Cum de a face față stresului în relații

Fiecare relație are pete dure. Când vine timpul, nu este nevoie să ne sperie. Fiecare relație are ursul și coborâșurile: stresul este la fel de natural o parte din ea ca și momente mai plăcute. Toți mergem prin vremuri grele la locul de muncă sau cu prietenii sau familia noastră. Sau poate, stresul poate veni dintr-o neînțelegere cu partenerul tău. Acesta este cursul normal al vieții: nu ar trebui să-l lăsați să influențeze relația dvs. și propria bunăstare emoțională.

Pași

Metoda 1 din 3:
Care se ocupă de sursele externe de stres
  1. Imagine intitulată Deal cu stresul în relațiile Pasul 1
1. Izolați sursa de stres. Acest lucru ar putea veni din afara relației dvs. (muncă, familie, probleme financiare), fie din interior. Dacă sursa de stres nu este relația în sine, nu lăsați stresul să-ți strică viața privată. Aflați cum să gestionați astfel încât să nu se afle în conversații cu partenerul dvs.
  • Când stresul vine din afara relației, cea mai bună soluție este de a elimina problema în bud. De exemplu, dacă nemulțumirea cu un loc de muncă pune tensiunea relației dvs., luați în considerare obținerea unui nou loc de muncă în loc să vă lăsați să vă afecteze bunăstarea.
  • Imagine intitulată Deal cu stresul în relațiile Pasul 2
    2. Face o verificare prioritară. Dacă relația dvs. contează mai mult pentru dvs. decât sursa de stres sau faptul că sunteți subliniat, atunci trebuie să vă concentrați asupra bunăstării proprii și a partenerului dvs.
  • Face clar partenerului dvs. că relația dvs. este încă mai importantă decât orice altceva. De exemplu, puteți spune: "Îmi pare rău că trec printr-un moment dificil la locul de muncă și că aceasta pune o presiune asupra noastră. Știi că ești cel mai mult pentru mine."
  • Imagine intitulată Deal cu stresul în relațiile Pasul 3
    3. Să se ocupe de stres împreună, nu ca indivizi. Vedeți-vă și partenerul dvs. ca o echipă cu care se confruntă un timp dificil și căutând o soluție împreună. Puneți ego-ul într-un colț și gândiți-vă prin probleme, întrebându-vă "Ce putem face?" Decat "Ce pot face?"
  • Dacă stresul se datorează că partenerului dvs. se ocupă de o situație dificilă, simpatizează și vă arată încurajarea activă. Ca parte a unei echipe, sunteți chemat să jucați rolul lui Helper și Mângâietor.
  • Clarificați că sunteți angajați în relația indiferent de problema dvs. și partenerul dvs. de care aveți de-a face cu partenerul dvs. Stresul testează puterea oricărei relații. Dacă doriți să rămâneți împreună, în ciuda greutăților, spuneți-o clar.
  • Imagine intitulată Deal cu stresul în relațiile Pasul 4
    4. Lucrați la abilitățile dvs. de comunicare. Majoritatea problemelor de relații au originea lor în eșecul partenerilor de a-și exprima imediat preocupările și emoțiile. Prima abilitate pe care o are nevoie de cuplu ca o echipă trebuie să vorbească clar, sincer și respectuos.
  • Nu țineți înapoi sentimentele. Tăcerea este o altă sursă de tulpină în sine și va construi doar tensiuni. Exprimați toate preocupările și emoțiile dvs., dar faceți-o într-un mod sincer și nu judecător. Du-te pentru declarații pozitive cum ar fi "Mă simt..." sau "cred ca...", Mai degrabă decât întrebări ("De ce ai făcut-o...?") sau fraze negative ("Nu mi-a plăcut...").
  • Umorul este grozav pentru ameliorarea tensiunii. Făcând o glumă despre o situație dificilă sau văzând partea sa amuzantă, vă va oferi amândoi o priză pozitivă pentru stresul dvs. și vă va ajuta să puneți lucrurile în perspectivă. Cu toate acestea, faceți gluma asupra dvs. sau a situației dificile, nu pe partenerul dvs.
  • Imagine intitulată Deal cu stresul în relațiile Pasul 5
    5. Se confruntă cu probleme financiare împreună. Banii sunt una dintre primele cauze ale stresului într-o relație.Dacă datoria, șomajul sau problemele conexe pune o presiune asupra vieții dvs. ca un cuplu, ar trebui să fiți deschisi și să căutați o soluție împreună.
  • Căutați recomandări financiare profesionale fără să vă simțiți rușine. Este un loc de muncă al consilierului de a ajuta oamenii prin momente dificile: situația este doar una dintre multele pe care le-au ocupat.
  • Nu vă învinuiți reciproc pentru că sunteți în strâmtori. Acuzându-ți partenerul de a cheltui bani într-o noapte în loc să-l salveze pentru lucruri mai importante, va crește doar tensiunea.
  • Nu ascunde nimic de la partenerul dvs. și asigurați-vă că este la fel de transparent. Discutați cu sinceritate cum pierderea banilor ți-a schimbat viața și cum te face să te simți.
  • Imagine intitulată Deal cu stresul în relațiile Pasul 6
    6. Amintiți-vă că munca nu ar trebui să preia relația dvs. Locurile de muncă iau o mare parte din viața și energia tuturor. Cu toate acestea, stresul legate de muncă poate afecta adesea bunăstarea unui cuplu. Acest lucru nu înseamnă că trebuie să-l păstrați totul pentru tine. Împărtășiți-l cu partenerul dvs. și găsiți împreună activitățile de ameliorare a stresului.
  • Nu folosiți vreodată slujba dvs. ca termen de comparație cu partenerul dvs. S-ar putea să aveți ocupații similare sau complet diferite, dar nu este niciodată o idee bună să vă măsurați succesul sau eșecurile profesionale împotriva partenerului dvs.
  • Permiteți-vă și partenerului dvs. unele timp de calitate de lucru. Vă puteți înșela de fapt slujba, din când în când, ca semn că ceea ce vă interesează cu adevărat nu este în biroul dvs.
  • Imagine intitulată Deal cu stresul în relațiile Pasul 7
    7. Aflați să faceți față bolii ca un cuplu. Durerea cronică sau o boală neașteptată poate pune o mulțime de presiune asupra unei relații. Dacă se întâmplă acest lucru, amintiți-vă că boala vă poate schimba obiceiurile, dar sunteți încă aceiași oameni ca și înainte. Să se ocupe de schimbarea împreună și să nu uitați că partenerii sunt acolo să se ajute reciproc în special în acest caz.
  • Dacă sunteți în durere, nu țineți înapoi. Lăsați partenerul dvs. să știe cum vă afectează viața și vă face să vă simțiți. Nu vă puteți aștepta ca partenerul dvs. să vă citească mintea: exprimați-vă clar și nu vă fie frică să cereți ajutor.
  • Continuați să faceți sex, dacă starea dvs. sau a partenerului dvs. este încă posibilă. Fiind bolnav nu înseamnă că ar trebui să renunți la viață ca un întreg. Profitați la maximum de ceea ce vă puteți bucura în continuare!
  • Imagine intitulată Deal cu stresul în relațiile Pasul 8
    8. Asculta. În vremurile stresante, ați putea tinde să vă concentrați asupra propriilor probleme și sentimente. Acest lucru vă poate face să uitați că partenerul dvs. vă poate ajuta numai dacă îl lăsați să vorbească.
  • Nu respinge ceea ce spun ei: gândiți-vă sfatul prin intermediul și arată recunoștința efortului.
  • Metoda 2 din 3:
    Depășirea problemelor de relație
    1. Imagine intitulată Deal cu stresul în relațiile Pasul 9
    1. Izolați problema în relația dvs. Dacă stresul provine din dificultăți în relația dvs., faceți o distincție între astfel de probleme și relația în sine. Nu trebuie să lăsați o singură dificultate să afecteze întreaga relație.
    • Aflați ce nu funcționează în relație și abordează această problemă specifică folosind ceea ce funcționează ca punct de rezistență.
  • Imagine intitulată Deal cu stresul în relațiile Pasul 10
    2. Dați răspunsuri, nu reacții. Ce face A reacţie diferit de A raspuns este intensitatea și subtextul emoțional. Gândiți-vă la răspunsurile dvs. prin. Dacă cineva implică furie, sarcasm, acuzații, este o reacție. Aceasta va transforma doar comunicarea într-un meci de tenis de masă, unde scopul este să câștige mai degrabă decât să găsească o soluție. Cu toate acestea, o echipă mereu joacă pe aceeași parte.
  • Nu vă prezentați comentariile ca judecăți sau vina pe partenerul dvs. din plin. Acest lucru poate duce numai la stres și neînțelegere ulterioară. Puteți face acest lucru prin concentrarea asupra obiectivelor viitoare, mai degrabă decât pe acțiunile anterioare. Dacă ați fost dezamăgit de partenerul dvs., nu faceți feluri de mâncare, profitați de următoarea ocazie să le cereți să facă feluri de mâncare, fără a menționa faptul că nu au făcut-o în trecut.
  • Nu invalidează opiniile partenerului dvs. doar pentru a câștiga un argument. Dovedind bine ar putea fi bine pentru ego-ul tău, dar niciodată nu face o echipă mai puternică.
  • Înțelegeți că, atunci când suntem supărați, comunicarea urmează modele de război: agresiune și apărare. Ar trebui să evitați ambele și să încercați să aduceți conversația înapoi în termeni egali. Exprimă idei ca declarații pozitive, fără a le folosi ca arme sau scuturi.
  • Imagine intitulată Deal cu stresul în relațiile Pasul 11
    3. Discutați cu reacții dure în mod deschis. Dacă tonul partenerului dvs. devine agresiv sau judecător, îndreptați-o ușor și întrebați ce se afla în spatele mesajului. Ceea ce spunem este, de obicei, nu la fel de important ca și motivul pentru care am spus-o. Acest lucru vă va ajuta să abordați sursa originală de stres, în loc să petreceți timpul să argumentați peste un răspuns dur.
  • Să fie tolerant dacă partenerul dvs. are o reacție proastă. Dacă acest lucru se întâmplă în mod repetat, indicați că aceasta nu este o discuție utilă. Nu va duce niciodată la o soluție, ci doar stres ulterior.
  • Imagine intitulată Deal cu stresul în relațiile Pasul 12
    4. Respectați-vă partenerul și așteptați respect în schimb. Aceasta este regula de aur a oricărei relații. Arătându-se reciproc respect prin ceea ce spui sau, va scădea nivelul de stres, dacă sursa este externă sau internă.
  • Respect înseamnă având putere egală într-o relație. Ceea ce spuneți sau faceți este la fel de important ca și ceea ce spune sau face partenerul dvs. Stres, în schimb, întotdeauna derivă dintr-un dezechilibru de putere. De exemplu, unul dintre cei doi parteneri ar putea controla sau supune controlul.
  • Imagine intitulată Deal cu stresul în relațiile Pasul 13
    5. Încredere și acceptați partenerul dvs. așa cum este el sau ea. Stresul poate proveni, de asemenea, din așteptările eșuate. Dacă este cazul, problema este în ceea ce vă așteptați mai degrabă decât ceea ce partenerul dvs. nu a reușit să furnizeze. Ai ales partenerul cu toate greșelile și slăbiciunile lui, nu ca un fixator-superior. Dragostea se bazează pe acceptare și încredere.
  • O consecință a acceptării este iertarea. Partenerul dvs. ar fi putut face ceva greșit. Dacă relația dvs. este ceea ce contează cel mai mult, ar trebui să lăsați să mergeți în loc să dețină gruges.
  • Imagine intitulată Deal cu stresul în relațiile Pasul 14
    6. Să fie deschis la negociere și de predare. Fiecare relație solicită rearanjări continue și rezoluții de conflicte. Dacă comunicarea este netedă și egală, negocierea se întâmplă ca un proces natural. Acest lucru înseamnă, de asemenea, că ar trebui să știi cum să pierzi sau să renunți la un argument, dacă asta nu este ceea ce contează cel mai mult pentru tine.
  • Predarea nu înseamnă în mod pasiv îndeplinind toate dorințele partenerului tău. Este o alegere activă pentru a vă reduce dorința de a fi întotdeauna corectă sau în control. Cu toate acestea, acest lucru trebuie să apară și pe o bază reciprocă. Dacă sunteți cel care se predau tot timpul, există un dezechilibru de putere care trebuie să fie elaborat.
  • Imagine intitulată Deal cu stresul în relațiile Pasul 15
    7. Discutați cu un antrenor de relații dacă este necesar. Dacă credeți că stresul a avut prea mult un impact asupra relației dvs. și că dvs. și partenerul dvs. nu puteți rezolva problema pe cont propriu, discutați cu el sau ea posibilitatea de a căuta ajutor profesional. Un consilier va oferi un punct de vedere obiectiv și vă va ajuta să vă concentrați asupra strategiilor pentru a ataca problema.
  • Dacă partenerul dvs. nu vrea să vă alăture, vă puteți întâlni încă cu un consilier sau terapeut pe cont propriu. Acest lucru va oferi o priză externă unde puteți să vă scoateți stresul și să obțineți sfaturi profesionale cu privire la modul de abordare a acestuia.
  • Metoda 3 din 3:
    Care se ocupă de stres în timpul tău
    1. Imagine intitulată Deal cu stresul în relațiile Pasul 16
    1. Luați ceva timp de la partenerul dvs. O relație se poate simți adesea ca un loc de muncă de 24 de ore. Cu toate acestea, este perfect natural să simțiți ca și cum ați petrece ceva timp pe cont propriu din când în când, mai ales dacă sunteți sub presiune. Găsiți activități pe care le puteți face singur, fără să vă temeți că acest lucru ar afecta relația.
    • Dacă sunteți stresat pentru că vă simțiți că ați pierdut propriul dvs. sine într-o relație, încercați să vă reafirmați individualitatea și ce vă face o persoană unică.
    • De fapt, bucurându-vă de o anumită independență vă va face să vă întoarceți la partenerul dvs. ca o persoană mai puternică. Lipsesc reciproc este bun: vă ajută să vă dați seama de ce partenerul dvs. este atât de important și prețuiți timpul petrecut împreună.
  • Imagine intitulată Deal cu stresul în relațiile Pasul 17
    2. Găsiți modalități alternative de a decomprima. Mai ales dacă stresul vine din afara relației, ar trebui să găsiți ieșiri externe, astfel încât să puteți descărca povara înainte de a fi cu partenerul dvs.
  • Acest lucru depinde de modul în care este cel mai bun pentru dvs. pentru a decomprima: sporturile sportive pentru mulți oameni. Cu toate acestea, ați putea prefera să citiți, să ieșiți mai des, pe jos sau meditație.
  • Imagine intitulată Deal cu stresul în relațiile Pasul 18
    3. Exercițiu. Nu există nici o modalitate mai bună de a vă împovăra să vă împovărați de pe piept decât să o agitați cu activitatea fizică. Chiar dacă nu sunteți exact tipul sportiv, puteți fi siguri că stresul de transpirație va reduce impactul asupra relației dvs.
  • Tipul de activitate depinde de ceea ce găsiți cel mai eficient ca o ușurare a stresului. Activitățile cardio cum ar fi jogging-ul, înotul sau ciclismul vă pot oferi o șansă de a vă curăța mintea. Sau, ați putea prefera kickboxing sau arte marțiale dacă aveți nevoie să scoateți tensiunea nervoasă. Yoga poate funcționa cel mai bine dacă doriți să combinați sportul și meditația.
  • Imagine intitulată Deal cu stresul în relațiile Pasul 19
    4. Împărtășește probleme cu familia și prietenii. Partenerul dvs. nu ar trebui să fie singura persoană cu care vă descărcați stresul. Discutați cu prietenii apropiați sau membrii familiei despre preocupările dvs. și cereți sfaturile și simpatia lor.
  • Dacă vorbești cu cineva din familia ta, asigurați-vă că vor fi susținuți. Nu doriți ca problemele familiale să adauge mai mult stres la ceea ce deja treceți!
  • Prieteni care au grijă de tine, dar sunt personal nerezolvate în ceea ce vă provoacă stres ar putea fi cei mai buni oameni cu care să vorbești. De exemplu, dacă stresul vine de la locul de muncă, căutați sprijin de la un prieten care nu este legat de acesta.
  • Avertizări

    Amintiți-vă că evitarea problemelor poate funcționa ca o soluție pe termen scurt, dar numai crește nivelul de stres pe termen lung.
  • Dacă acțiunile partenerului dvs. vă fac să vă simțiți emoțional, fizic sau financiar, acest lucru înseamnă că o limită a fost încrucișată. În acest caz, ar trebui să vă reconsiderați în mod serios relația și să contactați un program pentru victimele abuzului.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar