Cum să controlați schimbările de dispoziție

Sa întâmplat de un milion de ori înainte. Mergați-vă, vă simțiți bine, când dintr-o dată o interacțiune cu un prieten sau un străin sau chiar un gând inactiv, vă conduce în ceea ce se simte ca o groapă de disperare. Sau poate că sunteți fericiți cu prietenii și un comentariu nevinovat vă va simți înfuriat. Dacă vă aflați frecvent să vă ocupați de schimbări de dispoziție, care sunt greu de controlat, atunci este timpul să luați măsuri.

Pași

Partea 1 din 4:
Schimbarea perspectivei
  1. Imagine intitulată Limbii de dispoziție de control Pasul 1
1. Cultivați optimismul. Schimbările de dispoziție sunt adesea asociate cu așteptări persistente pentru ca lucrurile rele să se întâmple sau, cu alte cuvinte, gândirea negativă. De exemplu, ați putea aștepta să vă auziți de la un loc de muncă și să presupuiți că nu ați primit-o după ce a trecut doar o zi. Sau poate că mama ta ți-a informat că are ceva de spus și deja presupune că e rău de moarte. Nu numai că acest tip de gândire negativă este adesea inexactă, dar poate, de asemenea, să vă afecteze dramatic starea de spirit și să vă conducă să vă simțiți foarte supărați și supărați, de obicei pentru puțin la nr "real" motiv. Există două trucuri diferite pe care le puteți încerca să se ocupe de o astfel de gândire automată nesănătoasă:
  • Faceți un pas înapoi și relaxați-vă. În loc să presupunem cel mai rău care se poate întâmpla, gândiți-vă la toate celelalte scenarii posibile. Acest lucru vă va ajuta să vă dați seama că cel mai rău nu este probabil să se întâmple și că nu există nici un punct în a fi supărat până când nu știți mai multe informații.
  • Alternativ, ați putea lua în considerare cel mai rău scenariu posibil și să vă pregătiți pentru el, doar în caz. Prin asigurarea faptului că sunteți bine pregătiți pentru chiar și cel mai rău scenariu de caz vă puteți imagina, ați putea să vă concentrați atenția asupra altui altceva în loc să locuiți asupra consecințelor imprevizibile care ar putea rezulta din ea.
  • Imagine intitulată Schimbările de starea de control Pasul 2
    2. Evitați depășirea rezultatelor negative. Overgeneralizarea este un alt mod în care vă puteți conduce într-o stare proastă. Poate că ai avut o interacțiune rea la o întâlnire sau cu un coleg. Și ce dacă? S-ar putea să credeți că aceasta înseamnă că nu veți găsi niciodată dragoste sau că veți fi concediați, dar nu ar trebui să lăsați această situație sau o conversație să vă facă să vă simțiți că este indicator sau determinant al altor tendințe din viața voastră. Acest tip de generalizare este obligat să vă facă moody și supărat, dar există o modalitate de a contracara.
  • Amintiți-vă că ceea ce sa întâmplat a fost un incident izolat. În loc să presupunând un incident (cum ar fi un dezacord cu un coleg sau o dată), reflectă întreaga relație cu această persoană, consideră-o ca o singură dată și ceva care nu se întâmplă foarte des. Amintiți-vă de tot succesul pe care l-ați avut în acest domeniu, fie că este viața dvs. de lucru sau viața dvs. romantică și veți putea să vă liniștiți puțin și să vă dați seama că nu este nevoie să faceți toate eforturile.
  • Imagine intitulată Limbii de dispoziție de control Pasul 3
    3. Faceți spațiu pentru zonele gri ale vieții. Gândindu-se doar în ceea ce privește extremele sau "alb-negru" Rezultatele (E.G., Perfect vs. dezastruos orbeautiful vs. urât, etc.) este asociat cu ambele schimbări de dispoziție și cu modificări bruște în vigoare.
  • Concentrarea prea mult pe un singur rezultat (spre deosebire de oricare alt) a fost demonstrat că vă limitează grav capacitatea de a vă angaja cu idei și emoții care apar prin interacțiunile dvs. cu lumea. Dacă totul este judecat pur și simplu în termeni negri sau albi, cum ar fi dacă ceva vă face fie fericit, fie nefericit, de succes sau un eșec, frumos sau urât, veți fi lipsiți într-o gamă completă de experiențe.
  • Este important să vă amintiți că lumea este mult mai nuanțată decât aceasta - lumea este gri, nu negru și alb. Există multe rezultate diferite decât să fie doar un succes complet sau un eșec total.
  • De exemplu, poate că ultima ta afacere a căzut. Acest lucru vă face un eșec în lumea afacerilor? Absolut nu. Ai avut o mulțime de succese și câteva obstacole. Acest lucru vă face doar o ființă umană reală și bine rotunjită.
  • Dacă ceva nu merge în felul tău, creați-l să experimenteze. Dacă nu ați primit slujba dorită, nu înseamnă că nu aveți abilități, ci că această oportunitate particulară nu a fost o potrivire bună. Lumea este mare și există o mulțime de oportunități acolo! Nu lăsați o respingere - sau chiar mulți - vă spun cine sunteți și vă îndreptați într-un loc emoțional întunecat.
  • Imagine cu titlu de control Schimbările de start Pasul 4
    4. Învață să râzi de tine. Unul dintre cele mai importante lucruri pe care le puteți face pentru a vă controla schimbările de spirit este de a învăța să faceți un pas înapoi și să râdeți de tine. Oamenii care sunt predispuși la schimbări de dispoziție se duc adesea destul de serios, ceea ce face dificilă să fie capabilă să se distreze la tine, să facă o glumă pe cheltuiala ta sau chiar să poți râde de un debar pe care te-ai găsit. Dar dacă doriți să vă controlați schimbările de dispoziție, atunci trebuie să vă puteți așeza înapoi și uneori râdeți, în loc să lăsați fiecare lucru mic pe care viața îl aruncă de la tine.
  • De exemplu, mergeți să vă ridicați data și o pasăre de păsări pe cap. Ați putea alege să vă înfuriați, supărați sau frustrați, sau Puteți face un pas înapoi și gândiți-vă, "Wow, care sunt șansele de a se întâmpla?" Sau, "Hei, cel puțin voi avea o poveste minunată pentru a spune copiilor într-o zi despre prima dată a mea și a mamei!" Desigur, unele situații nu pot fi râs la. Cu toate acestea, pentru toate restul, unele fericiri vă pot ajuta să rămâneți puternici și în controlul stării dvs. în mijlocul situațiilor provocatoare.
  • Imagine cu titlu de control Schimbările de start Pasul 5
    5. Reflectați în mod obiectiv situația dvs. Faceți un pas înapoi și gândiți-vă. Este posibil să aveți nevoie să vă întrerupeți și să vă ajustați așteptările astfel încât să reflecte adevărata stare a situației. Uneori, s-ar putea să simțiți o stare de spirit, pentru că trebuie să petreceți 15 minute care circulă în jurul parcului de parcare a supermarketului pentru a căuta un loc. Deși s-ar putea simți că este sfârșitul lumii chiar atunci și acolo, luați un moment să vă gândiți la ceea ce vă supără cu adevărat. Este într-adevăr că nebunul că supermarketul este plin chiar înainte de ora de cină a săptămânii? Ești nebun despre ceva prost ca să găsești un loc de parcare sau din cauza unui comentariu inutil al lui Rude Coworker mai devreme în această zi? Întrebați-vă dacă este într-adevăr o afacere mare în marea schemă a lucrurilor. Poate că este, dar este probabil ca să lăsați ceva mic eliminarea proporției.
  • Putem adesea să lăsăm dispozițiile să vină peste noi fără să ne gândim la sursa lor. Deși știind că nu există logică în starea de spirit actuală, nu vă poate ajuta să o schimbați, vă poate permite să vă liniștiți puțin și să vă dați seama că lucrurile nu sunt la fel de rele cum pot să vă simțiți.
  • Gândiți-vă la situația dvs. ca și cum ați fi altcineva. Ce ți-ai spune să faci? Credeți că situația în care vă aflați este într-adevăr atât de mare de o afacere?
  • Partea 2 din 4:
    Gestionarea schimbărilor de dispoziție în acest moment
    1. Imagine intitulată Limbii de starea de control Pasul 6
    1. Știți când să plecați. Un lucru important pentru a ține minte atunci când vine vorba de a controla schimbările dvs. de dispoziție este să știți când emoțiile dvs. preiau atât de mult încât cea mai bună mișcare este de a ieși din situație. Dacă vă încălziți, incredibil de supărat sau umplut cu resentimente sau o altă emoție negativă și simțiți că nu aveți control asupra a ceea ce faceți sau spuneți, atunci ar trebui să vă scuzați și să plecați departe. De asemenea, ați putea lăsa situația fără a spune nimic. Deși acest lucru nu vă poate da rezoluția pe care o doriți, acest lucru vă va împiedica să spuneți sau să faceți ceva ce ați putea regreta mai târziu.
    • Dacă sunteți în mijlocul unui argument și lucrurile devin intense, încercați să spuneți ceva de genul, "Scuzați-mă, dar am nevoie de câteva minute să-mi adun gândurile." Apoi, du-te undeva liniștit și încercați să vă gândiți la ceea ce sa întâmplat.
    • Când pleci și respirația și gândirea înapoi la normal, veți putea avea o perspectivă mai rațională asupra situației. Apoi, puteți lua în considerare întoarcerea la situația sau conflictul.
  • Imagine cu titlu de control Schimbările de dispoziție Pasul 7
    2. Ia o pauză de cinci minute. Uneori trebuie doar să apăsați Pause și să luați câteva minute pentru a vă liniști și verificați-vă cu dvs. Când vă simțiți emoțiile în creștere, fie că este vorba de un schimb de e-mail sau o situație enervantă la supermarket, luați doar cinci minute pentru a fi în continuare, concentrați-vă pe obținerea respirației înapoi la normal și așteptați până când nu vă simțiți furios înainte de a vă întoarce la situatie. Amintiți-vă că nu există nici o rușine să luați o pauză și să vă întoarceți la o situație cu o minte mai calmă.
  • Încercați să numărați la 10 și respirați în timpul pauzei dvs. Această tehnică de lungă durată de numărare la 10 înainte de a lua măsuri de acțiune pentru că vă oferă o distragere a atenției și întrerupe între incident și răspunsul dvs., ceea ce, la rândul său, vă asigură că emoțiile dvs. nu vă duc peste dvs.
  • Uneori, tot ce aveți nevoie este o schimbare a mediului. Poate că ți-ai condus prea mult timp la locul de muncă și trebuie să ieși afară pentru a obține un aer proaspăt. Poate că ai condus de la un loc la plasare toată ziua și trebuie doar să stai jos. Indiferent de ce este, luați o pauză de la ceea ce faceți poate influența pozitiv starea dvs. de spirit.
  • Imagine cu titlu de control Schimbările de start Pasul 8
    3. Vorbește cu un prieten despre asta. Dacă sunteți într-o dispoziție teribilă sau o funk și nu puteți ieși din ea, atunci uneori cel mai bun lucru pe care îl puteți face este să apelați și să discutați cu un prieten de încredere și încrezător în asta. Te vei simți mai bine să-ți faci furia, tristețea sau frustrarea de pe piept și vei simți mai puțin singur în acest proces. Știind că aveți pe cineva care să se întoarcă într-un timp de criză vă poate ajuta să vă controlați schimbările de dispoziție, deoarece veți fi mângâiate de faptul că puteți obține ușor ajutor și sfaturi.
  • Cu toate acestea, țineți cont de faptul că, dacă apelați întotdeauna pe cineva când sunteți supărat, discutați în mod constant și vorbind despre incident, vă puteți ajuta de fapt mai mult și vă poate face să vă simțiți mai rău. Să te cunoști și să vezi dacă vorbește cu cineva este întotdeauna cel mai bun traseu pentru tine.
  • Imagine intitulată Limbii de starea de control Pasul 9
    4. Găsiți o rutină calmantă. Toată lumea face ceva diferit pentru a ajunge la el "Locul liniștit." Ar trebui să experimentați și să găsiți ce funcționează pentru dvs. Unii oameni trebuie doar să facă o plimbare pentru a-și șterge mințile. Alți oameni iubesc așezarea înapoi cu o ceașcă caldă de mentă sau ceai de mușețel. Unii îi place să asculte jazz sau muzică clasică sau să petreacă câteva minute cu câinele sau pisica iubită. Găsiți ceea ce vă face să simțiți calmest și cel mai mult în controlul emoțiilor dvs. și găsiți o modalitate de a merge la dvs "loc fericit" Ori de câte ori sunteți într-una din starea de spirit.
  • Când simțiți o dispoziție care vine, încercați să vă completați rutina calmant sau să faceți cât de mult puteți. Din păcate, este posibil să nu aveți întotdeauna acces la lucrurile care vă fac să vă simțiți calm sau fericiți, dar ar trebui să încercați să faceți tot ce este mai bun. Dacă ceaiul pe bază de plante este chestia ta, atunci păstrați un pachet de pungi de ceai în biroul dvs. la locul de muncă. Dacă pisica dvs. vă face să vă simțiți în pace, păstrați o fotografie a pisicii dvs. pe telefonul dvs., astfel încât să vă puteți face să zâmbiți indiferent unde vă aflați.
  • Imagine cu titlu de control Swinging Swings Pasul 10
    5. Gândiți-vă înainte de a vorbi. Aceasta este o altă regulă importantă pentru controlul schimbărilor de dispoziție. S-ar putea să simțiți o stare de spirit. În acest proces, ați putea spune ceva care va face pe toți cei implicați să se simtă mai rău, ceea ce va fi ceva ce ați regreta mai târziu. Când vă simțiți că sunteți încălzit, faceți o clipă să vă întrebați dacă lucrul pe care doriți să-l spuneți va fi într-adevăr cele mai utile și productive pentru dvs. sau dacă există alte modalități de a vă exprima sau îndepliniți obiectivele. Chiar și întreruperea pentru câteva secunde vă poate ajuta să vă adunați și să vă simțiți mai mult în controlul dvs.
  • Spunând ceva ce nu înseamnă cu adevărat poate provoca reacții care vor escalada doar situația - și probabil vă vor face să vă simțiți și mai rău în acest proces.
  • Imagine cu titlu de control Schimbările de dispoziție Pasul 11
    6. Mănâncă ceva. Mulți oameni se simt brusc simțindu-se mângâie, furioși și iritați doar pentru că zahărul lor din sânge este scăzut și au nevoie de ceva de mâncare. Cercetările recente sugerează că nevoile fiziologice de bază (cum ar fi nevoia de susținere) pot afecta modul în care percepem anumite situații. În plus, ignorând nevoile fiziologice de bază ne poate determina perceperea amenințărilor în mediul nostru social care nu ar putea fi neapărat acolo sau cel puțin să fie considerat neapărat important pentru afacerile noastre de zi cu zi.
  • Întrebați-vă când ultima oară a fost că ați avut o masă - puteți găsi că ați omorât o masă sau nu ați avut o mușcătură în mai mult de câteva ore fără să o realizați. Dacă vă aflați în acest moment, aveți o gustare sănătoasă, ca un măr, o mână de migdale sau un iaurt și puteți începe să vă liniștiți.
  • Cel mai bine este să fii pregătit și să eviți situația în care te afli într-o stare de spirit din cauza foamei. Transportați în jurul unei banane, un bar de granola sau o pungă mică de nuci pentru a vă menține susținută pe tot parcursul zilei.
  • Imagine cu titlu de control Schimbările de dispoziție Pasul 12
    7. Mergi la plimbare. Mergând la o plimbare a fost dovedită pentru a ajuta oamenii să bată o stare de spirit proastă. Doar mergând la o plimbare de 30 de minute și de a obține un aer proaspăt vă poate ajuta să ameliorați stresul, să vă scădeți riscul de boală cardiovasculară, accidente vasculare cerebrale, obezitate și chiar anumite tipuri de cancer.
  • Faceți mersul pe jos o parte din rutina dvs. de zi cu zi, în plus față de a face o plimbare când începeți să vă simțiți moody. Doar concentrați-vă pe ritmul corpului vostru și asupra sunetului respirației dvs. și veți simți în curând să vă evacuați una dintre starea dvs. de spirit.
  • S-ar putea să fiți într-o stare de spirit pentru că ați fost cooperat toată ziua, îngrijorați de problemele dvs. Luând o plimbare vă va ajuta să vedeți ceilalți oameni care merg în ziua lor și vă vor ajuta să realizați că există o lume întreagă acolo de lângă dvs. și de problemele voastre.
  • Imagine cu titlu de control Schimbările stației 13
    8. Tine un jurnal. Păstrarea unui jurnal vă poate ajuta să vă urmăriți starea de spirit și să vă gândiți cum puteți evita să vă supărați sau să vă emoționați în anumite situații. Puteți scrie despre ziua ta și chiar menționați când te simți fericit și când te simți supărat, anxios, frustrat sau altă emoție pentru a înțelege mai bine modelele stărilor tale. S-ar putea să găsiți că aveți tendința de a obține moody seara sau când vă aflați în jurul anumitor oameni. Urmărirea a ceea ce gândiți și simțiți vă poate duce să vă conștientizați mai mult de starea dumneavoastră de spirit și să le controlați mai bine.
  • Încercați să scrieți în jurnalul dvs. cel puțin o dată la fiecare altă zi. Acest lucru vă va ajuta să dezvoltați o rutină care vă permite să vă întoarceți și să vă gândiți, mai degrabă decât să acționați mai întâi.
  • Imagine cu titlu de control Schimbările stației 14
    9. Găsiți o modalitate de a vă aborda declanșatoarele. Toată lumea are un declanșator - ceva care le pune și le aduce într-o stare de spirit. Dacă știți care sunt declanșatoarele dvs., atunci puteți lucra la crearea unui plan de a face față lor. Este ideal dacă declanșatoarele dvs. sunt ceva ce puteți evita, cum ar fi un prieten care vă pune în jos sau conduceți printr-o anumită parte a orașului dvs. Din păcate, există multe cazuri în care veți avea încă să vă ocupați de lucrurile care vă deranjează și care vă declanșează fluctuațiile starea de spirit. Acesta este motivul pentru care este important să dezvoltați abilități de coping pentru a gestiona acele declanșatoare, astfel încât să puteți simți mai mult în controlul stării dvs. data viitoare când le întâmpinați.
  • De exemplu, dacă ședința în trafic vă stabilește întotdeauna, încercați să jucați un CD relaxant de muzică clasică sau de jazz în mașină. Dacă un anumit coleg vă conduce nuci, învățați să evitați această persoană sau să vă păstrați interacțiunile cu el la minimum. Ca și în cazul exercițiilor fizice, este vorba despre a învăța mai multe despre propriile tale limite personale și care nu vă împinge prea tare.
  • Dacă nu puteți evita întâlnirea declanșatorului dvs. - dacă este șeful dvs., de exemplu - luați o interacțiune la un moment dat. Încercați să puneți fiecare interacțiune în context, amintindu-vă de ceea ce puteți și nu puteți controla de fapt. Dacă șeful dvs. este în mod persistent nepoliticos sau vă pune în situații incomod, ar trebui să explorați opțiunile care vă vor permite să atenuați această situație, cum ar fi găsirea unui nou loc de muncă, vorbind cu superiorul său sau pur și simplu oferindu-i feedback direct. Dar amintiți-vă că numai acțiunile dvs. sunt în mâinile voastre și că nu puteți controla ceea ce fac sau spun alte persoane.
  • Partea 3 din 4:
    Dezvoltarea unui stil de viață mai echilibrat
    1. Imagine cu titlu de control Schimbările stadiului Pasul 15
    1. Dormi suficient. Un alt motiv pentru care puteți fi predispuși la starea de spirit incontrolabilă sau dificilă este lipsa de somn. Dacă nu dormiți în mod obișnuit, atunci acest lucru vă va face să vă simțiți lentă, iritat și mai puțin în controlul minții și corpului vostru. Deși fiecare persoană necesită o cantitate diferită de somn, cea mai mare nevoie între 7 și 9 ore de somn. Odată ce găsiți numărul dvs., încercați să rămâneți la el și asigurați-vă că mergeți la culcare și treziți-vă în același timp în fiecare noapte.
    • S-ar putea să nu vă dați seama că sunteți atât de lipsită de somn pentru că ați băut atât de multă cofeină pentru a-l contracara. Te vei simți mult mai bine și mai puțin moody cu mai puțină cofeină și mai mult somn.
  • Imagine cu titlu de control Schimbările stației 16
    2. Reduceți stresul. Deși mulți dintre pașii din această secțiune vă pot ajuta să vă reduceți stresul, primul pas este pur și simplu să deveniți mai conștienți de nivelurile de stres, astfel încât să puteți lua pași concertați pentru a le modifica. Emoțiile noastre funcționează ca indicatori care să ne spună când ceva este fie greșit fizic sau psihologic, deci este important să vă gândiți la care lucrurile din viața voastră vă aduc cele mai multe stres, anxietate sau chiar mânie și apoi să dezvoltați modalități de abordare a acestora. Există mulți pași pe care îi puteți lua pentru a vă aduce nivelurile de stres și starea dvs. de spirit în sus.
  • Dacă programul dvs. este prea ambalat, aruncați o privire la calendarul dvs. și vedeți ce evenimente sociale sau obligații de lucru pe care le puteți face fără. Cercetările au arătat că, făcând mai puțin timp pentru prietenii și familia noastră decât dorința, este direct legată nu numai la niveluri mai ridicate de stres, ci și o muncă mai puțin eficientă. Astfel, este esențial să alocați suficient timp pentru petrecerea timpului liber cu prietenii și familia.
  • Dacă o relație în viața ta vă provoacă stres, atunci trebuie să o abordăm. Fie că este vorba despre o situație tensionată cu părinții dvs. sau cu alții semnificativi, cu atât mai repede vorbești despre asta, cu atât mai bine.
  • Faceți mai mult timp pentru relaxare. Acest lucru poate veni sub formă de yoga, râs cu prietenii, o baie caldă sau mediere. Meditația, de exemplu, este o sarcină deosebit de ușoară de a efectua și a fost în general demonstrată pentru a reduce tensiunea arterială și a ameliora simptomele sau anxietatea și depresia.
  • Imagine cu titlu de control Schimbările de dispoziție Pasul 17
    3. Evitați prea multă cofeină. Dacă consumați o cantitate mai mare decât cea medie de cafea pe zi, în mod obișnuit în jur de 2-3 cești, atunci ar putea contribui în mod serios la schimbările dvs. de dispoziție prin creșterea anxietății și / sau a tensiunii arteriale. Acestea fiind spuse, unii oameni sunt bine cu 4 cani de cafea, în timp ce alții se simt diferiți după o singură ceașcă. Dacă bănuiți că cofeina este responsabilă pentru unele dintre schimbările dvs. de dispoziție - de exemplu, dacă vă simțiți ca și cum ați avea majoritatea schimbărilor de dispoziție la scurt timp după sau în timp ce consumați cafeina - atunci ar trebui să faceți un efort de a vă întări încet cofeina. Veți fi surprinși de cât mai bine și de control, veți simți.
  • Ați putea încerca să treceți de la cafea la ceai. Unii oameni găsesc cofeina în ceai le afectează diferit decât cea din cafea. Cu toate acestea, chiar și printre ceaiuri, ceaiurile verzi au de obicei mai puțin (aproape jumătate) cofeină ca ceaiuri negre, astfel încât să trebuiască să experimentați cu diferite tipuri pentru a găsi unul care funcționează pentru dvs.
  • De asemenea, puteți încerca să beți cafeaua sau ceaiul mai încet. Ești mai predispus la schimbări de dispoziție dacă îți dai o ceașcă de cafea întreagă în mai puțin de zece minute.
  • De asemenea, ar trebui să evitați băuturile energetice. Aceste băuturi vă vor face să vă simțiți nervii și puteți provoca schimbări de dispoziție chiar și la oameni care nu sunt predispuși la ei.
  • Imagine cu titlu de control Schimbările de start Pasul 18
    4. Evitați prea mult alcool. Orice mai mult decât un pahar de vin roșu pe zi poate contribui la schimbări de dispoziție. Consumul de alcool, în special înainte de culcare, vă poate face să aveți un somn neliniștit și să vă treziți să vă simțiți obosiți și mângâiați. De asemenea, este posibil să fiți mai predispuși la schimbări de dispoziție în timp ce consumați alcool, deoarece este deprimant. Păstrați consumul de alcool la un minim sau chiar eliminați-l complet.
  • Împreună cu evitarea alcoolului, ar trebui să evitați și drogurile ilegale. Ei pot exacerba schimbările de dispoziție în plus față de a provoca o serie de alte probleme fizice și emoționale.
  • Imagine cu titlu de control Swinging Swings Pasul 19
    5. Obțineți o mulțime de exerciții. Faceți obiceiul de a exercita în mod regulat. Acest lucru vă poate ajuta să ardeți o parte din excesul de energie și vă poate ajuta să găsiți o priză mai potrivită pentru sentimentele dvs. Deși exercitarea timp de cel puțin 30 de minute pe zi nu vă va ajuta să vă controlați complet schimbările de dispoziție, vă poate ajuta cu siguranță să vă simțiți mai mult în controlul corpului dvs., precum și mintea voastră. Exercitarea vă poate opri, de asemenea, mintea de la Churning și vă invită să vă concentrați asupra altora pentru o perioadă scurtă de timp. Este important să rețineți că există beneficii reale emoționale și fizice pentru a exercita, inclusiv reducerea stresului și scăderea tensiunii arteriale.
  • Găsiți o rutină sau un regim care funcționează pentru dvs. Puteți încerca să rulați, yoga, dans, înot sau orice altceva care vă permite să petreceți ceva timp. Dacă sunteți nou la exercițiul fizic, începeți mici. Fă tot ce puteți gestiona fără a trece peste partea de sus, deci nu vă răniți. Se acumulează încet în timp ce vă simțiți mai confortabil.
  • Imagine cu titlu de control Schimbările de start Pasul 20
    6. Găsiți o priză. O priză este orice vă ajută să vă prezentați emoțiile negative sau copleșitoare într-o altă activitate. Unele dintre cele mai bune puncte de vânzare pot fi găsite în îndeplinirea hobby-urilor sau pasiunilor, cum ar fi fotografia, poezia sau ceramica. Găsiți ceea ce vă face să vă simțiți în pace și vă ajută să vă transportați "departe" De la luptele zilnice. Asta nu înseamnă că poți "evadare" Schimbările dvs. de dispoziție, dar înseamnă că le puteți minimiza, făcând timp pentru a face ceva pentru a face ceva ce vă place.
  • Priza dvs. nu trebuie să fie ceva creativ sau orientat spre talent. Priza dvs. poate fi o formă de exercițiu sau "face." Poate fi voluntariat sau vizionând filme clasice. Este vorba despre găsirea de lucruri pentru tine și ce vă place.
  • Priza dvs. poate fi, de asemenea, ceva pe care îl puteți întoarce în timpul unui timp de stres sau schimbări de dispoziție. De exemplu, dacă simțiți o dispoziție, ar trebui să încercați să scrieți poezie, să trageți sau să faceți altceva care vă distrage atenția și că vă place să faceți.
  • Imagine cu titlu de control Swinging Swings Pasul 21
    7. Petreceți timp cu prietenii și familia. Timpul de petrecere a socializării vă poate ajuta să vă controlați schimbările de dispoziție și să vă simțiți mai fericiți și mai împliniți. Deși anumite interacțiuni sociale pot provoca, de fapt, schimbări abrupte în starea ta de spirit, petrecând timp cu oamenii pe care îi iubești și care te fac fericit vă poate ajuta să vă simțiți mai calme și la ușurință. De asemenea, puteți suferi de depresie sau tristețe, deoarece vă simțiți izolați. Fiind în jurul altor persoane vă poate ajuta să vă simțiți conectați. Faceți un scop de a vă vedea prietenii sau familia de cel puțin câteva ori pe săptămână, și vă veți simți mai fericiți și mai stabili.
  • De asemenea, este important să faceți timp pentru dvs. Schimbările de dispoziție pot fi, de asemenea, pe când oamenii simt că nu au timp pentru ei înșiși și sunt copleșiți de tot ce trebuie să se facă. Asigurați-vă că există un timp în programul dvs. pentru a vă verifica cu dvs., indiferent dacă scrieți într-un jurnal, faceți o plimbare sau doar stați în tăcere și gândiți-vă la săptămâna dvs.
  • Imagine cu titlu de control Swinging Swings Pasul 22
    8. Mențineți o dietă bine echilibrată. Păstrarea unei diete bine echilibrate vă va menține echilibrul în corp și minte. Mâncați cel puțin 5 porții de fructe și legume pe zi, evitați carbohidrații excesivi și alimentele procesate și încercați să nu vă răsfățați prea multe alimente zaharoase. Obținerea carbohidraților, proteinelor și fructelor sănătoase pe tot parcursul zilei vă pot ajuta să vă simțiți mai echilibrați și să vă faceți mai puțin probabil să aveți schimbări de dispoziție hormonală. Iată câteva alimente care vă pot îmbunătăți starea de spirit:
  • Acizi grasi omega-3. Alimentele cum ar fi somonul și soia conțin acest nutrient valoros.
  • Acid folic. Studiile arată că persoanele care sunt deprimate au un aport mai scăzut de acid folic, deci asigurați-vă că obțineți doza săptămânală de acid folic, care poate fi găsită în verdeață cu frunze.
  • Proteină. Mâncați ouă, pește, curcan slabe, tofu și alte proteine ​​pentru a vă menține corpul să se prăbușească. Asigurați-vă că aveți proteine ​​cu o doză sănătoasă de carbohidrați pentru a crea echilibru.
  • Fii atent cu sucurile de fructe și cocktail-uri. Doar câțiva sunt 100% în conținut de suc, făcându-i ridicat în zahăr sau alt suc de care nu aveți nevoie. De asemenea, aceste sucuri pot fi mai puțin substanțe nutritive și lipsesc substanțele chimice bazate pe plante pentru a avea vreun efect asupra bunăstării emoționale sau pentru a face lucrurile cele mai rele.
  • Imagine cu titlu de control Schimbările stației 23
    9. Includeți ierburi, vitamine și suplimente în regimul zilnic. Unele ierburi, vitamine și suplimente vă pot îmbunătăți sau vă pot îmbunătăți starea de spirit, deși este important de observat că experții nu sunt în totalitate în raport cu potențialele efecte benefice ale acestor plante și alte suplimente. În general, sunt necesare mai multe cercetări pentru a confirma eficacitatea unor suplimente de dispoziție. Amintiți-vă să vă consultați mereu medicul înainte de a lua orice suplimente pe bază de plante. Iată cele mai frecvente la îmbunătățirea stărilor dvs. folosind ierburi și suplimente:
  • Luați St. John`s Wort. Sf. Wotul lui John este una dintre cele mai populare ierburi prescrise pentru îmbunătățirea stării de spirit. Este o plantă de culoare galbenă care are mulți compuși chimici care pot avea beneficii medicinale. Țineți minte că tu trebuie sa Consultați-vă medicul înainte de a lua această plante medicinale, deoarece poate avea interacțiuni negative cu alte medicamente pe care le puteți lua, inclusiv pilule de control al nașterii, antidepresive, diluanți sanguini și medicamente HIV. Sf. Wotul lui John este disponibil într-o serie de forme, inclusiv capsule, tablete, extracte lichide și ceaiuri. O doză tipică de st. Wotul lui John variază de la 900 la 1.200 miligrame pe zi și ar trebui luate timp de cel puțin 1-3 luni pentru a vedea cel mai bun efect. Consultați medicul sau homeopatul pentru recomandările lor specifice de dozare.
  • Luați aceeași (S-adenozil-L-metionina), derivată dintr-un aminoacid și disponibilă și din surse de proteine, este o altă substanță de îmbunătățire a dispoziției utilizate în mod obișnuit în Europa. Aceleași suplimente sunt de obicei luate în formă de tablete, iar doza cea mai des folosită pentru depresie în studiile clinice este de 800 până la 1.600 miligrame zilnic timp de până la 6 săptămâni. Deși același lucru are câteva efecte secundare, ar trebui să utilizați prudență dacă aveți o condiție medicală sau psihiatrică preexistentă, cum ar fi diabetul, zahărul din sânge scăzut sau o tulburare de anxietate.
  • Există, de asemenea, alte potențiale vitamine și ierburi care vă pot ajuta să vă controlați mai bine starea de spirit, deși dovezile pentru acestea sunt mai puțin solide decât cele de mai sus. Lavanda, de exemplu, a fost utilizat pe scară largă în aromoterapie, uleiuri esențiale și ceaiuri pentru a promova relaxarea și a ameliora anxietatea. Unii oameni au raportat, de asemenea, succes în a lua rădăcină valeriană pentru a ajuta la somn și pentru a gestiona anxietatea. De asemenea, puteți lua în considerare luarea unei multivitamine pentru a asigura o mulțime de vitamine B din sistemul dvs., ceea ce poate ajuta la stabilizarea membranelor celulelor nervoase. Deși există puține dovezi care să confirme că vitamina D sporește, de asemenea, starea de spirit, cel puțin un studiu a raportat beneficii în tratarea tulburării afective sezoniere cu vitamina D.
  • Partea 4 din 4:
    Determinarea cauzelor
    1. Imagine cu titlu de control Schimbările de starea de control Pasul 24
    1. Știți că cauzele schimbării dispoziției pot varia. Modelele nimănui sunt complet stabile din tot timpul. Având o zi proastă la locul de muncă sau o luptă cu un prieten, vă poate afecta starea de spirit și cum vă simțiți. Cu toate acestea, dacă schimbările dvs. de dispoziție sunt frecvente și semnificativ extreme (eu.E., fluctuați de la mare la scăzut foarte repede) și nu aveți nici o cauză directă aparentă (eu.E., Ai avut o zi minunată fără interacțiuni dificile sau supărătoare), atunci acesta poate fi un semn al unei stări fiziologice sau psihologice mai grave.
    • Dacă aveți o dorință persistentă de a rula alte mașini de pe drum de fiecare dată când conduceți, de exemplu, sau sunteți în mod constant supărat la colegii dvs. și nu vă puteți îndeplini sarcinile de muncă, atunci acestea ar putea fi semne că există probleme care au nevoie de atenția dvs. în anumite zone ale vieții voastre.
    • Este important de observat că există unele condiții psihologice sau fiziologice potențial grave asociate cu schimbări de dispoziție severă. Din acest motiv, vorbind cu medicul sau cu alt profesionist medical sau psihiatric este important, astfel încât să puteți determina dacă acesta este cazul pentru dvs. În plus, cauzele precise ale fluctuațiilor stației dvs. vor determina cel mai bun mod de acțiune pentru dvs. în ceea ce privește copierea și controlul schimbărilor de dispoziție.
  • Imagine cu titlu de control Schimbările de start Pasul 25
    2. Să înțeleagă condițiile fiziologice care pot contribui la schimbările de dispoziție. Anumite condiții fiziologice au fost cunoscute ca fiind asociate cu modificări vizibile în starea de spirit și efect. Acestea sunt condiții care rezultă din factori precum alegerile stilului de viață, inclusiv dieta sau lipsa exercițiilor fizice, a vârstei sau a afecțiunilor asociate hormonale sau a efectelor secundare ale medicamentelor. Un medic, cum ar fi un practician general, este cea mai bună persoană care să caute sfaturi de la a afla mai multe despre aceste condiții și de a evalua posibilitatea ca aceștia să fie legați de schimbările dvs. de dispoziție. Unele dintre aceste condiții fiziologice includ:
  • Rănirea capului sau tumorile cerebrale - Deteriorarea diferitelor părți ale creierului ar putea avea un impact de reglare a hormonului în tot corpul, care vă dăunează starea de spirit și emoțiilor. Dacă credeți că ați experimentat o leziune a capului traumatic sau aveți vreun motiv să credeți că aveți o tumoare cerebrală, consultați imediat un medic.
  • Conținutul în mass-media pe care îl folosim ca divertisment- Muzica pe care o ascultăm sau ce privim la televizor poate provoca schimbări de dispoziție cu ușurință. La cel mai rău lucru, persoana afectată va deveni greață și slabă, precum și aruncați-vă sau întoarceți extrem de furioși și ostili repede. Lămpile roșii luminoase cauzează, de asemenea, convulsii pentru unii oameni. După vizionarea spectacolelor și a filmelor despre o activitate paranormală sau făcând lucruri care implică "Spiritele," Mulți oameni devin extrem de iritabili.
  • Alergii- Experimentarea oricărei alergici poate face ca o persoană să reacționeze într-o leagăn brusc de dispoziție. Dacă o persoană este expusă chiar și la locul, sunetul, gustul sau mirosul unui declanșator, acea persoană va merge brusc de la o dispoziție calmă la o dispoziție anxioasă.
  • Parfumuri artificiale-Multe dintre substanțele chimice utilizate în multe articole parfumate de la agenții de curățare până la decor parfumat, cum ar fi parfumurile de mașini, lumanari, coloni, săpunuri și parfumuri provoacă alergii care pot provoca schimbări de dispoziție. Aceste substanțe chimice includ derivați de benzen, aldehide, ftalați și o ucidere a altor toxine cunoscute pe care companiile le pot ascunde sub termen "parfumuri." Aceste substanțe chimice au fost cunoscute pentru a provoca tulburări ale sistemului nervos care pot adăuga în cele din urmă, provocând schimbări de dispoziție, plus alte probleme de sănătate mentale și emoționale.
  • Otrăvire din materiale străine: Produse chimice din alimentele pe care le construim, materialele folosite pentru a construi clădirile pe care le lucrăm sau trăim în, infecțiile din trecut, veninul animalelor, pot fi cauza schimbării de dispoziție. Plumb și orice substanțe chimice care afectează creierul sunt principalele vinovați. Medicii pot folosi o varietate de teste pentru a determina, mai degrabă sau nu un material străin vă provoacă probleme cu stabilitatea emoțională. Același lucru poate fi, de asemenea, un efect secundar al medicamentelor.
  • Demenţă - Toate formele de demență sunt corelate cu schimbări psihologice și fiziologice severe, ceea ce pot provoca modificări drastice ale dispoziției și efectului. Dacă aveți vârsta de 40 de ani și expuneți alte simptome, cum ar fi pierderea de memorie severă, consultați-vă medicul.
  • Sarcina - Sarcina poate aduce modificări imediate și de lungă durată la nivelurile hormonale și chimia creierului. Acestea, la rândul lor, pot provoca fluctuații severe în starea de spirit și emoțiile dvs. Chiar dacă o sarcină nu a ajuns la termeni compleți, cum ar fi în cazurile de avort sau avort spontan, schimbările de dispoziție ar putea continua datorită schimbărilor hormonale, biologice și fiziologice care însoțesc sarcina și perioada postpartum. Consultați-vă medicul dacă întâmpinați schimbări de dispoziție și aveți vreun motiv să credeți că ați putea fi sau ați fi fost însărcinată.
  • Pubertate - Pe măsură ce intrați adolescenței, schimbările rapide ale statelor dvs. biologice și sociale pot aduce schimbări de dispoziție și schimbări în afecțiuni și dorințe. Este important să înțelegem aceste schimbări ca fiind semne naturale de creștere și experiența pubertății. Cu toate acestea, în cazuri severe, cum ar fi atunci când există un pericol de rănire iminentă pentru tine sau altora, ar trebui să vă consultați medicul de familie.
  • Menopauza - Similar cu alte schimburi din durata de viață, menopauza poate fi, de asemenea, asociată cu schimbări de dispoziție severe și schimbări în dorință și efecte. Dacă acestea devin neplăcute în orice mod, consultați un medic.
  • Stres continuu - Stresul susținut datorită activităților de zi cu zi poate deveni uneori prea mult pentru ca o persoană să se ocupe. Acest lucru poate fi apoi reflectat în schimbările de dispoziție volatilă. Cel mai bine este să abordați astfel de surse de stres cât mai curând posibil pentru a evita tipul de schimbări pe termen lung în chimia creierului, care uneori poate rezulta din angajamentul persistent cu factorii de stres în mediul înconjurător.
  • O boală sau o infecție- Nu vă simțiți cel mai bine mai degrabă este de la o simplă infecție rece sau imensă a cancerului poate avea efecte negative asupra bunăstării emoționale. Când sunteți într-o stare de viață bolnavă, devii mai ușor predispus la schimbări de dispoziție.
  • Imagine cu titlu de control Schimbările stației 26
    3. Să înțeleagă condițiile psihologice și sociale care pot contribui la schimbările de dispoziție. Cercetătorii au descoperit, de asemenea, mai multe condiții psihologice și / sau sociale care sunt asociate cu schimbări severe de dispoziție sau modificări în vigoare. Astfel de condiții vor avea adesea o componentă biologică, similară cu cea enumerată mai sus, dar vor fi mai bine abordate prin participarea nevoilor psihologice sau sociale față de viața dvs. de zi cu zi. Pentru a evalua probabilitatea ca astfel de condiții să fie legate de schimbările dvs. de dispoziție, a recomandat să consultați un psiholog clinic sau un alt profesionist de sănătate mintală, cum ar fi un terapeut sau un consilier. Aceste condiții includ:
  • Abuz de substante - Abuzul de orice substanță are potențialul de a modifica chimia creierului și nivelurile hormonale în moduri imprevizibile. Dacă v-ați luptat cu astfel de probleme în trecut sau vă luptați în prezent, nu există niciun motiv să ezitați să căutați ajutor fie de la un profesionist de sănătate mintală, fie dintr-un grup de asistență specifică problemei abuzului de substanțe.
  • Tulburare de hiperactivitate a deficitului de atenție (ADHD) și tulburări de deficit de atenție (adăugați) - Tulburările psihologice legate de o incapacitate de a acorda atenție au fost asociate cu schimbări de dispoziție și cu schimbări în vigoare.
  • Tulburare bipolara - Tulburarea bipolară se caracterizează prin schimbări rapide ale starea de spirit, în special cele care se deplasează înainte și înapoi de la fericire extremă la disperare totală, în situații care nu vor justifica în mod obișnuit astfel de reacții. Cu tulburări bipolare, o persoană ar putea deveni, de exemplu, excesiv de fericită de a fi dat un compliment de către un prieten, doar pentru a deveni furios la aceleași minute de minute mai târziu. Numai un profesionist de sănătate mintal instruit ar trebui să ia decizii legate de diagnosticarea tulburării bipolare sau orice altă tulburare de sănătate mintală.
  • Depresie - Curțile susținute de depresie pot fi însoțite de schimbări extreme în stare de spirit, atât pozitiv, cât și negativ. Dacă ați suferit de depresie, dar dintr-o dată devine brusc fericită sau încântată, acordați atenție unor schimbări în vigoare și dorințelor. Acest lucru vă va ajuta să înțelegeți mai bine modul în care astfel de schimbări de dispoziție ar putea fi legate de depresia dvs. și de viața de zi cu zi.
  • Jale - Când pierdeți un iubit, este larg răspândită să experimentați reacții emoționale imprevizibile în situații care nu v-ar fi putut preocupa înainte. Aceasta este o parte naturală a procesului de suferință pentru unii oameni. Cu toate acestea, dacă aceste schimbări de dispoziție devin nemaipomenite sau au ca rezultat situații care vă fac un pericol pentru dvs. sau alții, este recomandabil să discutați cu un medic medical sau un profesionist de sănătate mintală cu privire la beneficiile posibile ale medicamentelor și alte strategii de coping care pot ajuta Te avansezi. Acest lucru ar putea include instanțe în care un copil nu a ajuns la deplin mandat de sarcină. Tulpina emoțională care însoțește pierderea unui copil nenăscut poate fi mai mult decât o singură persoană care poate suporta singură și poate crea probleme chiar dacă nu sunt prezente modificări biologice vizibile.
  • "Fobii" - Toată lumea are o teamă de ceva, ci și șobolanii, păianjenii, înălțimile sau mulțimile la cele mai grave fobii pot lovi o teamă extremă într-o persoană odată ce declanșatorul are loc. Persoana va trece printr-o lovitură bruscă de dispoziție din frică.
  • "Traume" - Mulți indivizi care au trecut printr-o experiență oribilă în viața, cum ar fi violul, agresiunea, abuzul, o victimă a unei crime, închisoarea poate deveni extrem de furioasă atunci când o conversație sau o situație similară are loc asociate cu acest incident.Mulți soldați și victimele evenimentului catastrofal se supără foarte ușor.
  • Stresul de la schimbările de viață majore - Evenimentele de viață majore, cum ar fi mișcarea, schimbarea locurilor de muncă sau a copiilor, pot corela cu schimbările imprevizibile în starea de spirit. Dacă ați trecut printr-un eveniment de genul acesta recent și de atunci au experimentat schimbări de dispoziție inexplicabile, acest lucru este în întregime normal. Cu toate acestea, ca și în cazul multor descrieri de mai sus, consultați un medic sau medical de sănătate mintală dacă aceste fluctuații ale dispoziției devin neangajate sau prezintă o posibilitate de rău corporală sau psihologică.
  • Imagine cu titlu de control Schimbările de start Pasul 27
    4. Obțineți asistență profesională bazată pe evaluarea dvs. Dacă simțiți că oricare dintre condițiile fiziologice sau psihologice enumerate mai sus vă poate aplica, atunci ar trebui să consultați un profesionist. Dacă bănuiți că o condiție fiziologică sau biologică este la locul de muncă, discutați cu medicul dvs. de familie. Dacă bănuiți că o problemă psihologică vă poate afecta cronic starea de spirit, consultați un profesionist de sănătate mintală (aveți nevoie de o trimitere de la medicul de familie în unele cazuri).
  • Dacă, în orice moment, simțiți că sunteți controlat de schimbările severe de dispoziție și / sau să vă simțiți fără putere împotriva acestor fluctuații, este important să căutați asistență profesională.
  • Acest lucru nu înseamnă că un medic sau un medicament este întotdeauna răspunsul corect atunci când vine vorba de schimbări de dispoziție. Dar dacă schimbările dvs. de dispoziție sunt moderate până severe, atunci este mai bine să explorați toate opțiunile dvs. înainte de a încerca să vă abordăm fluctuațiile dvs. de spirit toate de dvs. Unii oameni care au fost diagnosticați cu tulburări de dispoziție aleg să se apropie de problemele lor fără medicamente, cu mulți experimentați un anumit grad de succes în care medicamentele au eșuat altfel.
  • Avertizări

    Schimbările de dispoziție se pot întâmpla din o varietate de motive. Starea ta poate fluctua în fiecare zi, în funcție de modul în care acea zi merge. Cu toate acestea, persistența schimbărilor de dispoziție volatilă poate fi orientativă a unei stări fizice, fiziologice sau psihologice mai grave. Ar trebui să vă consultați medicul dacă schimbările dvs. de dispoziție devin comune și nu sunt doar din cauza unei zile proaste la locul de muncă sau la școală.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar