Cum să evitați visele în timpul somnului

Indiferent dacă încercați să depășiți coșmarurile sau doriți doar să visezi mai puțin, luând măsuri pentru a evita visarea este posibilă. Relaxare sau meditație înainte de culcare poate încuraja somnul fără vis. Ajustarea stilului dvs. de viață și a obiceiurilor de noapte pentru a obține un somn mai liniștit poate crea, de asemenea, o fundație pentru vise mai puțin vii sau dureroase. Cu timpul și practica, puteți să vă opriți visele să se întâmple în timp ce dormiți sau să le limitați semnificația emoțională.

Pași

Metoda 1 din 3:
Încurajarea somnului fără vis
  1. Imagine intitulată Evitați visele în timpul somnului Pasul 1
1. Practică meditaţie Să te calmezi în somn fără vis. Meditația profundă vă poate ajuta să vă relaxați și, pe măsură ce vă îndepărtați, încurajați un somn odihnitor fără vise. Încercați să meditați în timp ce veți dormi pentru a crește probabilitatea de somn profund, dar fără vise.
  • Meditația implică concentrarea minții asupra unui cuvânt, gândire sau senzație de a induce un sentiment mai puternic de conștientizare sau calm.
  • Mediația de scanare a corpului În special este utilă pentru a vă relaxați noaptea.
  • Imagine intitulată Evitați visele în timpul somnului Pasul 2
    2. Nu acordați atenție viselor după ce le-ați avut. Locuința pe visuri le poate face reocecur în viitor, fie în teme, fie în semnificație emoțională. După trezire, încercați să vă distrageți atenția cu munca sau alte activități în loc de ruminare pe vis.
  • Cu atât mai puțin îi acordați atenție, cu atât este mai probabil ca acestea să se estompeze în timp.
  • Excepția de la acesta este un coșmar, deoarece explorarea semnificației sale poate împiedica recurența.
  • Imagine intitulată Evitați visele în timpul somnului Pasul 3
    3. Trezește-te cu un cronometru în timp ce napping. Dacă dormiți în timpul zilei și nu doriți să visezi, setați un cronometru pentru aproximativ 30-45 de minute. În acest fel, vă puteți trezi înainte de a intra în somn REM, ceea ce este cel mai probabil să visezi.
  • Această metodă este mai puțin utilă pentru visarea pe timp de noapte, când corpul dvs. are nevoie de somn să se simtă odihnitor a doua zi.
  • Imagine intitulată Evitați visele în timpul somnului Pasul 4
    4. Discutați cu medicul dumneavoastră despre luarea unui medicament de somn dacă este necesar. Dacă aveți vise deosebit de vii, unele medicamente pot reduce intensitatea sau frecvența acestora. Faceți o listă a simptomelor dvs. de vis și a istoricului dvs. medical pentru a discuta cel mai bun plan de tratament cu medicul dumneavoastră.
  • Lăsați-i medicul să știe despre orice medicamente pe care le luați, deoarece unii pot provoca vise vii sau emoționale dureroase.
  • Metoda 2 din 3:
    Obținerea unui somn mai liniștit
    1. Imagine intitulată Evitați visele în timpul somnului Pasul 5
    1. Evitați consumarea cofeinei, a alcoolului sau a nicotinei înainte de culcare. Cofeina, nicotina și alcoolul vă pot irita sistemul nervos și vă pot întrerupe ciclul de somn. Încercați să nu consumați nici unul dintre ele cu cel puțin 5-6 ore înainte de a vă adormi.
    • Dacă consumați oricare dintre acestea seara, încercați să le ingerați pe stomacul gol, deoarece acest lucru poate să-și întărească efectul asupra corpului.
  • Imagine intitulată Evitați visele în timpul somnului Pasul 6
    2
    Planificați activitatea fizică în programul săptămânal. Activitatea fizică regulată vă poate întări sănătatea generală și poate promova somnul mai confortabil. Scopul pentru cel puțin 2-3 sesiuni de exerciții care durează între 30-60 de minute în fiecare săptămână, în special în cazul nopților în care doriți un somn odihnitor.
  • Încercați să nu planificați activitatea fizică nu mai târziu de 1-2 ore înainte de culcare, deoarece acest lucru vă poate stimula corpul și vă poate face să vă simțiți mai neliniștiți.
  • Imagine intitulată Evitați visele în timpul somnului Pasul 7
    3. Stick la un program de somn obișnuit. Încercați să mergeți la culcare și să vă treziți în jurul aceleiași zile în fiecare zi. Acest lucru vă va antrena corpul pentru a adormi mai repede pe timp de noapte, fără a fi atât de multă aruncare și de întoarcere.
  • Cantitatea recomandată de somn pe noapte este de 7-8 ore pe noapte. Încercați să obțineți aproximativ atât de mult pentru a rămâne sănătoși și odihnit.
  • Imagine intitulată Evitați visele în timpul somnului Pasul 8
    4. Tăiați toate electronicii înainte de culcare. Ecranele luminate luminoase pot păcăli creierul în a gândi că este dimineața și întrerupe ciclul de somn. Opriți toate electronicii din camera dvs. cu cel puțin o oră înainte de a vă culca pentru somn mai liniștit.
  • Dacă aveți un ceas deșteptător în camera dvs., utilizați un ceas analog în loc de un ceas cu un ecran din spate dacă aveți probleme cu somnul.
  • Metoda 3 din 3:
    Prevenirea viselor dureroase
    1. Imagine intitulată Evitați visele în timpul somnului Pasul 9
    1. Faceți dormitorul dvs. un loc relaxant confortabil. Pentru a preveni coșmarurile, dormitorul dvs. trebuie folosit pentru un singur lucru: dormit. Evitați să faceți activități stresante, cum ar fi munca sau rezolvarea problemelor personale, în camera dvs., astfel încât să puteți dormi fără să vă simțiți neliniștiți.
    • O saltea moale și confortabilă vă poate ajuta, de asemenea, să vă relaxați și să reduceți suferința emoțională.
    • Cu cât sunteți mai emoțional, vă aflați în timp ce doriți să dormiți, cu atât este mai probabil ca să aveți un coșmar.
  • Imagine intitulată Evitați visele în timpul somnului Pasul 10
    2. Dormi în partea dreaptă mai degrabă decât partea stângă. Poziția dvs. de somn poate influența calitatea viselor voastre, iar cei care dorm în partea stângă este mai probabil să aibă coșmaruri. Dacă experimentați frecvent coșmaruri, încercați să dormiți pe partea dreaptă pentru vise mai bune.
  • Deși persoanele care dorm în partea dreaptă experiență mai puține coșmaruri, ei raportează, de asemenea, o calitate superioară a somnului.
  • Imagine intitulată Evitați visele în timpul somnului Pasul 11
    3. Evitați alimentele picante, grele sau zaharoase înainte de culcare. Toate aceste alimente vă pot irita stomacul și sunt mai susceptibile de a provoca vise ciudate sau dureroase. Dacă vă simțiți foame noaptea, mâncați ceva ușurință ca niște cireșe, orez sau cartofi dulci.
  • Încercați să nu mâncați mese grele în general înainte de culcare, deoarece prea multă mâncare vă poate irita stomacul și provoca agitația sau coșmarurile.
  • Imaginea intitulată Evitați visele în timpul somnului Pasul 12
    4. Încercați să înțelegeți semnificația visului dvs. După un vis deranjant, alocarea sensului la ea vă poate ajuta să învățați din ea și să vă depășiți coșmarul. Gândiți-vă la ceea ce simbolismul ar putea avea visul în viața voastră pentru ao înțelege mai bine și pentru a preveni visele recurente.
  • Dacă ați avut un vis despre faptul că nu ați reușit testul de matematică, de exemplu, s-ar putea să vă simțiți copleșiți de clasă. Discutați cu profesorul dvs. despre modalități de a vă gestiona mai bine volumul de muncă.
  • Încercați să căutați imaginile pe un site de vis, dacă nu vă puteți da seama ce înseamnă.
  • Imagine intitulată Evitați visele în timpul somnului Pasul 13
    5. Repetarea coșmarurilor recurente pentru a le rezolva. Dacă vă luptați cu coșmarurile recurente, încercați să o imaginați în cap și să treceți prin scene în mintea voastră. Înainte de a ajunge la punctul culminant al coșmarului, Tweak evenimentele de coșmar într-un mod care se schimbă și rezolvă situația înspăimântătoare.
  • Dacă aveți un vis recurennt că vă dați seama că purtați doar lenjeria de corp, de exemplu, imaginați-vă că vă realizați că sunteți subdestimați în mașină și schimbați-vă în haine de lucru înainte de a ajunge acolo.
  • Imagine intitulată Evitați visele în timpul somnului Pasul 14
    6. Discutați cu A consilier Dacă coșmarurile afectează somnul. Dacă vă ocupați de insomnie sau anxietate ca urmare a coșmarurilor dvs., este posibil să aveți nevoie de ajutor profesional pentru a le depăși. Programați o întâlnire cu un consilier sau terapeut pentru a vă reduce coșmarurile în timp.
  • Programați o întâlnire cu medicul dumneavoastră, deoarece unele tulburări de somn și medicamente pot provoca coșmaruri frecvente.
  • sfaturi

    Printre cei care suferă de somn fără vis, mulți încă mai fac vis, dar ar putea să nu-și amintească de dimineață. Aceste tehnici pot reduce riscul de a-și aminti visele sau de a experimenta cele neplăcute, dar nu le pot elimina în întregime.
  • În loc să scape de vise, un alt mod de a depăși visele iritante este de a le controla prin visul lucid. Încerca visare lucida Dacă doriți să fiți mai conștienți de sine în timp ce dormiți.
  • Avertizări

    În timp ce somnul fără vise este de obicei inofensiv, apariția frecventă este legată de un risc crescut de boală Alzheimer. Țineți cont de acest lucru ca posibil, deși este foarte puțin probabil, conexiune înainte de a încerca să inducați în mod regulat somnul fără vis.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar