Cum să fii un adolescent de întreținere redusă

Creșterea este dificilă, iar anii adolescenți sunt printre cele mai dificile. Luând o abordare autonomă, de întreținere redusă a acestor ani vă face o persoană utilă și politicoasă și, de asemenea, ajută oamenii care sunt aproape de dvs. trăiesc viața lor mai ușoară. Iată cum să vă păstrați capul în jos, să rămâneți din necaz și să vă păstrați familia sănătoasă în timp ce navigați în anii provocatori între 13 și 19 ani.

Pași

Partea 1 din 3:
Excelentă în școală
  1. Imaginea intitulată Pregătește-te pentru teste în școala Pasul 1
1. Dormi suficient. Dacă nu dormi suficient cu o noapte înainte, veți găsi dificil să vă acordați atenție și să rămâneți treaz în clasă sau la locul de muncă. Du-te la culcare într-un timp rezonabil pentru a vă asigura somn ușor. Oriunde de la 7 la 9 ore de somn este un scop bun.
  • Imaginea intitulată ajunge la somn și se simte reîmprospătată în dimineața treptată 16
    2. Ajungeți la școală, colegiu sau muncă la timp. Lipsesc autobuzul sau părăsirea casei prea târziu te face să întârzieți pentru clasă și să vă forțați părinții să trebuiască să vă conducă la școală, colegiu, universitate sau muncă. Treziți-vă la timp și aveți un plan de rezervă care nu implică părinții sau oricine altcineva cu care locuiți.
  • Nu utilizați butonul Snooze. Nu riscați să dormiți prin alarmele ulterioare. Orice somn câștigat prin funcția de amânare nu este un somn de calitate.
  • Setați alarma pentru ultimul moment posibil. Eradicați abilitatea de a amâna sau de a-ți stabili alarma, astfel încât să aveți doar suficient timp pentru a vă pregăti să părăsiți casa dimineața.
  • Obțineți o alarmă tare. Alarma trebuie să fie suficient de puternică, astfel încât să nu o ignorați în timp ce dormiți. Ploaie sau alte zgomote ambientale vor masca, de asemenea, volume scăzute de alarmă.
  • Deplasați alarma la îndemâna. Așezați alarma din cameră pentru a vă forța să vă ridicați și să vă plimbați pentru ao opri.
  • Imagine denumită cheat pe un test folosind consumabile școlare Pasul 61
    3
    Fi atent in clasa sau orice alte medii de învățare. Plătiți atenția atentă câștigă înțelegerea. Veți avea nevoie de puțin ajutor în afara sălii de clasă sau oriunde altundeva dacă faceți tot ce puteți pentru a acorda atenție.
  • Stați în fața clasei. Este mai ușor să acordați atenție și mai greu să vă îndepărtați dacă vă aflați în partea din față a sălii de clasă. Adresați-vă profesorului dacă vă puteți muta mai aproape de partea din față dacă ați atribuit aranjamente de ședere.
  • Stai drept. Poziția corectă mărește fluxul sanguin și oxigenul la creier, păstrând alertă.
  • Imagine intitulată Cheat pe un test utilizând consumabile școlare Pasul 27
    4
    Ia notite. Scrierea notelor vă ajută să întăriți informațiile din memoria dvs. și vă ajută să urmați lecția. Notele de tastare funcționează, de asemenea, întrebați-vă profesorul dacă dispozitive precum laptopurile sunt permise.
  • Imagine intitulată Crearea ghidurilor de studiu Pasul 7
    5. Puneți întrebări dacă nu înțelegeți un concept. Nu există nici o rușine în a pune o întrebare dacă aveți nevoie de clarificări pe un subiect. Întrebați profesorul după clasă dacă întrebarea este complexă sau dacă nu doriți să întrebați în timpul clasei.
  • Imagine intitulată Crearea ghidurilor de studiu Pasul 8
    6
    Fă-ți tema. Temele de acasă consolidează informațiile pe care le-ați învățat în clasă și construiește abilitățile de cercetare și revizuire care sunt importante pe tot parcursul vieții. Face teme pentru acasă o prioritate când vă întoarceți din clasă.
  • Faceți temele în același timp în fiecare zi. Regimentați-vă temele astfel încât să devină o parte a rutinei dvs. - vă veți apropia de temele cu mai puțină trepidare.
  • Imagine intitulată Studiul Pasul 25
    7. Ia notă de termenele limită. Prioritizați munca școlară și alte obiective, inclusiv temele și proiectele, bazate pe date scadente și cantitatea de muncă necesară.
  • Scrieți-le într-un planificator dacă este necesar. Munca mai mare, cum ar fi rapoartele de carte, necesită o abordare mai lungă, structurată.
  • Imagine intitulată Studiul Pasul 8
    8. Utilizați timp liber în avantajul dvs. Utilizați mașina sau cu autobuzul, prânzul sau alte pauze în rutină pentru a stoarce în muncă suplimentară. Chiar și revizuirea pe scurt a notele dvs. vă poate ajuta să vă pregătiți pentru teste sau teste.
  • Imagine intitulată Studiul Pasul 26
    9. Alăturați-vă unui grup de studiu. Examinați dacă școala dvs. oferă grupul de studiu în grupul sau îndrumarea după clasa. Dacă puteți participa, ambele vă ajută să vă testați cunoștințele și să vă ridicați orice lipsă de înțelegere pe care o aveți. Studierea cu prietenii locali ajută, de asemenea,, dar asigurați-vă că rămâneți în sarcină.
  • Partea 2 din 3:
    Ajutând în jurul casei
    1. Imagine intitulată Instalați o peluză de iarbă sintetică Pasul 7
    1. Faceți treburile sau lucrările de uz casnic, după cum este necesar. Treburile nu sunt menite să vă pedepsească. Părinții tăi fac mult pentru a păstra alimentele pe masă și un acoperiș peste cap. Uită-te la treburile ca o modalitate de a mulțumi părinților tăi pentru ceea ce fac pentru tine în fiecare zi. Este nevoie de lucru din mâinile lor și le dă o odihnă.
    • Notați lista de chore pe o bucată de hârtie sau o foaie de calcul și atârnă-o undeva ca un memento. Acest lucru vă ajută să păstrați treburile în mintea voastră pe parcursul săptămânii.
    • Faceți un joc din treburi. Gamishing treburile ajută la asigurarea motivației necesare pentru a obține sarcina în cauză. Mai multe aplicații de telefon mobil există acum care ajută la gestionarea sarcinilor, cum ar fi treburile, oferind un sentiment distractiv de progresie atunci când vă completați obiectivul.
  • Imagine intitulată Pack Prânză de școală mai sănătoasă Pasul 8
    2. Ofertă pentru a ajuta la pregătirea meselor și cu gătitul în general. Gătitul este un proces multi-pas care consumă mult timp, care poate beneficia întotdeauna de o mână suplimentară sau două. Ajuta la tăierea legumelor, fierbeți apa sau chiar citiți rețeta.
  • Alegeți o zi sau două din săptămâna pentru a avea grijă de întregul cină. Chiar dacă abilitățile dvs. de gătit nu sunt lustruite, familia dvs. va aprecia o masă fără muncă.
  • Imagine intitulată ameliorarea stresului Pasul 12
    3. Curățați-vă după tine. Fiți atenți la mizeria pe care o faceți în jurul casei și să vă străduiți să păstrați ordonată. Există numeroase modalități mici de a păstra curat, care se pot adăuga.
  • Închideți capacul scaunului de toaletă când ați terminat. Curățați orice mizerie care ar fi putut apărea în acest moment.
  • Păstrați hainele murdare în hamper sau în un bin de haine specificate. Hainele împrăștiate despre podea sunt necurate și contribuie la o cameră totală totală. De asemenea, pot obstrucționa mișcarea și pot provoca declanșarea sau alte accidente periculoase.
  • Curățați mâncărurile când ați terminat cu ei. Dacă aveți o mașină de spălat vase, clătiți-vă mâncărurile și plasați-le în mașina de spălat vase de îndată ce ați terminat.
  • Puneți obiectele înapoi în cazul în care aparțin. Returnați cărți, reviste, telecomenzi de televiziune și orice element nu este strict înapoi în cazul în care l-ați găsit când ați terminat.
  • Imaginea intitulată devine un groomer câine Pasul 11
    4. Aveți grijă de animalele de companie. Pisici, câini, iepuri, gerbili etc. necesită un nivel ridicat de îngrijire și atenție. Împărtășiți responsabilitatea de a le urmări peste ele prin hrănirea lor, mersul pe jos sau curățarea după ei după cum este necesar.
  • Combinați responsabilitățile PET cu lista dvs. de chreare dacă vă ajută să vă amintiți să le efectuați.
  • Amintiți-vă că, în timp ce o cameră poate rămâne murdară pentru o zi suplimentară, nevoile unui animal nu pot fi amânate.
  • Imagine intitulată Salvați o mulțime de bani pentru o vacanță (pentru adolescenți) Pasul 12
    5. Îmbrăcați întreținerea redusă. Optați pentru A simplu, dar elegant Apariția dacă părinții dvs. vă ajută să plătiți pentru hainele voastre. Brandurile de designer sunt deosebit de costisitoare și împovărătoare dacă aveți și frații care au nevoie de haine.
  • Achiziționați accesorii pentru scopul lor, nu aspectul lor. Elemente cum ar fi pungi sau portmonee efectuează același lucru, indiferent de modul în care arată.
  • Elemente de îngrijire, cum ar fi deodorant și machiaj, sunt de asemenea disponibile pentru ieftine, fără a sacrifica calitatea. Vizitați farmacia locală și testul pentru calitate înainte de a cumpăra.
  • Partea 3 din 3:
    Având o viață socială sigură
    1. Imagine intitulată Start Mountain Ciclism Pasul 6
    1. Găsiți-vă propriul transport. Biciclete, plimbare, conducere sau autobuz la destinație pentru a vă salva părinții problemele de a vă conduce în mod constant locurile. Adresați-vă prietenilor care conduc dacă puteți să vă plimbați din când în când. Pentru asta sunt prietenii!
    • Multe orașe au benzi de biciclete pentru comutare. Consultați site-ul dvs. de transport al statului sau al locației dvs. pentru a cartografia unde sunt disponibile benzi de biciclete în apropierea dvs. Aveți grijă atunci când vă planificați - unele zone sau rute doar suportă parțial benzi de biciclete. Purtați întotdeauna casca.
    • Rutele de autobuz sunt disponibile pe site-ul Departamentului de Transport al statului dvs. Asigurați-vă că aduceți destui bani pentru a acoperi tariful. Acordați atenție programului de autobuz - nu pierdeți ultimul autobuz care rulează pentru această zi.
    • Utilizați metroul dacă este disponibil în orașul dvs. O combinație de metrou și călătorii de autobuz vă poate duce departe, cu condiția să aveți tariful potrivit. Acordați atenție programului de metrou. Ca și autobuzul, metroul se oprește în anumite ore ale zilei.
    • Descărcați o aplicație Planificator de traseu. Aceste aplicații vă ajută să planificați ce transport public pentru a lua pentru cea mai mare eficiență și sunt situate convenabil pe telefonul dvs. mobil.
  • Imagine intitulată Ecranul Apple curat Pasul 6
    2. Obțineți un telefon mobil. Planurile familiale sunt disponibile de la mulți purtători și adesea o mare valoare pentru întreaga dvs. familie. Încărcați telefonul peste noapte, astfel încât să îl puteți utiliza întotdeauna atunci când este necesar. Stocați numere importante în telefonul mobil în cazul unei situații de urgență. Unele numere pentru a include:
  • Membrii familiei dvs.
  • Departamentul de Poliție Locală.
  • Compania locală de pompieri.
  • Controlul otrăvitorului.
  • Medicul dumneavoastră.
  • Spitalele din apropiere.
  • Profesori.
  • Prieteni.
  • Imaginea intitulată Obțineți un loc de muncă ca un copil 13
    3. Obțineți un loc de muncă, cu normă întreagă sau cu normă întreagă, după caz, la vârsta dvs. Un loc de muncă cu fracțiune de normă oferă bani suplimentari în timp ce vă împiedică din necazuri. Asigurați-vă că munca dvs. se potrivește cu programul dvs. existent și capabilitățile de transport.
  • Nu lucrați mai mult de 15 până la 20 de ore pe săptămână la locul de muncă, dacă nu sunteți studiind. Lăsați suficient timp pentru responsabilitățile dvs. academice.
  • Cunoașteți regulile de lucru ale grupului dvs. de vârstă. Dacă aveți 14 sau 15 ani, puteți lucra doar trei ore sau mai puțin în zilele școlare și numai între 7 a.M. și 7 P.M.
  • Teens 16 și peste pot lucra ore nelimitate, dar sunt interzise de la locurile de muncă de lucru considerate periculoase de către secretarul de muncă (cum ar fi construcția) în unele locații.
  • Lăsați angajatorul să știe despre cerințele dvs. de programare înainte de a vă lua locul de muncă pentru a vă asigura că lucrarea este o potrivire bună.
  • Imaginea intitulată Fii drogul liber Pasul 7
    4. Stați departe de droguri. Alcoolul, buruienile și alte medicamente costă bani și influențează facultățile dvs. mentale și cognitive, chiar dacă pentru un timp scurt. Nu permiteți hărțuirii sau presiunii de la egalitatea de a vă determina deciziile care nu sunt ale dvs.
  • Întoarceți-vă la resurse cum ar fi D.A.R.E. Dacă vă simțiți presați de prezența drogurilor la școala sau cartierul dvs.
  • Spuneți părinților sau profesorilor dvs. dacă alții vă presează să vă angajați în activități legate de droguri.
  • Imagine intitulată Deal cu un adolescent leneș Pasul 12
    5. Alăturați-vă unei activități după școală. Sportul reprezintă o modalitate excelentă de a sufla aburul și de a obține exerciții fizice, cu condiția să se potrivească în capacitățile dvs. de programare și de transport. Alte cluburi, cum ar fi trupa sau șah, vă pot ajuta să vă întâlniți cu indivizi asemănători care se pot referi la provocările care vă aruncă viața.
  • Imaginea intitulată trăiește un stil de viață fără stres Pasul 16
    6. Gestionați-vă stresul. Fiind un adolescent este greu! Vor fi momente în care presiunea școlii, prietenii tăi, părinții tăi și viitorul tău devin greu de manevrat. Amintiți-vă să faceți înapoi și stres Pentru a vă recâștiga calmul.
  • Fă o plimbare. Ieși afară, a lua niște aer proaspăt și dă-ți creierului o pauză de la tot stresul.
  • Medita. Respiră profundă și gândirea minunată ajută la reducerea stresului în timp ce vă puneți legătura cu modul în care vă simțiți în acest moment.
  • Fa o schimbare. Determinați dacă un anumit element vă provoacă stres. Modificați modul în care vă apropiați de elementul respectiv sau eliminați-l în întregime dacă este posibil.
  • sfaturi

    Setați obiective pe termen lung pentru a vă ajuta să vă concentrați. Aveți mari decizii viitoare când ați absolvit școala de grad
  • Rămâi calm când lucrurile merg prost. Nu vă fie frică să discutați cu părinții dvs. despre o problemă. Întreținerea redusă nu înseamnă că trebuie să aveți grijă de tot.
  • Poate fi util să ignorați faptul că sunteți un adolescent când ajungeți la 18 ani. Ești văzută ca un adult în majoritatea societății, astfel încât să adopți atitudini adulte și să nu vă gândiți la tine ca la fel ca la vârsta de treisprezece ani, are avantaje.
  • Avertizări

    Sexul sigur este foarte important pentru toți cei suficient de vechi pentru relațiile sexuale legale. Nu contractați un STD sau nu deveniți un părinte neintenționat.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar