Cum să săriți înapoi după lovirea fundului de rocă

Lovirea fundului de rocă se referă în mod obișnuit la atingerea unui punct foarte scăzut în viață, uneori ca urmare a comportamentelor de dependență. Poate că ați lovit un punct scăzut și vă dați seama că este timpul să lucrăm la mișcarea în sus. Faceți unele ajustări ale gândirii dvs. și practicați gândirea pozitivă. Angajarea în obiceiurile de viață sănătoase vă poate ajuta să vă întoarceți pe drumul cel bun. Când căutați o cale de ieșire, nu vă fie frică să ajungeți la ajutor.

Pași

Partea 1 din 3:
Crearea unei mentalități pozitive
  1. Imaginea intitulată Fii calm Pasul 21
1. Ține viața în perspectivă. S-ar putea să vă simțiți rușine sau vinovați să vă lăsați viața să iasă din mână sau pentru acțiunile pe care le-ați luat pentru a vă duce la acest punct. Poate că ați încurcat în ultimele luni sau ați coborât un drum rău. Acest lucru nu înseamnă că ți-ai distrus toată viața.
  • Ați luat decizii bune în trecut și veți lua mai multe decizii bune în viitor. Este posibil să mergeți mai departe, în ciuda eșecurilor dvs.
  • Imaginea intitulată Fiți calm Pasul 7
    2. Cred în capacitatea dvs. de a se auto-corecta. Credeți că vă puteți ajusta gândurile negative sau dependență. Acționează ca și cum dependența nu este o problemă sau ca și cum puteți aborda situații ca alții. Credeți că vă puteți gestiona cu factorii de stres pe care nu l-ați manipulat bine în trecut și acest lucru vă va ajuta să îl atingeți.
  • O modalitate de a vă construi credința este prin utilizarea strategiilor de coping pentru a face față stresului. Dacă stresul utilizat pentru a vă conduce la comportamente distructive, înlocuiți-le cu mai multe comportamente pozitive, cum ar fi jurnalizarea, ascultarea muzicii, scrierea sau mersul pe jos.
  • Imaginea intitulată Fii calm pas 18
    3. Practicați auto-compasiunea. În loc să te bateți sau să vă învinovățesc pentru tot răspunderea pe care ați cauzat-o, practicați-vă blând cu voi înșivă. Când observați că sunteți dur sau auto-critici, utilizați în schimb un dialog interior mai pozitiv.
  • De exemplu, dacă observați că vă coborâți, spuneți: "Am făcut greșeli, așa cum fac toți oamenii. Îmi pot iubi și mă pot accepta în ciuda greșelilor pe care le-am făcut."
  • Imaginea intitulată Fii singur și fericit Pasul 12
    4. Utilizați emoții pozitive. După eșecuri, aveți tendința de a rămâne negativă sau într-o rutină de ceva timp după aceea? Practicați răspunsul la emoțiile negative cu emoții mai pozitive. De exemplu, dacă vă simțiți în jos sau deprimat, gândiți-vă la ceva care vă face să vă simțiți fericiți sau recunoscători. Întrebați-vă: "Ce înțeles pozitiv pot să iau de la asta? Cum mi-a afectat pozitiv viața?"Folosind emoții pozitive vă poate ajuta să construiți rezistența, care este un element cheie pentru a vă întoarce înapoi.
  • Construirea unui sentiment de semnificație dintr-o situație vă poate ajuta să vă apropiați mai pozitiv. De exemplu, este posibil să recunoașteți prețiunea vieții atunci când aveți o întâlnire apropiată sau primiți un diagnostic medical.
  • Imagine intitulată comunica eficient Pasul 25
    5
    Îmbunătățiți capacitatea dvs. de a vă reglementa emoțiile. Fiind capabilă să vă reglementeze emoțiile este o abilitate crucială pentru a vă întoarce din cauza unei situații dificile. Dacă aveți abilități de reglementare emoțională bună, atunci vă puteți liniști când vă simțiți supărați, vă puteți bucura de când vă simțiți trist și faceți față celorlalte emoții în moduri sănătoase și productive.
  • Țineți minte că uneori este posibil să vă permiteți să vă așezați cu emoțiile dvs. și să le simțiți. Acest lucru poate fi incomod, dar amintiți-vă că aceste sentimente vor trece.
  • Încercați să vă spuneți ceva de genul: "Mă simt rănit și trist acum, și asta e în regulă."
  • Imaginea intitulată BE MATURE PASUL 16
    6
    Lucrați la abilitățile de rezolvare a conflictului. Abilitățile de rezolvare a conflictelor vă pot îmbunătăți capacitatea de a gestiona problemele care pot apărea în relațiile dvs. cu prietenii, familia și colegii, care pot veni împreună cu lovirea fundului de rocă. Unele lucruri pe care le puteți face pentru a vă îmbunătăți abilitățile de rezolvare a conflictelor includ:
  • Aflați cum să faceți reduce stresul Când apare un conflict. Acest lucru poate fi la fel de simplu ca și luarea unor respirații adânci.
  • Identificați ceea ce vă simțiți. Când aveți de-a face cu un conflict, luați o clipă pentru a vă observa sentimentele și pentru a le identifica.
  • Comunică eficient. Îmbunătățirea abilităților dvs. de comunicare, cum ar fi prin utilizarea declarațiilor "I" și devenind un ascultător mai bun, poate ajuta și atunci când aveți de-a face cu un conflict.
  • Utilizați umorul pentru a ușura situația, dacă este cazul. În unele cazuri, făcând o glumă care vizează tine sau la situație poate ajuta. Doar evitați să faceți glume la cheltuiala celeilalte persoane.
  • Imaginea intitulată se simt bine despre tine pasul 28
    7
    Dezvoltați-vă abilitățile de rezolvare a problemelor. Având abilități bune de rezolvare a problemelor vă poate ajuta să săriți înapoi după lovirea fundului de rocă. Prin dezvoltarea abilităților de rezolvare a problemelor și prin utilizarea unei strategii de rezolvare a problemelor, rezolvarea problemelor poate fi chiar mai puțin stresantă pentru dvs. Unele lucruri pe care le puteți face pentru a face mai ușor rezolvarea problemelor:
  • Scrierea problemei tale în detaliu.
  • Efectuarea unei liste a tuturor soluțiilor disponibile pentru dvs.
  • Analizând opțiunile dvs. pentru a alege cel mai bun.
  • Mergând înainte cu soluția pe care ați ales-o.
  • Reflectând rezultatul și văzând ceea ce puteți învăța din experiență.
  • Partea 2 din 3:
    Începutul obiceiurilor sănătoase
    1. Imaginea intitulată Fii un bărbat pasul 7
    1
    Misca-te. Exercitarea și activitatea fizică sunt unele dintre cele mai bune modalități de a reveni pe drumul cel bun. Dacă vă simțiți blocați sau scăzută, exercițiul ajută la eliberarea endorfinelor, acele hormoni "simt-buni". Exercitarea poate ajuta la îmbunătățirea sănătății fizice, precum și a sănătății mintale. Dacă sunteți în căutarea de a vă îmbunătăți starea de spirit, vă va ajuta să vă relaxați și să vă îmbunătățiți somnul, obținerea activității poate ajuta.
    • Exercițiul poate contribui, de asemenea, la tratarea simptomelor de depresie, anxietate, traume și ADHD.
    • Dacă mergeți la sala de gimnastică nu este chestia dvs., luați o clasă de yoga sau încercați patinajul, ruloul sau o clasă de dans.
  • Imaginea intitulată Fiți calm Pasul 9
    2
    Dormi bine. Somnul este un aspect important de a simți bine și funcționarea zilnic. Dacă somnul dvs. este inconsistent, neregulat sau de calitate slabă, vă poate împiedica să faceți schimbările pe care le doriți. Scopul de a merge la culcare și de a te trezi la aceleași în fiecare zi, chiar și în weekend.
  • Controlați expunerea la lumină în apropierea timpului de culcare. Evitați vizionarea televiziunii, citirea cărților electronice sau privirea la ecranul dvs. de telefon chiar înainte de a dormi.
  • Imagine intitulată Curățați rinichii Pasul 3
    3. Mănâncă alimente sănătoase. Alimentele pe care le consumați pot afecta modul în care vă simțiți. Dacă încercați să fiți în sus și în sus, combinați corpul în moduri care o susțin. Mâncați o mulțime de fructe și legume, gătiți acasă și reduceți aportul de zahăr. Moderarea alimentelor pe care le consumați vă poate ajuta să gestionați anumite probleme de sănătate mintală și să vă reglați starea de spirit.
  • În timp ce nu trebuie să eliminați complet anumite alimente, moderați ceea ce mâncați și cât de frecvent mâncați alimentele "nesănătoase".
  • Dacă doriți să aflați mai multe despre a face alegeri bune alimente, verificați Cum să mănânci sănătoși.
  • Imaginea denumită Fii Special Pasul 9
    4. Angajați-vă cu prietenii. Începeți să petreceți timpul cu cei pe care îi pasă. Dacă ați fost îndepărtat de oameni sau izolați, faceți un efort să ajungeți. Poate că vă simțiți singuri și sunteți intimidați în a face noi prieteni. Prieteniile vă pot susține în timpul momentelor pozitive și vremurile grele și vă pot ajuta să vă simțiți conectați.
  • Chiar dacă sunteți timid, puteți întâlni oameni și construiți prietenii în comunitatea dvs. Încerca voluntariat la un adăpost pentru animale, la banca alimentară sau un program post-școală.
  • Imagine intitulată Alegeți între Yoga vs Pilates Pasul 12
    5. Practicați relaxarea. Dacă aveți tendința de a gestiona stresul distructiv, găsiți unele puncte de muncă sănătoase pentru stres, cum ar fi relaxarea. Folosind relaxarea zilnică vă poate ajuta să faceți față stresului așa cum apare în loc să vă lăsați să se adune în timp. Practicarea relaxării timp de 30 de minute în fiecare zi vă poate ajuta să vă stabilizeze starea de spirit și să facă față stresului.
  • Găsiți metode de relaxare care se simt bine și că vă place. Încerca Yoga, Qi Gong, Tai Chi, și meditație. Găsiți unul care vă place și rămâneți cu el.
  • Partea 3 din 3:
    Căutând ajutor în afara
    1. Imaginea intitulată BE MATURE PASUL 11
    1. Vorbește cu un bun prieten. Poate fi util să lăsați un bun prieten sau membru al familiei să știe ce treceți și să cereți sprijin. Dacă ați rămas tăcut prin luptele voastre, acum este momentul să vă deschideți. Vorbind cu cineva vă poate oferi un sentiment de ușurare și vă poate ajuta să ameliorați stresul. Găsiți pe cineva care este un ascultător bun și le-a spus ce se întâmplă în viața voastră.
    • Depinde de tine ce vrei să spui. Dacă aveți nevoie să lăsați totul, faceți acest lucru. Dacă există lucruri, nu sunteți gata să vorbiți, este bine, de asemenea.
  • Imaginea intitulată Pregătiți-vă pentru un ECG Pasul 5
    2. Obțineți tratament. Poate doriți să luați în considerare diferite opțiuni de tratament în funcție de ceea ce este lupta dvs. De exemplu, dacă vă luptați cu medicamente, luați în considerare spitalele, ambulatoriu și îngrijirea rezidențială și / sau detoxifierea. Obținerea tratamentului vă poate ajuta să începeți calea spre recuperare.
  • Luați în considerare vorbind cu familia dvs. și cu medicul dumneavoastră despre ce tratament poate fi cel mai bun pentru dvs.
  • Imagine intitulată Opriți zgârierea pielii iritate Pasul 14
    3. Vedeți un terapeut. Dacă simțiți că nu aveți nicio idee unde să începeți, ați putea lua în considerare vederea unui terapeut. Creați obiective împreună și abordați ceea ce este cel mai important pentru a face o schimbare. Dacă vă luptați cu abuzul de substanțe, luați în considerare vederea unui terapeut care se specializează în tratarea dependenței. Ele vă pot ajuta să faceți față cu poftele sau stresorii care vă sporesc probabilitatea de a utiliza.
  • Dacă vă luptați cu anxietate, depresie sau altă tulburare mentală, discutați cu terapeutul dvs. despre tratarea acestui lucru.
  • Imagine intitulată Opriți zgârierea pielii iritate Pasul 22
    4. Obține medicamente. Uneori "durând-o" poate provoca mai multe probleme și vă pot afecta pe termen lung. Dacă ați încercat să lucrați prin problemele dvs. de sănătate mintală și ați încercat din când în când, este posibil să încercați medicamente. Medicamentul poate ajuta la tratarea simptomelor asociate cu probleme precum depresia, anxietatea și ADHD.
  • Dacă începeți medicamentele, recunoașteți că pot dura câteva săptămâni pentru a lovi cu piciorul. Fiți răbdători și comunicați cu medicul cuscar cu privire la orice efecte secundare sau schimbări negative pe care le observați.
  • Imagine intitulată Oprirea poftelor de alcool Pasul 7
    5. Du-te la un grup de asistență. Dacă vă luptați cu o problemă, poate fi util să vă alăturați unui grup de asistență. Mai ales dacă vă simțiți izolați și singuri, un grup de sprijin este o modalitate foarte bună de a vă alătura altora care o primesc și au fost acolo."Indiferent dacă suferiți de o boală, dependență, tulburare de sănătate mintală sau au suferit circumstanțe dificile, este probabil un grup de sprijin pentru tine.
  • Alăturați-vă unui grup de asistență pentru a vă împărtăși experiențele, consultați sfaturile și discutați sincer despre sentimentele dvs.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar