Cum de a elimina stresul

Stresul este o parte normală a vieții. Chiar și lucruri bune, cum ar fi familia și prietenii, pot provoca stres. Dacă sarcina de stres din viața ta devine prea mult, puteți lucra la modalități de reducere a stresului. În timp ce stresul nu poate fi în întregime eliminat, anumite acțiuni vă pot ajuta să fiți o persoană mai calmă și mai îngrijorătoare. În primul rând, lucrați la gestionarea stresului de zi cu zi. Copierea în acest moment este esențială pentru gestionarea stresului. Schimbați dinamica socială în viața voastră. Faceți timp pentru persoanele care sunt distractive și relaxante, în timp ce stabilind limite cu cei care nu sunt. Face unele schimbări de stil de viață de bază, de asemenea. Pur și simplu schimbarea dietei și a obține mai mult somn poate reduce stresul.

Pași

Partea 1 din 4:
Gestionarea stresului de zi cu zi
  1. Imaginea intitulată Eliminați stresul pasului 1
1. Semne de observare că sunteți stresat. Pentru unii oameni, stresul este ușor de identificat - se simt îngrijorat, anxios, și examinat. Pentru alții ar putea fi mai subtil sau pot încerca să-și suprime sentimentele până când stresul este exprimat fizic sub formă de oboseală, dureri musculare, etanșeitate, durere, dureri de cap și uneori chiar și problemele GI. Iritabilitatea și supraîncărcarea la mici neplăceri sunt alte semne subtile de stres. Încercați să identificați modul în care aveți stresul.
  • Odată ce ați identificat simptomele personale de stres și ceea ce vă place să vă ajute să identificați declanșatoarele. Deci, dacă observați că în fiecare noapte de duminică, aveți dureri semnificative de stomac, problemele GI, sau greața, atunci, eventual, de luni dimineață sau școala este un stresor semnificativ.
  • Imaginea intitulată Eliminați stresul pasului 2
    2. Identificați declanșatoarele pentru stres. Un pas important în reducerea stresului zilnic este identificarea cauzelor sale. De-a lungul zilei tale tipice, luați notă de ceea ce vă provoacă cel mai mult stres. Puteți chiar să doriți să păstrați un jurnal în care vă faceți jos evenimente stresante.
  • Puteți găsi anumite lucruri cauzează doar o cantitate minoră de stres. Ieșirea ușii la timp, de exemplu, poate fi puțin stresantă, dar nu o cauză majoră de îngrijorare.
  • Alte lucruri vă pot provoca o mulțime de stres. Poate că traficul de dimineață vă subliniază într-adevăr. Poate că nu vă place să vă angajați cu un coleg negativ la locul de muncă. Luați notă de momente în care vârful dvs. de stres și observați acele simptome ale stresului în corpul sau starea de spirit.
  • Imaginea intitulată Eliminați stresul pasul 3
    3. Luați în considerare cât de mult puteți controla aceste declanșatoare. Există o mulțime de stres pe care pur și simplu nu le puteți controla. Nu puteți, de exemplu, să alegeți colegii dvs. sau să controlați traficul de dimineață - cu toate acestea, există unii stresori pe care îi puteți evita.
  • De exemplu, poate că frecvent mergeți la culcare stresat. Gândiți-vă la ceea ce faceți înainte de culcare. Poate că priviți știrile și faceți anxietate și supărați de ceea ce se întâmplă în lume. Ai putea să asculți știrile despre radio dimineața și să vedeți ceva plăcut noaptea.
  • Dacă într-adevăr nu-ți place ceva ca cumpărăturile de bacanie, încercați să mergeți când știți că magazinul nu va fi aglomerat. Puteți chiar să comandați alimente online.
  • Dacă cineva la locul de muncă vă subliniază, puteți diminua contactul. Încercați să evitați camera de spargere atunci când știți că este prezent co-lucrătorul. Păstrați conversațiile scurte și profesionale pentru a evita să fiți aspirat în discuții mici.
  • S-ar putea chiar să puteți elimina stresul traficului, văzând dacă puteți intra mai devreme la locul de muncă pentru a pierde graba sau dacă există alte opțiuni cum ar fi trenul.
  • Imaginea intitulată Eliminați stresul pasului 4
    4. Întrerupeți și gândiți-vă la imaginea de ansamblu. În momentele în care vă simțiți stresați, perspectiva este importantă. Când se confruntă cu stresori de zi cu zi, luați o clipă pentru a lua în considerare imaginea mai mare.
  • Amintiți-vă, stresul este temporar. Factorii care cauzează stres vor trece. Dacă sunteți îngrijorat de un raport pentru muncă, gândiți-vă la dvs, "Până la sfârșitul săptămânii, se va face. Nu mai vreau să-mi fac griji."
  • Acceptați că vă simțiți anxios peste ceva. Dacă încercați să reprimați stresul, acest lucru poate face mai rău. În timp ce vă acceptați anxietatea, păstrați-vă amintirile sunt trecătoare. Puteți repeta un fel de mantra cum ar fi, "Și asta va trece," Pentru a vă ajuta să vă combateți stresul.
  • Imaginea intitulată Eliminați stresul pasul 5
    5. Practicați discuțiile de sine pozitive. De-a lungul zilei, încercați să spuneți și să gândiți lucruri frumoase despre dvs. Dacă aveți o atitudine pozitivă în ansamblu, veți fi mai puțin predispuși să vă simțiți stres.
  • Nu spuneți niciodată nimic pentru dvs. Nu ați spune unei alte persoane. De exemplu, vă puteți găsi gândindu-vă la lucruri, "Ești atât de proastă și de aceea ai înșelat," sau, "Nimeni nu te va plăcea, deci de ce să te deranjezi?"
  • Înlocuiți aceste fraze cu cele mai plăcute. Gândiți-vă la lucruri, "Voi trece prin asta. Sunt competent," și, "O să te distrezi în seara asta pentru că ești plăcut să fii în jur."
  • Partea 2 din 4:
    Schimbarea dinamicii sociale
    1. Imaginea intitulată Eliminați stresul pasului 6
    1. Învață să spun "Nu." Una dintre cele mai mari cauze ale stresului este o depășire. Acest lucru este adesea cauzat de relațiile sociale. S-ar putea să simți că trebuie să spui, "da" la tot. Dacă placa PTA are nevoie de cineva care să ajute la organizarea unei întâlniri, veți spune, "da." Dacă un prieten are nevoie să vizionați pisica ei pentru weekend, veți spune "da." Identificați când ar trebui să spuneți, "Nu."
    • Știți ce limitele dvs. sunt. Dacă aveți prea multe pe plăcuța dvs. o anumită săptămână, este bine să dezactivați angajamentele suplimentare. Doar pentru că în mod rezonabil ar putea face ceva nu înseamnă că trebuie, mai ales dacă va provoca stres în exces.
    • De exemplu, aveți o săptămână de lucru aglomerată și unele angajamente sociale în weekend. Prietenul tău, care este o călătorie de 30 de mile de la tine, vrea să verifice pe pisica ei în timp ce ea este departe. Din punct de vedere tehnic, ați putea face acest lucru, dar ar cauza o mulțime de stres.
    • Nu trebuie să vă angajați. Nu sunteți niciodată obligați să faceți cuiva o favoare, mai ales dacă este în detrimentul bunăstării dvs. emoționale. Spune ceva de genul, "Îmi pare rău. Nu pot săptămâna asta. Am prea mult pe farfurie. Noroc găsirea altcuiva."
  • Imaginea intitulată Eliminați stresul pasului 7
    2. Faceți timp pentru prieteni. Socializarea este importantă pentru gestionarea stresului. Viața ta nu ar trebui să se rotească în jurul muncii sau a școlii. Îndepărtați ceva timp în fiecare săptămână pentru a petrece cu prietenii apropiați și evaluați.
  • Alegeți oameni care nu vă stresează. Dacă ați avut o săptămână lungă la locul de muncă, doriți cu adevărat să petreceți vineri seara cu un prieten care este întotdeauna dramatic? În schimb, selectați persoane care vă energizează mai degrabă decât să vă scurgeți.
  • Puteți vorbi despre stresul dumneavoastră față de ceilalți. Acest lucru vă poate ajuta să vă aerisiți și să-l scoateți din sistemul dvs. Oamenii care îi pasă de tine vor fi bucuroși să asculte. Dacă trebuie să vorbiți despre săptămâna dvs., luați cina cu câțiva prieteni buni într-o seară de vineri.
  • Imaginea intitulată Eliminați stresul pasului 8
    3
    Setați limitele cu anumiți oameni. Unii oameni sunt dificili. Fie că este vorba despre un prieten, membru al familiei sau un colaborator, poate fi cineva din viața voastră care vă provoacă pur și simplu o mulțime de stres. Stabiliți limite ferme cu această persoană pentru a reduce sarcina de stres globală.
  • Nu vă simțiți vinovați de stabilirea unor limite cu cineva. Nu ar trebui să vă puneți niciodată bunăstarea emoțională în spatele nevoii altcuiva de contact. Dacă vă simțiți drenat în prezența cuiva, acea persoană poate profita de dvs.
  • Să fie direct și asertiv fără a fi ostil. Puteți lăsa pe cineva să știe ce comportamente traversează o linie. De exemplu, prietenul dvs. Mary trimite o mulțime de texte negative în fiecare zi și nu pare să răspundă la orice fel de feedback sau sfaturi. Este bine să trimiteți ceva asemănător, "Mary, îmi pasă de tine ca pe o persoană, dar nu am energia pentru a face față acestor texte toată ziua. Îmi pare rău că ați trecut prin asta, dar cred că aveți nevoie de mai mult sprijin decât pot da acum."
  • Imaginea denumită eliminarea stresului Pasul 9
    4. Grijă de ceilalți, dar nu vă faceți griji. De multe ori, oamenii empatici sunt predispuși la stres. Dacă vă pasă de oamenii din viața voastră, vă puteți îngrijora și de ei. Încercați să vă amintiți că îngrijirea și îngrijorarea sunt două lucruri diferite. Este bine să ai grijă de cineva, dar nu lăsa acea îngrijire să alunece în tărâmul excesiv de îngrijorare.
  • Dacă vă pasă de prietenii și membrii familiei dvs., există lucruri pe care le puteți face. Puteți vizita bunica în vârstă. Poți să-i suni pe fratele tău dacă a avut o săptămână de lucru. Puteți trimite vărul dvs. un pachet de îngrijire dacă și-a pierdut slujba. Acestea sunt exemple de îngrijire.
  • Îngrijorarea este diferită de îngrijire. Vă puteți îngrijora toată ziua, la serviciu sau la școală, despre un prieten sau un membru al familiei - cu toate acestea, nu realizați nimic prin îngrijorare. Nimic nu se face. Îngrijirea oamenilor din viața ta, dar încercați să nu obseziți asupra problemelor lor, mai ales în momentele în care mintea voastră ar trebui să fie în altă parte.
  • Partea 3 din 4:
    Practicarea tehnicilor de relaxare
    1. Imaginea denumită eliminarea stresului Pasul 10
    1. Concentrați-vă pe respirație. Pur și simplu concentrându-vă pe dvs respiraţie este o tehnică clasică de relaxare. Beneficii OneMajor este că puteți face acest lucru oriunde. Dacă sunteți stresat la locul de muncă, de exemplu, luați o clipă pentru a respira încet și metodic.
    • Înainte de a începe respirația, încercați să vă întrerupeți gândurile, să vă confortabil și să eliberați tensiunea din mușchii dvs.
    • În primul rând, concentrați-vă pe respirație. Fiți conștienți de ritmul actual de respirație. Trecerea de la respirația rapidă și superficială pentru a încetini respirația abdominală.
    • Plasați-vă mâna pe piept și cealaltă peste ombilic. Respirați într-un mod că mâna pe burtă se ridică. Vrei să respiri destul de încet încât să luați șase respirații adânci într-un minut.
  • Imaginea intitulată Eliminați stresul pasului 11
    2. Încerca relaxarea musculară progresivă. Această tehnică implică tensionarea și eliberarea diferitelor mușchi din corp. Se poate face pentru a vă relaxa după muncă sau școală. De asemenea, se poate face înainte de a vă ajuta să vă pregătiți pentru somn.
  • Deplasându-se de la cap la picioare, grupuri musculare tensionate timp de aproximativ cinci secunde și apoi eliberați. Observați diferența pe care o simți când mușchii nu mai sunt tensionați.
  • De exemplu, tensionați-vă umerii, numărați timp de cinci secunde și apoi eliberați. Petreceți aproximativ zece secunde acordând atenție noului sentiment din umerii dvs. înainte de a vă deplasa la brațe.
  • Continuați exercițiul până când ați tăiat și eliberați mușchii din corpul dvs. de la cap până la picioare.
  • Imaginea intitulată Eliminați stresul pasului 12
    3. Râzi în fiecare zi.Încercând să râdă chiar și de câteva ori pe zi poate avea efecte mari asupra stresului. Vizionând videoclipuri de pisici amuzante pe tren pentru a lucra sau a găsi dvs. de cinci ani "De ce" Întrebările amuzante, mai degrabă decât enervant, par mici, dar începe să înființeze o mentalitate în care încercați să găsiți bucuria sau ironia în chiar lucruri dure în viață.
  • Râsul ridică și apoi scade răspunsul la stres, lăsându-vă să vă simțiți mai relaxați. De asemenea, eliberează endorfine, care sunt "se simte bine" hormoni.
  • Imaginea intitulată Eliminați stresul pasului 13
    4. Uită-te la imagini ghidate. Imaginile ghidate implică imaginarea unei scene pașnice care utilizează toate simțurile. Puteți încerca o vizualizare simplă. De exemplu, atunci când vă simțiți stresați, luați o vacanță mentală într-un loc plăcut. De asemenea, puteți găsi multe înregistrări care vă pot ghida prin imagini relaxante.
  • Programele audio sunt disponibile online. Puteți descărca unele și le puteți pune pe un dispozitiv electronic portabil. Când vă simțiți că sunteți tensionați, ascultați programul de imagini ghidate.
  • Într-adevăr să se angajeze să folosească toate simțurile. Imaginați-vă cum se simte o anumită scenă, sunete, mirosuri, gusturi și aspect.
  • Imaginea intitulată Eliminați stresul pasului 14
    5. Ia yoga, meditaţie, sau Tai Chi clase. Un centru comunitar local poate oferi aceste tipuri de clase. Yoga, meditație și Tai Chi vă pot ajuta să reglați mai bine stresul prin canalizarea energiei în prezent.
  • Dacă nu găsiți o clasă în gama dvs. de prețuri, încercați să vedeți dacă puteți găsi rutine online. Un site ca YouTube, de exemplu, poate oferi multe opțiuni pentru rutinele de yoga.
  • Partea 4 din 4:
    Făcând modificări ale stilului de viață
    1. Imaginea intitulată Eliminați stresul pasului 15
    1. Exercițiu. Pur și simplu deplasarea pe tot parcursul zilei vă poate ajuta la reducerea nivelului de stres. Dacă nu exersați în mod regulat, începeți un program de exerciții. Acest lucru vă poate ajuta să vă gestionați mai bine emoțiile și să eliminați un anumit stres din viața voastră.
    • Alegeți o activitate pe care vă bucurați, deoarece veți fi mai probabil să rămâneți la el. De exemplu, dacă vă bucurați de plimbări lungi și fără scop, încercați să mergeți la câțiva kilometri pe zi după muncă.
    • Ușurința în orice rutină nouă. Va trebui să începeți mici, mai ales dacă nu ați exercitat în mod regulat într-o vreme.
    • Este o idee bună să discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a începe orice program de exerciții, mai ales dacă aveți o condiție cronică a inimii.
  • Imaginea intitulată Eliminați stresul pasul 16
    2. Îmbunătățiți-vă somnul. Somnul sărac poate agrava stresul existent. Faceți un angajament de a obține un bloc solid de somn în fiecare noapte. S-ar putea să vă simțiți mai puțin stresat pe tot parcursul zilei.
  • Stick la un program de somn. Acest lucru va ajuta ritmul circadian natural al corpului. Te vei simți obosit la culcare și energizat dimineața. Chiar și în weekend, încercați să vă treziți și să adormiți în același timp în fiecare zi.
  • Alegeți un ritual de culcare relaxant pe care îl angajați departe de luminile luminoase. De exemplu, citiți o carte sau faceți un puzzle încrucișat. Luminile luminoase de pe ecrane electronice pot face dificilă somnul, așa că puneți-le departe când începeți să vă pregătiți pentru pat.
  • Asigurați-vă că dormitorul dvs. este prietenos de somn. Blocați orice zgomot nedorit și păstrați temperatura între 60 și 67 ° F (15.6 și 19.4 ° C). Este posibil să fie nevoie să obțineți un ventilator sau un aparat de aer condiționat.
  • Imaginea intitulată Eliminați stresul pasului 17
    3. Faceți timp să vă relaxați. Dacă sunteți foarte ocupat mai ales, este posibil să nu faceți timp pentru a vă relaxa. Mulți oameni văd distracție și relaxare ca auto-indulgent. Pentru bunăstarea dvs. emoțională, totuși, relaxarea ar trebui să fie o prioritate.
  • Probabil că aveți mai mult timp decât credeți că faceți. Găsiți o coroană sau o obligație pe care ați putea să o reduceți. De exemplu, poate că nu trebuie să faceți feluri de mâncare imediat după cină. Lăsați-i să stea în chiuvetă peste noapte și să ia acel timp să facă ceva ce vă place.
  • Puteți citi o carte, vizionați un film, mergeți la o plimbare, sau să sunați la un prieten. Faceți tot ce vă ajută să vă relaxați. Este important să încorporați distracția și levitatea în viața de zi cu zi.
  • Timpul de petrecere a naturii poate contribui, de asemenea, la reducerea stresului.
  • Activitățile de auto-îngrijire pe care le găsiți relaxante, cum ar fi curățenia, gătit o masă, luând un pui de somn sau ascultând un podcast.
  • Imaginea intitulată Eliminați stresul pas 18
    4. Schimbați-vă dieta. Dacă nu mâncați sănătoși, acest lucru vă poate afecta starea de spirit. Încercați să tăiați lucruri cum ar fi zahărul și alimentele procesate și înlocuiți-le cu grâu întregi, carne slabă, fructe și legume.
  • Încercați să mâncați trei mese pe zi. Nu treceți niciodată la micul dejun, deoarece acest lucru poate seta tonul pentru o zi stresantă. Dacă vă grăbiți, cel puțin luați o banană sau o ceașcă de iaurt pe drumul spre ușă.
  • Eliminați lucrurile cum ar fi tutunul, cofeina și alcoolul. Acestea pot ridica toate nivelurile de stres.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Nu sunteți obligat să mențineți o prietenie cu cineva care este întotdeauna negativ și vă provoacă anxietate.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar