Cum de a dezvolta o filozofie de îngrijire a copilului

O filozofie de îngrijire a copilului este de obicei o declarație scrisă dezvoltată de un furnizor de îngrijire a copilului sau educator cu privire la valorile, prioritățile, valorile și convingerile organizației sale privind dezvoltarea, îngrijirea și educația copilului. Având o filozofie de îngrijire a copilului este importantă, astfel încât toți cei care lucrează împreună sunt uniți cu aceleași priorități. O filozofie de îngrijire a copilului ajută, de asemenea, părinții și îngrijirea dăruitorilor să selecteze programul de îngrijire a copilului care să se potrivească filosofiilor proprii ale familiilor lor de creștere a copilului.

Pași

Metoda 1 din 2:
Având în vedere prioritățile dvs
  1. Imagine intitulată Dezvoltați o filozofie de îngrijire a copilului pasul 1
1. Întrebați-vă despre credințele dvs. de îngrijire a copilului. Ca furnizor de îngrijire, cum credeți despre îngrijirea și dezvoltarea copilului pentru copii? Acesta va ajuta la definirea clară a ceea ce credeți despre puterile și nevoile dezvoltării copilului pentru a dezvolta o filozofie a îngrijirii copilului.
  • Dacă sunteți parteneriat cu alții pentru a vă dezvolta filosofia de îngrijire a copilului, acest lucru vă va oferi o oportunitate de a vă articula mai bine experiențele individuale și de a afla despre perspectiva altora.
  • Având în vedere rolul pe care îl credeți, arta, activitățile dramatice și academice ar trebui să aibă în viața copilului vă va ajuta să vă gândiți la credințele voastre.
  • Un exemplu de declarație privind convingerile unui program privind îngrijirea copilului ar putea fi: "Ne angajăm să oferim servicii sigure, accesibile, de înaltă calitate pentru copiii care trăiesc în comunitatea Lacului de Sud care se bazează în învățarea experimentală."
  • Imagine intitulată Dezvoltați o filozofie de îngrijire a copilului Pasul 2
    2. Luați în considerare parteneriatul cu părinții și comunitatea. Inclusiv părinții, membrii comunității și furnizorii de îngrijire la începutul dezvoltării filozofiei de îngrijire a copilului vă pot ajuta să vă sprijini programul de îngrijire a copilului. Gândiți-vă la modalitățile în care comunitatea poate deține valori care informează filozofia de îngrijire a copilului pe care o dezvoltați.
  • Implicarea partenerilor comunitari în dezvoltarea filosofiei dvs. de îngrijire a copilului poate necesita traducători de limbă pentru vorbitorii non-engleză.
  • Copii, familii și alți profesioniști în domeniul îngrijirii copilului pot avea toate o participație în dezvoltarea filosofiei de îngrijire a copilului.
  • Imagine intitulată Dezvoltați o filozofie de îngrijire a copilului Pasul 3
    3. Definiți rolul profesorului. Luați în considerare dacă apreciați activitățile cu condus de profesori sau activitățile cu condus de studenți. Profesorii pot conduce în mod activ învățarea copilului, de joc de jocuri și să prezinte informații noi sau pot permite copilului mai multă independență să exploreze aceste zone pentru ea însăși. Când vă dezvoltați filosofia îngrijirii copilului, decideți ce fel de rol ar trebui să joace profesorul și de ce simțiți așa.
  • Într-un program bazat pe joacă, rolul profesorului este de obicei mai puțin dominant, în timp ce programele academice tind să fie mai conduse de profesori.
  • Luați în considerare ceea ce ați putea dori și așteptați pentru un copil în programul dvs. Dacă aveți anumite obiective academice pe care le veți aștepta ca un copil să se întâlnească, acest lucru va afecta rolul dvs. de așteptat să joace.
  • Un exemplu de declarație de îngrijire a copilului cu privire la rolul unui profesor ar putea fi: "Credem că profesorii noștri sunt responsabili pentru bunăstarea, siguranța și învățarea fiecărui copil. Profesorii oferă informații nu numai prin mentorat și modelarea rolurilor, ci prin prelegeri, activități de grup mici și activități de învățare practică."
  • Imagine intitulată Dezvoltați o filozofie de îngrijire a copilului Pasul 4
    4. Vorbiți despre așteptările pentru un copil în programul dvs. Cum credeți că un copil învață cel mai bine? Va trebui să discutați ideile dvs. despre gama de activități incluse în programul dvs. care ar trebui să conducă la beneficiul fiecărui copil, indiferent de stilul de învățare.
  • Amintiți-vă că fiecare copil are un stil unic de învățare, iar toți elevii vor trebui să fie cazați.
  • Includeți o varietate de activități de învățare structurate și idei deschise, gândindu-vă la ceea ce credeți că este raportul ideal al ambelor tipuri din sala de clasă.
  • Un exemplu de declarație care reflectă așteptările pentru un copil într-un program de îngrijire a copilului ar putea fi: "Credem că toți copiii ar trebui să aibă ocazia să învețe de la colegii de toate abilitățile și să servească ca profesori pentru colegii lor."
  • Imagine intitulată Dezvoltați o filozofie de îngrijire a copilului Pasul 5
    5. Abordarea problemelor legate de diversitatea programului. Având în vedere modul în care programul dvs. va servi o mare varietate de copii este o parte esențială a dezvoltării unei filozofii de îngrijire a copiilor. Elevii dvs. vor veni dintr-o mare varietate de medii culturale, economice și sociale. Acestea pot avea dizabilități care necesită cazare.
  • Includeți o declarație privind valoarea pe care diversitatea aduce la programul dvs.
  • Fiți clar cu privire la strategiile specifice și acceptările pe care intenționați să le angajați pentru a ajuta la îngrijirea copiilor din programul dvs. care au nevoi speciale.
  • Un exemplu de declarație care reflectă filozofia îngrijirii copilului a diversității ar putea fi: "Noi credem că fiecare copil are o valoare egală pentru programul nostru și lucrează în mod activ pentru a sprijini includerea deplină a copiilor cu diverse abilități și dizabilități, precum și cei din toate mediile socio-economice, etnice și religioase."
  • Imagine intitulată Dezvoltați o filozofie de îngrijire a copilului Pasul 6
    6. Gândiți-vă la modul în care puteți oferi un mediu pozitiv. Când cineva intră în setarea de îngrijire a copilului, ce vor vedea ei? O clasă pentru copii ar trebui să includă activități pentru dezvoltarea adecvată a copiilor, inclusiv jocul senzorial, materialele academice, activități de dezvoltare a abilităților motorii brute și materiale pentru joc dramatic.
  • Amintiți-vă că mediul dvs. de îngrijire a copilului ar trebui să includă activități în afara și în interior.
  • Materialele de redare senzoriale includ joc de nisip, mese de apă, bule, jucării vibratoare, lumini colorate și aluat. Orice care angajează interesele senzoriale ale copilului pot fi incluse în materialele de redare senzoriale.
  • Jocul dramatic include materiale pentru jocul de rol, costumele, păpușile și multe altele.
  • Includeți o declarație privind convingerea dvs. despre un cadru pozitiv pentru îngrijirea copilului. De exemplu, "Susținem și încurajăm dezvoltarea abilităților creative și sociale prin oportunități de joc senzorial printr-o mare varietate de materiale."
  • Imagine intitulată Dezvoltați o filozofie de îngrijire a copilului Pasul 7
    7. Discutați prioritățile curriculumului. Vrei ca copilul tău să aibă grijă de joc, sau ai prioritiza obiectivele academice? În timp ce toate abordările de îngrijire a copilului folosesc un amestec de învățare academică, cât și de învățare academică, se subliniază diferite filosofii.
  • Dacă sunteți inconfortabil în setările nestructurate, este puțin probabil să fiți mulțumiți într-un mediu care prioritizează spontaneitatea. Prioritățile de curriculum pe care le încorporează în propria dvs. filosofie a îngrijirii copilului nu ar trebui să fie în conflict cu propriile priorități.
  • Explorarea unei game de filosofii de îngrijire a copilului vă poate ajuta să înțelegeți gama de priorități pe care le poate include filosofia proprie a copilului.
  • Un exemplu de declarație care reflectă prioritățile curriculum-ului ar putea fi: "Credem că copiii ar trebui să fie tratați cu respect și demnitate, să se simtă în siguranță și siguri, să aibă oportunități de învățare prin joacă, de luare a deciziilor și interacțiuni sociale cu colegii lor."
  • Metoda 2 din 2:
    Comparând filozofii de îngrijire a copilului
    1. Imagine intitulată Dezvoltați o filozofie de îngrijire a copilului Pasul 8
    1. Aflați despre îngrijirea copilului de dezvoltare. Îngrijirea copilului de dezvoltare subliniază toate domeniile dezvoltării unui copil, inclusiv fizic, cognitiv, social, emoțional. Aceasta este cea mai comună formă de filosofie de îngrijire a copilului practicată în prezent în Statele Unite. Într-o clasă de îngrijire a copiilor de dezvoltare, vă puteți aștepta să găsiți o combinație de activități practice, activități cu condus de copii și profesor.
    • Îngrijirea copilului de dezvoltare este interactivă și are un sens informal.
    • Învățarea prin joc este considerată centrul central al curriculumului într-un program de îngrijire a copilului de dezvoltare.
    • Rolul profesorului este de a oferi securitate, stimulare, sprijin, limite și afecțiune.
  • Imagine intitulată Dezvoltați o filozofie de îngrijire a copilului Pasul 9
    2. Aflați mai multe despre preșcolari progresivă. Această filosofie centrată pe copil urmărește interesul copilului și curiozitatea socială. Învățarea experimentală este prioritizată asupra învățământului condus de profesori.
  • Preșcolari progresivi sunt uneori numiți "Banca Street Abordare" Datorită dezvoltării inițiale la Colegiul de Educație al Băncii.
  • Rolul profesorului este de a facilita interesele copilului și curiozitatea intelectuală.
  • Imagine intitulată Dezvoltați o filozofie de îngrijire a copilului Pasul 10
    3. Încercați metodele Montessori. Filosofiile Montessori au fost dezvoltate de dr. Maria Montessori în studiul de dezvoltare a copilului. Aceste metode subliniază inițiativa și independența copilului individual. Copiii se mișcă prin diferite activități, numite "muncă", la rata lor de viteză. Sarcinile de auto-corectare învață copilul direct, în timp ce observând alți copii care completează o sarcină permite copiilor să învețe unul de celălalt.
  • METODE MONTESSORI Utilizați "manipulative" sau obiecte senzoriale mici pe care copiii le folosesc pentru a finaliza o sarcină. Blocurile colorate, de exemplu, ar putea fi manipulative potrivite cu imagini ale blocurilor colorate într-o activitate.
  • Sălile de clasă Montessori conțin în mod obișnuit o serie de veacuri, deoarece fiecare copil este încurajat să învețe în propriul ritm.
  • Unii părinți aleg metodele Montessori, deoarece simt că îi încurajează pe copiii lor să dezvolte abilități de conducere.
  • Imagine intitulată Dezvoltați o filozofie de îngrijire a copilului Pasul 11
    4. Explorați pedagogia reggio-emilio. Această filosofie de îngrijire a copilului utilizează o combinație de abordări de dezvoltare și de la Montessori. Ea subliniază creativitatea și expresia artistică, dar și colaborarea. Reggio-emilio învățare utilizează proiecte de grup cu sediul în curiozitatea direcționată pentru copii.
  • De exemplu, dacă un copil își exprimă interesul pentru motivul pentru care o plantă crește, ar putea fi un răspuns Reggio-Emilio, "Să învățăm mai multe despre asta!" Din această curiozitate condusă de copii, ar putea rezulta un proiect interactiv colaborativ, inclusiv studiul solului, plantelor, apei și lumina soarelui.
  • Reggio-Emilio este numit după zona Italiei, în care această abordare pedagogică sa dezvoltat prima dată.
  • Unul dintre obiectivele Reggio-Emilio este de a folosi învățarea colaborativă pentru a ajuta un copil să devină un cetățean mai bun.
  • Imagine intitulată Dezvoltați o filozofie de îngrijire a copilului Pasul 12
    5. Aflați mai multe despre Școlile Waldorf. Abordarea Waldorf, dezvoltată de Rudolf Steiner, este o abordare bazată pe joacă. Se caracterizează prin rutine regulate și structurate. Anumite zile ale săptămânii, de exemplu, vor include întotdeauna aceleași activități. Activitățile creative, cum ar fi arta, muzica, dansul, cântatul și acționarea, sunt evidențiate.
  • Programele sunt bine cunoscute pentru refuzul lor de a încorpora orice mijloace media, cum ar fi citirea, computerele, videoclipurile sau electronicii în curriculum-ul lor.
  • Nu există grade într-un program Waldorf. Nu există manuale, teme sau teste.
  • Abordarea Waldorf a subliniat natura holistică a copilului: corp, spirit și suflet.
  • Imagine intitulată Dezvoltați o filozofie de îngrijire a copilului Pasul 13
    6. Încercați grupurile de învățare de cooperare. Programele de cooperative, cunoscute sub numele de co-op, sunt formate de părinți să ofere un cadru comun pentru copiii lor. Aceste programe sunt create de părinții care doresc o influență puternică în activitățile zilnice ale copiilor lor. Profesorii, directorul și ajutoarele clasei sunt alese de părinți și sunt părinți ai copiilor în program.
  • Învățarea cooperativă tinde să acorde prioritate valorilor cooperării și soluționarea conflictelor.
  • Una dintre modalitățile în care învățarea cooperativă accentuează educația este că copilul dumneavoastră vă vede participarea la clasă. Acest lucru permite copilului să știe că educația este o prioritate pentru dvs. și încurajează mesajul că învățarea este importantă.
  • sfaturi

    Există o gamă largă de moduri în care filosofii individuale de îngrijire a copilului au fost încorporate în setările de îngrijire a copilului.
  • Vizitați o varietate de setări de îngrijire a copilului pe măsură ce vă dezvoltați propria filozofie a îngrijirii copilului.
  • Avertizări

    Indiferent de filosofia îngrijirii copilului pe care o alegeți, păstrarea în siguranță a copiilor ar trebui să fie accentuată.
  • Raportul dintre copii la profesor (rata profesorilor) ar trebui să fie suficient de scăzut pentru a asigura o atenție individuală pentru fiecare copil.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar