Cum să te bucuri când ești trist

Toată lumea se simte trist uneori. În multe cazuri, tristețea este o reacție umană normală la diferite schimbări de viață și evenimente. Vestea bună este că toată lumea are și capacitatea de a simți fericirea și că există lucruri pe care le puteți face pentru a debloca această capacitate și pentru a vă simți mai bine.

Pași

Metoda 1 din 4:
Găsirea fericirii în interiorul
  1. Imaginea intitulată devine fericită când tu
1. Scrieți-vă sentimentele. Luați în considerare cumpărarea unui jurnal pe care îl puteți desemna doar pentru a vă scrie gândurile și sentimentele. Adesea este util să vă documentați sentimentele de tristețe în scris, pentru a face mai bine sensul lor. Acest lucru vă va ajuta să obțineți "în ton" cu tine însuți și atinge un nivel mai profund de auto-înțelegere.
  • Jurnaling - chiar și timp de 20 de minute pe zi - funcționează pentru a vă clarifica și organiza gândurile despre tristețea dvs., ceea ce vă poate ajuta să identificați mai bine motivele pentru care vă simțiți trist. De asemenea, vă ajută să urmăriți modelele comportamentale și emoționale. În plus, unele cercetări au constatat că jurnalizarea poate chiar să vă ajute sănătatea fizică și să vă consolideze sistemul imunitar, deoarece funcționează pentru a reduce stresul.
  • În timp ce scrieți, concentrați-vă asupra a ceea ce scrieți, nu pe modul în care îl scrieți. Cu alte cuvinte, nu vă concentrați asupra gramaticii sau ortografiei. Un exemplu de intrare a jurnalului poate arăta așa ceva: "Am avut o zi deosebit de dură astăzi - gândurile mele triste despre divorț nu mă va lăsa în pace. Uneori nu sunt sigur dacă aș putea chiar să mă simt trist despre asta pentru că, deși sa întâmplat cu un an în urmă, căsnicia a fost moartă de mult timp. stiu asta. Dar îmi fac griji că sunt blocat în trecut și că copiii mei suferă de ea. Sunt, de asemenea, supărat pe mine însumi că nu mă pot lăsa să mă las să las tristețea trecutului să meargă. Oamenii se divorțează tot timpul, deci de ce am un timp atât de greu? Vorbind cu sora mea a ajutat ultima oară când am avut o zi dură - cred că o voi suna. Știu că mâine este o altă zi."
  • Imaginea intitulată devine fericită când tu
    2. Râdeți și zâmbiți. Studiile au arătat că chiar actul de zâmbet vă poate îmbunătăți starea de spirit și vă poate face să vă simțiți mai fericiți în plus, râzând eliberează endorfinele, acele substanțe chimice ale creierului care vă sporesc starea de spirit.
  • Chiar dacă nu vă simțiți așa, chiar folosiți acei mici mușchi care facilitează râsul și zâmbea vă poate face mai fericiți. Deci, încercați să o falsificați. Poate fi forțat la început, dar râsul sau zâmbitorul ar putea declanșa o memorie amuzantă sau fericită și poate provoca un râs real sau să zâmbească.
  • Dacă doriți să încercați să zâmbiți sau să râdeți fără efort, încercați să vizionați un film amuzant, citiți o carte plină de umor sau petrecerea timpului cu un prieten cu care știți că vă va face să zâmbiți.
  • Imaginea intitulată devine fericită când tu
    3. Au un strigăt bun. Chiar dacă este posibil să nu doriți să plângeți pentru că încercați să vă simțiți mai bine și doriți să vă simțiți fericiți din nou, uneori plâns vă poate îmbunătăți starea de spirit. Dacă simțiți nevoia de a plânge, atunci nu țineți înapoi și, în schimb, lăsați lacrimile când vă simțiți ca el. Actul de plâns vă poate face să vă simțiți mai bine și mai ușurat, deoarece actul de curățare a lacrimilor poate crea sensul că ai tristețea "de pe piept".
  • Studiile sugerează că majoritatea oamenilor care plâng se simt mai bine decât au făcut-o înainte de a plânge. În parte, acest lucru se datorează faptului că plânsul este unul dintre modalitățile naturale ale corpului de a se ridica de hormoni de stres.
  • Cu toate acestea, deși poate fi util să plângi pentru a reduce stresul și pentru a vă îmbunătăți starea de spirit, este important să știți că nu este capabil să vă controlați lacrimile poate fi un semn al unei probleme emoționale sau hormonale mai grave. Dacă găsiți că nu puteți opri plângerea, ar trebui să căutați ajutor profesional de la un medic sau terapeut.
  • Imaginea intitulată devine fericită când tu
    4. Încercați să vă uitați la imaginea mai mare. Ce altceva este în viața ta care face să merite să trăiască? Încercați să vă gândiți la toate celelalte lucruri pe care le prețuiți în viață, cum ar fi prietenii, familia și sănătatea dvs. și veți vedea că probabil că aveți mult de mulțumit și mulțumit de, chiar dacă nu vă simțiți foarte fericit sau recunoscător în acest moment. Numeroase studii au arătat că recunoștința este profund legată de fericire.
  • Gândiți-vă la amintiri bune. Dacă ați trăit o singură dată, le puteți avea din nou. Acesta este cel mai frumos lucru despre amintiri - doar pentru că lucrurile pot părea rău chiar acum nu înseamnă că vor fi mâine așa.
  • În cazul tristeței bazate pe un eveniment de viață minor, cum ar fi obținerea unui semn rău pe o misiune, puneți evenimentul în perspectivă și luați în considerare dacă vă veți simți trist în 10 ani și dacă evenimentul va conta chiar atunci. Ia în considerare utilizarea acelei fraze vechi, "Nu transpiră lucrurile mici."
  • Faceți un efort pentru a găsi un lucru de a fi fericit despre fiecare zi. Există o mulțime de provocări pe site-urile sociale, cum ar fi Facebook, Twitter și Instagram care utilizează hashtags, cum ar fi "100Happydays" sau "Lumina" pentru a încuraja oamenii să găsească mici momente de fericire și recunoștință în viața lor de zi cu zi.
  • Chiar dacă tristețea ta se bazează pe un eveniment de viață traumatizant, cum ar fi pierderea soțului dvs., reflectând mai larg pe viața ta poate fi utilă. De exemplu, puteți găsi confort în amintirea amintirilor bune cu partenerul dvs. acum decedat, precum și un sentiment de fericire și recunoștință pe care l-ați avut în viața voastră, chiar dacă vă întristați pierderea prea devreme.
  • Imaginea intitulată devine fericită când tu
    5. Distrage atenția ta. Uneori când suntem trist, este greu să mă gândesc la altceva. Cu toate acestea, locuința pe tristețea voastră poate face mai mult rău decât bine și poate crește sentimentele de neputință și neputință. Distracția plăcută vă poate ajuta să vă concentrați asupra altui decât tristețea dvs. și, de asemenea, vă reduceți stresul - oamenii de știință numesc acest lucru "curgere". Nu vă evitați problemele, ci să vă angajați într-o activitate în care uitați timpul și locul.Iată câteva exemple de moduri în care vă puteți distrage mintea:
  • Ascultă muzică. Rezista tentației de a merge pentru muzica tristă. Încercați să ascultați melodii energetice, jumpoase, suflete sau fericite, împreună cu cântece care vă inspiră sau vă reamintesc de vremuri bune. Muzica poate fi și este folosită ca un instrument terapeutic foarte eficient.
  • Uită-te la fotografiile din copilarie sau fotografii din călătorii, absolviri și evenimente majore de viață. Dacă un amuzant apare, nu-l împingeți. Savurați-o. Vă va ajuta să vă reamintim că viața trece rapid și că au fost multe fericite (și amuzante!) momente din viața ta împreună cu cele triste.
  • Imaginea intitulată devine fericită când tu
    6. Citit. Pierdeți-vă într-o altă lume sau în trecut. Cărți transportă-ne în locuri pe care nu le-am mai fost adesea, acele locuri sunt mai aventuroase și mai romantice decât locurile în care suntem în prezent. Indiferent dacă citiți ficțiune istorică sau o romantism aburită, absorbția într-o altă lume vă va ajuta să vă relaxați mintea și să vă puneți accentul în altă parte. Doar șase minute de lectură vă pot ajuta la reducerea nivelului de stres cu două treimi.
  • Metoda 2 din 4:
    Evaluarea tristeței
    1. Imaginea intitulată devine fericită când tu
    1. Înțelegeți tristețea. Tristețea face parte dintr-o experiență mai mare de durere. Este o emoție dureroasă care este de obicei temporară și, în general, provine din factori externi, cum ar fi o despărțire, luptă sau dezacord cu un prieten apropiat, îndepărtându-se de familie sau pierderea unui iubit. Tristețea este o emoție normală pe care majoritatea oamenilor o simt în diferite puncte din viața lor.
    • Tristețea care rezultă dintr-o reacție de durere poate afecta concentrația, apetitul și somnul.
  • Imaginea intitulată devine fericită când tu
    2. Cunoașteți diferența dintre tristețe și depresie. Este important să știți cum diferă tristețea de depresie, deoarece tratamentele pentru fiecare sunt ele însele diferite. Spre deosebire de tristețe, depresia nu are de obicei o cauză externă identificabilă - este doar ceva ce simt oameni. În comparație cu tristețea, depresia este o problemă mai gravă care provoacă somn scăzut, prea puțin sau prea mult somn, pierdere în greutate sau câștig, a crescut sau a scăzut apetit, energie scăzută, dezinteresul în lumea din jurul tău, evitarea situațiilor sociale, concentrarea slabă , și sentimente de lipsă de valoare.
  • Una dintre diferențele cheie dintre depresie și tristețe este abilitatea de a experimenta plăcerea, iubirea și speranța. Când oamenii sunt trist, ei pot de obicei să experimenteze încă momente de fericire sau de plăcere. Cu toate acestea, în cazurile de depresie, mulți suferinzi se simt în stare să experimenteze plăcerea, speranța sau orice altceva și devin din punct de vedere emoțional. Mai mult, pentru poporul deprimat, tristețea lor este ca un nor atârnat peste ele, de unde nu există nici o scăpare - au tendința de a rumina și de a trăi și de a nu se simt în imposibilitatea de a pur și simplu "fii fericit."
  • Depresia este, de asemenea, de lungă durată și poate fi ceva pe care un individ se luptă cu luni, ani sau întreaga lor viață, în timp ce tristețea este de obicei tranzitorie și temporară. Dacă vă aflați în imposibilitatea de a face față în mod eficient cu tristețea dvs. astfel încât funcționarea zilnică să fie afectată negativ și suspectați că, de fapt, puteți suferi de depresie, trebuie să consultați un profesionist de sănătate mintală. Tratamentul pentru depresie poate implica psihoterapie și medicamente, deci este important să evaluați dacă ceea ce simțiți este mai cronică decât tristețe ocazional pentru a primi tratamentul adecvat.
  • Imaginea intitulată devine fericită când tu
    3. Reflectați asupra emoțiilor dvs. Sa întâmplat ceva recent în viața ta care ajută la explicarea a ceea ce ați simțit? De exemplu, ați experimentat doar o despărțire sau o pierdere în familia dvs? Identificarea cauzei tristețea voastră vă va ajuta mai bine să înțelegeți și să vă deplasați din trecut. Reflectând asupra factorilor externi, va confirma, de asemenea, că întâmpinați o reacție normală de tristețe la ceva care sa întâmplat și nu depresie cronică.
  • În plus, știind ce vă face trist vă va ajuta, de asemenea, să determinați metodele adecvate pentru a vă atenua tristețea. Tristețea pe care o simți după ce v-ați despărțit de iubitul dvs. de 3 luni, de exemplu, va fi destul de diferit de tristețea pe care o simți dacă soțul dvs. de 10 ani a trecut recent.
  • Dacă aveți o pierdere sau o traumă majoră, ar putea fi utilă consultarea unui profesionist de sănătate mintală care poate lucra cu dvs. pentru a dezvolta strategii de coping pentru tristețea și durerea voastră. In conformitate cu Holmes-rahe Inventarul de stres de viață, Cele mai stresante evenimente care afectează bunăstarea mentală și fizică a indivizilor includ moartea unui soț, divorț, separare maritală și moartea unui membru apropiat de familie. În astfel de cazuri în care tristețea este probabil să fie mai extremă, tehnicile descrise mai jos pot fi utile în legătură cu terapia.
  • Metoda 3 din 4:
    A face activități distractive
    1. Imaginea intitulată devine fericită când tu
    1
    Exercițiu. Du-te la o plimbare, o jogging sau a plimbare cu bicicleta. Juca un sport de echipă. Faceți tot ce vă face în mișcare și în mișcare. Exercitarea va face ca organismul dvs. să elibereze endorfinele, acelea "se simte bine" substanțe chimice care vă sporesc starea de spirit și inhibă răspunsul stresului organismului.
    • Orice tip de exercițiu sau activitate fizică care vă cere să cheltuiți energia și să vă contractați mușchii vă va declanșa corpul pentru a elibera aceste endorfine utile. Deci, chiar dacă nu vă simțiți până la o clasă de spin sau 5K, curățați-vă casa sau mergeți la o plimbare de 15-20 de minute puteți ajuta corpul să înceapă eliberarea endorfinelor pe care trebuie să vă simțiți mai fericiți.
  • Imaginea intitulată devine fericită când tu
    2. Mânca o gustare sănătoasă. Oamenii de știință au confirmat că ceea ce și când mâncați poate afecta modul în care vă simțiți și starea dvs. de spirit. Dacă vă simțiți trist, încercați să mâncați o gustare cu conținut scăzut de grăsimi, scăzute, dar cu high-carbohidrați, cum ar fi o brioșă engleză prăjită cu gem. Atunci când alimentele bogate în carbohidrați nu sunt depășite de prezența proteinelor sau a grăsimilor, acestea permit o eliberare a triptofanului aminoacid în creier. Tryptofhan se transformă apoi în serotonină, un neurotransmițător decât vă îmbunătățește starea de spirit și în 30 de minute.
  • De asemenea, ați putea avea carbohidrați, cum ar fi popcornul de aer sau o felie de pâine integrală de grâu. Dar asigurați-vă că săriți alimentele bogate în proteine, cum ar fi brânza și păsările de curte. Aceste alimente suprimă serotonina, deoarece toți aminoacizii din ele concurează și, în cele din urmă, blochează triptofanul de la eliberarea în creier.
  • Imaginea intitulată devine fericită când tu
    3. Faceți ceva spontan. Uneori o rutină consistentă și plictisitoare vă poate face să vă simțiți rău. Faceți ceva din albastru (dar fără a face decizii cutanate!). Du-te la vizitați un prieten sau un muzeu, surprindeți-vă mama cu prânzul sau faceți o călătorie în weekend în afara orașului sau orașului dvs. Prin amestecarea lucrurilor un pic, vă puteți redescoperi pasiunea pentru viață.
  • S-ar putea chiar să scuturați lucrurile prin crearea de mici "tulburări" În programul dvs. de zi cu zi. De exemplu, faceți lucruri într-o ordine diferită dimineața. Faceți cafea după duș, de exemplu. Pleacă mai devreme pentru muncă. Doar izbucni din acea rutină zilnică pentru un pic și vezi cum te simți. Uneori, rutinele pe care le devenim obișnuiți, în timp ce inițial reconfortant, pot deveni o capcană.
  • Imaginea intitulată devine fericită când tu
    4. Participa la un hobby. Canalizați emoțiile negative sau copleșitoare într-o altă activitate. Faceți ceva ce vă place și vă relaxează, cum ar fi pictura, fotografie, poezie sau ceramică. Găsiți ceea ce vă face să vă simțiți în pace și vă ajută să vă transportați "departe" De la luptele zilnice. Asta nu înseamnă că poți "evadare" tristețea ta, dar asta înseamnă că ești mai bine să te descurci cu ea, făcând timp pentru ai face ceva ce te bucuri.
  • De asemenea, puteți lua o nouă activitate. Poate că ai vrut întotdeauna să încerci yoga, dar nu ai avut niciodată șansa. Aruncați-vă în ceva nou pentru a vă revigora viața - încercarea unei noi activități sau a unui hobby poate fi, de asemenea, o modalitate excelentă de a vă întâlni cu alți oameni asemănători.
  • Imaginea intitulată devine fericită când tu
    5. Ia un duș sau o baie. Vei fi uimit de cât de mult de un lift care iau un duș vă poate da. Luați în considerare făcând dușul mai rece decât ați fi în mod normal. Dușurile reci pot fi foarte benefice, iar cercetarea de vindecare a sugerat că pot îmbunătăți circulația și fluxul sanguin, pot reduce stresul și tensiunea și pot spori starea de spirit. Frigul eliberează endorfinele în sângele și creierul dvs. și vă oferă un sentiment de întinerire și de pozitivitate.
  • Dacă sunteți mai înclinat la băi, încercați să puneți niște săruri Epsom (aproximativ 1-2 cani) în baie. În plus față de a ajuta la detoxifierea corpului și reducerea tensiunii, sărurile Epsom sunt raportate pentru a declanșa eliberarea endorfinelor și, prin urmare, reducerea stresului și îmbunătățirea stării de spirit.
  • Metoda 4 din 4:
    Fiind social
    1. Imaginea intitulată devine fericită când tu
    1. Vorbeste cu un prieten. Un factor major în fericire este contactul social și sprijinul. Vorbind cu un prieten despre tristețea ta sau situația care a provocat tristețea ta poate ajuta la diminuarea durerii pentru că vei ști că cineva îi pasă de tine și de sentimentele tale. Vorbind cu voce tare vă poate ajuta "aer out" emoțiile dvs. și clarificați exact ceea ce simțiți pentru că cereți să puneți acele sentimente în cuvinte. Tristețea ta nu mai este abstractă, ci devine reală, ceva care poate fi numit și discutat, prin articularea sa în cuvinte.
    • Cercetările au arătat că persoanele care suferă de stresuri majore de viață, cum ar fi pierderea unui partener sau a unui loc de muncă, au ieșit din cealaltă parte a încercării mai ușor dacă au o rețea de prieteni și familii pe care să se poată desena și să se bazeze.
    • De asemenea, puteți învăța ceva de la a vorbi cu un prieten. De exemplu, poate că prietenul tău a experimentat sentimente similare sau o situație similară și vă poate oferi sprijin și sfaturi. Alternativ, prietenul dvs. vă poate ajuta să vă uitați la situația dvs. dintr-un unghi diferit și poate fi capabil să sugerați metode de a face față că nu v-ați gândit încă. Dacă treceți printr-o descompunere, de exemplu, poate că prietenul tău vă reamintește de toate vremurile pe care le-ați numit-o plânge de modul în care prietenul tău a fost inundat și egoist. În acest sens, prietenul tău vă poate aminti de motivele De ce te-ai despărțit de iubitul tău când ești blocat să fii trist despre descompunerea în sine.
    • Prietenii vă pot ajuta, de asemenea, să vă simțiți susținuți și să atenționați sentimentul că sunteți singur. Ei vă oferă un loc unde să fiți auzit și înțeles. În plus, pur și simplu vorbind cu un prieten vă poate îmbunătăți starea de spirit, deoarece probabil veți ajunge să zâmbiți și să râdeți la un moment dat!
  • Imaginea intitulată devine fericită când tu
    2. Ieșiți și socializați. Vedeți un film, mergeți la cină sau mergeți spre o plimbare cu bicicleta cu prietenii sau familia. Împreună cu distragerea atenției, interacțiunea socială în afara vă va ajuta să ieșiți din cap propriu pentru câteva ore. Doar vorbind cu ceilalți - chiar și cu schimbul de plăceri masionale - și o schimbare de peisaj vă poate îmbunătăți starea de spirit.
  • Dacă sunteți un singuratic prin natura naturii, nu o exagerați cu socializarea, deoarece acest lucru vă poate face mai stresat și anxios. Scopul pentru o interacțiune socială limitată, cu o cheie redusă, cum ar fi rularea unei erori, apucând alimente, sau obținerea unei pedichiuri cu un prieten, mai degrabă decât o noapte lungă de bar-hopping cu prietenii.
  • Imaginea intitulată devine fericită când tu
    3. Petrece timpul cu un animal de companie. Dacă nu simți că ai fi social cu alte ființe umane, luați în considerare petrecerea timpului tău cuddly! Cuddling sau de a mângâia un animal preferat vă poate ajuta să vă îmbunătățiți starea de spirit tristă prin îndeplinirea nevoii umane de bază ale conexiunii și apropierii. Cercetările au arătat că timpul petrecut cu câinii mărește concentrația de endorfine, substanțe chimice care interacționează cu receptorii din creier pentru a declanșa sentimente pozitive și pentru a vă îmbunătăți starea de spirit.
  • În plus, animalele sunt deosebit de adept la detectarea stărilor noastre prin mișcările corpului și tonul vocii, astfel încât acestea sunt adesea "în ton" cu modul în care ne simțim.
  • Imaginea intitulată devine fericită când tu
    4. Concentrați-vă asupra altora. Oferindu-ți timpul și energia pentru a ajuta pe alții să nu vă ajute să rămâneți ocupați, dar vă vor oferi și un sentiment de recompensă și scop, făcându-vă să vă simțiți mai bine despre dvs. și despre situația voastră.
  • Găsiți o activitate de voluntariat în care sunteți pasionați de faptul că ați ajutat la un adăpost sau bucătărie alimentară fără adăpost, îngrijindu-se sau de mers pe jos câini vagabonzi sau de voluntariat la casa unui senior.
  • Chiar făcând ceva mic pentru altcineva, cum ar fi lăsat pe cineva să meargă înaintea ta în linia de la magazinul alimentar, te poate face să te simți mai bine. Acte de bunătate măresc sentimentul de bunăstare pentru că sunt lucruri concrete pe care le puteți face și nu doar gândiți-vă.
  • Avertizări

    Nu încercați să vă ascundeți sentimentele de la toată lumea - nu vă va face mai bine situația. Spuneți unui prieten de încredere sau unui membru al familiei cum vă simțiți și pot să vă ofere sprijinul social. Dacă aveți nevoie de mai mult sprijin, totuși, luați în considerare consultarea unui consilier sau altor servicii de sănătate mintală. Cel puțin, ei pot lucra cu dvs. pentru a dezvolta strategii despre cum să facă față în mod eficient cu tristețea.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar