Cum de a mângâia pe cineva care este trist

Mângâierea pe cineva care este supărat vă poate face să vă simțiți neajutorați. De cele mai multe ori, nu puteți face fizic nimic pentru a ajuta persoana. Cu toate acestea, doar fiind disponibil și dispus să ascultați este cel mai important pas pe care îl puteți lua.

Pași

Partea 1 din 3:
Știind ce să spun
  1. Imagine intitulată confort pe cineva care este trist pas 1
1. Deschideți conversația. Lăsați persoana să știe că vedeți că sunt supărați și că sunteți disponibil să ascultați. Dacă nu cunoașteți foarte bine persoana, ați putea identifica de ce încercați să vă ajutați.
  • De exemplu, dacă știți persoana, ați putea spune, "Văd că aveți un timp greu chiar acum. Vrei sa vorbim despre asta?" Dacă nu doresc compania dvs., este perfect în regulă. Nu ar trebui să-i forțezi să fie cu tine dacă nu vor compania!
  • Dacă nu știți foarte bine persoana, ați putea spune, "Bună, numele meu este Jean. Sunt un alt student aici și am văzut că plângeți. Știu că sunt străin, dar dacă vrei, o să ascult ce te supără."
  • Imagine intitulată confort pe cineva care este trist pas 2
    2. Spune lucrurilor pe nume. Adică, puteți fi tentați să dansați în jurul problemei dacă știți deja ce este greșit. Dacă persoana a avut o persoană iubită sau dacă s-au despărțit de cineva pe care îl îngrijeau, vă puteți găsi că nu doriți să spuneți ce este problema pentru că nu doriți să răniți persoana mai mult. Cu toate acestea, persoana știe ce este în neregulă și probabil se gândește deja la situație. Întrebându-vă în termeni clarați vă arată că vă pasă și sunteți dispuși să vă ocupați de această problemă, deoarece nu se zugrăște, ceea ce va fi probabil ca o ușurare.
  • De exemplu, ați putea spune ceva cum ar fi "Am auzit că tatăl tău a murit. Care trebuie să fi fost foarte dur. Vrei sa vorbim despre asta?"
  • Imagine intitulată confort pe cineva care este trist pas 3
    3. Întrebați cum se simt. O modalitate de a vă ajuta să obțineți conversația este să întrebați persoana cum se simt. În orice situație, o persoană se va simți mai mult decât o emoție, chiar și în situații triste, lăsându-le să se deschidă în jurul tuturor emoțiilor lor pot fi de ajutor.
  • De exemplu, dacă au avut un părinte mor după o boală lungă și complicată, desigur că se vor simți trist. Dar ei pot simți, de asemenea, o ușurare că boala se termină și o vină deasupra acelui pentru ușurința pe care o simt.
  • Imagine intitulată confort pe cineva care este trist pas 4
    4. Păstrați atenția asupra lor. Este tentant să compare ceea ce trec prin ceva ce ați trecut în trecut. Cu toate acestea, atunci când cineva este supărat, ei nu vor să audă despre ceea ce ați trecut, neapărat. Vor să vorbească despre ceea ce se întâmplă în prezent.
  • Imagine intitulată confort pe cineva care este trist pas 5
    5. Nu încercați să transformați conversația instantaneu pozitiv. Este o tendință naturală de a vrea să ajuți persoana să se simtă mai bine prin faptul că le-a privit la partea pozitivă. Cu toate acestea, atunci când faceți acest lucru, ei pot simți că sunteți glossing peste ceea ce este greșit - că este, ei se simt ca sentimentele lor nu sunt importante. Doar ascultați fără a încerca să le arătați partea pozitivă a lucrurilor.
  • De exemplu, încercați să nu spuneți lucruri, "Ei bine, cel puțin sunteți încă în viață," "Nu este tot rău," sau "Înveselește-te!"
  • În schimb, dacă trebuie să spui ceva, încercați fraze cum ar fi, "Este bine să te simți rău - treceți printr-un timp greu."
  • Partea 2 din 3:
    Învățați să ascultați atenția
    1. Imagine intitulată confort pe cineva care este trist pas 6
    1. Înțelegeți că persoana vrea să fie auzită. De cele mai multe ori, oamenii care plâng sau deranjează doar au nevoie de cineva să le asculte. Nu încercați să le vorbiți și să le oferiți soluții.
    • Este posibil să puteți oferi soluții în apropierea sfârșitului conversației, dar la început, concentrați-vă pe ascultare.
  • Imagine intitulată confort pe cineva care este trist pas 7
    2. Arătați că înțelegeți. O modalitate de a asculta cu atenție este să repet ceea ce spune persoana. Adică, ai putea spune, "Ceea ce vă aud spunând că sunteți supărat pentru că prietenul dvs. nu vă acordă atenție."
  • Imagine intitulată confort pe cineva care este trist pas 8
    3. Nu vă distrați. Păstrați conversația pe ele. Opriți t.V. Trageți-vă ochii departe de telefon.
  • O parte din șederea focalizată nu este nici o zi de zi. De asemenea, nu stați acolo încercând să vă gândiți la ceea ce doriți să spuneți în continuare. De fapt, ia în ceea ce spun ei.
  • Imagine intitulată confort pe cineva care este trist pas 9
    4. Utilizați limbajul corpului pentru a vă arăta că ascultați. Adică, contactați ochii cu persoana. Doar de-a lungul a ceea ce spun ei. Zâmbiți la momentele potrivite sau arătați îngrijorare cu o încruntare.
  • De asemenea, păstrați limba corpului. Adică, nu vă traversați brațele și picioarele și îndreptați-vă spre persoană.
  • Partea 3 din 3:
    Finalizarea conversației
    1. Imagine intitulată de confort pe cineva care este trist pas 10
    1. Recunoașteți neputința. Majoritatea oamenilor se simt neajutorați atunci când se confruntă cu un prieten care trec printr-un timp greu. Este un sentiment natural și probabil că nu veți ști ce să spun persoanei. Cu toate acestea, doar recunoașteți acest fapt și spuneți persoana că sunteți acolo pentru ei este de multe ori suficientă.
    • De exemplu, ai putea spune, "Îmi pare rău că treci prin asta. Nu știu cu adevărat ce să spun să-l fac mai bine, și nu știu cu adevărat cuvinte. Dar vreau să știi că sunt aici pentru tine când ai nevoie de mine."
  • Imagine intitulată de confort pe cineva care este trist pas 11
    2. Oferă o îmbrățișare. Dacă vă simțiți confortabil să faceți acest lucru, oferiți persoanei o îmbrățișare. Este întotdeauna mai bine să întrebați mai întâi, totuși, deoarece unii oameni nu pot fi confortabili cu contact fizic, mai ales dacă au trecut printr-un fel de traume.
  • De exemplu, ai putea spune, "Aș vrea să vă îmbrățișez. Ți-ar plăcea?"
  • Imagine intitulată de confort pe cineva care este trist pas 12
    3. Întrebați despre pașii următori. În timp ce nu există întotdeauna o soluție la ceea ce deranjează o persoană, uneori doar făcând un plan le poate ajuta să se simtă mai bine. Prin urmare, acum este momentul să oferim cu ușurință soluții dacă nu par să aibă idei - dacă o fac, îi încurajează să vorbească și să planifice ce vor să facă în continuare.
  • Imagine intitulată confort pe cineva care este trist pas 13
    4. Aduceți terapia. Dacă prietenul tău trece printr-o mulțime, este bine să întrebi dacă s-au gândit să vadă un consilier. Din păcate, văzând un consilier vine cu multă stigmă socială, dar dacă prietenul tău a avut probleme pentru o vreme, ar putea merita să vorbească cu cineva care știe ce fac profesional.
  • Desigur, stigmatul în jurul văzând un consilier este nedrept. S-ar putea chiar să vă convingeți că prietenul dvs. este perfect pentru a vedea un consilier. Veți ajuta să combateți că stigma, lăsându-vă prietenul să știe că îi veți vedea în continuare ca aceeași persoană, chiar dacă au nevoie de un mic ajutor.
  • Imagine intitulată confort pe cineva care este trist pas 14
    5. Întrebați dacă puteți face orice. Dacă cineva dorește să vorbească săptămânal sau doar să iasă pentru brunch o dată la timp, este posibil să vă ajutați. De asemenea, puteți să vă ajutați prin oferirea de asistență cu sarcini dificile, cum ar fi sprijinirea persoanei dacă obține un certificat de deces pentru un iubit. Doar deschideți conversația pentru a vedea dacă persoana are nevoie de ceva în special.
  • Dacă persoana pare incertă despre a vă cere ajutor, oferiți sugestii de beton. De exemplu, ai putea spune, "Mi-ar plăcea să pot ajuta. Te pot conduce undeva dacă ai nevoie de mine sau pot ajuta prin aducerea de alimente, de exemplu. Dă-mi voie să știu ce ai nevoie."
  • Imagine intitulată confort pe cineva care este trist pas 15
    6. Fi sincer. Dacă oferiți ajutor sau ajutor de orice fel, asigurați-vă că sunteți dispus să urmați. De exemplu, dacă spui, "Simțiți-vă liber să mă sunați și să vorbiți oricând," de fapt, să fie dispus să renunțe la ceea ce faci pentru a vorbi. În mod similar, dacă oferiți să faceți ceva, cum ar fi conducerea persoanei la terapie, fiți persoana care apare de fapt să o facă.
  • Imagine intitulată confort pe cineva care este trist pas 16
    7. Verificați din nou. Majoritatea oamenilor au probleme cu a ajunge la cineva când au nevoie de ajutor, în special ajutor emoțional. Prin urmare, nu uitați să verificați cu persoana din când în când. Este important să fii disponibil dacă are nevoie de ea.
  • Lucruri de spus și de a evita

    Vorbind cu cineva care este trist

    Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

    Lucruri de evitat să spui cuiva care este trist

    Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

    Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    Avertizări

    Nu forțați pe cineva să vorbească dacă nu vor. Ei trebuie să fie gata să se deschidă mai întâi la cineva.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar