Cum să facem față cu moartea unui văr

Moartea oricărui membru al familiei poate fi devastatoare. Cu toate acestea, unii oameni cresc alături de verișorii lor de la adolescență la vârsta adultă. Dacă sunteți deosebit de aproape de vărul dvs., vă puteți simți ca și cum ați fi pierdut un frate sau un prieten cel mai bun. Nici o perioadă de doliu nu este ușoară, dar puteți învăța cum să faceți față pierderii unui vărul, fiind blând cu voi și cu răbdare.

Pași

Partea 1 din 2:
Grieving pierderea
  1. Imaginea intitulată face față morții unui vărul Pasul 1
1. Îmbrățișați-vă sentimentele. Un grad. Mulți oameni presupun în mod greșit că ignorarea sentimentelor lor sau "during-o" va ajuta durerea să plece mai repede. Acesta este un mit comun asociat cu durerea.
  • Copiii și adolescenții urmează de obicei costumul cu reacția adulților din viața lor. Dacă adulții într-o gaură în mod deschis și arată tristețe, copiii se pot simți mai confortabil să facă acest lucru. Cu toate acestea, în cazul în care adulții încearcă să-și înghiți sentimentele sau să rămână puternice, tinerii pot crede că îndurerat este inadecvat sau un semn de slăbiciune.
  • Imaginea intitulată face față cu moartea unui vărul Pasul 2
    2. Nu vă simțiți ciudați dacă reacționați diferit decât alții. Chiar dacă ați întâmpinat o pierdere înainte, puteți reacționa diferit după moartea vărul dvs., în funcție de relația dvs. cu această persoană și de circumstanțele unice din jurul morții. Deoarece nu există moarte normală, nu există nici un răspuns obișnuit la moarte. Reacțiile frecvente la deces includ:
  • Şoc. La început, poate fi dificil să se întâlnească cu faptul că vărul tău este plecat. S-ar putea să vă simțiți complet amorțiți și nici o durere deloc - ați putea argumenta și cu ceilalți și vă refuzați adevărul. S-ar putea chiar să fiți plini de anticipare și speranță, așteptând că vărul tău să apară și să clarifice această neînțelegere.
  • Furie. S-ar putea să vă simțiți supărat și resentimente după moartea vărului vostru. S-ar putea să aveți sentimente furioase și amare față de tine, profesioniști din domeniul medical, Dumnezeu și chiar spre vărul tău pentru că te-ai părăsit.
  • Vinovăţie. S-ar putea să vă simțiți vinovați că nu ați putut împiedica ce sa întâmplat sau că ați supraviețuit.
  • Tristeţe. Aceasta este una dintre cele mai frecvente reacții la moarte. Tristețea poate include senzație ca o gaură în viața ta, singurătate sau lipsă de speranță. Puteți plânge ore întregi.
  • Imaginea intitulată face față cu moartea unui vărul 3
    3. Știți că durerea necesită timp. După o moarte în familie, toată lumea trebuie să se vindece și să se întristeze în propriul ritm. Unii oameni pot începe să se simtă mai bine în câteva săptămâni, în timp ce, pentru alții, procesul de îndurerat poate dura luni sau mai mult. Fiți răbdători cu dvs. și anticipați că vă veți simți mai bine din nou în timpul dvs.
  • Imaginea intitulată face față morții unui vărul Pasul 4
    4. Vorbeste cu cineva. În timpul acestei perioade de doliu vă înconjoară cu familia și prietenii apropiați care vă vor putea sprijini în timpul acestui proces. Adesea vă ajută să vorbiți despre emoțiile dvs., mai degrabă decât să le îmbătrâniți, deoarece acest lucru poate face vindecarea și creșterea după o pierdere mai dificilă.
  • Jurnalingul vă poate ajuta, de asemenea, să eliberați emoția sau sentimentele confuze pe care le experimentați după moartea vărului vostru. S-ar putea să scrieți despre vremurile bune și amintirile fericite pe care voi doi ați împărtășit.
  • Partea 2 din 2:
    Inainta
    1. Imagine intitulată face față morții unui vărul Pasul 5
    1. Comemorați vărul dvs.. Acest lucru se poate face prin respectarea ritualurilor, cum ar fi funeralele / cremurile. Participarea la înmormântare vă poate da închiderea foarte necesară și vă ajută să vă dați seama că nu sunteți singurul doliu.
    • Dacă familia dvs. nu urmează o religie sau nu are servicii memoriale, puteți găsi alte modalități semnificative de a comemora vărul dvs.
  • Imaginea intitulată face față morții unui vărul Pasul 6
    2. Amintiți-vă viața vărul vostru. Odată ce ați ajuns în termeni cu pierderea vărului dvs., puteți continua să vă amintiți cu plăcere timpul petrecut împreună. Acest lucru vă poate ajuta să apreciați timpul pe care l-ați avut împreună și să vă onorați memoria vărului prin concentrarea asupra pozitivelor.
  • S-ar putea să începeți chiar o tradiție de a sărbători ziua de naștere a acestei persoane în fiecare an sau eliberarea baloanelor în această zi pentru a-și păstra memoria în viață.
  • Imaginea intitulată face față cu moartea unui vărul Pasul 7
    3. Trăiți propria viață la maxim. Vărul tău nu te-ar vrea să plângi pentru totdeauna.Trebuie să trăiți singur viața. Deși acest lucru poate părea o cale lungă de pe tine în acest moment, va veni o zi când nu vă veți gândi la cea pierdută la fel de des sau cu cât de multă durere. Apoi, puteți trăi pentru vărul tău și vei trăi la maxim.
  • Sugestii pentru a-ți trăi viața la maxim ar putea fi să profite de timpul pe care îl aveți pe Pământ pentru a stabili noi obiective. Creeaza o "chestii de rezolvat în viata asta" de lucruri pe care doriți să le faceți înainte de moartea voastră și începeți să bifați articolele.
  • Imaginea intitulată face față morții unui vărul Pasul 8
    4. Obțineți ajutor profesional dacă aveți nevoie de ea. Toată lumea reacționează la moarte diferit. Dacă moartea vărul vostru vă provoacă să vă retrageți de la prieteni sau în familie, să nu mai participați la școală sau să faceți la locul de muncă, să vă simțiți extrem de deprimați sau să utilizați droguri sau alcool pentru a face față unui profesionist de sănătate mintală.
  • Un consilier sau terapeut vă poate ajuta să găsiți modalități pozitive de a vă dezactiva durerea și de a face față pierderii.
  • Avertizări

    Nu trebuie să fii puternic pe cont propriu. Dacă aveți nevoie de ajutor, căutați-o - fie de la membrii familiei, prietenilor sau consilierilor.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar