Cum să facem față gândurilor confuze

Toată lumea, la un moment dat în viața lor, se confruntă cu gânduri confuze și deranjante.Acest lucru poate duce la stres și anxietate.Poate fi greu să determinați ce este corect și ce ar trebui să faceți. Luând timp să vă pregătiți mintea și să vă gândiți critic vă va permite să vă confruntați cu aceste gânduri.

Pași

Partea 1 din 3:
Pregătiți-vă mintea
  1. Imagine intitulată Greutatea câștigului rapid (pentru fete) Pasul 6
1. Fă niște exerciții. Exercitarea reduce anxietatea și stimulează creierul dvs. pentru a crea amintiri.Exercitarea vă va mări capacitatea de a vă concentra și de a vă menține mintea asupra sarcinii la îndemână. Faceți orice exercițiu pe care vă bucurați că vă aduce ritmul cardiac și vă face să transpirați.Doar 30 de minute de exercițiu vă pot îmbunătăți capacitatea de a rezolva problemele.
  • Imaginea intitulată face un laborator scrie pasul 4
    2. Practicați afirmațiile de sine. Un exercițiu scurt de auto-afirmare reduce stresul și vă îmbunătățește capacitatea de a vă rezolva problemele. Notați valorile (e.G. Familie și prieteni, afaceri, bani, independență, creativitate, muzică, politică, valori religioase, umor, bunătate etc.) care sunt cele mai importante pentru dvs.Apoi scrieți despre motivul (valori) pe care l-ați ales sunt importante și un anumit moment în care erau importante. Acest exercițiu vă oferă posibilitatea de a vă extinde perspectiva și de a vă realiza ceea ce este cu adevărat important pentru dvs.
  • O perspectivă lărgită vă va ajuta să vă simțiți mai puțin copleșită de gândurile dvs. confuze și vă poate ajuta să identificați o modalitate de a lua o decizie.
  • Imagine intitulată Relaxați-vă în patul patului 17
    3. Luați o vacanță mentală. Luând 20 de minute pentru a vă relaxa mintea vă poate oferi idei noi. Stați într-o poziție confortabilă și închideți-vă ochii.Respirați profund și gândiți-vă la un moment relaxant pe care l-ați experimentat.Utilizați toate simțurile pe măsură ce mergeți la acest loc relaxant. Este vă poate ajuta să vă spuneți, "Plec în vacanță."
  • Când luați o vacanță mentală, permiteți-vă să simțiți orice emoții pe care le începeți. Nu încercați să împingeți nimic.
  • Imaginea intitulată pierde greutatea (pentru fete) Pasul 11
    4. Faceți relaxarea musculară progresivă. Când mintea ta este de curse, trebuie să-ți liniștești gândurile și reorienta. Progressive relaxarea musculară este o strategie eficientă de a face acest lucru. Du-te într-un loc liniștit unde nu vei fi întrerupt.Tensionați fiecare grup muscular timp de 5 secunde și apoi relaxați-vă timp de 30 de secunde.Repetați și apoi treceți la următorul grup muscular.
  • Începeți la degetele de la picioare și lucrați în sus.Nu uitați să respirați când faceți acest exercițiu.
  • Imaginea intitulată respira ca un Master Yoga Pasul 4
    5
    Respiră adânc.Respirarea profundă de la diafragma ta declanșează corpul tău să se relaxeze.Stați în poziție verticală cu spatele drept.Încet inspirați și umpleți burta cu aer.Țineți respirația timp de 4 secunde și expirați încet timp de 4 secunde.Repetați ciclul un total de 5 ori.
  • Partea 2 din 3:
    Lucrul prin gândurile voastre
    1. Image denumită un scriitor de succes independent atunci când aveți copii Pasul 19
    1. Scrie-le. Mutarea gândurilor dvs. de la capul dvs. la o bucată de hârtie vă va ajuta să le vizualizați mai obiectiv. Nu vă editați gândurile pe măsură ce le scrieți sau faceți orice judecată despre ceea ce scrieți.Fii sincer cu tine însuți așa cum scrieți. Scrierea ajută la eliminarea blocurilor mentale și eliberează partea creativă a creierului.
    • Nu vă faceți griji cu privire la ortografie, punctuație sau gramatică pe măsură ce scrieți.
    • Încercați să stați și să scrieți timp de 20 de minute.
  • Imagine intitulată Gândiți-vă pasul 4
    2. Studiați gândul obiectiv.Tratați gândurile ca opinii în loc de fapte.Acest lucru este important ca și cum ați putea simți că ceva este adevărat chiar și atunci când nu este. Amintiți-vă că gândurile voastre sunt percepția dvs. despre ceea ce se întâmplă nu neapărat ceea ce se întâmplă de fapt.Începe să ia în considerare perspectivele alternative. Dacă gândurile dvs. sunt în jurul unei decizii sau probleme specifice, întrebați-vă ce ar face prietenul dvs. pentru a rezolva problema sau ce sfat ați oferi cineva care are aceeași problemă.
  • Este bine să aveți gânduri negative în acest proces. Nu simțiți presiunea de a gândi doar pozitiv.Scopul este de a permite ca mintea voastră să fie flexibilă și creativi.
  • Imaginea intitulată Extindeți mintea dvs. Pasul 10
    3. Clarificați-vă gândurile. Începeți procesul de a sorta gândurile dvs. Stați un punct, elaborați în acest punct și apoi conectați-vă gândul la experiențele dvs. de viață. Începeți prin a spune, "Cred că..." atunci "Cu alte cuvinte..." și terminați cu "De exemplu..."Dacă sunteți confortabil, vă puteți întașa o altă persoană, așa cum faceți acest lucru.Explicarea înțelegerii unei probleme pentru altcineva este o modalitate bună de a vă clarifica gândurile.
  • Scrierea acestui lucru sau vorbind cu voce tare pentru tine poate face procesul mai ușor.
  • Imagine intitulată Iartă-vă pasul 17
    4. Verificați faptele. Strângeți informațiile de care aveți nevoie pentru a vă simți gândurile.Întrebați-vă câteva dintre aceste întrebări: Ce trebuie să răspund la întrebare sau să rezolv confuzia?- Pe ce informații îmi bazez gândurile?- Cum știu că aceste informații sunt corecte?- Există informații pe care le-am lăsat să iau în considerare?- Ce informații sunt relevante pentru problema la îndemână?
  • Luați în considerare întotdeauna sursa informațiilor. Dacă nu este fiabil sau bazat pe opinia altcuiva, este posibil să nu doriți să o considerați.
  • Concentrându-vă pe fapte vă poate împiedica să vă bazați singuri pe emoțiile dvs.
  • Imaginea intitulată Ia părinții tăi
    5. Luați în considerare ipotezele dvs.Gândurile noastre sunt adesea bazate pe convingeri pe care nu le putem recunoaște inițial. Ipotezele dvs. sunt, de obicei, la nivel subconștient sau inconștient.Este important să examinăm ipotezele care vă alimentează gândurile. Puneți-vă câteva întrebări pentru a le ajuta să le descoperiți. Puteți răspunde la aceste întrebări în cap, le puteți scrie în jos sau vorbiți prin ele cu cineva în care aveți încredere.
  • Ce presupunere ma adus la această concluzie?
  • Presupun că ceva nu ar trebui?
  • Imaginea intitulată Ia părinții tăi
    6. Gândiți-vă la consecințe.Gândurile tale vor duce, probabil, la o acțiune. Există rezultate diferite și consecințe bazate pe deciziile pe care le faceți.Gândirea la acestea în avans vă poate ajuta să faceți o alegere cu care vă simțiți confortabil. Puteți discuta aceste întrebări în cap, le puteți scrie în jos sau vorbiți prin ele cu cineva în care aveți încredere.
  • Dacă fac x, ce se poate întâmpla?
  • Dacă nu fac x, ce se poate întâmpla?
  • Ceea ce lucrurile sunt cel mai probabil să se întâmple pe baza deciziei mele?
  • Imaginea intitulată recâștigați încrederea în cineva Pasul 1
    7. Evitați să gândiți capcanele. Toată lumea cade în momente de gândire uneori.Nu puteți împiedica căderea, dar puteți recunoaște când vă aflați într-una și faceți ajustări.Capcanele comune includ sărituri la concluzii, analizând scenariul cel mai rău caz, tratarea sentimentelor dvs. ca fapte sau gândire numai în termeni negri și albi. Dacă vă aflați căderea în aceste capcane, ignorați aceste gânduri după ce le identificați.Spune-ți că nu sunt de ajutor și să-i lase să plece.
  • Când săriți la concluzii, preziceți ce se va întâmpla fără nici o dovadă sau fapte.Ai putea crede, "Nu mă duc la petrecerea asta pentru că știu că nu voi avea un moment bun."
  • Cel mai rău caz de scenariu este atunci când exagerați cât de rău se va întoarce ceva. Ai putea crede, "Voi face să scot din școală pentru că nu mi-am terminat temele."
  • Dacă vă gândiți la termeni negri și albi, singurele opțiuni sunt foarte extreme.De exemplu, "Dacă nu-mi dau seama ce să fac, viața mea va fi ruinată."
  • Când tratezi sentimentele tale ca și cum ai putea gândi, "Mă simt nesigur de mine, nu sunt capabil să iau decizii bune."
  • Partea 3 din 3:
    Obținerea unei perspective proaspete
    1. Imaginea intitulată Fii un bun ascultător Pasul 11
    1. Vorbește cu altcineva.Vorbiți cu un prieten de încredere sau chiar un profesionist pentru a vă ajuta să sortați prin gândurile dvs. Dacă este posibil, vorbiți cu cineva care a trecut prin aceeași experiență ca tine.Audierea despre experiența unei alte persoane sa dovedit a oferi o perspectivă mai mare decât gândirea rezultatelor pe cont propriu.O altă persoană vă poate oferi idei pe care nu ați considerat-o pe cont propriu sau doar să fiți o ureche de ascultare.
    • Dacă vă luptați cu gânduri confuze, ați putea dori să vorbiți cu un profesionist de sănătate mintală licențiat care vă poate ajuta să lucrați prin probleme într-o manieră sigură și constructivă.
  • Imaginea intitulată Extindeți mintea dvs. Pasul 19
    2. Ia o pauză. Mergeți la o plimbare, să gătiți sau să faceți o altă activitate care vă cere să vă angajați pe deplin mintea.În timp ce sunteți ocupat, creierul dvs. va continua inconștient să lucreze la problemele dvs. Odată ce vă întoarceți la problema dvs., puteți avea o perspectivă diferită sau noi modalități despre cum să vă ocupați de situația dvs.
  • Imagine intitulată Walk Fast Pasul 11
    3. Du-te afara. Petrecerea timpului în natură vă poate crește creativitatea.Lăsați telefonul, electronica și orice altă tehnologie din spatele. Cheltuielile timpului în natură restabilește partea creierului dvs. responsabil pentru raționament, rezolvarea problemelor și gestionarea sarcinilor.
  • sfaturi

    Sortarea prin gânduri confuze este un proces și necesită timp. Dacă te frustrați, luați o pauză și reveniți la ea.
  • Vor fi întotdeauna mai multe opțiuni sau o soluție la o problemă.Alegeți cea mai bună pentru dvs.
  • Nu vă puneți jos când vă simțiți confuz, este adesea un semn că lucrați din greu pe ceva și perseverent cu ea va aduce o mare satisfacție.
  • Nu fi greu pentru tine, confuzia se întâmplă cu noi toți.
  • Discutați cu cineva în care aveți încredere dacă simțiți că doriți ajutor.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar