Cum să vă împuterniciți

Împuternicirea în sine înseamnă găsirea puterii și încrederea de a prelua controlul asupra propriului tău viață. Dacă vă simțiți nemotivați, descurajați sau nefericiți, puteți lua măsuri pentru a vă împuternici emoțional și fizic. În timp ce schimbarea nu se va întâmpla peste noapte, acțiunile dvs. de zi cu zi vă pot îmbunătăți viața pe termen lung.

Pași

Metoda 1 din 3:
Obiective de viață
  1. Imagine intitulată Împuterniciți-vă pasul 1
1. Setați obiective pe termen scurt și pe termen lung. Dacă aveți domenii din viața voastră pe care doriți să o schimbați, încercați să le rupeți în goluri pe care le puteți lucra. Creați obiective pe termen scurt pe care le puteți ajunge în câteva luni, precum și obiective pe termen lung care ar putea dura câțiva ani.
  • Obiectivele pe termen scurt includ: renunțarea la fumat, mersul pe jos timp de 30 de minute pe zi, conectarea cu prietenii și familia o dată pe săptămână, citirea a 1 carte o lună și a se retrage 2 ore pe săptămână pentru artă și creativitate.
  • Obiectivele pe termen lung includ: economisirea de bani pentru un depozit pe o casă, construirea de resumé pentru a aplica pentru un nou loc de muncă, având copii în următorii 5 ani și salvarea destui bani pentru a reveni la școală.
  • Imaginea intitulată împuterniciți pasul 2
    2. Începeți prin a face o mică schimbare în viața de zi cu zi. Nu trebuie să vă transformați întreaga viață în jurul valorii de o dată. În schimb, alegeți ceva mic încât puteți lucra astăzi. Câteva decizii mici sunt la fel de bune ca o decizie mare.
  • Modificările bune ar putea include naveta de mers pe jos sau de ciclism, tăind înapoi pe alcool sau țigări, obținându-se mai devreme, mergând la culcare mai devreme, reducând timpul pe Internet sau un dispozitiv, programarea timpului pentru tine sau pentru a încerca o nouă rețetă în fiecare săptămână.
  • Imaginea intitulată împuterniciți pasul 3
    3. Luați responsabilitatea pentru propriile dvs. acțiuni. În loc să învinovățească alte persoane sau împrejurări pentru lipsa de realizări, încercați să luați proprietatea asupra lor. În acest fel, vă puteți simți ca și cum ați controla asupra propriei vieți, în loc să vă lăsați la alții. Poate fi greu să faci asta la început, dar va fi de ajutor pe termen lung.
  • De exemplu, în loc să spunem: "Nu am timp să lucrez spre obiectivele mele", ați putea spune: "Nu fac suficient timp pe parcursul săptămânii pentru a lucra spre obiectivele mele."
  • Dacă vă aflați spunând că "nu pot" foarte mult, înlocuiți-o cu "Nu vreau."Acest lucru vă poate ajuta să vă arătați că aveți autoritate asupra vieții voastre.
  • Imagine intitulată Împuterniciți pasul 4
    4. Acceptați greșelile sau eșecurile. Nu veți putea să vă atingeți perfect toate obiectivele și asta e în regulă! Amintiți-vă că sunteți doar omul și învățați să vă iertați dacă vă încurcați.
  • Cu cât vă acceptați mai mult pentru cine sunteți, cu cât și ceilalți vor.
  • Amintiți-vă că trebuie să vă comparați numai împotriva cine ați fost în trecut, nu împotriva altcuiva.
  • Metoda 2 din 3:
    Relații
    1. Imagine intitulată Împuterniciți-vă pasul 5
    1. Conectează-te cu prietenii și membrii familiei. Apelați prietenii apropiați sau familia, aranja la cină cu un prieten sau mergeți cu un popor nou la un eveniment comunitar. Interacțiunea socială este o nevoie de bază și vă poate îmbunătăți starea de spirit, precum și creșterea stimei de sine.
    • Dacă întâlniți oameni noi este dificil, începeți mici. Căutați un eveniment comunitar local în hârtia dvs. locală sau aveți un chat video Skype cu un prieten apropiat într-o altă locație. Încercați să programați ceva în același timp în fiecare săptămână, deci devine o parte regulată a vieții voastre.
  • Imaginea intitulată împuterniciți pasul 6
    2. Rețea cu persoane în domeniul dvs. Vorbind cu alții care lucrează la aceleași obiective vă pot ajuta doar în călătoria dvs. Încercați să vă înconjurați cu oameni asemănători, participând la conferințe, făcând prieteni la locul de muncă sau să vă alătura unui club.
  • Este important să aveți un sistem de asistență. Dacă aveți nevoie de ajutor sau de sfat, puteți să vă apropiați de cineva pe care l-ați conectat de când sunt în același domeniu ca și dvs.
  • Imagine intitulată împuterniciți pasul 7
    3. Spuneți "nu" dacă nu doriți să faceți ceva. Dacă aveți tendința de a evita conflictul, spunând că "nu" cuiva poate fi dur. Cu toate acestea, ar trebui să încercați să vă împingeți propriile limite și să evitați să luați prea mult la un moment dat. Dați-vă câteva momente pentru a procesa cererea, apoi declin politicos.
  • Ai putea spune ceva de genul: Din păcate, asta nu funcționează pentru mine."
  • Sau, "Nu, nu sunt indisponibil."
  • Imagine intitulată Împuterniciți-vă pasul 8
    4. Ia decizii și lipiți de ei. Waffling înainte și înapoi vă poate face să vă simțiți ca opiniile dvs., nu contează (dar ei fac!). Încercați să vă lipiți de armele dvs., chiar și pe mici decizii, cum ar fi filmul pentru a viziona sau unde să meargă la cină.
  • Acest lucru este deosebit de important atunci când deciziile dvs. implică alți oameni. Puteți lua în considerare opiniile lor, dar nu le lăsați să vă influențeze de fiecare dată!
  • Imaginea intitulată împuterniciți pasul 9
    5. Vorbește-te pentru tine. Dacă aveți o opinie sau o nevoie, spuneți-o clar. Puteți face acest lucru cu prietenii dvs., partenerul dvs. romantic, membrii familiei dvs. și colegii dvs. Dacă nu vorbiți, nu vor ști niciodată ce aveți nevoie!
  • Spune ceva de genul: "Hei, m-am simțit trist când nu m-ai invita la acea petrecere. În viitor, puteți să-mi împușcați un text rapid pentru a vedea dacă sunt disponibil?"
  • Sau "Am nevoie de tine să mă lași să știu în avans când ai o companie, așa că mă pot pregăti."
  • Metoda 3 din 3:
    Sănătatea fizică și mintală
    1. Imagine intitulată împuterniciți pasul 10
    1. Intra într-o rutină de exerciții. Exercitarea nu este doar bună pentru sănătatea voastră fizică, este bună și pentru sănătatea dvs. mintală. Nu trebuie să sari într-un antrenament intens imediat - începeți încet când mergeți pentru plimbări, luând o excursie, sau biciclete de echitatie cu prietenii.
    • Dacă aveți un câine, încercați să le luați pentru o plimbare o dată pe zi. Acest lucru vă va aduce amândoi din casă și într-o rutină de exerciții bune.
  • Imagine intitulată Împuterniciți pasul 11
    2. Mențineți o dietă echilibrată și rămâneți hidratat. O dietă nesănătoasă și nu o apă suficientă vă poate face să vă simțiți groaznici sau iritabili. Încercați să mâncați 3 mese echilibrate pe zi și încercați să beți aproximativ 8 pahare de apă pentru a vă menține corpul sănătos.
  • Nuci, avocado, semințe de in, fasole, verde cu frunze și fructe proaspete sunt toate mâncarea mare a creierului.
  • Cofeina, alcoolul, grăsimile trans, gustările zaharoase și alimentele prăjite pot afecta negativ starea de spirit. Este bine să aveți așa ceva ocazional, dar încercați să nu le aveți în fiecare zi.
  • Imagine intitulată Împuterniciți-vă pasul 12
    3. Dormi timp de cel puțin 8 ore în fiecare noapte. Dacă nu dormiți suficient, s-ar putea să vă simțiți obosit, moody sau iritabil pe tot parcursul zilei. Încercați să mergeți la culcare în același timp în fiecare noapte și să lucrați spre obținerea a 7 până la 8 ore de somn.
  • Un program consistent de somn vă va ajuta să vă reglați starea de spirit și vă veți lăsa să vă simțiți reîmprospătată și gata să se confrunte în fiecare zi.
  • Imaginea intitulată împuterniciți pasul 13
    4. Practică meditaţie. Meditația vă ajută să vă concentrați mintea și să vă împământați gândurile și sentimentele. Dacă puteți, să vă așezați și să meditați o dată pe zi pentru a deveni mai conștienți de corpul și mintea voastră.
  • A face meditația pe cont propriu poate fi dură la început. Căutați câteva videoclipuri de meditație ghidate pe YouTube pentru a vă plimba prin proces atunci când începeți pentru prima dată.
  • Imaginea intitulată împuterniciți pasul 14
    5. Voluntar pentru a da înapoi comunității dvs. Vedeți dacă adăpostul local fără adăpost sau banca de alimente au nevoie de ajutor în weekend sau după muncă. Revenind altora vă poate ajuta să vă ridicați stima de sine și să vă ajute să vă dați scopul de viață.
  • De asemenea, vă poate ajuta să faceți noi conexiuni și să vă împrietenești oameni care reprezintă o influență pozitivă asupra vieții voastre.
  • sfaturi

    Împuternicirea s-ar putea să nu se întâmple peste noapte. Continuați să lucrați la obiectivele dvs. pentru a vedea rezultatele pe termen lung.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar