Cum să construim autocontrol

Auto-controlul clădirii poate fi o provocare, dar este posibil să se creeze schimbări în viața ta și să gestioneze impulsivitatea. Simținând mai mult în controlul dvs. și acțiunile dvs. pot duce la senzație mai mult în controlul vieții, simțindu-se mai împuternicit despre cine sunteți și ajutați-vă să vă stimulați sentimentele de sine.

Pași

Metoda 1 din 2:
Construirea de autocontrol în acest moment
  1. Imagine intitulată Construirea auto-control Pasul 1
1. Recunoașteți gândurile impulsive. Având strategii la vă ajută să vă rezistați ispitei În prezent vă va ajuta să construiți auto-control. Începeți făcând o listă a comportamentelor pe care doriți să le controlați și situațiile care declanșează adesea comportamentul. Recunoscând momentele atunci când obțineți nevoia de a acționa impulsiv, veți fi mai echipat pentru a crea o întârziere între dorință și acțiune.
  • Imagine intitulată Construirea auto-control Pasul 2
    2. Plasați restricțiile de timp pentru gândurile impulsive. Crearea spațiului în gândirea dvs. vă va ajuta să vă reevaluați acțiunile dintr-un punct de vedere mai rațional. Acest lucru vă va ajuta, de asemenea, să învățați cum să creați o întârziere în acțiunile dvs. în loc să acționați doar asupra îndeplinirii dvs.
  • De exemplu, dacă cheltuielile de bani sau cumpărăturile sunt una dintre zonele pe care doriți să le construiți autocontrol, plasați o țintă de douăzeci și patru de ore pe orice achiziție înainte de a cumpăra ceva. Puteți scrie într-un mic notebook ceea ce v-ați gândit să cumpărați și în douăzeci și patru de ore revizuiți lista dvs. și decideți dacă doriți sau aveți nevoie de elementele (ele).
  • Imagine intitulată Construirea auto-control Pasul 3
    3. Încercați respirația buricului. Această sugestie poate veni la îndemână dacă încercați să renunțați la fumat sau să vă reduceți obiceiurile alimentare. Dacă aveți o țigară sau o poftă de mâncare, în loc să vă dați imediat pofta, setați cronometrul telefonului timp de cinci minute și să vă concentrați asupra respirației de la burtă. Amintiți-vă că o dorință este doar că o dorință, nu este o necesitate. Luați cele cinci minute de respirație pentru a vă imagina dorința de a dispărea încet de fiecare dată când expirați. Luați notă de modul în care vă simțiți și dacă doriți încă să vă angajați în mod impulsiv sau să vă dați în această țigară.
  • Încercați să închideți ochii și să respirați încet prin nas. Continuați să umpleți plămânii, extindeți-vă complet pieptul și burta inferioară. În cele din urmă, respirați încet și natural - gura sau nasul dvs. este bine.
  • Imagine intitulată Construirea auto-control Pasul 4
    4. Găsiți o distragere atentă sănătoasă. Veți găsi mai greu să evitați îndemnul dacă pur și simplu stați și fixați-l pe el. În schimb, recunoașteți îndemnul și încercați în mod activ să vă distrageți cu altceva. Acest lucru vă poate ajuta să vă distrageți mintea de la îndemână sau dorință și să vă dați spațiul pentru a decide cu adevărat dacă doriți să acționați pe această dorință.
  • Uneori, făcând ceva cu mâinile tale este de ajutor, cum ar fi croșetarea, tricotat, origami-ul sau chiar textul unui prieten.
  • Imagine intitulată Construirea autocontrolului Pasul 5
    5. Au o activitate. În plus față de distragerile momentale, încercați în mod activ să înlocuiți comportamentul pe care doriți să îl controlați cu o alternativă de fond. Oferindu-vă mai mult timp să luați decizia, puteți face o decizie mai clară și mai împuternicită.
  • De exemplu, dacă încercați să opriți să cheltuiți bani, puteți merge la o plimbare într-un spațiu verde în care nu veți avea nici măcar ocazia de a face cumpărături. Sau dacă încercați să controlați supraalimentarea, puteți dezvolta obiceiul de a lovi sala de gimnastică atunci când apare nevoia de a supraviețui.
  • Metoda 2 din 2:
    Construirea autocontrolului pe termen lung
    1. Imagine intitulată Construirea auto-control Pasul 6
    1. Faceți o listă a obiceiurilor sau comportamentelor pe care doriți să le controlați. Dacă oamenii din viața ta au făcut sugestii despre obiceiurile dvs., luați în considerare aceste sugestii. Amintiți-vă că adevărata schimbare vine din interior, deci ascultați intuiția și onorați modul în care vă simțiți, precum și feedbackul pe care l-ați primit de la oamenii din viața voastră. Trebuie să vă angajați să faceți schimbări și să construiți autocontrol pentru a vă schimba cu adevărat comportamentele.
    • Unele exemple ar putea fi fumatul, mâncarea, obiceiurile de lucru, productivitatea, alcoolul, controlul temperamentului, cumpărăturilor sau al cheltuielilor, etc.
  • Imagine intitulată Construirea auto-control Pasul 7
    2. Alegeți comportamentul principal din lista pe care doriți să o controlați. Toți avem zone din viața noastră care ar putea folosi mai multă disciplină și auto-control, așa că nu uitați să fiți ușor pe tine și să luați lucrurile încet. Uită-te la lista dvs. și alegeți un lucru pe care doriți să lucrați. Schimbarea obiceiurilor necesită timp, iar auto-controlul de construire necesită efort. Onorați energia și stabiliți obiective realiste care sunt realizabile.
  • Amintiți-vă că sunteți doar în controlul propriului dvs. comportament în timpul alegerii. De exemplu, nu alegeți ceva de genul "a avea o relație mai bună cu părinții mei", deoarece acest lucru necesită eforturi de la părinții dvs., de asemenea. Un gol, cum ar fi "îmbunătățirea obiceiurilor mele de comunicare cu părinții mei", este mai bună pentru că se bazează singur pe comportamentul tău.
  • Fii realist despre ce fel de schimbări pe care le poți face, care se va potrivi în viața ta, timpul tău și abilitatea ta. Dacă încercați să schimbați totul simultan, la fel de ambițios ca acest lucru, puteți risca să vă auto-sabotați eforturile dvs. și să renunțați.
  • Imagine intitulată Construirea auto-control Pasul 8
    3. Cercetați comportamentul. Educați-vă cât de mult puteți despre modul în care alții au construit auto-control în situații similare. Adresați-vă prietenilor sau celor dragi care au făcut schimbări similare în viața lor. Faceți o căutare pe Internet despre lucrul specific pe care încercați să îl modificați.
  • De exemplu, dacă supraalimentarea este comportamentul pe care l-ați decis să îl schimbați, să găsiți cărți despre consumul impulsiv (sau să mănâncați) și să adunați cât mai multe strategii utile cum puteți despre construirea de auto-control în jurul mâncării. Începeți un jurnal doar pentru a mânca, de exemplu, și scrieți sau urmăriți cât mai multe strategii pe care le întâlniți. Acest lucru vă oferă mai multe opțiuni pentru a încerca să descoperiți ce funcționează pentru dvs.
  • Imagine intitulată Construirea autocontrolului Pasul 9
    4. Luați un inventar cinstit al dvs. Păstrați un jurnal personal, astfel încât să vă individualizați experiența în adoptarea schimbării. Dezvoltarea gradului de conștientizare cu privire la propriile dvs. declanșatoare emoționale care provoacă impulsivitate și lipsă de auto-control vă vor ajuta să recunoașteți comportamentul. Îngrijirea conștientizării în jurul comportamentelor dvs. impulsive vă va ajuta să vă simțiți mai mult în controlul dvs. și vă puteți ajuta, de asemenea, să luați decizii cu privire la modul în care doriți să construiți autocontrol. Este vorba despre ceea ce simte potrivit pentru tine, iar construirea de autocontrol începe cu conștientizarea de ce uneori simțiți impulsiv.
  • Stați cu exemplul de mâncare de la Binge, examinați modul în care vă simțiți când mâncați impulsiv. Observați că aveți tendința de a mânca să mănânce când sunteți stresat? Poate că te-ai mâncat pentru a sărbători și pentru a sărbători. Te descurci să mănânci când te simți anxios sau trist?
  • Imagine intitulată Construirea auto-control Pasul 10
    5. Setați obiective realiste. O parte din eșec cu privire la dezvoltarea de autocontrol este în a fi frustrat cu tine însuți pentru că nu se schimbă peste noapte sau de a putea renunța la un comportament rece curcan. Stabiliți-vă succesul în eforturile dvs. prin stabilirea unor obiective realiste și prin scăderea de comportament, mai degrabă decât să opriți imediat.
  • Dacă construiți auto-control în jurul mâncării compulsive, de exemplu, nu încercați să treceți la nimic altceva decât fructe și legume, la o dată, deoarece este prea dramatică o schimbare - să nu mai vorbim de nesustenabil.
  • Imagine intitulată Construirea auto-control Pasul 11
    6. Marcați-vă progresul. Amintiți întotdeauna, cheia este progresul nu este perfecțiunea. Păstrați un calendar special dedicat eforturilor dvs. Când există zile pe care le-ați simțit că nu ați controlat auto-controlul, marcați-l pe calendar și jurnal despre ceea ce a precedat-o, probabil că a declanșat impulsivitatea voastră. Cu cât știi mai mult de tine și de modelele tale, cu atât va fi mai ușor pentru a vedea vremurile provocatoare venind.
  • De exemplu, poate sărbătorile sunt un timp stresant pentru dvs. și vă observați că mâncați mult mai mult de la presiunea tot ceea ce trebuie să faceți. Anul viitor, veți ști că sărbătorile sunt un timp în care auto-controlul devine dificil pentru dvs. și vă puteți pregăti prin folosirea strategiilor pe care le-ați învățat în timp ce vă educați în timp ce mănâncă mâncarea.
  • Imagine intitulată Construirea autocontrolului Pasul 12
    7. Motivați-vă. Mențineți motive clare pentru dvs. de ce doriți să controlați comportamentul și să vă reamintim în mod continuu. Încercați să găsiți motivația interioară și jurnalul dvs. despre el.De asemenea, puteți păstra o listă de motive pe o mică bucată de hârtie din portofel sau să programați un memento pe telefon.
  • De exemplu, spuneți că încercați să vă dezvoltați auto-control cu ​​privire la renunțarea la fumat. Ați putea scrie costul de a cumpăra țigări, efectele asupra sănătății tale, mirosul, îngrijirea dinților etc. De asemenea, faceți o listă a tuturor pozitivelor de renunțare la fumat, inclusiv mai mulți bani pentru a cheltui pe alte lucruri, dinții mai albi, respirația mai ușoară sau orice motiv pentru care vă puteți gândi că vă va motiva să renunțați.
  • Imagine intitulată Construirea autocontrolului Pasul 13
    8. Canalizează energia în comportamente pozitive. Încercați să pliați în diferite comportamente pentru a înlocui comportamentul pe care încercați să-l construiți de sine. Uită-te la acest proces ca o călătorie pentru a afla ce funcționează pentru dvs. și încercați să nu vă descurajați dacă o strategie de coping nu rezonează și, în schimb, treceți la altceva. Îngrijirea pentru tine va consolida că încercați în mod activ să schimbați și să practici mai bine controlul de sine.
  • De exemplu, dacă vă bateți să mâncați când sunteți stresați, începeți să explorați alte modalități de a vă gestiona atenția, altele decât mâncarea. Explorați diferite tehnici de relaxare și strategii de înlocuire, cum ar fi respirația burtă, yoga, exerciții fizice, meditația, artele marțiale sau Tai Chi.
  • Imagine intitulată Construirea autocontrolului Pasul 14
    9. Dezvoltați hobby-uri noi. Se pierde într-un nou hobby găsit, cum ar fi mașini, puzzle-uri, motociclete, sport sau pictura - printre nenumărate alții - poate fi o distragere minunată pe măsură ce practicați auto-controlul. O parte din schimbarea comportamentului înlocuiește acest comportament cu ceva mai sănătos și nu este vulnerabil la impulsivitate.
  • Există multe resurse pe web pe care le puteți accesa pentru a începe să începeți, cum ar fi grupurile mediatice sau sociale, unde puteți întâlni alte persoane cu interese similare.
  • Imagine intitulată Construirea auto-control Pasul 15
    10. Construi-te în sus. Încurajați-vă proactiv să faceți schimbările din viața voastră pe care o doriți. Având o atitudine pozitivă vă poate influența cu adevărat capacitatea de a practica auto-controlul. Nu fi prea greu pentru tine dacă simți că nu îți atingi obiectivele. Păstrați-vă accentul pe îndemânarea continuă a efortului și permiteți eșecului perceput. Încercați din nou.
  • Puteți utiliza jurnalul dvs. pentru a refuza declarațiile negative dacă vă simțiți că ați dat impulsivității în loc să vă atingeți obiectivele. De exemplu, dacă obiectivul dvs. nu este de a cheltui bani impulsiv, dar ați făcut o sindrom de cumpărături, luați o privire la obiectivele dvs. și amintiți-vă că ați avut o zi foarte proastă. Ia ceva timp pentru a vă revoca ceea ce ați putea face diferit data viitoare, cum ar fi GO la clasa Yoga. Felicitați-vă pe conștiința dvs. și vă pregătiți să încercați din nou.
  • Imagine intitulată Buildarea auto-control Pasul 16
    11. Utilizați sistemul de asistență. Lăsați-vă prietenii și cei dragi să știe că încercați să vă schimbați comportamentele. Cereți oamenilor din viața voastră care sunt susținuți dacă vă puteți apela sau le trimiteți text dacă aveți nevoie de sprijin. O parte a credinței în tine și crearea schimbării înseamnă, de asemenea, permite altora să vă ajute. Deși vă împuterniciți este o mare parte din construirea de autocontrol, lăsând pe alții în viața voastră să vă dau discuții, să vă motivați, să ascultați când aveți nevoie, vă va ajuta să vă consolideze deciziile pentru a crea schimbări.
  • Imagine intitulată Construirea autocontrolului Pasul 17
    12. Recompenseaza-te. Asigurați-vă că vă dați kudos adecvat pentru încercarea de a construi auto-control și schimbare. Recompensarea dvs. pentru practicarea autocontrolului va contribui la consolidarea comportamentelor pozitive pentru a înlocui comportamentele impulsive.
  • De exemplu, dacă renunți la țigări de fumat, ai putea salva banii pe care i-ai cheltui pe țigări și să te tratezi într-o zi de masaj sau o zi spa. Sau dacă încerci să nu mănânci, să te răsplătești cu un mic cadou, cum ar fi o cămașă nouă.
  • Imagine intitulată Construirea auto-control Pasul 18
    13. Aflați când să căutați ajutor. În timp ce construirea de autocontrol este o fațetă minunată și ambițioasă de a vă schimba viața și de a vă simți mai mult responsabil de dvs. și de alegerile dvs., există circumstanțe atunci când o persoană poate avea nevoie de mai mult ajutor decât propria voință. Iată câteva sugestii pentru a căuta ajutor profesional și suport:
  • Dacă vă luptați cu alcool sau alte substanțe
  • Dacă vă angajați în comportamente sexuale periculoase sau dependente.
  • Dacă vă aflați în mod repetat angajat în relații abuzive sau periculoase.
  • Dacă încercați să vă controlați mânia sau sunteți izbucniri înfricoșătoare și vă răniți pe dvs. sau pe altcineva în acest proces.
  • sfaturi

    Nu veți găsi modificări instantaneu, deci aveți răbdare și rămâneți calm.
  • Nu uitați să dormiți bine. Te va ține sănătos și psihic, precum și vă dau o pauză de la stresul de gândire la comportamentul dvs.
  • Dați-vă un sistem de pedeapsă ușoară. De exemplu, dacă vă mușcați unghiile, atunci de fiecare dată când vă prindeți, du-te face o corvoadă sau o favoare sau mestecați niște gumă pentru a vă menține mintea și pentru a evita căderea într-un alt obicei obișnuit.
  • Nu vă pedepsiți pentru a face greșeli. Oamenii nu sunt perfecți. Toata lumea face greseli.
  • Încredere în tine să facă ceea ce trebuie. Nu ești un eșec chiar când pare să fii așa. Puteți interpreta o greșeală ca un eșec sau puteți învăța din ea și căutați o cale mai bună data viitoare. Dacă învățați dintr-o greșeală, nu este un eșec. Și nici tu nu ești.
  • Avertizări

    Recunoașteți când prietenii sau cei dragi vă încurajează în comportamentele dvs. distructive. Uneori suntem conduse în obiceiuri proaste de către oamenii din jurul nostru și este important să faceți un pas înapoi și să știți când să spunem, "Băieți, nu pot fi o parte din acest lucru chiar acum." Dacă persistă, întrebați-i, "Știți că acest lucru mă rănește?" și vezi dacă comportamentul lor se îmbunătățește.
  • Nu vă îndepărtați de dorința dvs. de a obține controlul. Nu este sănătos, de exemplu, să nu mănânci. Nu lăsați auto-controlul să devină doar o altă dependență.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar