Cum să găsiți motivația de a face temele

Chiar dacă vă place școala, poate fi greu să rămâi încântat de a face temele. La fel ca și cu orice alt fel de muncă, este important să setați obiective personale și să găsiți propria dvs. inspirație pentru a continua. De asemenea, vă puteți ajuta să vă concentrați prin minimizarea distragerilor și îngrijirea dvs. în timp ce lucrați. În cele din urmă, organizați-vă timpul cu înțelepciune și rupeți-vă temele în piese gestionabile, astfel încât să nu se simtă prea copleșitoare.

Pași

Metoda 1 din 3:
Găsirea unității și inspirației
  1. Imaginea intitulată Găsiți motivația de a face temele Pasul 1
1. Recompensați-vă când întâlniți un obiectiv de teme. Recompensele pot fi un motivator puternic! Ori de câte ori realizați un scop - chiar și un pic - luați un moment pentru a vă recompensa. Recompensele dvs. nu trebuie să fie ceva elaborat sau fantezist. Ar putea fi ceva la fel de simplu ca și vizionarea unui videoclip de 5 minute amuzant după finalizarea unei alocări scurte de lectură.
  • Dați-vă recompense mai mari pentru realizări mai mari. De exemplu, s-ar putea să ieșiți pentru pizza cu un prieten după ce ați predat o lucrare importantă.
  • Imagine intitulată Găsiți motivația pentru a face temele Pasul 2
    2. Tratați-vă înainte de a începe să lucrați și de lucru. Nu trebuie să salvați toate recompensele când ați terminat de lucru. Uneori vă poate ajuta să vă dați starea de spirit inainte de te duci la o sarcină. Luați câteva minute pentru a vă bucura de o gustare preferată sau pentru a vă verifica media socială.
  • Doar asigurați-vă că vă limitați la o anumită perioadă de timp (cum ar fi 10 minute, de exemplu), astfel încât să nu vă deplasați în totalitate și să pierdeți câteva ore.
  • Știați? Cercetătorii din Japonia au descoperit recent că se uită la imagini sau videoclipuri ale animalelor pentru copii înainte de a începe să lucrați, vă pot face mult mai productivi. Deci, du-te și urmăriți câteva videoclipuri drăguțe de pisoi pe YouTube data viitoare când trebuie să lucrați la o misiune plictisitoare. Ar putea ajuta!

  • Imagine intitulată Găsiți motivația de a face temele Pasul 3
    3. Lucrați cu un amic de studiu motivat. Lucrul cu un prieten poate face temele mai plăcute. Tu și prietenul tău puteți, de asemenea, să vă ajutați reciproc pe cale. Asigurați-vă că alegeți un prieten care este serios despre a-și face munca, astfel încât să nu terminați și să vă distrageți reciproc.
  • A face temele cu un prieten nu înseamnă neapărat colaborarea pe aceleași misiuni. Puteți să vă petreceți timp împreună în timp ce fiecare faceți o lucrare proprie.
  • Consultați mai întâi profesorul dvs. înainte de a lucra împreună cu un prieten pe o misiune. Ei pot dori să faceți munca de unul singur.
  • Imaginea intitulată Găsiți motivația de a face temele Pasul 4
    4. Determinați când și unde lucrați cel mai bine. Unii oameni lucrează cel mai bine când se ridică mai întâi dimineața, în timp ce alții se simt mai energizați în după-amiaza sau seara târziu. De asemenea, puteți găsi că unele medii de studiu funcționează mai bine pentru dvs. decât altele. Experimentați pentru a afla ce funcționează cel mai bine pentru dvs.
  • De exemplu, dacă sunteți o persoană de dimineață, încercați să vă faceți temele imediat după ce mâncați micul dejun.
  • Dacă aveți tendința să vă distrați în timp ce lucrați la biroul dvs. acasă, experimentați-vă cu faceți temele în bibliotecă sau în loc de cafea.
  • Unii oameni consideră că este util să-și schimbe rutina din când în când. Dacă vă aflați plictisit, încercați să lucrați la un moment diferit de la obișnuit sau găsirea unui nou spațiu de studiu.
  • Imagine intitulată Găsiți motivația de a face temele Pasul 5
    5. Setați unele INTELIGENT Obiective de lucru. Setarea obiectivelor specifice vă poate ajuta să rămâneți motivați și să vă faceți munca să se simtă mai ușor de gestionat. Pentru a obține cele mai multe dintre obiectivele dvs., le faceți specifice, măsurabile, realizabile, relevante și legate de timp (inteligente). Scrieți-vă obiectivele și asigurați-vă că ați sărbătorit ori de câte ori obțineți unul, indiferent cât de mic!
  • Stabilirea obiectivelor vagi pot duce la frustrare. În loc să spună: "Voi obține toată temele mele în această săptămână", încercați ceva mai specific - e.G., "Voi lucra la eseul meu englezesc timp de o oră în fiecare zi în această săptămână."
  • Imaginea intitulată Găsiți motivația de a face temele Pasul 6
    6. Amintiți-vă de ce sunteți în școală în primul rând. Chiar dacă nu sunteți atât de încântat de clasele pe care le luați acum, privindu-vă la imaginea de ansamblu și stabilirea unor obiective personale pentru tine pot ajuta. Gândiți-vă la căile care se descurcă bine în școală vă vor ajuta pe termen lung.
  • De exemplu, poate doriți să obțineți grade bune, astfel încât să puteți intra în colegiul dvs. de vis sau, eventual, lucrați la o carieră interesantă.
  • Făcând o slujbă bună în clasele dvs. poate fi, de asemenea, propria sa recompensă, știind că ați muncit din greu și ați făcut tot ce este cel mai bun este un mare rapel de sine!
  • Metoda 2 din 3:
    Păstrați-vă focalizată și alertă
    1. Imaginea intitulată Găsiți motivația de a face temele Pasul 7
    1. Aveți grijă de nevoile dvs. fizice înainte de a lucra. Este greu să te concentrezi pe teme, dacă ești obosit, foame sau inconfortabil. Incearca sa obtii o mulțime de somn Dacă știți că va trebui să faceți o grămadă de teme a doua zi și nu încercați să lucrați pe un stomac gol sau cu o vezică completă!
    • Dacă vă simțiți fizic tensionați, faceți unii Yoga sau lumină se întinde Înainte de a începe să lucrați.
    • Face Exerciții de respirație vă poate ajuta, de asemenea, să vă simțiți mai confortabil și să vă avertizați.
    • Dacă nu sunteți deja în haine confortabile, să vă schimbați înainte de a începe să lucrați. Acest lucru poate însemna joggers, sweatpants, PJ, pantaloni scurți, lenjerie de corp sau chiar fiind complet goi. E alegerea ta.
  • Imaginea intitulată Găsiți motivația de a face temele Pasul 8
    2. Găsiți un spațiu de lucru liniștit și confortabil. Mediul dvs. poate face o mare diferență în cât de bine vă concentrați asupra muncii dvs. Înainte de a începe să vă faceți temele, găsiți un loc care este liniștit, bine luminat și vă oferă o mulțime de spațiu pentru a se răspândi.
  • Veți dori un loc unde puteți sta confortabil, dar nu obțineți de asemenea confortabil. Dacă faci temele în pat sau pe o canapea confortabilă, s-ar putea să fii tentat să adormi!
  • Dacă trebuie să lucrați acasă, întrebați pe cineva care trăiește cu dvs. pentru a vă oferi un timp puțin liniștit în timp ce vă faceți temele.
  • Imaginea intitulată Găsiți motivația pentru a face temele de acasă Pasul 9
    3. Puneți-vă telefonul și alte distrageri. Dacă vă uitați în mod constant la hrana dvs. de Facebook sau verificați notificările dvs. Instagram, nu veți face prea multă muncă. Puneți telefonul într-un loc în care nu puteți obține cu ușurință, ca în interiorul sacului sau într-un sertar de birou. Dezactivați notificările dacă vă distrage atenția.
  • Dacă nu vă puteți rezista să vă dezactivați pe telefonul dvs. sau să vizitați site-urile web de pierdere a timpului pe computer, luați în considerare instalarea unei aplicații sau a unei extensii de browser care blochează aplicațiile și site-urile tentante.
  • Nu încercați să lucrați cu un televizor sau un radio. Dacă ascultați muzică în timp ce vă faceți temele, alegeți ceva liniștit și nu prea interesant, ca niște muzică clasică blândă.
  • Imagine intitulată Găsiți motivația de a face temele Pasul 10
    4. Energizați-vă cu apă și gustări sănătoase. În timp ce studiați, păstrați o sticlă de apă și niște gustări la îndemână. Stai hidratat și consumul de alimente sănătoase vă poate ajuta să vă treziți, să vă concentrați și să rămâneți în alertă. Alegeți alimente care vă pot ajuta să vă stimulați puterea creierului, cum ar fi:
  • Cereale integrale
  • Proteine ​​sănătoase, cum ar fi pește, fasole sau nuci
  • Afine
  • Verzii cu frunze
  • Imagine intitulată Găsiți motivația de a face temele Pasul 11
    5. Luați pauze frecvente în timp ce lucrați. Veți fi ars și veți pierde focalizarea rapidă dacă încercați să lucrați prea mult timp fără o pauză. Încercați să lucrați timp de o oră la o oră și jumătate și apoi luați o pauză de 15 minute. Acest lucru vă va oferi creierului obosit o șansă de odihnă și reîncărcare.
  • În timpul pauzelor, puteți merge la plimbare, aveți o gustare, faceți puțin meditaţie, sau chiar pune-ți capul în jos pentru o rapidă Power Nap.
  • De asemenea, puteți utiliza pauzele pentru a vă recompensa cu un videoclip distractiv sau cu un joc rapid pe telefon.
  • Știați? Plimbarea vă poate îmbunătăți abilitățile de gândire. Dacă vă simțiți blocați pe o problemă, mergeți la o plimbare rapidă sau chiar să urcați pe o banda de alergare poate ajuta!

  • Imaginea intitulată Găsiți motivația de a face temele Pasul 12
    6. Comutați între diferite sarcini pentru a vă ajuta să rămâneți ascuțiți. Dacă ați ajuns la punctul în care nu puteți să vă uitați la atribuirea dvs., faceți o pauză și apoi încercați să treceți la o altă sarcină pentru o vreme. În acest fel, vă puteți da creierului o pauză (și obțineți o varietate) în timp ce sunteți încă productivi.
  • De exemplu, dacă ați lucrat la un eseu pentru o oră sau două, faceți o pauză și apoi treceți la a face unele probleme de matematică.
  • Nu încercați să faceți mai mult de o singură sarcină simultan. Încercarea de multitask va perturba concentrarea dvs. și vă va face mai multe greșeli.
  • Metoda 3 din 3:
    Organizarea timpului în mod eficient
    1. Imaginea intitulată Găsiți motivația de a face temele Pasul 13
    1. Creați o programare zilnică de lucru și un program de studiu. Când sunteți în școală, poate fi greu să stați pe toate obligațiile dvs. Stabilirea unui program consistent pentru dvs. vă poate ajuta să rămâneți pe drumul cel bun și să faceți tot ce funcționează mai ușor de gestionat. Realizați deoparte orele specifice în fiecare zi pentru a vă face studiile și temele și pentru a rămâne la calendarul cât mai aproape posibil.
    • Stabilirea unui program facil la mai ușor Evitați procrastinarea.
    • Asigurați-vă că ați programat în timp pentru pauze și relaxare!

    Bacsis: Puteți evita surprizele neplăcute prin scrierea unor date importante și a termenelor limită în programul dvs. De exemplu, notați când aveți teste sau chestionare care vin sau când se dorește diferite sarcini.

  • Imagine intitulată Găsiți motivația de a face temele Pasul 14
    2. Prioritizați-vă misiunile și faceți mai întâi cele mai urgente sau dificile. Poate fi tentant să dezactivați misiunile mari și dificile pentru ultimele și să faceți mai întâi cele ușoare. Cu toate acestea, lăsând sarcinile mai importante să aștepte va duce în cele din urmă la panică, frustrare și termenele pierdute. Uitați-vă la toate misiunile și decideți care dintre ele sunt cele mai importante sau urgente și pe care le puteți pune pe arzătorul din spate pentru moment.
  • Faceți o listă ordonată a tuturor sarcinilor dvs. Încercați să acordați prioritate celor care sunt datorate în curând, conta într-o parte importantă din gradul dvs. sau par să fie cel mai complicat pentru a finaliza.
  • Puneți misiunile care nu se datorează unui timp sau că știți că puteți termina rapid și ușor în partea de jos.
  • Imagine intitulată Găsiți motivația pentru a face temele Pasul 15
    3. Spargeți misiunile în jos în bucăți gestionabile. Atribuțiile mari sau complicate se pot simți copleșitoare dacă încerci să le abordezi deodată. În schimb, rupeți-le în bucăți mai mici și abordați-le o singură bucată la un moment dat. Acest lucru va ajuta ca sarcinile mari să se simtă mult mai ușor de gestionat-plus, vă puteți recompensa pentru fiecare bucată de atribuire pe care o completați!
  • De exemplu, dacă scrieți o hârtie mare, ați putea să o întrerupeți în bucăți ca să faceți cercetarea, să compuneți o bibliografie, scriind o schiță, redactarea introducerii și așa mai departe.
  • Imaginea intitulată Găsiți motivația pentru a face temele Pasul 16
    4. Încercați o aplicație de productivitate pentru a vă ajuta să vă organizați. Dacă aveți un timp greu să vă ocupați de sarcină și să vă organizați timpul, aplicațiile de productivitate pot fi un mare ajutor. Încercați să descărcați o aplicație ca todoist, ore sau orice.faceți pentru a vă ajuta să urmăriți termenele limită, să creați liste de sarcini și să monitorizați cât de mult timp cheltuiți pentru fiecare misiune.
  • Aplicațiile de productivitate sunt utile pentru unii oameni, dar nu sunt pentru toată lumea. Asigurați-vă că nu vă petreceți atât de mult timp îngrijorați de aplicația pe care o începe să taie în timpul tău de lucru!
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar