Cum să fii puternic mental și emoțional

Când nu putem să ne ocupăm de curba, viața aruncă la noi, lucrurile se pot simți destul de haotice și din controlul nostru. Nu ar fi frumos dacă ai putea confrunta cu obstacole și adversitate cu încredere, știind că poți să te întorci din orice? Veste bună: Ești total! Oricine poate deveni mai puternic mental și emoțional. Trebuie doar să lucrați la construirea încrederii și rezilierii dvs. și să învățați cum să vă reglați emoțiile atunci când vremurile grele vin în jur. Este o călătorie care nu se întâmplă peste noapte, dar în curând veți observa o diferență în modul în care vă ocupați de eșecuri.

Pași

Metoda 1 din 4:
Identificarea provocărilor și stabilirea obiectivelor
  1. Imaginea intitulată Fii cu pasul 1 mental și emoțional
1. Să înțeleagă ce înseamnă să fii rezistent emoțional. Fiind puternică și rezistentă la emoție sau rezistentă, înseamnă adaptarea la lucruri precum stresul, trauma, adversitatea sau tragedia. Reziliența nu este ceva ce vă nașteți - este un proces care poate fi învățat de oricine și se găsește în oamenii obișnuiți.
  • Fiind puternic emoțional nu înseamnă că nu aveți durere sau suferință - rezistența este adesea învățată când cineva se confruntă cu o situație extrem de dureroasă. Ceea ce face înseamnă că învățați să reconstruiți sau "a sari inapoi" din aceste experiențe.
  • Pentru a dezvolta rezistența, veți dori să vă concentrați asupra construirii unor abilități speciale, cum ar fi: făcând planuri și de a le îndeplini, dezvoltând încredere și o viziune pozitivă asupra dvs., învățând să gestionați sentimente și impulsuri puternice și învățarea de a comunica și a rezolva eficient.
  • Imaginea intitulată Fii cu pasul puternic mental și emoțional
    2. Aflați despre reglementarea emoțională. Învățarea de a vă gestiona emoțiile este o altă parte importantă de a deveni emoțional și mental puternic. Este posibil să nu puteți controla ceea ce vă aruncă viața, dar aveți întotdeauna posibilitatea de a alege cum reacționați. Din nou, acesta este un lucru care nu este înnăscut - oricine poate învăța să-și gestioneze emotiile productiv.
  • Imaginea intitulată Fiți cu pasul 3 mental și emoțional
    3. Identificați zone specifice pe care doriți să le schimbați. Înainte de a vă putea construi puterea mentală și emoțională, va trebui să luați un inventar al punctelor forte și provocărilor dvs. pentru a determina ce doriți să vă schimbați. Faceți o listă cu cât mai multe dintre punctele forte și provocările dvs., după cum vă puteți gândi. Odată ce ați terminat lista dvs., dați seama cum să transformați fiecare dintre provocările dvs. într-un scop pe care îl puteți lucra.
  • De exemplu, s-ar putea să fiți inclus pe lista dvs. de provocări pe care le aveți dificultăți de a afirma nevoile dvs. Dacă doriți să lucrați la această problemă, ați spune că scopul dvs. este de a deveni mai aserivă.
  • Imaginea intitulată Fii cu pasul 4 mental și emoțional
    4. Recunoașteți punctele forte. În plus față de identificarea zonelor de schimbare, ar trebui să luați timp pentru a vă sărbători punctele forte. Citiți prin lista punctelor forte și vă felicitați pentru aceste trăsături pozitive. Oferindu-vă un mic pat pe spate acum și apoi vă va ajuta să vă concentrați asupra calităților dvs. pozitive și vă va ajuta să vă construiți puterea mentală și emoțională.
  • Imaginea intitulată Fii cu pasul puternic mental și emoțional
    5. Luați în considerare experiențele dvs. trecute. Motivul pentru care s-ar putea să vă simțiți ca și cum ați lipsi de puterea mentală sau emoțională poate fi legată de ceva care ți sa întâmplat în trecut. Indiferent dacă acest lucru sa întâmplat cu doar câteva luni în urmă sau când ați fost foarte tânăr, este posibil să vă afecteze puterea mentală și emoțională. Cercetările au arătat că copiii care sunt abuzați, neglijați sau altfel pe cale de dispariție sunt mai probabil să aibă probleme emoționale și mentale, ceea ce le poate determina să abuzeze de droguri sau să încerce să se sinucidă.
  • Încercați să determinați dacă experiențele negative ale copilăriei pot contribui la stările dvs. mentale și emoționale. Luați în considerare cum și de ce aceste experiențe ar fi putut să vă afecteze modul în care au.
  • Este posibil să trebuiască să discutați cu un terapeut despre experiențele din copilărie pentru a le înțelege pe deplin, să se ocupe de ele și să se deplaseze.
  • Imaginea intitulată Fiți cu pasul 6 mental și emoțional
    6. Determinați dacă aveți o dependență care necesită tratament. O dependență de droguri, alcool, sex sau altceva poate să vă distrugă puterea mentală și emoțională. Dacă credeți că sunteți dependent de ceva, căutați ajutor pentru a scăpa de obiceiurile tale proaste. Este posibil să aveți nevoie de tratament dacă dependența dvs. este severă. Discutați cu un terapeut sau cu un medic dacă credeți că o dependență poate fi dăunătoare puterii dvs. mentale și emoționale.
  • Imaginea intitulată Fii cu pasul puternic și emoțional puternic
    7. Urmăriți-vă gândurile și sentimentele într-un jurnal. Jurnalizarea vă poate ajuta să înțelegeți ce v-a determinat să experimentați aceste provocări și este, de asemenea, o modalitate excelentă de a ușura stresul. Pentru a începe cu jurnalizarea, alegeți un loc confortabil și intenționați să dedicați aproximativ 20 de minute pe zi pentru a scrie. Puteți începe prin scrierea despre modul în care vă simțiți sau ce vă gândiți sau puteți utiliza un prompt. Unele solicitări pe care le puteți utiliza includ:
  • "Mă simt fără putere când ..."
  • "Cea mai mare provocare a mea este..."
  • "Dacă aș putea să vorbesc cu mine când eram copil, aș spune ..."
  • "Când mă simt scăzut, cel mai frumos lucru pe care l-aș putea face sau să-mi spun că este ..."
  • Imaginea intitulată Fiți cu pas mental și emoțional, pasul 8
    8. Luați în considerare vorbirea cu un terapeut. Fără ajutor, ar putea fi greu să vă dau seama de ce simți că vă luptați și determinați cel mai bun mod de a vă ocupa de sentimentele voastre. Un profesionist de sănătate mintală licențiat vă poate ajuta să vă înțelegeți sentimentele și să vă ajutați să lucrați prin ele.
  • Rețineți că sentimentul fragil mental și emoțional poate face parte dintr-o stare de sănătate mintală care necesită tratament. Vorbind cu un terapeut vă poate ajuta să înțelegeți ce se întâmplă și să decideți asupra celui mai bun mod de acțiune.
  • Metoda 2 din 4:
    Rămânând uniformă
    1. Imaginea intitulată Fiți cu pasul 9 mental și emoțional
    1. Stați departe de vicii care vă deranjează pacea mentală. Dacă vă jucați cu sănătatea dvs. mintală prin băut, făcând droguri, furtul, minciuna, și așa mai departe, vă distrați de capacitatea dvs. de a fi puternică emoțional și mental. Începeți treptarea acestor vicii din viața voastră sau, cel puțin să le limitați astfel încât să nu vă controleze comportamentul și emoțiile. Dacă aveți o dependență, obțineți ajutor.
  • Imaginea intitulată Fiți cu pasul 10 mental și emoțional
    2. Să ai grijă de tine. Exerciții fizice, alimente sănătoase, odihnă și relaxare vă vor ajuta să vă dezvoltați și să vă mențineți puterea mentală și emoțională. Prin îngrijirea bună de tine, vă trimiteți semnalele minții că meritați să vă îngrijiți. Asigurați-vă că dedicați suficient timp pentru a vă satisface nevoile de bază pentru exerciții fizice, alimente, somn și relaxare.
  • Fă sport regulat. Scopul pentru 30 de minute de exercițiu pe zi.
  • Mănâncă o dietă echilibrată a alimentelor sănătoase întregi, cum ar fi fructele, legumele, cerealele integrale și proteinele slabe.
  • Ia opt ore de somn pe noapte.
  • A rezervat cel puțin 15 minute pe zi pentru a practica yoga, faceți exerciții profunde de respirație sau meditați.
  • Beți multă apă, cel puțin opt pahare pe zi, mai mult dacă sunteți exercițiu și transpirație.
  • Imaginea intitulată Fiți cu pasul puternic mental și emoțional
    3. Îmbogăți-ți mintea. Provocați-vă să continuați să învățați tot timpul. Veți obține mai puternici și mai înțelepți cu atât mai multe cunoștințe despre care vă acumulați. Nu vă lăsați să vă blocați într-o rutină, fie mentală, fie fizică. Fii curios, conștient și informat despre lume.
  • Citiți cărți, urmăriți filme bune, mergeți la concerte, mergeți la piese, vizionați balanțe și luați în artă într-o formă.
  • Asigurați-vă propria artă. Scrieți, vopsea, faceți muzică, sculptura, tricot - orice care stimulează partea creativă.
  • Aflați noi abilități. Sucursala în bucătărie, faceți unele proiecte DIY în jurul casei, plantați o grădină, învățați cum să conduceți o mașină manuală, să învețe cum să pescuiască, tren pentru a rula o 5k.
  • Vorbește cu lumea. Au conversații profunde care merg dincolo de discuții mici. Aflați istoriile oamenilor și împărtășiți-vă propriul dvs.
  • Imaginea intitulată Fiți cu pasul puternic mental și emoțional
    4
    Lucrați pe partea voastră spirituală. Mulți oameni câștigă putere să acorde atenție spiritualității lor. Având o legătură cu ceva mai mare decât dvs. - indiferent de ce ar putea fi - poate să-i îmbogățească pe Spirit cu putere și un sentiment de scop. Cercetările au arătat că spiritualitatea și rugăciunea ajută la ameliorarea stresului și reducerea timpului de vindecare în timpul unei boli. Spiritualitatea poate lua multe forme diferite și este important să găsiți cel care funcționează pentru dvs. Nu există nici o modalitate corectă de a fi spiritual.
  • Ia în considerare să mergi la un loc de închinare de a se ruga cu alți oameni.
  • Intrați în meditație sau yoga.
  • Petreceți timp în natură și admirați frumusețea lumii naturale.
  • Metoda 3 din 4:
    Construirea forței mentale și emoționale
    1. Imaginea intitulată Fiți cu pasul puternic mental și emoțional
    1. Setați rezonabil goluri și urmați cu ei. Puteți practica consolidarea forței mentale prin stabilirea unor obiective semnificative și de lucru pentru a le realiza, pas cu pas. Obținerea de la un pas la următoarea necesită aplicarea dvs., lucrând prin plictiseală sau durere și lăsați-o până când ați făcut-o. Asta nu este o fetiță ușoară, cu atât mai mult practicați, cu atât mai bine veți obține obiectivele dvs.
    • Dacă aveți obiective mari care par neașteptate, le rupeți în pași mai mici. De exemplu, dacă doriți să lucrați la a deveni mai asertiv, ați putea stabili un obiectiv de a vorbi de trei ori pe săptămână. Aceste cazuri ar putea fi la fel de minore ca și partenerul dvs. că doriți să mergeți la cină la un anumit restaurant, mai degrabă decât să vă amânați la alegerea partenerului dvs.
    • Ia o "Stick cu el" atitudine. Decideți că, chiar dacă aveți un eșec, veți continua să încercați, dacă scopul în cauză își păstrează un loc de muncă, finalizând un proiect, gestionând finanțele și așa mai departe.
    • Vedeți eșecuri ca oportunități de învățare. Eșecurile sunt pur și simplu desenate temporare pline de lecții pentru a învăța.
  • Imaginea intitulată Fii cu pasul puternic mental și emoțional
    2. Faceți-vă puternică împotriva negativității. Negativitatea poate veni la tine în moduri diferite: poate fi din interior, sub formă de gânduri negative și auto-discuții dăunătoare, sau din exterior, ca feedback negativ sau abuz de la alți oameni. Deși este dincolo de controlul unei persoane pentru a elimina vreodată pe deplin negativitatea din viața ei, există modalități de ao gestiona.
  • Gestionați gândurile negative prin învățarea de a le identifica și de a le provoca. Aflați mai multe prin citire Să se ocupe de gândurile negative.
  • În timp ce vă puteți minimiza contactul cu persoane negative sau toxice - puteți chiar să le puteți acciza din viața dvs. în întregime - uneori acești oameni sunt membri ai familiei, colegii sau alte persoane pe care trebuie să le interacționezi. În loc să-și iau negativitatea la inimă, puteți învăța cum să nu vă angajați și să setați limitele cu acea persoană. Acest articol, Cum să se ocupe de oamenii negativi, este o resursă fantastică pentru a vă învăța cum să faceți acest lucru.
  • Imaginea intitulată Fiți cu pas mintal și emoțional
    3. Utilizați auto-discuții pozitive pentru a vă construi puterea mentală și emoțională. Afirmațiile zilnice pozitive vă pot ajuta să vă dezvoltați puterea mentală și emoțională. Luați câteva momente în fiecare zi pentru a vă privi în oglindă și spuneți ceva care vă încurajează. Puteți spune fie ceva despre care credeți despre dvs. sau despre ceva ce doriți să credeți despre voi înșivă. Câteva exemple de afirmații pozitive includ:
  • "Lucrez la a fi puternic emoțional în fiecare zi."
  • "Învăț mai multe moduri mai productive de a-mi gestiona stresul și de a fi bun cu mine."
  • "Știu că, dacă iau mici pași spre acest obiectiv în fiecare zi, mă voi simți mai emoțional și mai puternic."
  • Imaginea intitulată Fiți cu pasul puternic mental și emoțional
    4. Învață să rămâi calm sub presiune. Când o situație începe să se escaladeze și vă puteți simți emoțiile care amenință să se fierbe. Când vă conferiți puțin în loc să fiți impulsivi și reactivi, aveți mai mult timp să vă cântăriți opțiunile și să vă dați seama de cea mai înțeleaptă cale de urmat.
  • Luând timp pentru a conta la 10 sunete ca un clișeu, dar cu adevărat funcționează. Înainte de a avea o reacție emoțională la ceva, pauză, luați a respiratie adanca, și gândiți-vă.
  • Practica meditaţie poate fi utilă în a vă ajuta să rămâneți calm, deoarece vă învață să fiți mai obiectivă în ceea ce privește emoțiile și gândurile voastre. În loc să reacționeze, puteți să vă uitați la gânduri și emoții și să spuneți, "Bine, mă simt foarte frustrat chiar acum," și apoi dați seama cum să faceți în continuare.
  • Imaginea intitulată Fiți cu pas mintal și emoțional
    5. Lăsați lucrurile mici. Dacă sunteți sensibil la micile neplăcute și la barburile verbale, cu toții întâlnim zilnic, veți ajunge la devotarea timpului și a energiei la lucrurile care, în cele din urmă, nu contează. Când locuiți pe aceste lucruri mici și dați-le atenția sau tratați-le ca un hassle major, nu numai că vă creșteți stresul, dar este posibil să vă creșteți riscul de mortalitate. Învățați să vă ajustați atitudinea, astfel încât să luați aceste stresuri mici, de zi cu zi în pași vă va ajuta să păstrați hormonul dvs. de stres (cortizol) sub control, protejându-vă de lucruri cum ar fi funcția imună mai mică, creșterea tensiunii arteriale și a colesterolului și un risc crescut de boli de inimă.
  • În loc să sublinieze, să dezvolți obiceiul sănătos de a gândi la ceea ce vă deranjează, calmând-o și decideți cel mai bun, cel mai sănătos și mai productiv mod de a face față ei.
  • De exemplu, dacă soțul dvs. uită întotdeauna să pună capacul pe pasta de dinți, să-și dea seama că ar putea să nu fie la fel de important pentru el ca și pentru tine. Puteți alege cum să vă ocupați de situația - puneți capacul pe pasta de dinți și gândiți-vă la toate celelalte moduri pe care soțul dvs. îl contribuie în casă sau puneți o notă (frumos) pe perete ca un memento blând.
  • Ai grijă de perfecţionism, Ceea ce vă poate determina așteptările extrem de ridicate și adesea nerealiste ale dvs. și cum merge ziua dvs., adesea uită să factor în multe lucruri care vă afectează ziua care depășesc controlul dvs.
  • Încercați un exercițiu de vizualizare pentru a renunța la lucruri mici care vă deranjează. Țineți o piatră mică în mână și imaginați-vă că conține lucru care vă deranjează. Se concentrează pe acel lucru negativ și stoarceți roca foarte strâns. Atunci când sunteți gata, aruncați rockul departe. Aruncați-o într-un iaz sau departe într-un câmp. Așa cum faceți acest lucru, imaginați-vă că, de asemenea, aruncați acest lucru și toate sentimentele negative pe care le aveți împreună cu el.
  • Imaginea intitulată Fii cu pasul puternic mental și emoțional 18
    6. Modificați-vă perspectiva. Dacă aveți tendința de a vă înfășura în propriile probleme, găsiți modalități de a obține o perspectivă diferită asupra vieții dvs. și a tuturor posibilităților sale. Toată lumea lovește un sfârșit mort din când în când - cei care au putere emoțională și mentală sunt capabili să găsească un alt mod de a ajunge acolo unde merg. Dacă aveți probleme să ieșiți din capul vostru, încercați aceste tehnici:
  • Citeste mai mult. Citirea știrilor sau a unui roman vă permite să intrați în lumile altora, servind ca un bun memento că lumea este un loc mare, iar problemele dvs. sunt doar o picătură în găleată.
  • Voluntar. Interacționați cu persoanele care au nevoie de ajutorul dvs. Unele studii au arătat că voluntariatul are o gamă largă de beneficii pentru sănătatea dvs. mentală și fizică.
  • Ascultați unui prieten. Ascultați pe cineva care are nevoie de sfatul dvs. Puneți-vă în pantofii acelei persoane și dați cele mai bune sfaturi cele mai aureive pe care le aveți.
  • Voiaj. Ieșirea din zona dvs. de confort vă poate ajuta cu adevărat să obțineți perspectivă asupra situației dvs. Du-te undeva noi, chiar dacă sunt doar câteva orașe peste.
  • Imaginea intitulată să fie puternică și emoțională puternică Pasul 19
    7. Au o perspectivă pozitivă. Oamenii puternici din punct de vedere mental și emoțional tind să nu se plângă foarte mult. Ei au atât de multe necazuri ca oricine altcineva, dar le iau în pas și văd imaginea mai mare. Fiind pozitiv cu privire la ceea ce merge bine în viața ta și despre posibilitățile de care deține viitorul, vă va oferi o putere mai mentală și emoțională pentru a aborda situații dificile. Unele studii au arătat chiar că având o perspectivă pozitivă poate beneficia de sănătatea dvs. fizică, de asemenea.
  • Lăsați-vă să fiți în acest moment în timpul fericitelor. Încercați să vă bucurați de familia, prietenii, animalele de companie și așa mai mult posibil.
  • Căutați pozițiile pozitive în situații dificile. Există întotdeauna ceva de învățat.
  • Imaginea intitulată Fii cu pasul puternic mental și emoțional
    8. Fi onest cu tine insuti. Fiind capabili să se confrunte cu realitatea ar putea fi cel mai mare semn al puterii emoționale și mentale ale unei persoane. Dacă veți depăși un obstacol, trebuie să vă puteți lua capul. Minciuna pentru tine despre ceea ce se întâmplă, va ajunge doar să te rănească în cele din urmă.
  • Dacă aveți tendințe escapiste, cum ar fi vizionarea prea multor televiziune ca o modalitate de a evita problemele dvs., recunoașteți obiceiurile rele și de a lucra pentru a le depăși.
  • Fii sincer cu tine despre provocările tale.
  • Metoda 4 din 4:
    Care se ocupă de situațiile de viață
    1. Imaginea intitulată Fii cu pasul puternic mental și emoțional
    1. Gândiți-vă înainte de a acționa. Când vă confruntați cu o situație dificilă, luați atâta timp cât trebuie să vă gândiți înainte de a reacționa sau de a lua o decizie. Acest lucru vă oferă timp să vă controlați emoțiile și să vă cântăriți opțiunile și este obligatorie indiferent de situația cu care aveți de-a face cu.
    • Dacă puteți, faceți timp pentru a evalua situația, scrieți modul în care vă simțiți. Încercați să identificați cel puțin un lucru pozitiv despre situație, indiferent cât de mici. Schimbarea gândirii dvs. în acest mod minor poate face o mare diferență.
    • Amintiți-vă să luați cel puțin 10 secunde pentru a lăsa ceva setat înainte de a vorbi. Chiar dacă prietena ta ți-a spus că vrea să se despartă, poți să-ți spui 10 secunde pentru a te compune înainte de a răspunde. În cele din urmă, veți fi bucuroși că ați făcut-o.
  • Imaginea intitulată Fiți cu pas mintal și emoțional
    2. Examinați toate unghiurile. În starea dvs. compusă, înainte de a decide ce să faceți, gândiți-vă clar despre situația la îndemână. Ce sa întâmplat exact? Care sunt căile posibile care ar putea fi luate? Există întotdeauna mai mult decât o modalitate de a face față unei probleme.
  • Să spunem că un prieten ți-a cerut să participi la o activitate ilegală și nu ești sigur cum să alegi între șederea prietenului tău și cu respectarea legii. Cântăresc avantajele și dezavantajele celor două cursuri pe care le puteți lua. Este prietenul tău într-adevăr un prieten dacă te întreabă să spargi legea? Sau este legea în picioare în calea adevăratei justiție?
  • Imaginea intitulată Fiți cu pasul puternic mental și emoțional 23
    3. Determinați calea cea bună și luați-o. Utilizați conștiința dvs. ca ghid. Cercetările au arătat că persoanele care iau decizii bazate pe ceea ce le-au spus instinctul lor să aibă tendința de a fi mai mulțumiți de deciziile lor decât oamenii care le cântăresc cu atenție. Uneori răspunsul va fi clar și, uneori, va fi extrem de dificil să vă dați seama de ce trebuie să faceți. Nu lăsați problema să se folosească și să iasă din mână - faceți o decizie și mergeți la el.
  • Consultați-vă cu ceilalți aveți încredere. Este complet bine să întrebați opiniile altora dacă nu sunteți sigur ce curs de luat. Doar nu-i lăsa să-ți facă să-ți facă ceva rău.
  • Gândiți-vă la ceea ce cineva pe care îl admirați. Ar trebui să fie cineva care este la nivel înalt, cinstit și bun. Ce ar face acea persoană?
  • În cele din urmă, va trebui să vă asumați responsabilitatea pentru acțiunile dvs. Faceți cea mai bună decizie pe care o puteți face - ceva cu care puteți trăi.
  • Imaginea intitulată Fii cu pasul puternic mental și emoțional
    4. Reflectați asupra experiențelor dvs. După ce întâlniți o situație dificilă, luați în considerare ce sa întâmplat, cum ați tratat-o ​​și cum sa dovedit a fi totul. Ești mândru de modul în care te-ai comportat? Există ceva ce ați face diferit dacă ați putea? Încercați să învățați cât de mult puteți de la experiențele dvs. Înțelepciunea este câștigată numai prin acest tip de practică. Examinând ceea ce sa întâmplat, mai degrabă decât încercând doar să o scoți din cap, vă va ajuta să știți ce să faceți data viitoare când vă confruntați cu o provocare.
  • Dacă lucrurile nu s-au dovedit a fi planificate, e bine. Amintiți-vă că lucrurile nu merg întotdeauna fără probleme și că nu veți obține întotdeauna exact ceea ce doriți - este adevărat pentru toata lumea, Indiferent cât de fantastic poate apărea viața lor.
  • sfaturi

    Distrează-te de oameni care vă lipsesc și vă vor face să vă simțiți slabi.
  • Încercați meditația pentru a rămâne focalizată și calmă.
  • Încercați să lucrați mai mult în viață, gândindu-vă mai puțin despre ceea ce vă deranjează în trecut și despre ceea ce vă privește despre viitor.
  • Nu lăsați lucrurile mici să-ți ruineze fericirea de când viața continuă și ar trebui să te ridici și să-ți amintești că ești puternic.
  • Lăsați lucrurile care vă potrivește. De obicei, cei care se descompune sau se îmbină cu ușurință cu ușurință prea multă bagaje mintale și nu lasă lucrurile să meargă.
  • Dacă cineva vrea să vă vadă rănirea sau plângeți, nu dați acea ocazie doar acționați ca și cum ar fi bine. Când sunteți singuri sau cu cineva care vă pasă, puteți să vărsați emoții la acel moment.
  • Dacă trebuie să plângeți, faceți acest lucru. Plânsul este un mod natural de ameliorare a stresului.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar