Cum de a arunca ușor un prieten "prieten"

Timpul petrecut cu prietenii dvs. poate fi distractiv, dar toată lumea are limite în ceea ce privește timpul pe care îl pot petrece cu o persoană. Uneori un prieten ar putea fi un pic prea solicitant de timpul și atenția dvs., ceea ce poate provoca probleme grave în relație.Înainte de a decide să încheie relația, poate doriți să vă gândiți la gravitatea problemei și să identificați ce trebuie să se întâmple. Puteți, de asemenea, să încercați câteva strategii pentru a obține mai mult spațiu pentru dvs. și pentru a seta granițe clare cu prietenul dvs.

Pași

Partea 1 din 3:
Concentrându-se asupra nevoilor dvs
  1. Imaginea intitulată cu ușurință un agățat
1. Gândiți-vă la cât de gravă este problema.Înainte de a vă așeza să discutați cu prietenul dvs. sau să vă faceți griji mai departe despre situație, poate fi o idee bună să faceți un pas înapoi și să evaluați relația.Prietenul tău doar ocazional acționează agitat sau că încearcă în mod constant să vă revendice toată atenția?Imaginându-vă cât de gravă și recurentă este nevoie de atenția dumneavoastră vă poate ajuta să decideți ce ar trebui să fie următorul pas.
  • Poate că prietenul tău a fost recent stresat și are nevoie de o atenție deosebită.Dacă este cazul, problema ar trebui să se rezolve. Dă-i un timp suplimentar și încearcă să-i facă să spună ce se întâmplă. Dumping un prieten care trece printr-un timp greu va face doar mai rău. Amintiți-vă, trebuie să fiți acolo când are nevoie de tine!
  • Este posibil să trebuiască să încercați și să setați limitele dacă prietenul dvs. vă cere în mod constant atenția. Acest lucru este pur și simplu toxic. Dar dacă mergeți deși un timp greu, mai bine să rămâneți.
  • Imaginea intitulată cu ușurință un agățat
    2. Evitați să faceți scuze.Folosirea scuze poate funcționa, pe termen scurt.Cu toate acestea, poate obține obositoare și stabilește un fel de limită falsă.Ori de câte ori este posibil, încercați să nu utilizați scuze de o singură dată pentru a evita agăța cu prietenul dvs.Dacă nu doriți să vizitați cu ea, este posibil să fiți mai direcți.Fiind direct, poate ajuta să înțeleagă nevoile și limitele dvs. mai clar, spre deosebire de scuze.
  • Nu spuneți ceva de genul "Am un program de medici" pentru a vă cumpăra ceva timp liber.
  • Probabil că veți deveni obosiți să veniți cu scuze.Fiind direct poate fi mai eficient.
  • Imaginea intitulată cu ușurință un agățat
    3. Evaluați situația.Dacă prietenul tău este cu adevărat suprapus și aglomerat, nu este nimic în neregulă cu concentrarea asupra nevoilor dvs.O prietenie bună ar trebui să meargă în ambele sensuri, fiind un fel de dăruire și-a lua acest lucru pentru a construi o legătură mai puternică.Dacă prietenul tău ia mai mult decât ea dă înapoi, este perfect bine să-i lași să știe cum simți și ce ai nevoie.
  • Nu vă fie frică să-i spuneți prietenului dvs. că vă simțiți că vă întreabă prea mult din voi.
  • Un bun prieten vă va asculta și vă va da timpul și spațiul de care aveți nevoie.
  • Bunăstarea proprie este importantă.Nu neglija nevoile tale pentru cei ai prietenului tău.
  • Imaginea intitulată cu ușurință un agățat
    4. Încercați să nu vă simțiți vinovați.Gândirea la nevoile voastre asupra celor ale prietenului dvs. vă poate face să vă simțiți vinovați sau egoiști.Cu toate acestea, este perfect să vă gândiți să vă gândiți la natura prieteniei dvs. și la orice probleme pe care le poate avea.Realizând că este bine să vă gândiți la ceea ce aveți nevoie într-o prietenie vă poate ajuta să evitați sentimentele de vinovăție.
  • Este important să vă amintiți că nevoile dvs. sunt la fel de importante.
  • De asemenea, poate să vă amintiți că prieteniile bune ar trebui să facă pe amândoi oamenii să se simtă minunați și susținuți de relație.
  • Imaginea intitulată cu ușurință un agățat
    5. Gândiți-vă la ceea ce doriți să faceți.S-ar putea simți că prietenia dvs. poate fi salvată.Cu toate acestea, vă puteți realiza, de asemenea, că nu vă simțiți că poate continua.În funcție de modul în care este clingy prietenul dvs., va trebui să faceți o alegere pentru a lucra fie pentru a repara relația sau a termina acest lucru.
  • Gândiți-vă la pașii pe care ați luat-o deja pentru a repara relația. Ați vorbit deja prietenului dvs. despre nevoile dvs. de spațiu? Ați încercat alte strategii să vă distanțeze? Dacă da, ce sa întâmplat? A funcționat pentru o vreme sau nu deloc?
  • Luați în considerare modul în care prietenia te face să te simți. Dacă se scurge și stresant să-și petreacă timpul cu prietenul tău, atunci poate fi necesar să se încheie.
  • Întrebați-vă dacă vă vedeți prietenul dvs. o singură dată pe săptămână sau de două ori pe lună ar fi suficientă distanță, sau dacă într-adevăr trebuie să încheiați complet prietenia.
  • Partea 2 din 3:
    Obținerea unui spațiu
    1. Imaginea intitulată cu ușurință un agățat
    1. Introduceți prietenul dvs. pentru noi oameni.Prietenul tău poate simți că ești cu adevărat prietenul ei.Dacă este cazul, este ușor să înțelegeți de ce ar putea dori să petreacă atât de mult timp cu dvs.Introducerea prietenului dvs. pentru unii oameni noi vă poate ajuta pe prietenul dvs. să se simtă mai conectat la alți oameni și să înceapă să filmeze un pic mai mult.Aceasta poate fi o modalitate bună pentru a vă bucura de compania altor persoane și vă mențineți prietenia.
    • Puteți încerca să agățați împreună în grupuri mai mari pentru a permite prietenului dvs. să cunoască alte persoane.
    • Adresați-vă celorlalți prieteni să încercați să vă petreceți timp cu prietenul dvs. aglomerat.
    • Dacă îi spui prietenului tău, ești ocupat și nu poți să stai, sugerează că se întâlnesc cu alte persoane pe care le cunosc amândouă.
  • Imaginea intitulată cu ușurință un agățat
    2. Face planuri cu care vă simțiți confortabil.Nu vă simțiți presați în întâlnirea cu prietenul dvs. dacă nu doriți.Ori de câte ori faceți planuri, asigurați-vă că este un plan pe care îl considerați că ar fi plăcut și că aveți timp pentru.Asigurați-vă întotdeauna că oricând vă întâlniți cu prietenul dvs. că va fi bun pentru voi doi.
  • Nu vă simțiți presați la întâlnirea într-un timp sau un loc pe care nu doriți. Dacă nu doriți să vă întâlniți cu prietenul dvs., atunci ați putea spune ceva de genul ", care nu va funcționa pentru mine. Putem planifica o zi diferită?"
  • De asemenea, ați dori să setați anumite limite de bază.De exemplu, ați putea întâlni prietenul dvs. o dată pe lună pentru o noapte de film. S-ar putea să vă apropiați de această limită spunând ceva de genul: "Îmi place să văd filme cu tine, dar chiar am doar timp și bani pentru a vedea un film o dată pe lună. Să facem prima vineri a lunii Noaptea noastră de film."
  • Imaginea intitulată cu ușurință un agățat
    3. Spune-i prietenului tău ce zile sunt convenabile pentru tine.Dacă prietenul dvs. este în mod constant chemând sau trimite mesaje text, este posibil să trebuiască să-i spuneți anumite zile și vremuri care sunt bine pentru ea să vă contacteze.S-ar putea să fiți la serviciu sau ocupați în anumite momente sau zile și în imposibilitatea de a vorbi cu prietenul dvs. sau că nu doriți să vă vedeți prietenul în anumite zile ale săptămânii.
  • Încercați să lăsați prietenul dvs. să știe când sunteți liber. De exemplu, ați putea spune: "Sunt foarte ocupat luni, miercuri, vineri și duminică, așa că nu pot să vorbesc deloc în acele zile. Cu toate acestea, puteți să-mi sunați după ora 17:00 în ziua de marți sau joi, sau oricând sâmbătă."
  • Imaginea intitulată cu ușurință un agățat
    4. Încurajați-i pe prietenul dvs. să caute ajutor. În unele cazuri, un prieten poate fi agățat din cauza unei probleme că el sau ea nu se poate confrunta singur. De exemplu, este posibil ca prietenul tău să fie agățat din cauza problemelor la domiciliu, o problemă de sănătate sau altceva pe care nu vrea să o facă față. Petrecând o mulțime de timp cu dvs. ar putea fi o modalitate de a distrage atenția din aceste probleme.
  • Încercați să discutați cu prietenul dvs. pentru a vedea dacă puteți determina dacă există ceva care se întâmplă care poate fi determinat ca prietenul dvs. să fie atât de aglomerat. De exemplu, ați putea spune ceva de genul ", am observat că petreceți mult mai mult timp cu mine. Este totul în regulă?"
  • Dacă prietenul vă confruntați în voi că se luptă cu ceva, atunci ați putea încuraja să vorbească cu un consilier. De exemplu, ați putea spune: "Sună foarte dificil. Cred că ar putea fi o idee bună pentru tine să vorbești cu cineva care te poate ajuta cu adevărat."
  • Imaginea intitulată cu ușurință un agățat
    5. Confruntați-vă prietenul.Dacă prietenul dvs. nu răspunde la nivelurile dvs. de atenție sau alte afirmații pe care le-ați dori ceva timp, este posibil să trebuiască să o confruntați.Încercați să vă întâlniți într-un loc unde puteți avea o conversație clară și lăsați-o pe prietenul dvs. să știe exact cum vă simțiți și ce aveți nevoie de ea.
  • Nu trebuie să fii rău sau agresiv.În schimb, concentrați-vă pe a fi cinstit și direct cu prietenul dvs.
  • Puteți vorbi cu prietenul dvs. despre acest lucru într-un ton prietenos și subestimator.Încercați să vă exprimați sentimentele și nevoile în timp ce sunteți empatici la prietenul dvs.
  • Încercați să vorbiți folosind declarațiile "I" și explicați modul în care vă simțiți mai degrabă decât cum vedeți comportamentul aglomerat al prietenului dvs.
  • S-ar putea să încercați să spuneți ceva de genul "Îmi place cu adevărat compania dvs., dar am nevoie de timp pentru mine. Cred că ar trebui să vedem puțin mai puțin unul de celălalt pentru o vreme."
  • Partea 3 din 3:
    Dumping prietenul
    1. Imaginea intitulată cu ușurință un agățat
    1. Identificați nevoile dvs. de spațiu. Pentru a obține un spațiu pentru dvs., este posibil să trebuiască să configurați mai întâi unele granițe clare. Prin stabilirea unor granițe clare, vă puteți supăra pe prietenul dvs., dar vă veți respecta în acest proces. Pentru a seta limitele, va trebui mai întâi să identificați nevoile dvs. personale de spațiu.
    • Gândește-te cât de mult timp ai nevoie să fii fericit. Cât de des se interferează prietenul tău cu acest timp singur?
    • Gândiți-vă cum doriți ca comportamentul prietenului dvs. să se schimbe. Ce tipuri de lucruri v-ar plăcea să nu mai facă sau să faceți cel puțin mai puțin? Scriind? Apelarea? Scăpând de neanunțate?
  • Imaginea intitulată cu ușurință un agățat
    2. Explicați-vă limitele.În mod clar stabilirea limitelor ar putea fi necesare pentru a permite prietenului dvs. să știe ce vă simțiți confortabil și ceea ce nu este acceptabil.Acest lucru vă poate ajuta pe amândoi să vă exprimați sentimentele despre relație și să învățați dacă poate continua.Fii cinstit, bun și înțelegere când vă stabiliți limitele.
  • Dacă prietenul tău invită-o de-a lungul evenimentelor pe care le-ai planificat deja, atunci ai putea încerca să spui "Îmi place să fac lucruri cu tine, dar mi-am făcut deja planurile pentru această noapte.Să ne întâlnim încă o dată."
  • Dacă prietenul dvs. vă sună sau texte pe care le-ați întârziat noaptea sau în alte momente incomod, atunci va trebui să vă explicați prietenului dvs. ceea ce ați dori să faceți în schimb.De exemplu, ați putea spune ceva de genul: "Îmi place conversațiile noastre, dar este greu pentru mine să vă dau toată atenția mea când sunt la locul de muncă. Poți să mă spui puțin după ce am terminat locul de muncă, ca la 5:30?"
  • Dacă prietenul dvs. este supărat sau vă bombardează cu mai multe texte dacă nu răspundeți imediat, atunci ați putea spune: "Îmi place să primesc un text de la dvs., dar nu pot răspunde imediat imediat. Puteți încerca să nu trimiteți mai multe texte când așteptați un răspuns?"
  • Pentru a-ți respecta prietenul să-ți respecte confidențialitatea când ești acasă sau afară să faci ceva fără ea, ai putea spune: "Aștept cu nerăbdare să vă văd, dar nu este întotdeauna convenabil să renunțați la unanunțat. Poți să-mi trimiți un text sau să mă sunați înainte să veniți să vedeți dacă sunt liber?"
  • Imaginea intitulată cu ușurință un agățat
    3. Fi direct.Având această conversație cu prietenul dvs. va fi probabil dificilă.Poate fi tentant să dați concesii sau să vorbiți într-un mod care să nu-și exprime sentimentele sau nevoile cu precizie.Întotdeauna vorbiți clar și direct atunci când vă spuneți prietenului dvs. că aveți nevoie de mai mult spațiu personal.
  • Nu vă schimbați mintea la jumătatea drumului prin conversație.
  • Evitați să fiți neclar.Spunând ceva de genul "Îmi place să stau cu tine, dar poate, nu știu.Să ne întâlnim, o dată când?Vreau să spun, ori de câte ori nu este mare lucru." este neclar, nu încrezător și nu vă va primi mesajul.
  • Imaginea intitulată cu ușurință un agățat
    4. Stați firmă.Prietenul dvs. poate încerca să intre în spațiul dvs. personal sau să depășească limitele pe care le-ați prezentat.Ea poate folosi vinovăția sau alte tactici pentru a vă face să vă schimbați mintea, provocând să vă dați și să le acordați atenție.Este important să rămâneți puternici și să vă păstrați regulile în vigoare.
  • Dând și rupe propriile reguli va trimite mesajul că prietenul dvs. poate face tot ce vrea.
  • Deși poate fi dificil, păstrarea propriilor reguli în loc este singura modalitate de a aborda această problemă.
  • Imaginea intitulată cu ușurință un agățat
    5. Terminați relația dacă este necesar.Dacă prietenul dvs. continuă să ignore cererile dvs. de timp în afară sau nu-i place că ați cerut-o în primul rând, este posibil să fie nevoie să încheiați relația.Deși poate fi dureros, terminând o relație cu cineva care ignoră propria dvs. bunăstare poate fi în cele din urmă cea mai bună mișcare pentru amândoi.
  • Prieteni care nu vă vor da spațiu sau timp în afară, mai ales după ce ați vorbit cu ei, este puțin probabil să vă respectați.
  • Prietenul tău îmi poate îngriji mai mult de nevoile ei decât ale tale.Aceasta nu este modul în care funcționează prietenii bune.
  • Nu lăsați sentimentele de vinovăție sau de un sentiment de a vă împiedica pe prietenul dvs. să vă păstreze într-o prietenie proastă.Dacă nu respectă nevoile dvs., este bine să părăsiți relația.
  • sfaturi

    Concentrați-vă pe nevoile dvs.Dacă prietenul tău este prea aglomerat, nu vă fie frică să vă faceți niște spațiu.
  • Încercați să tăiați înapoi cu privire la cantitatea de atenție pe care o dați prietenului dvs.
  • Încurajați-i pe prietenul tău să stea cu alte persoane.
  • Păstrați planurile private.
  • Încercați să vorbiți direct cu prietenul dvs. dacă provoacă o problemă serioasă.
  • Dacă prietenul tău nu-ți respectă dorințele pentru timp pentru tine, este posibil să trebuiască să încheie relația.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar