Cum să se ocupe de cineva care nu vrea să fie cu tine

Poate fi greu să interacționezi cu cineva care nu-ți place, mai ales dacă le spui cum te simți și nu simt în același mod. Din fericire există câteva strategii pe care le puteți folosi pentru a face față emoțiilor dvs., mergeți mai departe de respingere și continuați să interacționați cu persoana. Rețineți că poate fi un timp înainte ca lucrurile să se întoarcă la normal și, în unele cazuri, ei nu vor. Dar amintiți-vă că respingerea este o parte normală a vieții și toată lumea trece prin ea uneori.

Pași

Metoda 1 din 3:
Coping cu emoții negative
  1. Imagine intitulată se ocupă de cineva care nu are
1. Permiteți-vă timp și spațiu pentru a vă procesa sentimentele. Dă-ți permisiunea să simți ceea ce simți după o respingere. Plângeți dacă vă simțiți trist. Puneți o pernă dacă vă simțiți supărată. Este perfect să faceți tot ce trebuie să faceți pentru a vă exprima emoțiile atâta timp cât nu le scoateți pe alți oameni sau vă faceți rău în acest proces.
  • S-ar putea să găsiți că nu vă simțiți să vă petreceți cu prietenii, angajându-vă în hobby-urile dvs. preferate sau faceți o mare parte din ceva pentru câteva zile și asta este în regulă. Doar nu permiteți acest lucru să continue mai mult de câteva zile.
  • Immerându-vă în ceva vă poate ajuta să vă simțiți mai bine în această perioadă, cum ar fi citirea unei cărți, vizionarea unui spectacol TV preferat sau jucând jocuri video.
  • Imagine intitulată se ocupă de cineva care nu are
    2. Discutați cu un prieten de încredere sau membru de familie despre cum vă simțiți. Spunând cuiva cum vă simțiți vă poate ajuta să vă simțiți mai bine prin amintindu-vă că nu sunteți singuri și vă dați șansa de a vă pune experiența și emoțiile în cuvinte. Alegeți pe cineva în care aveți încredere și vă simțiți confortabil vorbind despre sentimentele voastre și spuneți-le ce sa întâmplat.
  • De exemplu, ați putea spune ceva asemănător "Mamă, putem vorbi? Am fost respins de o fată la școală și mă deranjează cu adevărat."
  • Sau puteți spune ceva asemănător "Carla, i-am spus colegului meu, îmi place și el a spus că nu este interesat și acum acționează cu adevărat ciudat în jurul meu și nu știu cum să acționez în jurul lui. Ajutor!"
  • Imagine intitulată se ocupă de cineva care nu are
    3. Scrie despre sentimentele tale dacă nu vrei să vorbești despre ei. Dacă nu există nimeni care să vă simțiți confortabil vorbind cu privire la emoțiile dvs. sau dacă pur și simplu nu sunteți gata să vorbiți încă, scrieți despre modul în care vă simțiți, de asemenea, vă poate ajuta. Scrieți despre ceea ce sa întâmplat ca și cum vă spuneți unui prieten sau ca intrare a jurnalului. Unii oameni chiar încep cu "Dragi Jurnal" pentru a obține rularea cu mingea.

    Bacsis: Puteți utiliza alte moduri de exprimare pentru a vă aduce și sentimentele, cum ar fi desenul, cântatul sau dansul.

  • Imagine intitulată se ocupă de cineva care nu are
    4. Reformați gândurile negative pentru a le face mai realiste. Dacă vă blocați în cercuri negative, încercați să deveniți mai conștienți de gândurile voastre. Când vă aflați vina sau criticați-vă, schimbați gândul la ceva mai realist.
  • De exemplu, dacă vă gândiți la tine, "Sunt atât de proastă pentru a-i spune că îmi place!"Schimbați-l la ceva de genul:" Am fost sincer cu sentimentele mele și nu este nimic în neregulă cu asta."
  • Sau, dacă te gândești la tine, "nimeni nu mă va iubi vreodată!"Schimbați-l", nu era fata pentru mine, dar există o mulțime de fete pe care nu le-am întâlnit încă. O voi găsi pe cel care este destinat pentru mine în cele din urmă."
  • Imagine intitulată se ocupă de cineva care nu are
    5. Discutați cu un terapeut dacă continuați să vă simțiți trist sau supărat. Este normal să ai sentimente puternice de tristețe sau furie imediat după o respingere, dar aceste sentimente ar trebui să se estompeze în timp. Dacă sentimentele continuă sau intensifică, găsiți un terapeut pentru a vorbi despre experiența dvs. Ele vă pot ajuta să dezvoltați instrumente pentru a face față sentimentelor dvs.
  • Încercați să vă întrebați medicul pentru o trimitere la un terapeut dacă nu sunteți sigur de unde să începeți.
  • Metoda 2 din 3:
    Trecerea după o respingere
    1. Imagine intitulată se ocupă de cineva care nu are
    1. Păstrați-vă ocupat pentru a evita locuința pe persoană. Faceți planuri cu prietenii sau familia, mergeți la sala de gimnastică, înscrieți-vă la o activitate extracurriculară, alăturați-vă unui club sau vizitați un muzeu. Faceți tot ce trebuie să faceți pentru a rămâne ocupat după o respingere și acest lucru vă va ajuta să vă distrageți. Acest lucru poate fi deosebit de benefică dacă persoana era un prieten apropiat sau altul semnificativ. Puteți găsi cu mult timp liber pentru a umple odată ce nu mai petreceți timp cu ei.
    • Încercați să apelați la un prieten și să faceți planuri pentru weekend, astfel încât să aveți ceva distractiv să așteptăm cu nerăbdare.
    • Sau, ați putea invita familia dvs. să joace un joc de bord, să urmărească un film sau să coaceți cookie-urile cu dvs.

    Bacsis: Nu vă permiteți să vă îndreptați în tristețe sau fixați-vă pe persoană sau va fi mai greu să mergeți mai departe. Este bine să vă concentrați asupra emoțiilor dvs. pentru câteva zile, dar dacă continuați mai mult, începeți să vă faceți mai mult și să vă concentrați asupra completării programului.

  • Imagine intitulată se ocupă de cineva care nu are
    2. Listează trăsăturile dvs. pozitive pentru a vă reaminti de valoarea dvs. Încercați să faceți o listă cu ceea ce aveți de oferit ca persoană și să includeți fiecare lucru mic pe care îl puteți gândi. Apoi, citiți zilnic lista pentru a vă reaminti valoarea dvs. Reflectând în toate motivele pentru care sunteți minunat vă poate ajuta să vă simțiți mai puțin trist după ce ați fost respinși.
  • De exemplu, ați putea include în lista de lucruri precum inteligența dvs., aspectul bun, bunătatea, bunul simț al umorului și atitudinea pozitivă.
  • Imagine intitulată se ocupă de cineva care nu are
    3. Identificați ceea ce puteți învăța din experiență. Fiind respinsă poate părea ca un lucru total negativ, dar este de fapt bun în unele moduri. Înseamnă că vă puneți acolo și trăiți viața dvs. la maxim! De asemenea, puteți învăța lucruri noi despre dvs. după o respingere. Unele haine bune dintr-o respingere pot include:
  • O mai bună înțelegere a tipului de persoană la care sunteți atras.
  • Noi abilități pentru comunicarea cu o persoană care vă place.
  • Identificarea greșelilor pe care le-ați fi făcut și veți încerca să nu repetați când vă place cineva din nou.
  • Imagine intitulată se ocupă de cineva care nu are
    4. Stabiliți un obiectiv pentru a vă concentra pe ceva pozitiv. Având ceva pe care lucrați pentru a vă ajuta să vă simțiți mai fericiți în general și să vă luați mintea de pe persoana care nu vă place. Identificați un scop pe care ați dori să-l realizați cu adevărat pentru dvs. și pe nimeni altcineva și să decideți ce puteți face pentru a lucra spre el.
  • De exemplu, dacă ați vrut întotdeauna să aflați cum să vorbiți franceză, ați putea descărca o aplicație pe telefonul dvs. și să vă angajați să o utilizați timp de 20 de minute în fiecare zi.
  • Sau, dacă ați vrut întotdeauna să rulați un maraton, ați putea începe prin antrenament pentru a rula un 5K, cum ar fi utilizând un program de canapele la 5k sau prin aderarea la un club de alergători din zona dvs.
  • Metoda 3 din 3:
    Interacționând cu persoana
    1. Imagine intitulată se ocupă de cineva care nu are
    1. Fii bun și prietenos dacă întâlnești persoana. Văzând persoana care vă place după ce ați aflat că nu vă place să fiți greu, dar încercați să nu le tratați diferit decât ați făcut-o înainte. Nu le ignorați, fiți nepoliticosi sau acționați trist în jurul lor. Zâmbiți la ei, fiți bun cu ei și angajați-i într-o manieră prietenoasă. Acest lucru este deosebit de important dacă persoana a fost un prieten apropiat sau altul semnificativ pe care îl vedeți de multe ori.
    • Încercați să spuneți ceva de genul "Hi Michelle! Ce mai faci?"
    • Sau, dacă nu sunteți în discuție cu ei, doar zâmbiți și spuneți: "Bună ziua!"Un zâmbet rapid și un val este, de asemenea, perfect fin.

    Bacsis: Dacă persoana se întâlnește cu altcineva, este bună și prietenoasă cu acea persoană. Fiind nepoliticos pentru ei nu va îmbunătăți situația și poate supăra persoana care vă place.

  • Imagine intitulată se ocupă de cineva care nu are
    2. Complimentați persoana când este cazul. Evitați să faceți comentarii doar pentru a flata persoana, dar dacă realizează ceva mare, le puteți plăti un compliment pentru a fi prietenos. Evitați să faceți orice comentarii care să le facă să se simtă incomod, cum ar fi corpul lor sau despre ceea ce găsiți atractivi despre ei.
  • Încercați să spuneți ceva de genul "Felicitări pentru promovare, Dave!"
  • Sau puteți spune ceva asemănător "Bună treabă pe această prezentare, Jenny!"
  • Imagine intitulată se ocupă de cineva care nu are
    3. Întrebați-i pentru sugestii dacă doriți să vorbiți cu ei cu ei. Solicitarea oamenilor pentru opinia lor este o modalitate ușoară de a le angaja și le poate face, de asemenea, să simtă că au un teren comun cu dvs. Dacă vă place cineva care nu vă place în schimb, ați putea încerca să obțineți o conversație cu ei, cerându-i să sugereze ceva, cum ar fi o carte, o podcast sau o trupă pe care ați putea dori.
  • Încercați să spuneți ceva de genul: "Hei, David. Aveți sugestii bune de carte? Am nevoie de ceva de citit peste pauza de iarnă."
  • Evitați să faceți acest lucru dacă persoana pare ca ei doresc spațiu. Este bine să stai în tăcere cu ei dacă se pare că ar prefera ei.
  • Imagine intitulată se ocupă de cineva care nu are
    4. Scuzați-vă dacă este greu să fiți în jurul lor. Dacă nu sunteți inconfortabil în jurul persoanei, nu aveți nevoie să vă atârnați în jurul lor. Este bine să vă scuzați când le întâlniți sau vă mențineți conversațiile. Încercați să faceți o scuză pentru motivul pentru care trebuie să plecați dacă trebuie să scăpați.
  • De exemplu, ai putea spune ceva de genul: "Aș vrea să pot sta și să vorbesc, dar trebuie să alerg! Ne mai vedem!"
  • Sau ai putea spune ceva de genul: "A fost frumos vorbind cu tine. Ne mai vedem!"
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar