Cum să se ocupe de stresul emoțional (pentru adolescenți)

Pentru mulți, adolescența este un timp de mare stres. În plus față de schimbările fizice și dinamica socială complicată, probabil că aveți presiuni academice semnificative și anxietate cu privire la deciziile majore ale vieții. În timp ce nu veți elimina niciodată toate stresul, puteți să o gestionați folosind strategii eficiente de coping. Încercați diferite strategii pentru a afla care dintre ele funcționează cel mai bine pentru dvs.

Pași

Metoda 1 din 3:
Exprimându-ți emoțiileObosit de anunțuri? Upgrade la Pro
  1. Imaginea intitulată recunoaște anxietatea adolescentului Pasul 3
1. Recunoașteți semnele de stres. Oamenii tind să asocieze stresul cu evenimente negative, dar ocaziile fericite pot crește, de asemenea, stresul. Acest lucru face dificil să se identifice atunci când întâmpinăm un nivel mai ridicat de stres.
  • Semnele fiziologice sunt adesea mai ușor de identificat, așa că ascultați corpul vostru. Răspunsurile fizice comune la stres includ: probleme digestive (greață, diaree, constipație sau indigestie), probleme de dormit (insomnie sau somn prea mult), o creștere sau o scădere a apetitului, scurtarea respirației și a ratei cardiace rapide și / sau a durerilor de cap.
  • Imagine intitulată Obțineți prietenii dvs. să aibă încredere în Pasul 2
    2. Împărtășiți-vă sentimentele. Pentru unii, răspunsul natural la senzație de copleșire este reducerea interacțiunilor sociale, dar păstrarea stresului îmbuteliat va exacerba numai problema. Suportul emoțional va scădea stresul prin eliminarea sentimentelor confundate de a fi singuri în luptele voastre. Căutați prietenii și familia să vă configureze. Dacă nu vă simțiți confortabil vorbind cu cineva pe care îl cunoașteți, vă puteți alătura grupurilor de asistență socială sau utilizați o linie telefonică generală de asistență.
  • Imaginea intitulată deveni un pas de muzician 1
    3. Găsiți o priză creativă. În plus față de distracția dvs. de la îngrijorările dvs., crearea de ceva oferă și un sentiment de realizare. Găsiți mediul creativ care se simte cel mai cathartic pentru dvs.
  • Scrie despre asta. Poezia și scrierea creativă sunt modalități excelente pentru a vă simți o eliberare emoțională și simțiți productivi. Păstrarea unui jurnal vă poate ajuta să vă organizați gândurile și să vă ajute să vă pregătiți să discutați cu alții despre problemele dvs.
  • Trageți sau pictați-l. Desenul și pictura sunt unele dintre cele mai ușoare și mai convenabile modalități de a reduce stresul, așa cum este crafting și sculptură. Acest lucru este deosebit de benefic pentru adolescenți.
  • Cântați despre asta. Dacă nu sunteți talentați muzical, nu vă faceți griji. Nu trebuie să producați piese originale și nimeni altcineva nu trebuie să audă. Cântând de-a lungul cântecelor tale preferate, în special cele pe care le considerați reprezintă experiența dvs. emoțională actuală, vă va distrage atenția de la îngrijorările dvs. și vă vor ajuta să eliberați emoția.
  • Imaginea intitulată Fii un jucător de baschet încrezător Pasul 5
    4. Obțineți activ și găsiți o activitate fizică pe care vă bucurați. Activitatea fizică sa dovedit a scuti stresul, iar exercițiul regulat vă poate îmbunătăți capacitatea de a face față timpului.
  • Implicarea în sporturile de grup este o modalitate excelentă de a se angaja la exerciții regulate și de a spori, de asemenea, oportunități de a interacționa cu ceilalți.
  • Metoda 2 din 3:
    Schimbarea gândurilor distorsionateObosit de anunțuri? Upgrade la Pro
    1. Imagine intitulată Schimbarea modelelor de gândire negative Pasul 3
    1. Recunoașteți gândurile distorsionate. Ne creăm o mare parte din propriul nostru stres. Începem să avem gânduri negative atunci când ne confruntăm cu evenimente potențial stresante. Când înlocuim gândurile noastre negative cu cele mai pozitive, putem schimba modul în care ne simțim. Puteți expune gândirea distorsionată, întrebându-vă câteva întrebări:
    • Presupun că sunt cel mai rău? Există, de obicei, mai multe rezultate posibile la o situație, dar avem tendința să ne concentrăm pe cel mai rău, chiar dacă nu este cel mai probabil.
    • Am creat limitări inutile? Deseori creăm scenarii ideale, cu orientări sau reguli despre cum să obțineți acest succes. Atunci când circumstanțele se schimbă, adesea aplicăm aceste reguli la noi soluții posibile, fără a realiza că le-am stabilit în mod arbitrar să înceapă. Vom respinge apoi soluțiile posibile care nu se potrivesc liniilor directoare inițial stabilite.
    • Am ignorat resursele potențiale? Este ușor să fii prins în modelele noastre de gândire negative și să încep să simți că situația este fără speranță. Când ne simțim fără speranță, avem tendința de a renunța. Să se angajeze să caute resurse suplimentare și puteți fi surprins de ceea ce puteți găsi.
  • Imaginea intitulată rămâne în colegiu cu o atitudine pozitivă Pasul 14
    2. Concentrați-vă pe pozitive. Odată ce ați recunoscut modelele dvs. de gândire negative, începeți să le schimbați prin concentrarea asupra pozitivelor. Căutați garnituri de argint, chiar și în cele mai dificile situații. Umorul este o modalitate bună de a transforma negativul în ceva mai pozitiv.
  • Dacă vă luptați să găsiți orice beneficiu, concentrați-vă asupra faptului că nimic nu durează pentru totdeauna. În curând va fi trecutul și luptele voastre nu vor fi altceva decât o memorie.
  • De exemplu, respingerea socială poate fi devastatoare, dar circumstanțele sociale ale liceului nu se extind dincolo de absolvire. Grupurile sociale se despart în general la vârsta adultă.
  • Imagine intitulată șederea focalizată Pasul 5
    3. Căutați oportunități. Chiar dacă ați eșuat, nu vă permiteți să vă simțiți înfrânți. Când se închide o ușă, se deschide o altă ușă.
  • Gândiți-vă cum puteți lua ceea ce ați învățat și deveniți ceva mai bun. Dacă situația stresantă nu rezolvă în favoarea dvs., veți găsi ce alte lucruri sunteți apoi liberi să urmăriți.
  • De exemplu, dacă nu sunteți acceptat colegiului, ați petrecut întreaga dvs. carieră de liceu, sunteți apoi liberi să aplicați și să explorați alte colegii, alte specializări și alte căi de carieră. Fiind deschis la posibilități, puteți găsi ceva mult mai plăcut decât ceea ce ați intenționat.
  • Imaginea intitulată rămâne în colegiu cu o atitudine pozitivă Pasul 11
    4. Identificați-vă punctele forte. Ne concentrăm asupra slăbiciunilor noastre percepute, dar putem alege să ne concentrăm asupra forțelor și abilităților noastre.
  • Încercați să vă gândiți la modul în care o slăbiciune ar putea fi benefică în unele cazuri. Poate că această slăbiciune poate fi într-un fel transformată într-o forță.
  • De exemplu, dacă sunteți timid, ați putea fi un ascultător foarte bun și considerați gândurile și sentimentele altora. Timiditatea poate fi percepută negativ, dar grijuliu este pozitiv.
  • Metoda 3 din 3:
    Cerând ajutorObosit de anunțuri? Upgrade la Pro
    1. Imagine intitulată Controlați temperamentul dvs. în timp ce dormiți pasul 7
    1. Recunoașteți când aveți nevoie de ajutor. Poate fi dificil să recunoaștem când avem nevoie de ea. Unii oameni se simt că cereți ajutor este un semn de slăbiciune, când este de fapt o înțelegere excepțională și curaj. Identificați ce stresori puteți trece cu doar un mic ajutor de la prieteni și care ar putea necesita o intervenție mai mare.
    • Semnele care necesită intervenție includ: leagăne extreme de dispoziție, vătămări de sine sau gânduri de auto-rău, gânduri suicidare, senzație de speranță, plâns incontrolabil, izbucniri de furie sau o dorință de a răni pe alții.
  • Imagine intitulată consola o persoană foarte tristă pasul 1
    2. Identificați resursele potențiale. S-ar putea să vă simțiți ca și cum sunteți singuri, dar există o mulțime de oameni care vă îngrijesc și vor să vă ajute. Găsiți pe cineva care vă simțiți confortabil vorbind cu și alți oameni care vă pot ajuta în continuare.
  • Părinții sunt, de obicei, care vă puteți confrunta, dar dacă simțiți că nu puteți vorbi cu ei, există întotdeauna alte persoane. Consilierul școlar vă poate ajuta să discutați cu părinții dvs. Linii de asistență sunt o modalitate bună de a vă conecta cu cineva dacă nu simțiți că puteți vorbi despre problemele dvs. față în față.
  • Imaginea intitulată Controlați temperamentul în timp ce dormiți pasul 30
    3. Cereți intervenția. După identificarea persoanelor pe care doriți să le ajutați, comunicați nevoile dvs. specifice. Uneori doar spunând cuiva despre problema dvs. este suficientă, uneori nu este. Dacă nu este, chiar și oamenii apropiați de dvs. nu-și dau seama de severitatea situației. Spunând altora ce aveți nevoie, veți elimina munca de ghicire pe care ar trebui să vă dea cel mai bun ajutor posibil.
  • Dacă nu știți exact cum pot ajuta, poate să le spuneți că doriți să începeți să vedeți un terapeut sau un consilier de sănătate mintală. Profesioniștii din domeniul sănătății mintale sunt instruiți pentru a vă ajuta să găsiți ceea ce aveți nevoie și cum să îl obțineți.
  • sfaturi

    Un stil de viață sănătos contribuie la strategii eficiente de coping.

    Avertizări

    Dacă vă simțiți ca și cum ați putea face rău sau alții, solicitați imediat ajutor profesional.
  • Evitați utilizarea medicamentelor și a alcoolului, deoarece acest lucru poate fi periculos și exacerbează problema.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar