevoie de spațiu în cameră pentru a se calma.
  • Considerați cât de des ajungeți să vă lăsați să vă asigurați că colegul de cameră nu reacționează într-un mod negativ doar pentru a obține încăperea pentru ei înșiși.
  • Imagine intitulată Deal cu colegul dvs. de cameră
    3. Adresați-vă problemelor în timpul momentelor calme pentru a evita argumentele. Alegeți momente pașnice pentru a aborda problemele dvs. și colegul dvs. de cameră. Acest lucru va contribui la evitarea conflictului și reducerea șanselor uneia sau a ambilor vă înfurie în timpul discuției. Utilizați acest timp pentru a seta sau a trece peste regulile casei cu care ambii sunteți de acord.
  • Poate fi o idee bună să programați într-o ședință săptămânală sau o sesiune de menaj pentru a discuta orice probleme care se întâmplă în spațiul de locuit. Ai putea spune "Hei, George, aș vrea să vorbesc cu privire la plățile de chirie. Dați-mi voie să știu când este un moment bun să aveți această discuție."
  • Imagine intitulată Deal cu colegul dvs. de cameră
    4. Ia în considerare în mișcare dacă situația devine insuportabilă. Nu ezitați să raportați problema consilierului dvs. rezidențial dacă locuiți în campus sau la un proprietar într-un apartament sau unitate de locuit. Acesta poate fi un proces dificil, astfel încât să ceară mutat nu ar trebui să fie folosit ca o primă apărare. Lucrați cu consilierii rezidenți pentru a explora toate opțiunile dvs.
  • Partea 2 din 3:
    Vorbind despre starea de spirit
    1. Imagine intitulată Deal cu colegul dvs. de cameră
    1. Chemați comportamentul mobil în conversație. Acest lucru ar trebui să aibă loc în persoană și nu prin e-mail sau social media. Vorbirea față în față permite celorlalți persoane să audă doar ceea ce se spune, dar va vedea și că sunteți îngrijorat.
    • Încercați să aveți grijă să etichetați comportamentul și să nu vă judecați colegul de cameră. Deoarece moodiness poate avea uneori o cauză foarte reală și fizică, nu este corect să se concentreze pe colegul de cameră fiind "greșit" sau "rău."
    • Spune ceva de genul "Hei, am observat că sunteți într-o stare proastă foarte în ultima vreme. Vrei sa vorbim despre asta?"
    • Discutați observațiile comportamentului în loc de evaluări ale colegului de cameră. S-ar putea să-i spuneți că "ieșiți la fel de nepoliticos pentru oaspeții mei" sau "Atitudinea dvs. face ca mediul viu să fie tensionat."
  • Imagine intitulată Deal cu colegul dvs. de cameră
    2. Ajutați-vă colegul de cameră să învețe să gestioneze stresul. Setați granițe clare, astfel încât să puteți fi de ajutor cu procesul, dar nu doriți să ajungeți la acționarea ca terapeut la colegul de cameră. Abordați problema așa cum ați fi un prieten, cu un ton compasiune al vocii.
  • Aduceți subiectul spunând ceva asemănător "Hei, am observat că ai fost cu adevărat stresat în ultima vreme. Sunt subliniat uneori, de asemenea. Ce zici de brainstormist în câteva moduri pe care le putem gestiona, fie de a preveni situațiile stresante?"
  • Lucrați cu colegul dvs. de cameră pentru a identifica ceea ce cauzează majoritatea stresului și ofertei sale de a ajuta la soluțiile posibile. Colegul tău de cameră poate deveni moody în jurul finalelor pentru că el sau ea încetează să studieze. Dacă este cazul, oferiți sfaturi de studiu sau pentru a ajuta la o mai bună gestionare a timpului la începutul perioadei.
  • Imagine intitulată Deal cu colegul dvs. de cameră
    3. Veniți cu un semnal. Puteți lucra cu colegul dvs. de cameră pentru al lăsa să știe că este nevoie de o pauză sau o perioadă de răcire. Amintiți-vă că nu aveți nevoie să deveniți cei mai buni prieteni, dar trebuie să stabiliți un fel de reguli de bază pentru a permite celor doi să trăiți împreună pașnic.
  • De exemplu, puteți spune colegului dvs. de cameră că el sau ea se supără, spunându-le că puteți vedea că mintea lor este "de lucru la un minut un minut" sau o altă frază cheie pe care o accepți. Acest lucru va declanșa să reflecte asupra a ceea ce se întâmplă în prezent și să ia o pauză pentru a efectua auto-îngrijire.
  • Având un semnal care nu este evident pentru cei din jurul tău, poate fi util să nu atrageți atenția la starea de spirit a colegului tău în afara camerei tale.
  • Partea 3 din 3:
    Ajungând la fundul comportamentului
    1. Imagine intitulată Deal cu colegul dvs. de cameră
    1. Identificați modelele de moodiness. Schimbările de dispoziție pot fi la fel de inofensive ca o supărare generală sau suficient de severă încât păstrează prietenul toată noaptea. Ia notă într-un jurnal pentru a vă ajuta să identificați modelele. Puteți, de asemenea, să puteți observa alți factori care pot contribui la schimbările de dispoziție.
  • Imagine intitulată Deal cu colegul dvs. de cameră
    2. Conduceți unele cercetări. Unele boli mintale au schimbări de dispoziție ca simptom. Colegul dvs. de cameră poate avea o tulburare psihiatrică nediagnosticată. Schimbările de dispoziție pot fi un simptom sau chiar rezultatul tulburării bipolare, tulburări de personalitate limită, ADHD sau chiar anxietate. Căutați simptomele fiecăruia și comparați comportamentele colegului dvs. de cameră pentru a vedea dacă se potrivește ceva.
  • Țineți minte, obiectivul dvs. nu este să vă diagnosticați colegul de cameră. Încercați pur și simplu să aflați mai multe despre comportamentele sale, astfel încât să puteți avea o mai bună înțelegere.
  • Imagine intitulată Deal cu colegul dvs. de cameră
    3. Discutați cu prietenii și familia camerei dvs. A se vedea dacă au observat comportamentul. Faceți acest lucru discret. S-ar putea să începeți să întrebați alți prieteni dacă văd starea de spirit atunci când nu sunteți în jur. Aflarea vă poate ajuta să înțelegeți dacă se întâmplă tot timpul sau numai acasă. Dacă este strict la domiciliu, poate doriți să vă gândiți dacă cei doi sunteți bine potriviți dacă el sau ea acționează doar ca aceasta în prezența voastră.
  • Dacă schimbările de dispoziție sunt ceva ce ați văzut, de asemenea, cu alți oameni, întrebați-i sugestii cu privire la modul în care au tratat-o. "Deci, spui că Terry este moody în jurul tău din când în când, și apoi, nu huh? Ce faceți când se întâmplă acest lucru?"
  • Explorați câți oameni din familia camerei dvs. au probleme similare și văd dacă există un model în ceea ce privește problemele de sănătate mintală care rulează în familie.
  • Imagine intitulată Deal cu colegul dvs. de cameră
    4. Sugerează că colegul dvs. de cameră va vedea un medic sau un consilier. Dacă schimbările de dispoziție au interferat cu viața sa, poate fi un semn al unei probleme mai mari. Poate fi utilă să reamintim colegul dvs. de cameră asupra afecțiunii sale sau a schimbărilor sale de dispoziție de fapt asupra vieții pentru amândoi. Colegul dvs. de cameră poate să nu observe problema zilnic, așa că fi pregătit.
  • S-ar putea să arătați compasiune spunând "Văd că starea ta de spirit vă aduce în jos câteva zile. De asemenea, provoacă tensiune între noi. Te-ai gândit să vezi un consilier sau pe cineva cu care poți vorbi cu profesional?"
  • Voluntar pentru a merge la medic cu colegul dvs. de cameră pentru sprijinul emoțional.
  • Avertizări

    Nu ignora situația. Ignorarea situației face doar mai rău și creează o atmosferă stresantă la domiciliu.
  • Nu arătați nici o furie atunci când colegul dvs. de cameră trece printr-o leagăn de dispoziție. Asigurați-vă că nu vă aruncați complet colegul de cameră. Afișarea mâniei sau suflarea lui / ea este doar accelerează furia colegului de cameră.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar