Cum să fii recunoscător în loc de rău

Îmi pare rău este o emoție umană naturală, dar cercetările psihologice recente sugerează că practicile de exprimare a recunoștinței și a mulțumirii în loc de durere au un impact pozitiv asupra bunăstării generale a unei persoane. Înlocuirea durerii cu mulțumiri poate fi o provocare în acest moment, dar în cele din urmă poate avea beneficii emoționale și mentale puternice. Pentru a practica mulțumiri când vă simțiți rău, exprimați verbal datorită dvs. și celorlalți, găsiți lucruri care să fie recunoscători în viața de zi cu zi și lucrați la gestionarea durerii în moduri sănătoase atunci când vine vorba.

Pași

Metoda 1 din 3:
Spunând "mulțumesc" în loc de "Îmi pare rău"
  1. Imaginea intitulată Fiți recunoscător în loc de pasul de rău 1
1. Mulțumesc oamenilor pentru acțiunile lor față de dvs. În loc să vă cer scuze pentru acțiunile dvs. mai puțin decât cele ideale față de ceilalți, le mulțumim pentru acțiunile lor de înțelegere față de dvs. Dacă ați întârziat, de exemplu, spuneți: "Mulțumesc că ați fost răbdători în timp ce alergam târziu", mai degrabă decât să-mi cer scuze.
  • Acest lucru permite altora să știe că nu numai că înțelegeți că acțiunile dvs. au avut consecințe asupra lor, dar vă permit să recunoașteți și să apreciați că alții au ieșit din calea lor pentru a vă adapta.
  • Mulțumiri ar trebui să fie sincer, la fel ca o scuză. Luați în considerare cu adevărat ceea ce apreciați despre acțiunile altcuiva față de dvs. într-o situație în care simțiți nevoia de a cere scuze. Apoi, le mulțumim pentru acea acțiune.
  • Să înțeleagă că există anumite circumstanțe în care o scuză poate fi mai potrivită sau în cazul în care atât scuze, cât și o recunoștință care exprimă pot fi adecvate. De exemplu, dacă vă vărsați cafeaua pe un străin, atunci ați putea spune ceva, "Îmi pare rău că ți-am colorat bluza! Vă mulțumim că ați fost atât de înțelegere și de bună."
  • Imagine intitulată Fii recunoscător în loc de rău pasul 2
    2. Mulțumiri pentru critici. În multe cazuri, cum ar fi la școală sau la locul de muncă, critica este adesea destinată să fie constructivă. Chiar dacă persoana care critică nu vă trimite mesajul în modul cel mai constructiv, încercați să le mulțumiți pentru feedbackul lor.
  • Când cineva vă critică, spuneți-le: "Sunt recunoscător pentru feedbackul dvs. și voi încerca să o aplicați înainte."
  • Nu vă fie frică să puneți întrebări atunci când cineva se critică pe tine sau de munca ta. Mai ales într-un mediu de la locul de muncă, cu atât mai mult înțelegeți de ce o persoană vă critică, cu atât mai mult puteți face pentru a lucra la această problemă.
  • Știți că nu trebuie să luați toate critici la inimă. Când cineva vă oferă critici neconstructive, mulțumindu-le și apoi lăsând problema să se prezinte puterea și încrederea.
  • Imagine intitulată Fii recunoscător în loc de pasul de rău 3
    3. Nu vă cereți scuze. În loc să se gândească critic despre tine, încercați să vă mulțumiți pentru ceea ce ați făcut corect, chiar și în situații care nu au fost planificate. Gândiți-vă la situație și lăsați-vă să știți: "Sunt recunoscător că am luat această decizie în această situație pentru că ..."
  • Chiar dacă nu ați făcut cea mai bună alegere sau luați cea mai bună acțiune într-o anumită circumstanță, puteți fi încă recunoscător pentru alegerea dvs., deoarece vă oferă posibilitatea de a reflecta, de a învăța și de a îmbunătăți în viitor. Încercați să vă reamintiți că sunteți o lucrare în desfășurare și că greșelile sunt oportunități pentru a învăța și a crește.
  • Discutați cu dvs. în oglindă sau scrieți o scrisoare care vă permite să știți de ce sunteți recunoscător. Chiar dacă pare prost în acel moment, comunicarea cu dvs. ajută la reafirmă de ce sunteți recunoscător.
  • Metoda 2 din 3:
    Găsind lucruri pentru care să fie recunoscător
    1. Imagine intitulată Fiți recunoscător în loc de Pasul 4 Ne pare rău
    1. Luați inventarul a ceea ce aveți. Fiind recunoscător a fost sugerat să îmbunătățească fericirea și să construiască obligațiuni sociale mai puternice. Începeți să găsiți ceea ce sunteți recunoscători, luând inventarul a ceea ce aveți în viața voastră pe care vă bucurați.
    • Scrieți o listă de lucruri pe care le apreciați în viața voastră, astfel încât să vă puteți uita înapoi și să reflectați când vă simțiți jos. De asemenea, puteți invita prieteni și membrii familiei pentru a vă ajuta să creați această listă adăugând propriile elemente la ea. Acest lucru vă poate ajuta să vedeți lucruri pe care probabil că le-ați fi putut lua în considerare.
    • Luați în considerare tot ceea ce aveți, de la idei mai mari sau mai conceptuale, cum ar fi ocazia de a câștiga o viață sau de a urmări o educație de calitate până la lucrurile mici care fac din fiecare zi mai bine, ca gustările tale preferate.
    • Includeți oameni precum prietenii și familia, precum și animalele de companie dacă vă apreciați în viața voastră.
    • Uită-te online pentru listele Alții au creat vorbind despre ceea ce sunt recunoscători pentru a vă ajuta să vă dau idei.
  • Imagine intitulată Fiți recunoscător în loc de Pasul 5 Ne pare rău
    2. Scrieți un jurnal. Jurnalizarea este un instrument deosebit de eficient pentru momente când trebuie să lucrați prin tristețe la un punct de a fi recunoscător. Luați ceva timp și scrieți despre ceea ce vă simțiți în prezent, dar găsiți, de asemenea, câteva momente specifice în ziua dvs. pentru care sunteți recunoscător.
  • Încercați să evitați să exprimați recunoștința față de aceleași lucruri în fiecare zi. În schimb, provocați-vă să găsiți câteva lucruri noi și specifice în fiecare zi pentru care sunteți recunoscător.
  • De exemplu, în loc de a spune că sunteți recunoscător pentru a avea un prieten în viața voastră, citiți un motiv specific că sunteți bucuroși să aveți acel prieten, cum să observați cum ți-au luminat starea de spirit când au spus o glumă în acea zi.
  • Când vă simțiți rău, citiți jurnalul dvs. pentru a vă reaminti de ceea ce trebuie să fiți recunoscător în viața voastră, chiar și atunci când vremurile sunt dur. O altă opțiune este de a posta lista dvs. de recunoștință undeva o veți vedea în fiecare zi. Acest lucru vă poate ajuta să vă concentrați asupra lucrurilor în care sunteți recunoscători.
  • Imagine intitulată Fiți recunoscător în loc de Pasul 7 Ne pare rău
    3. Practicați mintea. Mindfulness este o practică prin care cineva încearcă să fie pe deplin conștienți de prezent, în loc să se concentreze asupra trecutului sau viitorului. Practicați mintea, luând ceva timp în fiecare zi pentru a sta și a observa și observa lumea din jurul vostru. Puneți toate atențiile și energia în cunoașterea a ceea ce se întâmplă în jurul vostru, mai degrabă decât să vă îngrijorați de trecut sau despre viitor.
  • Când practicați mintea, vă permite să observați ce aveți în jurul vostru. Vă concentrați mai puțin asupra a ceea ce lipsesc și începeți să construiți recunoștință față de lumea din jurul vostru.
  • Începeți să practicați atenția prin stabilirea unor cantități mici de timp, doar zece până la cincisprezece minute pe zi, pentru a observa lumea din jurul vostru. Pentru a începe, închideți ochii și concentrați-vă asupra a ceea ce auziți, mirosiți și vă simțiți în jurul vostru. Apoi deschideți ochii și încercați să vedeți dacă observați tot ce ați observat niciodată înainte. Când vă prindeți mintea rătăcitor, adu-l ușor, concentrându-se asupra ceva care se întâmplă în jurul vostru.
  • Metoda 3 din 3:
    Gestionarea durerii tale
    1. Imagine intitulată Fiți recunoscător în loc de Pasul 7 Ne pare rău
    1. Permiteți-vă să vă întristați. Dacă aveți cu adevărat ceva despre care vă simțiți rău, nu ignorați emoția. În schimb, permiteți-vă timp să reflectați și să vă simțiți rău. Așezați o perioadă de timp în fiecare zi în care vă permiteți să vă simțiți rău și să faceți față emoțiilor dvs.
    • Dacă vă simțiți să vă depășiți de durere în afara acestei perioade, încercați să vă reamintiți că veți avea timp să faceți față în mod corespunzător cu emoția voastră.
    • În afara timpului de durere desemnat, lucrați la mulțumirea dvs. Încercați să găsiți cel mai pozitiv în timp, nu lăsați-l în mod specific pentru durerea voastră.
  • 2. Discutați cu cineva despre cum vă simțiți. Vorbind cu un prieten de încredere sau membru de familie vă poate ajuta să vă procesați sentimentele. Încercați să apelați pe cineva care va fi susținător și un bun ascultător. Împărtășiți sincer despre modul în care ați simțit și ascultați ce trebuie să spuneți iubitul dvs. despre asta.
  • Puteți începe prin a spune ceva de genul: "În ultima vreme mi-am simțit foarte rău _____ și a avut un efect negativ asupra mea."
  • 3. Aflați dacă există ceva ce puteți face pentru a face modificări. Efectuarea de modificări pentru chestia de care vă pare rău vă poate ajuta să vă simțiți mai bine și să vă ușurați și să vă iertați. Încercați să întrebați persoana ce ați putea face pentru a le face până la ei sau pentru a lua în considerare situația și ce ar putea fi un răspuns adecvat.
  • De exemplu, dacă ați rupt un trinket prețios care aparținea unui partener de birou, atunci ați putea face modificări prin achiziționarea unui nou.
  • Imaginea intitulată Fiți recunoscător în loc de Pasul 8 Ne pare rău
    4
    Încercați meditație. Când vă simțiți depășită de durere, încercați meditație pentru a vă șterge capul. Dacă sunteți nou la meditație, alegeți un lucru complet fără legătură cu durerea voastră pe care vă puteți concentra. Închide ochii, relaxați-vă corpul și concentrați-vă asupra acelui lucru pentru a vă mișca mintea departe de durere.
  • Ați putea să vă concentrați atenția asupra unei mantre cum ar fi ".
  • Puteți opta pentru a medita atunci când vă simțiți în mod special în jos sau triste, sau puteți alege să faceți o parte de meditație a vieții dvs. de zi cu zi pentru a vă ajuta să vă gândiți.
  • Imagine intitulată Fii recunoscător în loc de rău pasul 9
    5. Găsiți un beneficiu. Când lucrurile devin dur, este important nu numai să vă permiteți timp să vă recunoașteți durerea, dar și să găsiți ceva pozitiv pentru a vă ajuta să vă deplasați înainte. Aruncați o privire la situația dvs. și căutați un aspect pozitiv, chiar dacă este mic.
  • De exemplu, dacă primiți semne rele pe un examen sau o revizuire slabă a performanței la locul de muncă, vă puteți asigura că aveți avantajul de prieteni sau de familie pentru a vă ajuta să vă confruntați.
  • sfaturi

    Fiind recunoscător nu vine cu ușurință și nu este adecvată în toate situațiile. Permiteți-vă să vă recunoașteți emoțiile și să vă mulțumesc în jurul lor, mai degrabă decât să le ignorați.
  • Recunoștința și mulțumirile ar trebui să fie practicate zilnic pentru a ajuta la cultivarea unei mentalități recunoscătoare. Face loc în viața de zi cu zi pentru jurnalizare, mulțumindu-i pe alții sau alte practici recunoscători.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar