Cum să facem față cu tristețea

O modalitate comună de a face față tristeții este de a nega, evitarea sau judecarea pentru a vă simți așa. Îngroparea emoțiilor dvs. nu este calea de a face față în mod eficient cu ei, totuși. În schimb, cu fața la ceea ce vă simțiți. Apoi, folosiți strategii sănătoase pentru a vă bucura și a găsi sprijinul de care aveți nevoie pentru a trece prin tristețe.

Pași

Metoda 1 din 3:
Cu care se confruntă sentimentele
  1. Imaginea intitulată începe o jurnal de recunoștință Pasul 1
1. Recunoașteți cum vă simțiți. Nu țineți în tristețe sau să vă prefaceți că sunteți bine. Dețineți cum vă simțiți, deoarece acest lucru face mai ușor să eliberezi emoția și să avanseze.
  • Etichetați ce emoție vă simțiți. Dacă cineva întreabă, cum vă simțiți, fiți cinstiți și spuneți: "Sunt trist."Este primul pas spre vindecare și de a obține sprijinul necesar.
  • Dacă spuneți altcuiva despre tristețea dvs. pare prea tare, spuneți-vă mai întâi. Uită-te în oglindă și recunoști cum te simți pur și simplu, "sunt trist." De asemenea, puteți scrie cum vă simțiți într-un jurnal.
  • Imaginea intitulată opriți-vă de la plânsul pasului 13
    2. Dă-ți permisiunea de a fi trist. De asemenea, nu doriți să vă pedepsiți sau să vă pedepsiți că sunteți trist. Tristețea este o emoție umană comună pe care o simte toată lumea, așa că nu este nevoie să vă bateți pentru a vă simți trist. Permiteți-vă spațiului și timpului să fiți prezenți în acea emoție fără a vă judeca sau a vă critica că vă simțiți așa.
  • Faceți tot ce trebuie să faceți pentru a lăsa tristețea. Strigă, du-te minte în patul tău sau se strânge cu animalul tău de companie.
  • Pentru a vă împiedica să vă grăbiți prea mult timp în tristețe, setați un termen limită. S-ar putea să vă dați 1 sau 2 zile (sau mai mult, în funcție de situație) pentru a fi trist. Apoi, să vă angajați să vă schimbați starea de spirit cu mai multe activități optimiste, cum ar fi ascultarea muzicii energetice, exercitarea sau agățându-vă cu prietenii.
  • Imagine intitulată Focus pe studii Pasul 2
    3. Găsiți puncte de desfacere creative pentru sentimentele dvs. Cantiți-vă tristețea în expresia creativă. Prin scrierea poeziei, a povestirilor sau a melodiilor sau prin desen sau pictura, vă puteți exprima și eliberați tristețea într-un mod pozitiv și semnificativ.
  • Desenați o imagine care descrie modul în care vă simțiți sau ascultați muzică care vă mișcă.
  • În ciuda a ceea ce credeți, muzica tristă nu vă va face neapărat mai triste. De fapt, mulți oameni găsesc că au o creștere emoțională după ce au auzit muzică tristă care îi ajută să se simtă mai bine după aceea.
  • Imaginea intitulată răscumpărați pasul 10
    4. Amintiți-vă cum ați primit prin perioadele anterioare de tristețe. Este important să recunoaștem că tristețea, ca orice altă emoție, este temporară. Cel mai bun mod de a face acest lucru este să vă amintiți încă o dată când ați simțit trist și reflectați despre modul în care ați ajuns să vă simțiți mai bine.
  • Gândirea înapoi vă poate ajuta să vă simțiți mai capabili să vă ocupați de tristețe, deoarece deja știți că aveți înainte.
  • În plus, s-ar putea să recunoașteți strategii pozitive de coping care au fost utile anterior, cum ar fi telefonul unui prieten sau jucând cu animalul dvs. de companie.
  • 5. Păstrați un jurnal pentru a vă ajuta să identificați cauzele și să mergeți mai departe. Poate fi utilă și iluminată să vă scrieți gândurile și sentimentele pentru a determina ceea ce provoacă tristețea voastră. Din acest punct, puteți face un pas spre a vă simți fericit din nou.
  • Dacă credeți că tristețea dvs. poate fi situată, scrieți evenimentele și / sau situațiile specifice care vă fac trist, cum ar fi un loc de muncă stresant sau o situație financiară dificilă. Acest lucru vă poate ajuta să veniți cu soluții posibile pentru a vă ajuta situația.
  • Dacă credeți că tristețea ta este mentală, lucrați la a deveni conștienți de tipurile de gânduri pe care le aveți, deoarece acest lucru va fi util să știți când căutați sprijin profesional. Scrieți cât mai multe gânduri, deoarece acestea vor descoperi, de obicei, convingeri mai profunde.
  • Metoda 2 din 3:
    Ridicându-ți spiritele
    1. Imagine intitulată răsfățați-vă pasul 16
    1. Fiți activi fizic. Când ești trist, poți să vrei doar să te culci - și asta e bine pentru o vreme. În cele din urmă, vă poate ajuta să vă împingeți să vă ridicați și să vă deplasați.
    • Activitate fizica stimulează eliberarea endorfinelor care acționează ca fiind substanțe chimice bune pentru creier.
    • Mergeți în jurul blocului, jucați Fetch cu câinele dvs. sau aveți o petrecere de dans cu cel mai bun prieten al tău.
  • Imagine intitulată Fii amuzant fără a spune glume Pasul 7
    2. A rade. Oamenii cu un simț al umorului sunt mai rezistenți în situații dificile de viață, așa că încercați să găsiți modalități de a râde. Așezați-vă cu un prieten care este cunoscut ca fiind un jokester sau a coadă pe filmul dvs. de comedie preferat sau emisiunea TV.
  • Imaginea intitulată face ca Ajunul Crăciunului să fie special ca Pasul de Crăciun 2
    3. Faceți lucrurile pe care le bucurați. O modalitate excelentă de a trece prin tristețe este prin petrecerea timpului pe hobby-uri sau pasiuni. Acestea sunt adesea ancore care aduc bucurie în ciuda circumstanțelor nefericite.
  • Dacă vă place să jucați tenis, programați câteva meciuri în această săptămână. Dacă vă place să coaceți, încercați o nouă rețetă cu un iubit.
  • Imaginea intitulată Fii bine Pasul 9
    4. Evitați copierea nesănătoasă. Alcoolul, drogurile, alimentele junk și cumpărăturile excesive se pot simți bine când sunteți trist. Aceste activități doar amorți durerea temporar, deși. Ele pot chiar să planteze semințe pentru un comportament captivant sau distructiv pe linie.
  • Rezista tentației de a se întoarce la astfel de activități atunci când sunteți trist prin păstrarea lor la îndemână. Limitați-vă accesul la alcool, droguri sau alimente junk (stocați frigiderul și cămară cu alimente sănătoase) și retrageți cantitatea de numerar de care aveți nevoie pentru cheltuielile de zi cu zi și ascundeți cardurile de credit.
  • În loc să se angajeze în coping nesănătoasă, faceți timp pozitiv îngrijire auto Activități.
  • Metoda 3 din 3:
    Obținerea de ajutor
    1. Imaginea intitulată permite o relație eșuată Pasul 12
    1. Petreceți timp cu oameni de susținere. Uită-te la cei dragi pentru tărie și încurajare când te simți trist. Doar că cineva să fie acolo pentru tine poate ajuta, dar s-ar putea să faci, de asemenea, cereri specifice cu privire la modul în care pot ajuta.
    • De exemplu, ați putea cere partenerului dvs. să se îngroape sau să-i adreseze prietenului să stea cu dvs. în timp ce priviți prin fotografii ale tatălui tău decedat. Lăsați cercul interior să știe cum pot ajuta.
    • Evitați izolarea dvs., deoarece acest lucru vă poate face sentimentele mai rău și vă poate face să rumeniți pe tristețea voastră.
  • Imagine intitulată iubesc prietena ta Pasul 25
    2. Obțineți o responsabilitate. Dacă sunteți trist, s-ar putea să aveți probleme cu activitățile zilnice normale. Ajungeți la cei din jurul dvs. pentru răspundere.
  • Adresați-vă colegului de cameră pentru a vă asigura că ridicați-vă și vă îmbrăcați dimineața. Sau, adresați-vă unui prieten la locul de muncă pentru a vă menține despre completarea unui proiect important.
  • Faceți o listă a lucrurilor pe care le doriți sau trebuie să faceți și să marcați sarcini pe măsură ce le completați. Acest lucru vă poate ajuta să rămâneți motivați și activi.
  • Imaginea intitulată Bucurați-vă de școala Pasul 3
    3. Alăturați-vă unui grup de asistență. Discutați prin sentimentele dvs. cu alții care se pot referi. Participarea la un grup de asistență în persoană sau on-line este un mod minunat de a vă conecta cu alții și de a obține sprijin.
  • Dacă ați pierdut un iubit, vă puteți alătura unui grup de plecare. Dacă vă luptați să veniți la un diagnostic terminal, vă puteți alătura unui grup de asistență pentru pacienții cu cancer.
  • Imagine intitulată Heal Family Rănile Pasul 11
    4. A se vedea acouneslor dacă tristețea afectează capacitatea dvs. de a funcționa în viață. Uneori, în ciuda celor mai bune eforturi, tristețea nu pleacă singură. Poate chiar să-l înfrunte în ceva mai serios, cum ar fi depresie. Dacă aveți nevoie de ajutor pentru a face față tristeței, vizitați un consilier profesionist.
  • S-ar putea să vă simțiți mai bine doar pentru că aveți pe cineva imparțial să vorbiți. Cu toate acestea, consilierul dvs. poate sugera, de asemenea, tehnici de tratare a tristeții, cum ar fi jurnalizarea sau practicarea recunoștință.
  • În timp ce tristețea generală este, de obicei, temporară și se învârte în jurul valorii de ceva extern, depresia este de obicei mai internă și cronică. Are tendința de a face totul să se simtă mai puțin plăcut și de obicei nu este legat de un eveniment specific. Depresia include adesea sentimentul de oboseală, problemele care se concentrează, lipsa somnului sau a apetitului și sentimentele de lipsă de valoare sau de vinovăție..
  • 5. Obțineți un fizic pentru a exclude cauzele fizice ale tristeței. Luați în considerare obținerea unui fizic pentru a vedea dacă tristețea dvs. este cauzată de factori fizici, cum ar fi zahărul din sânge sau vitamina D scăzută. Acestea sunt cunoscute pentru a provoca sentimente de tristețe și pot fi ușor tratate.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar