Cum de a forma o filozofie

Dezvoltarea unei filozofii personale poate fi o experiență profundă de viață plină de satisfacții. O filosofie personală este un cadru care vă ajută să înțelegeți cine sunteți și să faceți sensul vieții voastre. Formând propria filozofie este destul de dificilă, în special pentru începători, dar recompensele fac cu siguranță să merite. Acest ghid vă va ajuta să începeți.

Pași

  1. Imagine intitulată formează o filozofie Pasul 1
1. Înțelegeți că începeți o călătorie pe tot parcursul vieții. Să se angajeze să fie deschis la minte și flexibil. Fiecare persoană conștientă are o filozofie. Filosofii individuale pot fi simple, dezvoltate sau bine dezvoltate. O filosofie personală este o înțelegere fundamentală și integrată despre existența și relația dvs. cu toate problemele conexe. Descoperirea și dezvoltarea filosofiei cuiva necesită conștiința de sine, dorința de a înțelege, și voința și capacitatea de a învăța. Să se angajeze să caute sensul și să discerne ceea ce are sens. Scopul dvs. este de a începe pe o cale de creștere personală care va evolua și maturiza pe măsură ce urmăriți dragostea înțelepciunii (filosofia) Căci asta înseamnă filosofia.
  • Imagine intitulată formează o filozofie Pasul 2
    2. Începeți citirea și învățarea. Începeți cu ceea ce vă interesează și încercați să obțineți un sentiment de idei mari cu care se referă filozofii. Pe măsură ce învățați căutați conexiuni între idei și subiecți pentru a găsi coerența și / sau argumentele. Acest lucru este asemănător cu a pune un puzzle de jigsaw împreună - unele piese se vor potrivi și alții nu vor.
  • Imagine intitulată formează o filozofie Pasul 3
    3. Alegeți un tip de filozofie. Gândirea filosofică este organizată în jurul multor tipuri de filosofi, inclusiv: axiologia, ontologia, estetica, epistemologia, etica, logica, metafizica și teoria politică. Urmați-vă interesele. Simțiți-vă liber să alegeți mai mult de un tip deoarece vedeți anumite legături. Vă veți bucura de gândirea prin modul de a le amesteca cu succes.
  • După ce a decis un tip de filozofie, învățați istoricul de fundal al filozofiei dvs. alese, inclusiv citirile din filosofii-cheie. Înțelegeți întrebările cheie care au fost abordate și obțineți o înțelegere solidă a conceptelor cheie.
  • Îmbunătățiți înțelegerea de bază a altor tipuri de filosofi. Nu puteți fi un expert în tot, dar recunoașteți că există o mare valoare în înțelegerea elementelor de bază ale a ceea ce au făcut alții. O înțelegere largă a ceea ce se luptă cu oamenii și despre ce au fost discuțiile vă vor ajuta să vă dezvoltați propria filozofie personală. Simțiți-vă liber să învățați și să vă construiți pe ideile existente. Este dificil de pornind de la zero, deci de ce nu luați ideile unui alt filosof ca un cadru de bază pentru a începe? Mulți filosofi bine cunoscuți au început așa. De exemplu, Platon a luat, fără îndoială, metoda Socratica Orală și Sociabilă din Socratele Reale și a folosit-o ca bază pentru metoda sa socratică literară foarte lustruită, care, la rândul său, a fost luată de Aristotel pentru a forma baza logicii în special a sylogismelor.
  • Imagine intitulată formează o filozofie Pasul 4
    4. Extindeți și vă dezvoltați gândirea. Cadrul pe care l-ați selectat este un punct de plecare. Pe măsură ce trăiți viața, încercați-o și vedeți ce funcționează pentru dvs. și ce nu. Când aveți timp să analizați acest lucru și să vă perfecționați filosofia-cadru. De-a lungul timpului, pe măsură ce rezolvați problemele și evaluați calitatea deciziilor pe care le-ați făcut, veți putea să evoluați de unde ați început ceva autonom al filozofiei originale.
  • Deveniți un gânditor critic. Urmăriți locul în care ați obținut baza pentru idei, tenete, teorii etc., În noua dvs. filosofie. Fiind capabil să urmărească teoretizarea sau concluziile înapoi la sursa lor vă va ajuta să vă apărați ideile sau să le împingeți mai departe. Foarte puțin se dezvoltă într-un vid.
  • Referindu-se la ceea ce au spus alți filosofi conferă filozofiei dvs. o mai mare credibilitate deoarece vă afișați profunzimea cunoașterii și înțelegerii filosofiilor existente.
  • Imagine intitulată formează o filozofie Pasul 5
    5
    Fii răbdător și permiteți-vă ideilor să vă perfecționeze în timp. Când aveți timp liber, analizați cadrul filosofiei dvs. nascente și încercați să găsiți probleme și soluții. Luând treptat dezvoltarea filosofiei dvs., va permite să se dezvolte în ceva autonom al filozofiei originale.
  • Tine un jurnal și continuați să vă scrieți gândurile și ideile, chiar dacă nu sunt coerente. Răbdarea este esențială pentru că vă poate lua ani de zile pentru a sorta toate noțiunile aruncate pentru a găsi comoara îngropată dedesubt. Trecerea timpului este sănătoasă, deoarece permite ideilor dvs. să continue evoluția și să fie testate de evenimente zilnice.
  • Adresați-vă unor întrebări pertinente, cum ar fi:
  • Care este scopul filozofiei dvs? Doriți să o aplicați tuturor societății sau doar unui sector?
  • Care este rolul dvs. în filosofia dvs? Ce, dacă există, sunt rolurile unor persoane particulare din filosofia dvs?
  • Cum veți explica baza filozofiei dvs. altora? Este utilă la un nivel practic sau utopian?
  • Cum se potrivesc alte seturi de credințe sau filosofiile sau merg împotriva filozofiei dvs?
  • Sunteți dispus să scrieți o teză sau o carte a filozofiei dvs? Sau ați prefera să scrieți povestiri care conțin filozofia dvs., dar nu sunt o lucrare filosofică în structură?
  • Imagine intitulată formează o filozofie Pasul 6
    6. Discutați cu alții interesați de filosofie. Ele pot evidenția greșeli pe care le-ați fi ratat și oferiți soluții diferite. Acest lucru este util pentru dezvoltarea filozofiei dvs.
  • Alăturați-vă unui grup local filosofiei, Clubului sau capitolului.
  • Alăturați-vă unui grup online care are forumuri private unde vă puteți împărtăși ideile în mod liber și obțineți răspunsuri.
  • Vizitați universitatea locală și cereți să vorbiți Profesori de filosofie pentru a împărtăși gândurile cu ei.
  • Dacă găsiți pe altcineva care înțelege cu adevărat unde se îndreaptă noua filozofie, îmbrățișați entuziasmul, dar aveți grijă să continuați să lucrați la înțelegerile dvs. separate de entuziasmul lor. Este greu să urmezi pe altcineva în timp ce încă mai lucrează ceea ce cred ei, așa că entuziasmul lor poate fi doar pentru că îi place și au încredere în tine.
  • Imagine intitulată formează o filozofie Pasul 7
    7. Găsiți în mod activ / căutați noi experiențe pentru a vă ajuta să vedeți lucruri în moduri diferite și din diferite unghiuri.
  • Ține minte o minte deschisă.
  • Învață să accepți critici și să crească de la ea - ar putea să vă ajute să vă întăriți și filozofia voastră.
  • Aveți întotdeauna un creion și a caiet să notați idei în timp ce vă apar la dvs. sau veți întâlni.
  • Imagine intitulată formează o filozofie Pasul 8
    8. Continuați să citiți filosofia. Vă va permite să vedeți încercările anterioare ale filosofilor, ceea ce au găsit și ce greșeli au căzut - astfel, progresându-vă propria filozofie. Acest lucru vă va ajuta, de asemenea, să vedeți dacă încercați sau nu ceva pe care un filozofos anterior a încercat deja.
  • Imagine intitulată formează o filozofie Pasul 9
    9. Țineți la curent cu lumea. Încerca citind un ziar din când în când. Vă va ajuta să aplicați teorii la situații reale.
  • De exemplu, luați o poveste serioasă de știri care implică probleme care afectează multe sectoare ale societății și întrebați-vă: "Ce aș fi făcut?" Lucrați răspunsurile dvs. în filosofia dvs. în curs de dezvoltare pentru a vedea dacă poate rezista evenimentelor reale și oferă explicații, instruire sau o mai bună înțelegere.
  • Imagine intitulată formează o filozofie Pasul 10
    10. Vedeți-vă ca un filozof, indiferent dacă lucrați ca unul ca unul. O carieră în filosofie sau în roluri similare, cum ar fi un cercetător într-un think-tank sau institut, vă va asigura că vă veți dedica în mod regulat filozofiei dvs., dar pentru filozoful cu fracțiune de normă, asigurați-vă că vă dedicați suficient timp, astfel încât să continuați să vă îmbunătățiți și să continuați să vă îmbunătățiți și să continuați să vă îmbunătățiți și să vă îmbunătățiți Nu uitați biții de lucru.
  • Imagine intitulată formează o filozofie Pasul 11
    11. Încercați cât mai mult posibil să trăiți până la gândurile dvs., chiar și atunci când vă confruntați cu ceva ciudat care vă poate distrage atenția de la opiniile voastre. Reveniți la acele note pe care le-ați făcut despre filozofia dvs. sau despre cărțile inspirate pe care le-ați citit. Va ajuta.
  • sfaturi

    Utilizați filosofiile altcuiva ca un cadru numai ca un începător - face acest lucru vă va construi fundamentele. Odată ce continuați să vă străduiți, veți putea să vă lăsați mai mult și să aveți încredere în propriile puncte de vedere filosofice și concluzii.
  • Încercați să vă extindeți filosofia - intrați în alte tipuri de filozofie pentru a vă extinde capacitatea, chiar dacă nu vă place neapărat ceea ce citiți sau învățați. Puteți afla foarte mult de ceea ce nu vă conectați, precum și de la ceea ce rezonează pentru dvs.
  • Să aibă un interes pentru alte subiecte cum ar fi istoria, teologia sau antropologia, de exemplu, deoarece disciplinele academice tind adesea să se suprapună.
  • Avertizări

    Ca filozof, ești un iubitor de înțelepciune și adevăr. Nu vă întoarceți doar pentru că vă este frică de consecințe - dacă marii filozofi au făcut-o, nu ar fi nici o filosofie pentru noi să trăim și să învățăm. Uneori trebuie doar să accepți că oamenii nu vor înțelege de unde vii, nici de ce ești atât de pasionat de ceva pe care ei într-adevăr nu înțeleg.
  • Nu fi supărat sau descurajat dacă alți oameni nu sunt de acord cu ideile tale. Amintiți-vă că o parte importantă de gândire filosofic este înțelegerea punctelor de vedere conflictuale.
  • Izolarea și singurătatea pot fi un rezultat al perspectivelor dvs. mai mature și a opiniei radicale, dar nu se înalță în sine. Ridicați-vă și găsiți oameni asemănători și amintiți-vă că adevărul este mai important decât să vă temeți de opiniile altor persoane despre dvs.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Notebook și Pen
    • Scrierile altor filozofi
    • Accesul la filozofii de viață și la gânditorii profund
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar