Cum să fii recunoscător

Mama sau cel mai bun prieten v-a spus că sunteți o persoană nerecunoscătoare? Te simți incapabil să apreciezi frumusețea, natura și dragostea care este în jurul tău? Ești obsedat de lucrurile pe care nu le ai, în loc să fii recunoscător pentru ceea ce faci? Dacă da, devenind o persoană mai recunoscătoare vă poate ajuta să vă îmbunătățiți viața.

Pași

Partea 1 din 3:
Modificându-ți perspectiva
  1. Imaginea intitulată începe un scriitor
1. Faceți o listă de recunoștință în fiecare duminică. Nu trebuie să așteptați să observați tot ce vă mulțumiți până la Ziua Recunoștinței. În fiecare duminică, obțineți un notebook și stați afară timp de cincisprezece minute, făcând o listă a tuturor lucrurilor pe care sunteți recunoscători. Încercați să vă gândiți la cât mai multe lucruri noi, cât și întotdeauna să generați cel puțin zece lucruri, indiferent dacă sunt mari sau mici. Poti sa scrii, Iubirea fără sfârșit a mamei mele sau Pictura colegului meu de cameră pentru mine.
  • Provoaca-te. Gândiți-vă la cel puțin cincisprezece lucruri noi pe care sunteți recunoscători pentru fiecare săptămână.
  • Scrierea lucrurilor pe care sunteți recunoscători, vă vor face să le apreciați și mai mult.
Sfat de experți
Adam Dorsay, PSYD

Adam Dorsay, PSYD

Licențiat psiholog & TEDX Speakerdr. Adam Dorsay este un psiholog licențiat în practica privată din San Jose, CA și co-creatorul de reciprocitate a proiectului, un program internațional la sediul Facebook și un consultant cu echipa de siguranță digitală oceanului. El este specializat în asistarea adulților cu aspecte ridicate cu probleme de relații, reducerea stresului, anxietatea și atingerea mai multor fericire în viața lor. În 2016 a dat o discuție de TEDX bine vizionată despre bărbați și emoții. Dr. Dorsay are un m.A. în consilierea de la Universitatea Santa Clara și a primit doctoratul său în psihologia clinică în 2008.
Adam Dorsay, PSYD
Adam Dorsay, PSYD
Psiholog licențiat și difuzor TEDX

Închideți ochii și vizualizați ceea ce ați scris și Simțiți recunoștința. Retrăiți momentul. Puneți-vă înapoi în situație și povestește ceea ce tu văzut, mirosit, gustat și simțit. Puteți recrea substanțele chimice simt-bune, creierul dvs. lansat prin asocierea înapoi în memorie.

  • Imagine intitulată mânerul iubit Critical față de divorțul dvs. Pasul 10
    2. Fii recunoscător pentru prieteniile tale. Mulți oameni sunt vinovați de a-și lua prietenii de la sine. S-ar putea să veniți să vă gândiți că prietenii dvs. sunt un fel de acolo, ca și canapeaua din camera dvs. de zi sau în copacul pe peluza din față. Dar asta nu este cazul, draga cititor. Dacă luați prietenii dvs. de prea mult timp, atunci ei își vor ieși încet din viața voastră. Deci, de fiecare dată când te duci să stai cu unul dintre prietenii tăi, gândește-te cât de mult înseamnă această persoană pentru tine, cât de mult a făcut pentru tine și cât de norocos trebuie să ai această persoană în viața ta.
  • Sigur, nimeni nu este perfect și unul dintre prietenii tăi ți-ar fi dezamăgit un timp sau două. Dar ai fost un prieten impecabil? Cel mai probabil nu.
  • Imaginea intitulată participă la urma unei persoane pe care o dai
    3. Fii recunoscător pentru familia ta. Familia ta este un alt lucru pe care ar trebui să-l faci recunoscător. Părinții dvs. ar fi putut fi chiar poporul să vă spună că ar trebui să fiți mai recunoscători. Deci, luați timp pentru a vă spune familiei dvs. cât de mult înseamnă pentru dvs., pentru a vă ajuta în jurul casei, pentru a apela sau a scrie scrisori dacă nu locuiți unul lângă celălalt și pentru a lăsa oamenii care au ridicat și au crescut cu voi știți cât de mult înseamnă pentru dvs.
  • Nu lăsa o zi să meargă fără să-ți spună familiei cât de mult le iubești.
  • Dacă nu ați fost crescuți de o familie care te-a tratat bine, atunci este ceva ce va trebui să acceptați în cele din urmă. Deși nu este absolut corect, dacă doriți să lucrați la Fiind mai recunoscător, trebuie să vă concentrați asupra oamenilor care au făcut parte din sistemul dvs. de sprijin, nu pe cei care au fost absenți de la el.
  • Imaginea intitulată Construiți o relație cu un copil înstrăinat pasul 20
    4. Fii recunoscător pentru toate faptele bune făcute în beneficiul tău.De-a lungul istoriei, imaginați-vă câți oameni au contribuit la locul în care vă aflați acum prin muncă grea și dezinteresată. Realizând că nu ați putea fi acolo unde sunteți acum dacă nu ar fi fost pentru toți acești oameni este un pas important în a fi o persoană recunoscătoare.
  • Unii dintre acești oameni nu și-au dezvăluit niciodată identitatea. De exemplu, persoanele care scriu articole Wikipedia. Din acest motiv, niciodată nu știți prea mult un străin sau un prieten într-adevăr să vă ajute. Uneori, cea mai morală persoană poate fi și cea mai umilă.
  • Imagine intitulată Deal cu un soț de perfecționist Pasul 6
    5. Fii recunoscător pentru sănătatea ta. Sănătatea este un alt lucru pe care oamenii îl iau adesea de la sine și este ceva ce trebuie să vă gândiți la data viitoare când vă aflați în plâns. Sigur, ați fi putut să vă pierdeți telefonul mobil sau ați intrat într-o luptă cu cel mai bun prieten al dvs. și acele lucruri suge, dar veți trece peste ele și le veți repara destul de ușor. Ceea ce nu poate fi fixat atât de ușor este o condiție fizică debilitantă care poate schimba cursul vieții dvs. - așa că, data viitoare când vă simțiți ca lumea vă urăște, fiți fericiți că aveți un corp de lucru sănătos.
  • Fii recunoscător pentru aerul din plămâni, claritatea în capul tău și de primăvară în pasul tău. Există mulți oameni care nu sunt atât de norocoși și care reușesc să fie recunoscători oricum.
  • Veți avea un sentiment mai bun de recunoștință după ce aveți prima dvs. speriere a sănătății și apoi vă dați seama că totul este în regulă. Dar sperăm că nu va trebui să vină la asta.
  • Imagine intitulată ELOPE PASUL 1
    6. Fii recunoscător pentru oportunitățile tale. Fii recunoscător pentru toate lucrurile pe care le poți face. Acest lucru poate însemna să meargă la școală, să lucreze, având luxul de a petrece o noapte cu prietenii sau abilitatea de a permite acea jachetă nouă pe care ați avut-o ochi. Acest lucru ar putea însemna șansa de a călători sau de a studia ceva care vă fascinează chiar dacă nu este totul practic. Sunt șanse, există o mulțime de lucruri pe care le puteți face pe faptul că alții nu au putut chiar să viseze să facă, așa că asigurați-vă că sunteți recunoscători pentru toate oportunitățile pe care le-ați dat.
  • Sigur, alte persoane ar fi putut fi oferite și mai multe oportunități decât tine, dar asta nu înseamnă că ar trebui să locuiești în amărăciune sau gelozie.
  • Imagine intitulată Utilizați terapia comportamentală cognitivă Pasul 19
    7. Fii recunoscător pentru natură. Există natură în jurul tău, chiar dacă trăiești în inima unui oraș mare. Ieșiți într-un parc public sau mergeți în jurul unui lac și fiți recunoscător pentru toată frumusețea din jurul vostru. Luând douăzeci de minute pe zi pentru a vă plimba în jurul cartierului dvs. vă poate face și mai recunoscători pentru toate oportunitățile pe care le-ați dat.
  • Chiar dacă este o zi ploioasă, sumbră, puteți fi recunoscători pentru sunetul reconfortant al ploii.
  • Imaginea intitulată cere lui Dumnezeu pentru iertare Pasul 10
    8. Căutați căptușeala de argint. Dacă doriți să fiți o persoană recunoscătoare, atunci trebuie să învățați să vedeți aspectul pozitiv al oricărei situații. Opriți toate plânsul și plângeți și gândiți-vă la lucrurile care vă fac fericiți, nu lucrurile care se află în calea dvs. și a fericirii. Dacă doriți să fiți recunoscători, atunci ar trebui să vă cuceriți gândurile negative, gândindu-vă la trei gânduri pozitive pentru fiecare gând negativ.
  • Pune lucrurile în perspectivă. S-ar putea să fiți supărat pentru că ați eșuat un test de matematică, dar nu suferiți de ruină financiară. Amintiți-vă că există întotdeauna oameni ale căror probleme sunt mult mai mari decât ale tale și să se concentreze pe a fi pozitivi și fericiți de lucrurile pe care le aveți.
  • Imaginea intitulată Evitați lucrurile care vă scurg pasul 1
    9. Nu mai jucați victima. Oamenii care sunt nerecunoscători primesc întotdeauna lumea pentru problemele lor și gândindu-se că nimic rău care se întâmplă este vina lor. Dacă vrei să fii o persoană recunoscătoare, atunci trebuie să te oprești să te gândești la lumea, învățătorii tăi, șeful tău, prietenii tăi sau familia ta să te ducă și să te concentreze pe toate căile pe care lumea le ajută vă ușurați viața.
  • Preluați controlul asupra vieții voastre. Opriți să vă gândiți că sunteți o victimă a unor circumstanțe proaste și concentrați-vă asupra tuturor lucrurilor din viața voastră pe care cineva ar fi de acord că sunt de fapt circumstanțe bune.
  • Partea 2 din 3:
    Schimbarea interacțiunilor
    1. Imagine intitulată Manipularea conversațiilor despre dietă când nu puteți relaționa pasul 1
    1. Spuneți "mulțumesc" străinilor. Când este justificată, asta este. Mulțumesc fata care vă dă cafeaua la șase dimineața - probabil că este obosită și are nevoie de un cuvânt bun. Mulțumesc serverului sau tipului de check-out la magazinul dvs. local de bacanie. Mulțumesc bărbatului la restaurant pentru că a ținut ușa pentru tine. Mulțumesc șoferului de cabină pentru a vă oferi o călătorie fără probleme.
    • Nu numai că este politicos să vă mulțumesc oamenilor, dar vă va pune într-o mentalitate mai recunoscătoare.
  • Imaginea intitulată Gândiți-vă ca un geniu Pasul 8
    2. Spune-i celor dragi cât de recunoscător sunteți. Spunând-vă mulțumesc străinilor poate fi mai ușor decât să vă mulțumesc oamenilor pe care îi iubiți cel mai mult. Dacă doriți să fiți o persoană recunoscătoare, atunci ar trebui să vă mulțumesc prietenilor și familiei dvs. ori de câte ori vă ajută, sau doar pentru că le puteți mulțumi doar pentru că ați fost acolo pentru voi pentru toți acești ani și lăsați-i să știe cât de mult dragostea și sprijinul lor continuu înseamnă dvs.
  • S-ar putea să nu vă place să vă simțiți vulnerabili, dar nu va fi atât de rău odată ce vă obișnuiți să vă mulțumiți persoanelor pe care le iubiți cu adevărat.
  • Imaginea intitulată face față fricii de abandon cu o tulburare mentală Pasul 3
    3. Scrieți carduri "mulțumesc". Nu vă rezervă cărțile "vă mulțumesc" doar pentru șeful sau secretarul dvs., faceți obiceiul de a trimite aceste cățeluși ori de câte ori cineva v-a ajutat cu adevărat. Poate că a fost un prieten pe care l-ai pierdut cu cine te-ai lăsat să se prăbușească la locul ei timp de trei nopți la rând când ai ajuns în cartierul ei. Poate că a fost un coleg de clasă care a petrecut ore explicând configurația electronică pentru dvs. Trimiterea cardului va arăta cât de recunoscător sunteți.
  • Oricare ar fi fapta bună, scrierea unui card de mulțumire nu numai că va face ca cealaltă persoană să zâmbească, dar vă va face o persoană mai recunoscătoare, deoarece va trebui să vă puneți recunoștința în cuvinte.
  • Imaginea intitulată obține un loc de muncă ca un surd sau greu de auzit Pasul 18
    4. Luați plăcere să faceți favoruri pentru prietenii dvs. Oamenii nerecunoscători sunt, de asemenea, cunoscuți ca fiind egoiste și doresc doar să stea cu alți oameni dacă pot "obține" ceva de la ei. Deci, întoarceți-vă că pe cap și oferiți-vă să faceți niște favoruri pentru prietenii dvs. neascultați. Poate că prietenul tău are o zi plină și are nevoie de cineva care să ia prânzul pentru ea - poate că prietenul tău are nevoie de ajutor să iasă o rochie de bal. Oricare ar fi sarcina, dețineți-o și veți simți recunoștința atunci când sunteți ajutați în schimb.
  • A face alte favoruri pentru oameni vă va face o persoană mai puțin egoistă și vă va face mai recunoscătoare când vine timpul.
  • Imaginea intitulată Fiți în siguranță în camerele de chat Pasul 10
    5. Nu te plânge pe Facebook. Aceasta este simplă. Nu mergeți pe Facebook și spuneți celor mai apropiați prieteni cu privire la ziua teribilă pe care ați avut-o, despre traficul oribil pe care l-ați blocat timp de 25 de minute sau despre cum ați pierdut telefonul mobil pentru a treia oară. Nu vă grăbiți despre "haters" care vă fac viața tare și nu vă plângeți de modul în care unii oameni sunt falsi și vă folosesc doar. Nu utilizați Facebook ca forum pentru negativitatea dvs. deloc.
  • Ranting pe Facebook și de a obține oameni pentru a vă sprijini zgârieturile cu comentarii și Îi place să combine doar focul și să inspire un comportament mai nerecunoscător.
  • Dacă simțiți cu adevărat nevoia de a împărtăși ceva personal cu toți prietenii dvs. de pe Facebook, încercați să faceți ceva pozitiv.
  • Imagine intitulată Scrie despre familia ta Pasul 13
    6. Fii drăguț cu bătrânii tăi. Nu te mai gândi că vizitarea bunicii sau bunicului tău nu este altceva decât o corvoadă. Fii recunoscător pentru bătrânii tăi și înțelegerea pe care o pot oferi și știu că nu vor fi în jur pentru totdeauna. Ia-ți timpul prețios cu bunicii tăi, în timp ce poți, dacă ești destul de norocos să le ai. Dacă nu, fii bun cu oricare dintre membrii mai în vârstă ai familiei tale și l-ai lăsat să vadă cât de mult apreciați înțelepciunea și dragostea lor.
  • Vei fi vechi prea o zi, amice. Vrei un nepoț care numără în jos minutele până când se poate alătura prietenilor săi la mall?
  • Imagine intitulată Identificați abuzul de substanțe în locul de muncă Pasul 11
    7. Evitați gelozia ca ciuma. Gelos este o trăsătură clasică a oamenilor negrați. Dacă sunteți nerecunoscător, atunci trebuie să vă comparați cu alți oameni tot timpul, dorind să fiți altcineva și să vă îndreptați verzui că ați avut prietenul, mașina, garderoba sau aspectul unuia dintre prietenii dvs. sau chiar de a străin perfect. Dacă doriți să fiți recunoscători, atunci trebuie să vă opriți să jucați jocul de comparare ASAP, sau nu veți fi niciodată mulțumiți de ceea ce aveți.
  • Amintiți-vă că este imposibil să vă comparați cu adevărat cu altcineva fără să cunoașteți întreaga poveste. Sigur, vă recomandăm să aveți cât mai mulți bani ca cel mai bun prieten al tău, dar ea poate dori ca părinții ei să-și iubească unul pe celălalt la fel de mult ca al tău.
  • Partea 3 din 3:
    Practicând recunoștință
    1. Imagine intitulată Lupta Depresie și singurătate fără ajutor în afara Pasul 15
    1. Voluntar. Voluntariatul în comunitatea dvs. este un alt mod de a arăta cât de recunoscător sunteți pentru toate lucrurile pe care le-a dat lumea. Indiferent dacă vă ajutați să curățați un parc local, lucrați într-o bucătărie de supă sau învățați copiii și adulții din comunitatea dvs. pentru a învăța să citiți, veți deveni o persoană mai recunoscătoare dacă vă dați timpului oamenilor care sunt mai puțin norocoși și vor aprecia Tot ceea ce "trebuie să vă ofere"."
    • Dacă vă place foarte mult de voluntariat, puteți chiar să faceți o excursie de voluntariat într-o altă țară. Acest lucru vă va schimba cu adevărat perspectiva și vă va face și mai recunoscător.
  • Imagine intitulată voluntar pentru a ajuta vârstnicii Pasul 11
    2. Comuna cu natura. Asta e corect. Doar ieșind în parc și ședința la soare vă poate ajuta să apreciați tot ceea ce aveți în viață. Indiferent dacă vă faceți înotați, meditați într-un parc, mergeți la drumeții sau urcați pe un munte, comunicând cu natura vă va face să vedeți cât de impermanentă este viața voastră și cât de mult ar trebui să apreciați toate lucrurile mici pe care le are pentru a vă oferi viața.
  • Cu cât petreceți mai mult timp în afara locului în care vă aflați în interiorul casei dvs., cu atât mai recunoscător veți simți.
  • Imagine intitulată face față părinților alcoolici vârstnici ca un pas adult 7
    3. Face yoga. Yoga este practica recunoștinței. În timp ce practicați acele balanțe de braț și faceți acele vinyasas, veți lucra cu adevărat la găsirea unei legături între mintea și corpul dvs. care vă permite să apreciați fiecare respirație, fiecare mișcare și fiecare persoană din jurul vostru. Yoga vă va aminti că lumea are ceea ce aveți nevoie și că aveți ceea ce vrea lumea.
  • Făcând un obicei săptămânal de yoga vă va ajuta să apreciați lucrurile mici și să nu vă simțiți că nu aveți suficientă viață.
  • Yoga este vorba despre a fi generos și oferind ceea ce aveți în lume. Acest lucru este garantat să vă facă mai puțin egoist și mai recunoscător.
  • Imaginea intitulată Ajutați pasul fără adăpost
    4. Efectuați un act aleatoriu de bunătate. Nu trebuie să vă salvați întotdeauna actele de bunătate pentru prietenii tăi apropiați sau membrii familiei. Ajuta un vecin să caute un câine pierdut. Ajutați-o pe fata din cafeneaua care a vărsat cafeaua peste tot în sine. Ajuta o femeie bătrână să-și poarte alimentele. Uneori, aceste oportunități se vor prezenta - nu trebuie să-i căutați. Și când vin, este mai bine să acționăm cu generozitate și vei fi mai recunoscător pentru partea ta în lume.
  • Să facă un scop de a face cel puțin un act aleatoriu de bunătate pe lună. Încercați să obțineți acest lucru până la săptămână. Cred că poți face o zi? Nu veți ști niciodată până nu încercați.
  • Imagine intitulată Fii prieteni cu colegii dvs. Pasul 7
    5. Dă-ți prietenului tău un cadou grijuliu doar pentru că. Oferind un cadou este o modalitate excelentă de a practica recunoștința. Nu trebuie să așteptați ziua de naștere a prietenului tău să-i dea un cadou dacă vrei cu adevărat să știe cât de mult înseamnă pentru tine. Dacă vedeți un cadru de imagine drăguț la un târg de artizanat, lipiți o imagine a dvs. două în el și să o dați-o - dacă vedeți accesoriu perfect pentru prietenul dvs., ridicați-l și dați-l într-o geantă mică de cadouri. Nu este prețul care contează - este gândul.
  • Obținerea unui obicei de a oferi cadouri prietenilor dvs. doar pentru că v-ați gândit la ele și doriți să se simtă special este o modalitate foarte bună de a fi o persoană mai recunoscătoare.
  • sfaturi

    Mulțumesc tuturor celor din jurul tău pentru lucruri simple, (dar nu prea mult sau altcineva devine enervant) pentru a-ți arăta recunoștința.
  • Încercați să nu pierdeți alimente în timpul meselor.
  • Nu vă plângeți de lucrurile pe care le luați pentru a fi de acord.G. școală, peste părinții de protecție etc.
  • Citiți cărți precum Parvana și călătoria lui Parvana.
  • Încercați să fiți pozitiv cât de mult puteți.
  • Ori de câte ori vă aflați într-o problemă sau o situație proastă gândiți-vă la 3 lucruri care ar putea fi mult mai rele, și mulțumesc lui Dumnezeu pentru că vă dau doar problemele mai mici.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar