Cum de a combate sat și acționează stresul

Când sunteți un student de liceu care încearcă să intre în colegiul dvs. de primă alegere, luând examenele SAT sau ACT vă va face stres.Chiar dacă citiți despre câte colegii au plasat mai puțin accentul pe scorurile SAT / ACT, pur și simplu este o călătorie bună pe una (sau ambele) dintre aceste examene.Acestea fiind spuse, pregătirea pe termen lung și planificarea zilei de testare sunt cele mai bune apărare împotriva stresului SAT și acționează, în special atunci când sunt combinate cu tehnici generale de gestionare a stresului.Cu cât mai multă incertitudine puteți elimina din experiența dvs. de testare, cu atât mai calm și mai încrezător veți fi.

Pași

Partea 1 din 3:
Pregătirea efectivă
  1. Imagine intitulată Combaterea SAT și acționează Stresul Pasul 1
1. Începeți pregătirea cu mult înainte de timp.În timp ce SAT a fost inițial conceput ca un test pe care nu l-ați putut studia, acele zile au dispărut.Atât SAT cât și ACT sunt predispuse la o pregătire semnificativă de către cei care se ocupă de testari și nu conduc la "înghesuiți" sau "binge".Nu începeți să pregătiți noaptea înainte sau săptămâna înainte - să vă dați mai multe săptămâni dacă nu luni să vă pregătiți în mod corespunzător și metodic.
  • Pornirea pregătirii dvs. devreme, vă puteți pasi, lucrați la o singură secțiune pentru că poate o oră pe zi.Acest lucru vă poate ajuta să vă împiedicați să vă simțiți copleșită de totalitatea pregătirii necesare.
  • Pregătirea aprofundată nu trebuie să spargă banca, chiar dacă există îndrumări și alte opțiuni care vă pot stabili sute sau chiar mii de dolari.Căutați resurse gratuite de pregătire pe site-urile oficiale și în altă parte, apoi luați în considerare opțiunile plătite după cum este necesar.
  • Imagine intitulată Combaterea SAT și acționează Stresul Pasul 2
    2. Alegeți examenul (examenele) pe care doriți să îl luați.Nu este nevoie să fie o situație sau o situație - mulți oameni iau atât examenele SAT cât și ACT.Cu toate acestea, dacă aveți nevoie sau doriți să vă concentrați asupra luării doar a unu, luați în considerare diferențele dintre examene și decideți care este mai potrivit pentru punctele forte.
  • Unii oameni consideră că actul este mai prietenos și simplu și, prin urmare, oarecum mai puțin stresant.O altă nouă versiune a SAT este dezvăluită în 2016 pentru a aborda unele dintre aceste preocupări (și a face față scăderii în spatele actului în ceea ce privește cota de piață).
  • Actul este un test de realizare, menit să măsoare ceea ce ați învățat în școală, este mai lung (cu 5 secțiuni) și este complet o alegere multiplă, cu excepția testului de scriere opțional. Nu sunteți penalizați pentru răspunsuri greșite.SAT este încă mai mult de un test de aptitudini, menit să determine raționamentul și abilitățile verbale. Are trei secțiuni, inclusiv o componentă de scriere (acum opțională) și penalizează răspunsuri greșite.
  • Imagine intitulată Combaterea SAT și acționează Pasul 3
    3. Luați o mulțime de teste de practică.Pentru a deveni un shooter mai bun în baschet, luați o mulțime de aruncări libere de practică.Pentru a vă pregăti pentru muzica de liceu, veți trece prin partea dvs. din nou și din nou.Pentru a vă pregăti pentru SAT sau ACT, trebuie să luați numeroase și frecvente teste practice.Aceasta este cea mai bună modalitate de a vă familiariza cu conținutul, formatul și "simți" de a lua aceste examene.
  • Practicați cărțile de testare și site-urile web abundă atât pentru SAT, cât și pentru act.Căutați teste gratuite de practică pe site-urile oficiale.
  • În timp, încercați să replicați din ce în ce mai mult experiența de testare în timp ce luați teste practice.Timpul cu atenție și luați testul de practică într-o perioadă de zi și locație care aproximează condițiile în care veți lua examenul real.
  • Imagine intitulată Combat SAT și acționează Stresul Pasul 4
    4. Rafinați strategia dvs. de luare a testelor.Unii oameni par să aibă un talent pentru a lua teste standardizate, în timp ce altele par să se lupte natural cu ei (chiar dacă au aceeași comandă a materialului).Indiferent de locul în care vă potriviți pe această scară, complotați o strategie de luare a testelor, adaptată fie la SAT, fie acționați vă va ajuta să răspundeți cât mai multe întrebări cât mai eficient posibil.
  • Indiferent dacă luați SAT sau ACT, nu plecați niciodată "uşor" întrebări (cele la care știți răspunsul) necompletate.Răspundeți-le imediat, apoi cerc înapoi la întrebări mai dure ca timpul permite.Utilizați un proces de eliminare pentru întrebări mai dure - dacă puteți exclude chiar și două răspunsuri posibile, veți îmbunătăți în mod semnificativ șansele de a face un "estimare inteligenta."
  • Deoarece SAT penalizează răspunsuri greșite, ar trebui să renunțați la întrebări pe care nu sunteți sigur și să le reveniți la ele la sfârșitul secțiunii, după ce ați răspuns la toate celelalte întrebări.Dacă puteți elimina răspunsurile și puteți face o "50/50" Ghici, continuați și răspundeți.Dacă nu, lăsați-l gol și treceți mai departe.
  • Actul nu penalizează răspunsurile greșite, astfel încât să nu lăsați niciodată nici o întrebare necompletată.Urmați același proces ca și SAT, dar vă lăsați suficient timp pentru a vă umple cel puțin "bănuială" (sau doar o presupunere aleatorie) pentru fiecare întrebare.Sunteți obligat să obțineți cel puțin câteva dintre ele și să vă îmbunătățiți scorul.
  • Imagine intitulată Combaterea SAT și acționează Pasul 5
    5. Controlați pregătirea examenului.Examene precum SAT și ACT sunt stresante în parte, deoarece se simte atât de mult din controlul dvs.Ar trebui să studiez acest lucru sau asta?Va pune aceste întrebări sau acele?Acest lucru se referă la ceea ce unii experți numesc n.U.T.S. Modelul de stres - care reprezintă noutatea, imprevizibilitatea, amenințarea la adresa sinelui sau ego-ului și sentimentul de control care lipsește.Cu cât aceste condiții sunt prezente, cu atât mai mult stresul este probabil să vă simțiți.
  • Nu puteți controla ce subiecte vor fi acoperite sau ce întrebări specifice vor fi întreprinse la examen.Cu toate acestea, puteți exercita controlul deplin asupra pregătirii dvs., oferindu-vă un sentiment de agenție și încredere care vă poate reduce stresul.Fa un plan.Creați un program.Lipiți de el.Îndepărtați cât mai mult de "n.U.T.S."După cum puteți.
  • Partea 2 din 3:
    Pregătiți-vă pentru ziua de examen
    1. Imagine intitulată Combaterea SAT și acționează Pasul 6
    1. Obțineți totul gata cu o noapte înainte.Indiferent cât de bine te pregătești în prealabil, vei trezi dimineața testelor senzație de nervozitate și anxietate.Nu adăugați stres inutil despre alegerea ce trebuie să purtați sau să găsiți identificarea sau calculatorul la amestec.Evitați orice stres pe care îl puteți putea, astfel încât să vă puteți concentra pe gestionarea stresului pe care nu îl puteți evita.
    • Așezați-vă hainele, făcându-vă prioritatea.Ambalați-vă sacul, asigurându-vă că aveți totul pe lista de verificare (confirmați ceea ce aveți nevoie pentru ziua de testare pe site-ul (site-ul) oficial SAT sau ACT).Știți exact cum veți ajunge la exact unde trebuie să fiți exact la momentul potrivit pentru a lua testul.
  • Imagine intitulată Combaterea SAT și acționează Pasul 7
    2. Dormiți și mâncați în mod corespunzător în prealabil.Studierea în loc de a dormi noaptea înainte ca testul să facă mai mult rău decât bine.Somnul adecvat reduce nivelele de stres și va crește energia și se concentrează pentru ziua de încercare.Pregătiți-vă corpul să funcționeze la capacitatea de vârf în loc să încerce să stoarceți într-un examen de practică sau o sesiune de revizuire.
  • Încercați să mâncați un mic dejun sănătos și sănătos, care vă va oferi energie constantă prin perioada de testare.Dacă sunteți prea nervos să mâncați mult, încercați să aveți mai multe gustări mai mici (sănătoase).Beți și o mulțime de apă, astfel încât să rămâi hidratat.
  • Imagine intitulată Combaterea SAT și acționează Stresul Pasul 8
    3. Înțelegeți instrucțiunile pentru fiecare secțiune a testului în prealabil.Este foarte important să înțelegeți pe deplin instrucțiunile specifice pentru fiecare secțiune a examenului SAT sau ACT.Cu toate acestea, la fiecare moment pe care îl cheltuiți în ziua de încercare, citiți cu atenție instrucțiunile ar putea fi folosit pentru a răspunde la întrebări în timpul a ceea ce este în ambele cazuri un test strict temporizat.Din fericire, în timp ce nu găsiți întrebările specifice în prealabil, puteți găsi și citi bine instrucțiunile din secțiunea înainte de a intra în centrul de testare.
  • Mergeți la site-urile oficiale SAT și / sau ACT pentru a accesa instrucțiunile înainte de timp.
  • Acesta este un alt mod de a reduce incertitudinea și de a vă mări sentimentul de control asupra testului, ceea ce vă va ajuta să atenționați unele dintre stresul dvs.
  • Imagine intitulată Combaterea SAT și acționează Stresul Pasul 9
    4. Pregătiți pauze rapide și exerciții de utilizat în timpul examenului.Aceste teste durează câteva ore, iar fiecare minut contează.Există mai multe pauze programate între secțiuni, deci fiți gata să vă maximizați utilizarea acestor ferestre pentru a vă odihni și reîncărca.De asemenea, aveți un plan gata atunci când aveți nevoie de o mini "Brain Break" (pentru doar câteva secunde) în timp ce luați testul.
  • De exemplu, practicați un exercițiu rapid de respirație pe care îl puteți utiliza oricând în ziua examenului. Respirați adânc în nas, simțindu-vă modul în care se simte aerul când merge în piept și burtă. Apoi, împingeți limba în jos și expirați prin gură, ceea ce vă va declanșa corpul să se simtă mai relaxat, ca și cum vă odihniți. Faceți acest lucru pentru un total de 3-5 respirații.
  • Probabil că veți avea nevoie de câteva "pauze de ochi" din când în când, priviți cu atenție la examenul dvs.Uită-te pentru o secundă, se uită în spațiu (dar nu în direcția examenului altcuiva!) și luați una sau două respirații adânci.Apoi reorientează-ți ochii și mintea pe examen.
  • Imagine intitulată Combaterea SAT și acționează Stresul Pasul 10
    5. Despre potențialii stresori în timpul examenului.Indiferent cât de bine vă pregătiți, veți simți un stres în timpul examenului.Unele dintre ele sunt inevitabile, dar o mare parte din ea poate fi evitată dacă păstrați lucrurile în perspectiva corectă.
  • De exemplu, vă puteți simți ca și cum ați concurenți împotriva celorlalți oameni care iau examenul și vă faceți griji dacă par să fie termină mai repede decât tine.Amintiți-vă că scorurile lor nu au absolut nici o influență asupra dvs.Imaginați-vă că fiecare persoană din cameră are un test complet diferit dacă acest lucru ajută.Concentrați-vă doar pe dvs. și pe examenul dvs.
  • Nu vă grăbiți prin întrebări, cu excepția cazului în care perioada secțiunii este pe cale să se încheie și aveți întrebări goale rămase (mai ales cu actul, care nu penalizează răspunsurile greșite).Antrenează-te pentru a păstra un ritm rapid, dar constant.Utilizați formarea dvs. și în special examenele dvs. de practică pentru a stabili acest ritm.
  • Continuați să vă amintiți că testul este important, dar nu este "viata sau moarte."Scorurile SAT sau ACT nu sunt "fi toate, sfârșesc toate" Când vine vorba de alegerile colegiului și viața voastră.Ele sunt doar o fațetă a portofoliului pe care o construiți.
  • Partea 3 din 3:
    Utilizarea tehnicilor de reducere a stresului
    1. Imaginea intitulată Combaterea SAT și acționează Stresul Pasul 11
    1. Adoptați sau mențineți un stil de viață sănătos.În timpul pregătirii examenului sau al unui alt scenariu stresant, vă puteți însoți într-un ciclu vicios.Stresul îl face mai greu să dormi și mai puțin interesat să mănânci mese sănătoase, care la rândul lor face ca corpul tău să fie mai susceptibil la stres, care, la rândul său, să-ți afecteze modelele de dormit și de a mânca și așa mai departe.Un corp sănătos poate gestiona mai eficient stresul, deci trebuie să prioritizați dreptul de a mânca, să dormiți suficient și să exersați des.
    • Ca un adolescent, lăsați deoparte 8-10 ore pentru somn în fiecare noapte.Un somn adecvat vă oferă energie, focalizare și o perspectivă pozitivă, în timp ce somnul inadecvat mărește nivelurile hormonului de stres.
    • Mâncați mese sănătoase, echilibrate, cu o mulțime de fructe și legume proaspete, proteine ​​slabe și boabe întregi.Acest lucru va oferi energie constantă și focalizare.Rezistă tentației pentru presupus "alimente confortabile", cum ar fi băuturile zaharoase sau fast-food gras.Acestea vor oferi doar un impuls temporar, urmat de un accident.
    • Vedea Acest articol Pentru mai multe despre a face alegeri sănătoase și alte modalități de a reduce stresul ca adolescent.
  • Imagine intitulată Combaterea SAT și acționează Stresul Pasul 12
    2. Faceți timp pentru activități de relaxare.Când vi se subliniază despre un eveniment mare ca un examen SAT sau ACT, vă puteți simți ca un moment de veghe care nu este îndreptat spre pregătire.Trebuie să vă amintiți, totuși, că nu sunteți o mașină.Pentru sănătatea ta emoțională, mentală și fizică, trebuie să renunțați la timp în fiecare zi pentru activități relaxante, plăcute, de ameliorare a stresului.
  • Ascultă muzică.Citește o carte.Fă o plimbare.Vorbeste cu un prieten.Coaceți cookie-urile.Găsiți timp pentru un hobby preferat sau încercați unul nou.Găsiți ceea ce vă face calm, relaxați și fericiți și faceți ceva timp pentru asta.
  • Imagine intitulată Combaterea SAT și acționează Stresul Pasul 13
    3. Încercați meditație sau alte tehnici de calmare.Unii oameni primesc cel mai mare impact de reducere a stresului din activitățile destinate în mod specific să aibă un efect calmant.Poate fi la fel de simplu ca exercițiile de respirație profundă, sau ca fiind complexe ca avioane avansate de yoga.Chiar și pauze de 5-10 minute sau poate o jumătate de oră, pot avea un efect semnificativ de reducere a stresului.
  • Cum să scapi stresul Oferă o discuție introductivă frumoasă a tehnicilor de calmare cum ar fi meditația, yoga, respirația profundă, mintea, spiritualitatea și alții.
  • Păstrarea unui jurnal este, de asemenea, o modalitate ușoară și eficientă de a face față stresului.Simplul act de scriere a modului în care vă simțiți și ceea ce vă gândiți vă poate ajuta să gestionați mai bine o situație stresantă, cum ar fi pregătirea SAT sau ACT.
  • Imagine intitulată Combaterea SAT și acționează Stresul Pasul 14
    4. Discutați cu oamenii care vă pot ajuta.Trebuie să luați doar testele SAT sau ACT, dar nu trebuie să vă pregătiți pentru ei - sau să vă ocupați de stresul pe care îl cauzează - pe cont propriu.Căutați ascultători buni și oameni în care aveți încredere și discutați despre anxietățile dvs. generale de testare, domeniile specifice ale testului în care vă simțiți mai puțin încrezători și așa mai departe.Ca scrierea, vorbind despre stresul dvs. vă poate ajuta să recunoașteți mai bine și să gestionați situația.
  • Nu vă fie frică să căutați ajutorul unui profesor de încredere, unui consilier de îndrumare sau al unui terapeut profesionist dacă vă simțiți copleșiți de stresul dvs.Căutați oameni cu experiență care se ocupă de tipul de situație, astfel încât să vă poată oferi sfaturi specifice cu privire la modul de gestionare a stresului SAT / ACT.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar