Cum să se ocupe de un prieten care se îndepărtează

Aflați-vă că prietenul tău se mișcă este înfricoșător, dar nu înseamnă că prietenia ta sa terminat sau că vei simți acest lucru trist pentru totdeauna (chiar dacă ar putea simți acel mod acum). Având o prietenie apropiată, pe distanțe lungi este total posibilă. Găsind modalități sănătoase de a face față sentimentelor dvs. și de a veni cu un plan de joc pentru a rămâne în legătură cu prietenul dvs. odată ce se mișcă, se ocupă de mișcarea prietenului dvs. va fi mai ușoară pentru amândoi.

Pași

Partea 1 din 3:
Spunând la revedere
  1. Imagine intitulată Deal cu un prieten care se deplasează pasul 1
1. Să susțină mișcarea. Chiar dacă este dificil, faceți un efort să vă susțineți mișcarea prietenului dvs. La fel de greu ca mișcarea este pe tine, stresul este probabil mai rău pentru prietenul tău. El sau ea trebuie să facă față stresului de ambalare și de planificare, ca să nu mai vorbim de stresul implicat în mișcare la o nouă comunitate. Vrei să te asiguri că te superi pe prietenul tău, până când el sau ea se îndepărtează. Acest lucru vă poate ajuta să puneți lucrurile pe o notă bună.
  • Ascultați dacă prietenul tău trebuie să vorbească. El sau ea se poate simți stresat, trist sau altfel supărat de mutarea viitoare. Fii un bun prieten și oferă o ureche de ascultare. Permiteți-vă prietenului dvs. să vă elibereze frustrările. În timp ce e bine să-i spui prietenului tău, îi vei pierde, evita să subliniezi prietenul tău mai departe.
  • Chiar dacă sunteți trist că prietenul tău se mișcă, încearcă să-și exprime fericirea autentică pentru el sau ea. Doresc prietenului tău noroc pe mișcarea sa mare. Ca orice, el sau ea postează pe Facebook cu privire la mutare. Încercați să ajutați prietenul dvs. să fie încântat. Căutați lucruri noi pentru ca prietenul dvs. să facă în noua sa casă.
  • Imagine intitulată Deal cu un prieten care se deplasează pasul 2
    2. Creați memorii pe care le puteți înregistra. Amintirile sunt importante pentru a vă ajuta să faceți față mișcării unui prieten. S-ar putea să vă simțiți mai puțin trist despre plecarea prietenului dvs. dacă aveți amintiri tangibile la îndemână. Încercați să luați niște imagini, videoclipuri și înregistrări vocale ale dvs. și prietenului dvs. Acest lucru vă poate ajuta pe cei doi să vă spui la revedere. Te vei simți mai puțin trist despre absența prietenului tău dacă știi că ai ceva de a-și aminti de el sau ea.
  • Imagine intitulată Deal cu un prieten care se deplasează pasul 3
    3. Căutați sprijinul altora. După cum sa afirmat, prietenul tău este probabil deja copleșit de mișcarea lui. Nu vrei să-ți dai tristețea pe prietenul tău. Căutați sprijinul altor prieteni și membri ai familiei. Discutați cu ei despre cum vă simțiți despre a vă spune la revedere prietenului dvs.
  • Întreabă pe cineva dacă poți vorbi mai întâi cu ei, explicând că trebuie să-ți sortezi sentimentele despre venirea prietenului tău. Întrebați-le dacă vă pot asculta pur și simplu vorbiți puțin, apoi lăsați-i să știe cum vă simțiți.
  • Alegeți pe cineva care este empatic, ca un prieten mai vechi sau prietenul comun altul. Selectați pe cineva care vă ascultă în trecut când ați trecut prin momente dificile.
  • Imagine intitulată Deal cu un prieten care se deplasează pasul 4
    4. Luați în considerare găzduirea unei petreceri la revedere. O petrecere la revedere poate fi o modalitate excelentă de a marca sfârșitul unei ere. Adresați-vă prietenilor reciproci dacă ar lua în considerare să se întâlnească pentru a vă spune la revedere prietenului care se mișcă. Acest lucru va oferi prietenului dvs. o șansă de a vorbi cu toată lumea ultima oară.
  • Asigurați-vă că vă întrebați părinții înainte de a găzdui o petrecere la revedere.
  • Luați în considerare planificarea unor evenimente de partid care ajută la promovarea închiderii. De exemplu, ați putea da tuturor unui scurt discurs spunând la revedere. Ați putea, de asemenea, să semnați un card la revedere pentru prietenul dvs.
  • Nu vă așteptați ca o petrecere la revedere să fie distractivă și jocuri. Ar trebui să vă așteptați că vor fi și niște lacrimi și tristețe. Asta este normal. Nu încercați să forțați prietenul sau oaspeții dvs. să experimenteze doar sentimente de fericire.
  • Imagine intitulată Deal cu un prieten care se deplasează pasul 5
    5. Încercați un cadou la revedere. Luați în considerare oferirea prietenului dvs. un cadou la revedere. Acest lucru vă poate ajuta pe amândoi să vă simțiți o închidere. Prietenul tău va avea ceva de a vă aminti de tine și vei simți că ai o șansă să-ți spui la revedere într-un mod oficial.
  • Nu trebuie să cheltuiți o mulțime de bani pe un cadou la revedere. Poate fi ceva sentimental care reflectă relația dvs. De exemplu, dacă tu și prietenul tău a iubit o anumită magazin de cafea, cumpărați-l sau o cană ieftină din acel magazin.
  • De asemenea, puteți face un cadou creativ pentru prietenul dvs. Scrie-l sau ei o poezie comemorarea prieteniei tale. Faceți un colaj de fotografii ale celor doi.
  • Partea 2 din 3:
    Copierea cu absența prietenului tău
    1. Imagine intitulată Deal cu un prieten care se deplasează pasul 6
    1. Recunoașteți sentimentele negative sunt normale. Când prietenul tău se mișcă, ar trebui să recunoști că sentimentele negative sunt normale. Ele arată că ați construit o relație minunată cu o persoană semnificativă. Nu trebuie să vă așteptați să vă întoarceți repede de la tranziție. Este bine să vă permiteți să simțiți ceea ce simțiți, fie că este bine sau rău.
    • Este normal să vă simțiți trist când un prieten a dispărut, mai ales dacă ați fost deosebit de aproape. În timp ce veți rămâne în legătură, nu puteți trece pur și simplu la casa prietenului tău la sfârșitul unei zile lungi. Este normal să vă simțiți dezamăgit și frustrat de această tranziție.
    • De asemenea, puteți simți o anxietate. Prietenul tău va întâlni oameni noi în noua locație. Vă puteți îngrijora să fiți înlocuiți sau uitați. Astfel de anxietăți sunt, de asemenea, foarte normale.
    • Dacă prietenul tău sa mutat din motive pozitive, cum ar fi un nou loc de muncă sau intrarea într-un colegiu minunat, vă puteți simți vinovat de sentimentul trist. S-ar putea să vă simțiți ca și cum ar trebui să fiți fericiți pentru prietenul dvs. și de viața nouă. Cu toate acestea, este bine să vă simțiți trist. Orice tranziție este obligată să ducă la emoții mixte. Poți fi fericit pentru prietenul tău, dar încă te simți trist, cum îi vei fi dor de el sau ea.
  • Imagine intitulată Deal cu un prieten care se deplasează pasul 7
    2. Ia-ți sentimentele. Îmbunătățiți-vă sentimentele în timpul unei tranziții brute este o idee rea. Trebuie să vă puteți exprima sentimentele pentru a lucra prin ele. După cum am discutat deja, puteți vorbi cu un prieten de încredere sau membru de familie. De asemenea, vă puteți exprima sentimentele în scris. Jurnaling despre emoțiile dvs. de câteva ori pe săptămână vă poate ajuta să procesați tranziția.
  • Imagine intitulată Deal cu un prieten care se deplasează pasul 8
    3. Reflectă prietenia. Ia ceva timp pentru a reflecta după ce prietenul tău se mișcă. Mutarea poate crea un sentiment ciudat. Prietenia nu sa terminat, dar sa schimbat dramatic. Lucrurile nu vor fi la fel de aici. Ia ceva timp pentru a reflecta prietenia ta când locuiam în același loc.
  • Încercați să vedeți atât cele pozitive cât și negative. Veți avea unele regrete când un prieten se mișcă. Sunt probabil că cei doi dintre voi nu ați avut niciodată șansa de a face împreună, de exemplu. Cu toate acestea, ar trebui să fiți recunoscători, de asemenea, pentru momentul în care ați avut.
  • Imagine intitulată Deal cu un prieten care se deplasează pasul 9
    4. Dați-vă timp să vă ajustați. Uneori, ajustarea durează pur și simplu timp. Când un prieten apropiat se îndepărtează, vă puteți simți ciudat în absența lui. S-ar putea să nu fiți sigur de ce să faceți cu dvs. în weekend, de exemplu sau să vă simțiți pierduți când nu știți cine să renunțe după o zi stresantă. Acest lucru este normal. Nu încercați să vă forțați să vă simțiți mai repede decât ceea ce se simte natural. Permiteți-vă timpul necesar pentru a vă adapta la absența unui prieten.
  • Imagine intitulată Deal cu un prieten care se deplasează pasul 10
    5. Ține ocupat. Dacă poate dura ceva timp pentru a vă adapta la absența unui bun prieten. Găsiți modalități de a vă menține ocupat în absența prietenului dvs. Petreceți timp cu alți prieteni sau membri ai familiei. Căutați noi hobby-uri sau activități care vă vor ocupa timpul.
  • Dacă ați avut o anumită zi a săptămânii, ați petrecut de obicei cu prietenul dvs., găsiți modalități de a vă umple timpul în acea zi. De exemplu, poate că ați avut întotdeauna cina cu prietenul dvs. într-o noapte de vineri. Faceți planuri regulate cu un alt prieten în acea noapte sau alăturați-vă unui club care se întâlnește vineri.
  • Ajungeți la alți prieteni. În timp ce vă puteți pierde prietenul care sa mutat, ar trebui să lucrați la întărirea relațiilor cu prietenii dvs. care încă trăiesc în apropierea dvs. Acești prieteni au probabil că lipsesc prietenul care sa mutat și el și vă va aprecia că doriți să ajungeți.
  • Găsiți noi hobby-uri. Dacă nu sunteți sigur ce să faceți cu dvs. în absența prietenului dvs., găsirea unor noi modalități de a trece timpul poate ajuta. Explorați interesele dvs. Dacă ați fost întotdeauna interesat de gătit, de exemplu, încercați să vă înscrieți într-o clasă de gătit.
  • Imagine intitulată Deal cu un prieten care se deplasează pasul 11
    6. A se vedea un terapeut, dacă este necesar. Este normal să vă simțiți trist când un prieten se îndepărtează. Cu toate acestea, anumite condiții de sănătate mintală, cum ar fi depresia clinică, pot face ajustarea pentru a schimba mai dificilă. Dacă ați fost diagnosticat anterior cu o stare de sănătate mintală sau dacă bănuiți că vă puteți lupta cu o condiție ca depresia, căutați asistența unui terapeut.
  • Puteți găsi un terapeut, întrebându-vă medicul obișnuit pentru o trimitere. De asemenea, puteți găsi un terapeut prin furnizorul dvs. de asigurări. Dacă sunteți student la colegiu, este posibil să aveți dreptul la consiliere gratuită prin colegiu sau universitate.
  • Partea 3 din 3:
    Stau la atingere
    1. Imagine intitulată Deal cu un prieten care se deplasează pasul 12
    1. E-mail sau text frecvent prietenul tău. În timp ce prietenul tău sa mutat, fii recunoscător pentru tehnologia modernă. Este mai ușor ca niciodată să stați în legătură cu e-mail și text, ambele trimiteți mesaje instantaneu. Încercați să păstrați corespondența obișnuită prin e-mail. Trimiteți-vă prietenului dvs. un e-mail la fiecare două săptămâni, actualizându-l despre cum faceți. De asemenea, vă puteți scrie prietenul în fiecare zi, făcând doar observații mici și întrebați cum face prietenul tău.
  • Imagine intitulată Deal cu un prieten care se deplasează pasul 13
    2. Apelați-vă prietenul sau încercați un apel video. Conversațiile aleatoare, lungi nu trebuie să se termine pur și simplu pentru că un prieten sa mutat. Chiar dacă prietenul dvs. este la mii de kilometri distanță, puteți apela sau chat video în mod regulat. Încercați să programați sesiuni de hangout regulat Skype, FaceTime sau Google. De asemenea, puteți să-l sunați pe prietenul dvs. la telefon. Sunt de acord, de exemplu, pentru a apela sau chat video în fiecare altă marți.
  • Imagine intitulată Deal cu un prieten care se deplasează pasul 14
    3. Stați în contact pe social media. Social Media face foarte ușor să stați în contact cu prietenii care s-au mutat. Profitați de lucruri precum Facebook, Snapchat, Instagram și Twitter. Puteți obține actualizări despre activitățile de zi cu zi ale prietenilor dvs. prin intermediul unor mass-media sociale, făcându-vă că distanța nu este insurmontabilă.
  • De asemenea, puteți juca jocuri de la o distanță prin ieșiri precum Facebook și telefonul dvs. inteligent. Jocuri Trivia și jocuri ca cuvintele cu prietenii, vă pot face să vă simțiți că prietenul dvs. este chiar acolo cu tine.
  • Imagine intitulată Deal cu un prieten care se deplasează pasul 15
    4. Acceptați contactul va diminua cu timpul. În timp ce este ușor să stați în contact cu un prieten de lungă distanță, veți comunica mai puțin decât ați făcut când ați trăit în același loc. La început, puteți apela sau text în mod constant, deoarece vă veți lipsi foarte mult. Cu toate acestea, pe măsură ce vă ajustați și întâlniți oameni noi, comunicarea poate deveni mai rară.
  • Acest lucru nu este neapărat un lucru rău și nu trebuie să însemne că cei doi sunt în creștere. Mulți oameni au prieteni de lungă distanță cu care se simt foarte aproape, chiar dacă comunică doar ocazional. S-ar putea să găsiți că, atunci când tu și prietenul tău vorbești, simți că nu a trecut deloc timp, chiar dacă au trecut luni.
  • Imagine intitulată Deal cu un prieten care se deplasează pasul 16
    5. Împreună când poți. Chiar dacă prietenul tău sa mutat, s-ar putea să mai poți vedea reciproc ocazional. Încercați să reuniți o dată pe an sau la fiecare an. Dacă prietenul dvs. are încă rude care trăiesc în zona dvs., el sau ea poate fi în jurul orelor de vacanță. În timp ce vizitele pot fi oarecum rare, puteți găsi că prețuiți mai mult prezența prietenului dvs. atunci când vă vedeți unul altuia o dată pe an.
  • sfaturi

    Discutați cu părinții dvs. înainte de a utiliza Social Media pentru a vă conecta cu prietenul dvs.
  • Este bine să fii trist. Dacă trebuie să plângi, lăsați-ți sentimentele. Discutați cu cineva care îi pasă de tine și este dispus să-ți asculte sentimentele.
  • Dacă sunteți într-adevăr trist despre prietenul tău care se deplasează, apoi lucrați la un proiect sau un obiectiv pe termen lung, astfel încât să puteți fi fericiți în loc să fiți trist tot timpul.
  • Încercați să faceți prieteni noi, nu că veți uita acel prieten, dar le veți pierde.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar