Cum să dezvolți profesionalismul

Oamenii vorbesc adesea despre nevoia de profesionalism la locul de muncă și chiar situații non-locul de muncă. Profesionalismul înseamnă că vă conduceți cu responsabilitate, integritate, responsabilitate și excelență în ceea ce faceți. De asemenea, înseamnă că puteți comunica eficient și adecvat și căutați modalități de a fi productivi. Puteți dezvolta profesionalism prin stabilirea identității dvs. profesionale, observând comportamentul altora și participarea la oportunități de a-ți demonstra propriul profesionalism.

Pași

Partea 1 din 3:
Stabilirea identității dvs. profesionale
  1. Imagine intitulată Dezvoltarea profesionalismului Pasul 1
1. Începeți să lucrați mai devreme la profesionalismul dvs. Luați toate ocaziile pe care puteți să vă dați seama ce așteaptă alți profesioniști din partea dvs. Apoi, arătați că înțelegeți responsabilitatea, munca în echipă și valoarea etică și morală de bază. Acest lucru vă poate ajuta să vă dați seama de profesionalism și să luați atenția unui mentor care vă poate dezvolta în continuare profesionalismul.
  • Puneți întrebări în orice moment nu sunteți sigur de așteptări profesionale. De exemplu, "doamnă. Maier, cum pot face pe alți profesori și studenți să mă ia în serios când îmi dau prezentarea? Vreau să le angajez și să păstrez lumina de spirit, dar serioasă. Nu sunt sigur cum să fac asta. Poti, te rog, sa ma ajuti?"
  • Imagine intitulată Dezvoltarea profesionalismului Pasul 2
    2. Fiți sensibili la considerentele de timp. Arătați-vă responsabilitățile la timp cât mai mult posibil. Lipiți la termenele limită și trimiteți-vă munca atunci când este datorată. Dacă veți întârzia ceva, permiteți altora să știe și să ofere o scurtă explicație a motivului. Fiind atenți la timpul dvs. și al altora arată că sunteți un profesionist și luați-vă serios responsabilitățile.
  • Imagine intitulată Dezvoltarea profesionalismului Pasul 3
    3. Tratați pe alții cu respect. Dați fiecărei persoane cu care aveți în vedere același respect. Recunoscând că toată lumea este diferită și poate avea circumstanțe diferite decât vă puteți ajuta să fiți un jucător de echipă mai bun și profesional.
  • Imagine intitulată Dezvoltarea profesionalismului Pasul 4
    4. Urmăriți practicile etice. Etica sunt standardele morale care reglementează comportamentul drept și greșit în setările profesionale și personale. Utilizați cea mai bună înțelegere a comportamentului etic și a practicilor la locul de muncă și dincolo de. Puneți întrebări de superiori, colegi, prieteni și chiar șefi dacă nu sunteți siguri de cât de bine să aplicați principiile etice la situațiile pe care le puteți întâlni. Fiecare profesie are reglementări etice specifice, dar unele principii etice comune care urmează să urmeze pentru dezvoltarea profesionalismului includ:
  • Respectarea standardelor și procedurilor stabilite
  • Efectuarea de îndatoriri cu obiectivitate, due diligence și îngrijire profesională
  • Care servește în interesul tuturor părților implicate într-o manieră legală
  • Menținerea confidențialității și confidențialității informațiilor atunci când este cazul
  • Educație continuă pentru munca ta
  • Imaginea intitulată Dezvoltarea profesionalismului Pasul 5
    5. Joacă frumos cu colegii. Lucrul în echipă este un alt element esențial al dezvoltării profesionalismului. Luați timp pentru a vă afla cum lucrați cel mai bine cu fiecare dintre colegii dvs. și modul în care acestea colaborează cel mai bine unul cu celălalt. Înțelegerea acestor relații poate promova munca în echipă sănătoasă și relațiile pozitive cu colegii.
  • Imagine intitulată Dezvoltarea profesionalismului Pasul 6
    6. Lucrați la abilitățile dvs. de comunicare. Încurajați discuțiile deschise și dialogul în orice mediu profesional sau personal. Asigurarea faptului că comunicațiile sunt transparente și respectuoase între tine și alții de la personalul de sprijin la superiori vă arată profesionalismul. Întotdeauna vă demonstrează dorința de a dezvolta profesionalism în tine și pe alții.
  • Imaginea intitulată Dezvoltarea profesionalismului Pasul 7
    7. Auto-reflecție pentru a rezolva problemele. Fiți gata să respectați probleme cu soluții eficiente. Desenați celelalte abilități profesionale ale muncii în echipă, deschiderea comunicării și următoarele practici etice pentru a ajunge la soluții. Auto-reflectarea prin vă întrebați următoarele întrebări vă poate ajuta să rezolvați în continuare problemele:
  • Care a fost rolul meu în această problemă?
  • Ce pot face pentru a-mi corecta rolul?
  • Cum poate contribui la găsirea unei soluții de către mine și cu alții?
  • Ce am învățat din această experiență și cum pot să o aplic în viitor?
  • Partea 2 din 3:
    Observând comportamentul profesional al altora
    1. Imagine intitulată Dezvoltarea profesionalismului Pasul 8
    1. Urmăriți exemple de neprofesionalism. La fel cum profesionalismul este ușor de văzut, comportamentele neprofesionale sunt la fel de bine. Acordați atenție comportamentelor pe care le expune alte persoane care primesc o atenție negativă de la dvs. și de la alții. Aplicați lecțiile pe care le-ați învățat să vedeți neprofesionalismul pentru a vă asigura că dezvoltarea profesională continuă pe o cale pozitivă. Unele semne de neprofesionalism pe care le puteți întâlni includ:
    • Traversând granițele sexuale
    • Încălcarea confidențialității
    • Prozelitism sau halenci de a schimba mintea oamenilor
    • Nu ascultă pe alții
    • Fraudă de facturare sau plată
    • Înșelătoare
    • Fiind sub influența drogurilor și alcoolului
    • Abuzul de putere
  • Imagine intitulată Dezvoltarea profesionalismului Pasul 9
    2. Rochie pentru mediul dvs. Urmăriți cum se îmbracă prietenii, colegii sau alții unde vă aflați. Rochia de observare vă poate oferi o idee despre ceea ce este adecvat și îmbrăcăminte necorespunzătoare. Asigurați-vă că sunteți, de asemenea, curat și îngrijit, ceea ce vă îmbunătățește eforturile de a vă îmbrăca partea și pentru a vă dezvolta profesionalismul.
  • Imagine intitulată Dezvoltarea profesionalismului Pasul 10
    3. Lucrați cu un mentor. Adresați-vă școala, universității sau angajatorului dacă au programe de mentorat. De asemenea, puteți solicita o persoană care credeți că expune profesionalismul consumă. Întâlniți cu această persoană în mod regulat pentru a discuta situațiile pe care le întâlniți și cum să vă ocupați de ele. Puneți întrebări despre continuarea lucrului la dezvoltarea dvs. profesională și cât de bine să mergeți fără a trece la degetele de la picioare ale cuiva.
  • Partea 3 din 3:
    Dezvoltarea competențelor și cunoștințelor specializate
    1. Imaginea intitulată Dezvoltarea profesionalismului Pasul 11
    1. Recunoașteți unde mințeau obligațiile dvs. Fiind responsabil - pentru tine și alții - este una dintre calitățile de înaltă calitate ale profesionalismului. Figurați-vă cine sau ce sunteți profesioniști și faceți munca dvs. Înțelegerea unde și cu cine reședința dvs. minciună vă poate ajuta să acționați din punct de vedere etic și profesional în orice situație.
    • De exemplu, obligațiile dvs. pot minți cu ceea ce vă spune șeful dvs. În alte cazuri, cum ar fi cu avocații sau medicii, obligația dvs. poate fi pentru public și profesia dvs. și nu angajatorul dvs.
  • Imaginea intitulată Dezvoltarea profesionalismului Pasul 12
    2. Acționează independent. Faceți-vă munca cu dvs. cât mai mult posibil. Cereți ajutor atunci când aveți nevoie de ea pentru a completa activitățile sau munca necesară. Evitați renunțarea sau transmiterea responsabilităților către ceilalți, care este neprofesională și poate lăsa o impresie negativă despre dvs.
  • Imagine intitulată Dezvoltarea profesionalismului Pasul 13
    3. Continuați educația și formarea dvs. Să depună eforturi pentru a depăși așteptările obișnuite pentru postul dvs. prin angajarea de a învăța pe tot parcursul vieții. Înscrieți-vă în cursuri de educație continuă sau programe în domeniul dvs. specific. Starea deasupra celor mai recente evoluții vă poate ajuta să mergeți mai sus și dincolo și vă arată și angajamentul dvs. de a fi profesionist.
  • Imagine intitulată Dezvoltarea profesionalismului Pasul 14
    4. Scoateți lecțiile din greșeli. Toată lumea face greșeli în slujba lor. Luați-vă greșelile și transformați-le în lecții valoroase despre cum să acționați și să faceți lucruri în viitor. Fiind capabil să accepte responsabilitatea și critica pentru greșeli și să învețe de la ei este una dintre numeroasele calități ale unui profesionist.
  • Adresați-vă supraveghetorului sau colegilor cu privire la modul în care ați putea continua și îmbunătățiți de la greșeli.
  • Evaluați-vă și performanța dvs. în mod regulat. Consultați o selecție a muncii dvs. și vedeți unde ați făcut greșeli și vă puteți îmbunătăți.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar