Cum să evitați lăsați oamenii pesimist să vă aducă în jos

Există un pesimist în viața ta - o persoană care se gândește la aspectele negative ale unei situații mai mult decât pozitiv? Dacă sunteți cineva care este optimist și vesel, poate fi dificil de înțeles și de a face față o perspectivă a unui pesimist. Strategia de a nu lăsa o persoană cu gândire de sticlă-jumătate goală să vă scadă este de a reduce efectul pesimismului pe voi, să comunice eficient cu cei care au o perspectivă mai puțin pozitivă și să vă educați despre pesimism.

Pași

Partea 1 din 3:
Reducerea efectului pesimismului asupra dvs
  1. Imagine intitulată Evitați să lăsați oamenii pesimistici să vă dați jos pasul 1
1. Concentrați-vă pe tine însuți. Uneori putem petrece atât de mult timp îngrijorăm de ceilalți și cum simt că ne pierdem din vedere. Luați responsabilitatea pentru propriile sentimente și reacții față de pesimism. Concentrându-vă pe propria fericire și mai puțin asupra altora, luați puterea departe de negativitate.
  • Amintiți-vă că sunteți în control. Sunteți în controlul cât de mult veți lăsa sentimentele și gândurile altei persoane să vă afecteze.
  • De exemplu, chiar dacă pesimismul este greu de ascultat, înțelegeți că pesimismul celeilalte persoane este o reflectare a lor și vă puteți controla propriile sentimente. Aveți puterea de a dicta ceea ce afectează modul în care vă simțiți.
  • Imagine intitulată Evitați lăsarea pesimistă a oamenilor să vă aducă în jos Pasul 2
    2. Schimbați-vă gândirea. Utilizarea logicii ca o resursă de coping este asociată cu o duritate mentală mai mare.Stau pozitiv. Cercetările sugerează că optimismul poate crește duritatea mentală. Acest lucru înseamnă că perspectivele dvs. optimiste proprii vă pot ajuta să combateți pesimismul și de scurgerea de negativitate.
  • Căutați niște lucruri bune în tot și amintiți-vă că oricine poate găsi defecte în ceva când se uită destul de bine - ceea ce este mult mai greu vine cu soluții și acțiuni pozitive. În loc de a căuta să convingă pesimistul verbal cu comentariul optimat, pur și simplu mergeți cu viața dvs. pozitivă și lăsați-vă comportamentul și acțiunile dvs. să facă toate vorbind.
  • Dacă vă aflați că vă simțiți în jos pe pesimist, faceți o listă mentală (sau chiar scrieți-o în jos dacă doriți) de cele cinci lucruri bune în viața voastră. Gândiți-vă la elementele de pe această listă din cap ca un fel de "scut" împotriva negativității dacă vă aflați că reacționați la el.
  • Cultivați activ prieteniile pozitive cu alți oameni optimiști. Petrecând mai mult timp în jurul optimistilor vă vor ajuta să vă ridicați starea de spirit și vă va asigura că starea dvs. de spirit este cea potrivită pentru dvs.
  • Imaginea intitulată Evitați să lăsați oamenii pesimistici să vă dați jos pasul 3
    3. Concentrați-vă pe calitățile bune ale persoanei. Perspectiva individului asupra lucrurilor nu este singura ei caracteristică - există multe calități mai complexe în cadrul unei persoane, mai degrabă decât fixarea asupra negativelor, căutați lucrurile bune. E inteligentă? Sprijin pentru tine? Este destul de unic să nu-și pasă ce gândește altcineva despre ea? Este bine să lucrați cu? Concentrați-vă pe aspectele pozitive ale unei persoane și căutați să echilibreze negativele.
  • Așa cum ați putea face o listă a celor cinci lucruri pozitive din viața voastră, încercați să faceți o listă de cel puțin trei lucruri pozitive despre pesimistul dvs. și să le executați prin minte atunci când se ocupă de această persoană devine dură. De asemenea, puteți să trageți pe această listă pentru a reaminti pesimistului despre ceea ce este bun la, în cazul în care se pare că a uitat.
  • Găsiți compasiune pentru pesimistul din viața voastră, amintindu-vă că pesimismul ei ar putea fi înrădăcinat în nefericire sau în stima redusă. Când auziți negativitatea, amintiți-vă că poate trece prin ceva foarte dificil, care contribuie la pesimismul ei.
  • Imaginea intitulată Evitați să lăsați oamenii pesimistici să vă aducă pasul 4
    4. Renunță la control. Înțelegeți că nu aveți control asupra gândurilor sau comportamentelor altor persoane. Se așteaptă ca pesimistul să aibă responsabilitatea pentru pesimismul ei. Ea poate vedea negativele, prin urmare, să o propună interpretarea evenimentelor și a vieții în general. Acceptați că această persoană are de ales să se gândească așa cum face ea.
  • Spuneți pesimistului să facă alegerea că se simte cel mai confortabil cu. Evitați să dați sfaturi sau împingeți persoana pentru a vedea sau a face lucrurile pe drum.
  • Imagine intitulată Evitați să lăsați oamenii pesimistici să vă dați jos pasul 5
    5. Evitați să încercați să fiți un erou. Rezista dorinței înnăscute de a încerca să înveselească pesimistul în sus. Ceea ce doriți să evitați este întăriți pozitiv gândurile sale negative, oferind o recompensă pentru gândirea pesimistă (atenție, pozitivitate etc.).
  • Nu căutați să convingeți pesimistul că totul va funcționa bine. Amintiți-vă că nu puteți controla modul în care ea va interpreta situația.
  • Imaginea intitulată Evitați să lăsați oamenii pesimistici să vă dați jos pasul 6
    6. Practicați acceptarea. Nu fi prea rapid să respingeți oamenii datorită pesimismului lor. Învățarea de a ajunge împreună cu oamenii care nu sunt ca noi este o parte importantă a auto-dezvoltare și socializare.
  • Fiind pesimist nu este întotdeauna rău. Unii filozofi și cercetători au susținut că poate face ca oamenii să fie mai fericiți și mai aproape de realitate, deoarece vor fi mai pregătiți și mai puțin dezamăgiți dacă consideră că s-ar putea să apară cel mai rău rezultat. Astfel, atunci când se întâmplă lucruri rele, ele pot fi mai bune să se ocupe de ei.
  • Partea 2 din 3:
    Comunicarea eficientă a pesimismului
    1. Imaginea intitulată Evitați să lăsați oamenii pesimistici să vă dați jos pasul 7
    1. Fi asertiv. Oferiți feedback și ajutați-vă prietenul pesimist să înțeleagă efectul asupra altora. Fi matur în interacțiunile tale cu ea.
    • Fii sincer cu respect. Dacă persoana pesimistă vă deranjează într-un fel sau vă afectează negativ, lăsați-o să știe. Spuneți că vă pare rău că vede lucrurile în felul în care veți vedea lucrurile în mod diferit.
    • Utilizați "declarațiile I."Mă simt ____ când ______. Concentrați-vă pe propriile sentimente, mai degrabă decât pe acțiunile celeilalte persoane.
    • Evitați etichetarea. Spunând unei persoane care are o gândire pesimistă că ea este un pesimist va fi cel mai probabil nefolositor și ar putea duce la conflicte.
  • Imagine intitulată Evitați să lăsați oamenii pesimistici să vă dați jos pasul 8
    2. Reîncărcarea negativității. Un lucru pe care îl puteți face este să încercați să oferiți modalități alternative de a privi problema. Amintiți-vă, totuși, nu încercați să o salvați de pesimism sau să o înveselească. Pur și simplu vă exprimați opinia și dezacordul cu opinia ei asupra situației.
  • Imagine intitulată Evitați să lăsați oamenii pesimistici să vă dați jos pasul 9
    3. Creați limite. Este posibil să aveți nevoie să vă petreceți timp în afară de această persoană sau la distanță. Stabilind limite pe ceea ce discutați cu persoana și cât timp vă scăldați în influența ei pot fi modalități utile de a vă depăși dispreț de a fi în prezența ei.
  • Nu ignorați doar ei - care ar fi considerată o comunicare pasivă-agresivă.
  • Limitați-vă interacțiunile dacă este necesar. Cu toate acestea, dacă ea este prietenul tău, colegul sau membru de familie, este posibil să nu fiți capabili, nici nu doresc să o evite. În acest caz, minimizarea timpului petrecut în jurul ei poate fi benefică pentru propriul dvs. sentiment de bunăstare.
  • Imagine intitulată Evitați să lăsați oamenii pesimistici să vă dați jos pasul 10
    4. Fii cultivator. Exercitați compasiune atunci când se ocupă de ceilalți care gândesc diferit de dvs.
  • Dacă pesimistul nu vrea să facă ceva ce faceți, fiți empatici cu privire la îngrijorările ei sau despre situația ei. Acest lucru este un fel, dar subtil, modalitatea de a evidenția lucru pe care ea este negativă - concentrându-se pe ea direct și exprimând simpatia pentru îngrijorarea ei și durerea ei.
  • Înțelegeți și susțineți fără a valida negativitatea.
  • De exemplu, spuneți unui pesimist care este dezinclinat să vă alăturați într-o activitate pe care ea o poate merge acasă / nu vine, în timp ce mergeți mai departe și faceți-o oricum. Spune ceva de genul, "Îmi pare rău că este greu pentru tine. Continuați și faceți tot ce este vor trebui să vă simțiți mai bine (mergeți acasă / nu veniți / rămâneți aici / faceți sarcina mai ușoară etc.)."
  • Partea 3 din 3:
    Identificarea și înțelegerea gândirii pesimiste
    1. Imagine intitulată Evitați să lăsați oamenii pesimistici să vă dați jos Pasul 11
    1. Cunosc semnele de pesimism. Inițial, din cauza propriului dvs. atitudine însorită, este posibil să nu fiți atenți la îndoirea pesimistă a unei alte persoane. Este util să înțelegeți aceste modele pentru a le putea detecta în voi înșivă. Semnele de gândire negative includ:
    • Gândindu-se că lucrurile nu vor funcționa bine. Acest lucru este, de asemenea, cunoscut sub numele de catastrofizare sau gândirea celui mai rău se va întâmpla.
    • Crezând că rezultatele negative sunt permanente și inevitabile.
    • Mai vina sine sau alții pentru lucruri care nu se întorc bine.
  • Imagine intitulată Evitați să lăsați oamenii pesimistici să vă dați jos pasul 12
    2. Înțelegeți posibilele probleme subiacente. Un posibil motiv pentru existența gândirii pesimiste este depresia. Dacă este cazul, pesimistul poate avea nevoie de tratament psihologic sau medical.
  • Vedea Cum să facem față depresiei Pentru o explicație a simptomelor.
  • Dacă sunteți preocupat de faptul că prietenul sau membrul familiei dvs. are o problemă de sănătate mintală, vă puteți exprima îngrijorarea cu ea și oferă tratament ca o opțiune. Pur și simplu spune, "Am observat că pari trist (sau furios sau negativ) în ultima vreme, ați considerat vreodată să vorbiți cu un profesionist despre el? Cred că acest lucru ar putea ajuta." Aveți grijă să nu fiți pushy sau vă puteți speria.
  • Imagine intitulată Evitați să lăsați oamenii pesimistici să vă dați jos pasul 13
    3. Continuați să vă educați despre pesimism. Cu cât știi mai mult, cu atât mai puțin personale s-ar putea simți când gândirea pesimistă este în jurul tău. Cu educația vine înțelegerea și o capacitate sporită de a face față.
  • O opțiune este de a citi cartea, A învățat optimismul, de Martin Seligman. Dr. Seligman este psiholog și expert în domeniul psihologiei pozitive. El oferă modalități de a identifica dacă sunteți mai optimist sau pesimist, precum și modalități de a face față. Aceasta poate fi o resursă utilă atât pentru pesimist, cât și pentru optimist și învață instrumentele pentru a învăța cum să fie mai optimist.
  • sfaturi

    Când comunicați cu cineva care tinde spre pesimism, alegeți un moment în care se simte mai optimist. Acest lucru crește probabilitatea ca mesajul dvs. să fie bine primit.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar