Cum să convertiți la hinduism

Hinduismul este un mod de viață pentru oamenii predominant de la subcontinentul indian, acum găsit major în țări precum India și Nepal, cu învățăturile sale care ajung până la Balochistan, Indonezia, Mauritius, Fiji, Emiratele, Qatar, Sri Lanka, Ghana, Trinidad, Tobago și Bangladesh. Nu este doar o filozofie spirituală, ci o agregare a numeroaselor școli din Darshanas și școli diferite de gânduri și credințe. Altfel, cunoscut sub numele de Sanatana, eterna, Hinduismul se referă în general cu unul Dharma, sau drepturi morale și Karma, Principiul acțiunii, pentru a sparge ciclul de Samsara, repetarea nesfârșită de naștere, moarte și reîncarnare. Spre deosebire de multe religii majore, hinduismul nu aderă la nici un concept strict de ortodoxie și, prin urmare, transformându-se la credința hindusă este la fel de ușor ca fiind dispus să-și înțeleagă convingerile și să se angajeze în practicile sale.

Pași

Partea 1 din 3:
Devenind un urmaș al hinduismului
  1. Imagine intitulată Conversia la pasul de hinduism
1. Înțelegeți că conversia la hinduism este totul despre practică. Nu există nici un proces oficial de conversie sau o ceremonie de conversie la credința hindusă. Pentru a deveni un urmaș, trebuie doar să aveți voința și angajamentul de a studia Scripturile și de a respecta practicile potrivite. În timp ce hinduismul este o religie foarte tradițională bazată pe ritual, nu este exclusivă în sensul că trebuie să fie recunoscută oficial pentru a fi un practicant.
  • Hinduismul predică chiar principiul că nu este nevoie de conversie - înțelepciunea universului este disponibilă tuturor, dacă numai ei sunt dispuși să o caute.
  • Imagine intitulată Conversia în etapa de hinduism 2
    2. Găsiți o sectă care vă va accepta. Faceți unele cercetări pentru a vedea dacă există vreun temple sau organizații hinduse în zona dvs. și aflați ce trebuie să se alăture cerințele. Multe secte contemporane hinduse sunt fericite să ia pe urmașii occidentali și pe oricine altcineva care este interesat să învețe doctrina hindusă. Luați în considerare dacă credințele și practicile sectei pe care le gândiți la aderarea sunt în aliniere cu ceea ce doriți să câștigați devenind un urmaș.
  • Majoritatea oamenilor care practică religia hindusă se nasc în ea și consideră că este ceva de drept de naștere. Sunt cei care susțin că nu puteți "converti" la hinduism - dacă nu v-ați născut Hindu, nu veți fi niciodată. Cu toate acestea, aceasta este o poziție oarecum datată, deoarece hinduismul a devenit o religie mondială majoră și mulți oameni flock pentru a-și învăța căile sale.
  • Două exemple proeminente ale sectelor occidentale care au îmbrățișat religia hindusă sunt Hare Krishnas și Școala de Meditație Transcendentală.
  • Imagine intitulată Conversia la Hinduism Pasul 3
    3. Implicați-vă în închinarea rituală. Odată ce faceți parte dintr-un templu sau o organizație hindusă, va trebui să participați la Puja, sau închinarea rituală. Puja ceremonii sunt cel mai adesea compuse din mai multe acțiuni simbolice diferite, cum ar fi idolii de curățare reprezentând zeități hinduse, făcând oferte și recitarea scripturilor spirituale. Participarea la Puja vă va ajuta să înțelegeți mai multe despre ritualurile hinduse și despre semnificația lor religioasă.
  • În plus față de rolul său de practică comunală, Puja este considerată o devoțiune extrem de individuală, iar o bună rugăciune și oferte sunt efectuate de la confidențialitatea casei.
  • Imagine intitulată Conversia la Hinduism Pasul 4
    4. Practicați yoga și meditația. Aflați propria persoană asanas, sau mișcări meditative de yoga, pentru a suplimenta ofertele de rugăciune și ritual. În religia hindusă, meditația poate fi efectuată fie dintr-o poziție de odihnă, așa cum se face în mod convențional, fie prin practica yoga, care este în esență o formă de meditație în mișcare. În mod tradițional, Yoga implică trecerea printr-o serie de posturi intense care servesc la purificarea corpului și să facă mintea și spiritul receptiv la binecuvântările iluminării.
  • Deși a devenit o formă modernă de exerciții în Occident, practica yoga este considerată o parte integrantă a îndatoririlor spirituale ale urmașului hindus.
  • Yoga cere să fii suplă, care promovează controlul și circulația respirației, întărirea corpului și îmbunătățirea capacității dvs. de a vă concentra.
  • Imagine intitulată Conversia la Hinduism Pasul 5
    5. Să se angajeze să vă îmbunătățească karma. Căutați să trăiți un viu bun, să vă gândiți la suferința lumii, să arătăm bunătate altora și să implementați înțelepciunea Vedelor sau Scripturile clasice. Karma este un chiriaș central pentru filosofia hindusă și se află în centrul interacțiunii umane. Este eficient un inventar al caracterului moral și prin cultivarea karmei pure vine posibilitatea de a se elibera de ciclul reîncarnării.
  • Karma poate fi înțeleasă ca un fel de metru - dacă karma dvs. este rău, sau scăzut, veți fi vizitat de greutăți și nedreptate, chiar și în viața dvs. ulterioară. Dar dacă contorul dvs. de karma este plin, dacă ați acționat întotdeauna cu intenții bune și v-ați dedicat să diminuați suferința din lume, aveți șansa de a obține eliberarea și astfel eliberați de Samsara.
  • Partea 2 din 3:
    Conectarea cu comunitatea hindusă
    1. Imagine intitulată Conversia la Hinduism Pasul 1
    1. Deveni un membru al unui templu. Vedeți dacă există temple hinduse sau centre comunitare în care locuiți care vă va permite să vă alăturați congregației lor. Acceptarea pe scară largă a religiilor mondiale majore a făcut să găsească mai multe locuri de cult în locații puțin probabile. Ca membru al unui templu, veți fi ghidați prin Puja și veți primi sfaturi cu privire la meditația yoga și înțelegerea Vedas (Scripturi), care vă va ajuta în călătoria dvs. spirituală.
    • Din păcate, este încă oarecum comun pentru occidentali și cele ale altor fundații religioase care urmează să fie respinse din practicarea hinduismului într-o capacitate formală. Dacă se întâmplă acest lucru, continuați să căutați până când găsiți un templu care vă va accepta sau continuați studiul și închinarea pe cont propriu.
  • Imagine intitulată Conversia în etapa de hinduism 7
    2. Participa la practici rituale. Aflați despre diferite activități rituale de la liderii templului sau comunității dvs. și le încorporați în practica dvs. În plus față de puja și yoga, există multe alte ritualuri care cuprind aspecte importante ale hinduismului. În timp ce cele mai multe dintre acestea sunt spirituale în natură și centru în jurul valorii de tribut adus divinității, altele sunt mai personale și mai practice și funcționează aproape ca ritualuri de noroc sau mementouri ale nevoii de a excela în stația dvs. de viață.
  • Puja este cea mai obișnuită formă de ritual în hinduism și este de obicei efectuată în fiecare zi. Alte ritualuri importante pentru urmăritorul hindus pentru a observa includ ofertele și sacrificiile (simbolice în sens) la diferitele zeități ale Pantheonului, decorarea corpului cu marcaje care reprezintă scopuri spirituale și ședinței în meditația adevărurilor Vedelor.
  • Alte ritualuri mai sofisticate, identificate colectiv ca a Yajna, necesită supravegherea unor bărbați sfinți calificați și, de obicei, implică oferte de grup sistematice și binecuvântări. Aceste ritualuri sunt mai asemănătoare cu ceea ce vă puteți aștepta să găsiți în bisericile în care sunt practicate religiile abrahamice. Dacă aparțineți unui templu hindus sau comunității spirituale, este probabil ca un Yajna să fie condus de cei mai proeminenți lideri ai grupului.
  • Imagine intitulată Conversia în Hinduism Pasul 8
    3. Participați la sărbătorile hinduse și la festivaluri. Festivalurile hinduse se bazează pe anotimpuri și, de obicei, comemorează sau simbolizează evenimente importante în teologia hindusă. Unele dintre aceste sărbători, cum ar fi Makar Sankranti, cer ca obiective culturale să viziteze râul Gange, dar multe evenimente sfinte pot fi onorate oriunde cu rugăciuni și oferte particulare. În a deveni scufundat în religia hindusă, depune eforturi pentru a învăța semnificația care marchează aceste ocazii și ia parte la observarea lor.
  • Printre cele mai venerate festivități hinduse anuale sunt Holi, O sărbătoare a primăvară și renaștere a apărut ziua după luna plină la începutul lunii martie- Diwali, "rând de lumini" ceremonia care comemorează capătul calendarului Vikram și Mahashivaratri, O sărbătoare a zilei de naștere pentru Shiva, una dintre cele trei zeități cele mai înalte din religia hindusă.
  • Majoritatea sărbătorilor hinduse sunt programate de calendarul Vikram, care urmează o progresie lunară și se încadrează în zile notabile ale ciclului lunii.
  • Imagine intitulată Conversia în Hinduism Pasul 9
    4. Efectuați un pelerinaj spiritual. Dacă v-ați angajat pe deplin de a urmări religia hindusă, ați putea planifica un pelerinaj pentru a vizita siturile sfinte din India și regiunile sale periferice și pentru a vă plăti respectul. Îmbogățirea unui pelerinaj vă va oferi o oportunitate rară de a vedea altelele de zeități și sfinți, reorientează-ți devotamentul spiritual și de a vă purifica de păcate și impurități. Pelerinajele sunt întreprinderi consumatoare de timp și costisitoare și nu pot fi fezabile pentru toți practicanții, dar sunt tradiția venerată în hinduism, totuși.
  • Unele dintre cele mai renumite site-uri pentru pelerinaje includ orașele indiene "mari" Puri, Rameshwaram, Dwarka și Badrinath, precum și nepaleze se opresc ca templul Pashupatinath.
  • Un mic procent din organizațiile hinduse mai mari care sunt finanțate de comunitățile locale pot oferi oportunități de pelerinaj pentru grupuri plătite cu cheltuieli pentru cei care altfel nu le-ar putea permite. Verificați și vedeți dacă templul sau organizația dvs. este una dintre acestea.
  • Partea 3 din 3:
    Înțelegerea credințelor hinduse
    1. Imagine intitulată Conversia la Hinduism Pasul 10
    1. Acceptați diferențele. Dacă veniți dintr-un loc cu fundal religios foarte diferit, nu toate credințele hinduse și preceptele vor avea sens pentru dvs. la început. De asemenea, puteți întâmpina o anumită opoziție față de a deveni un urmaș al religiei dacă nu v-ați născut în ea. Fiți răbdători cu aceste diferențe și încercați să vedeți dincolo de ele. Aveți dreptul să vă urmăriți propria cale spirituală și nimic nu vă va ține înapoi odată ce ați decis să vă dedicați-vă religiei hinduse.
    • O mare parte din excluderea culturală a hinduismului provine din sistemul de caste indiene, în care oamenii se nasc în anumite clase sociale din care nu pot să nu se ridice sau să se coboare singuri. Deoarece non-indienii sunt în afara castei sacre, ei sunt, de asemenea, considerați a fi neapărat în afara spiritualității hinduse.
    • Dacă nu găsiți un templu sau un grup de a vă alătura și sunteți forțați să vă continuați practica de acasă, nu disperați. Există multe guru moderne care sunt dispuși să-și împărtășească învățăturile cu adepții prin conținut înregistrat, cum ar fi cărți și înregistrări audio, iar interacțiunea comunală poate fi găsită prin intermediul camerelor de chat și convenții internaționale.
  • Imagine intitulată Conversia la Hinduism Pasul 11
    2. Recunoaște Dharma. Dharma este un termen complex cu mai multe interpretări diferite, referindu-se la ordinea naturală a Universului, "modalitatea de viață corectă" sau învățăturile cuprinzătoare ale zeităților. Aceste noțiuni formează principiile fundamentale ale hinduismului. Chiar dacă nu puteți înțelege imediat semnificația sau aplicația lor, încercați să extrageți cât mai multă înțelepciune practică, cât puteți din Scripturile pe care le studiați. Pe măsură ce progresați în practica dvs., conectivitatea acestor concepte vă va deschide.
  • Toate credințele hinduse au locul lor. Mai degrabă decât să fii prins în elementele mai fantastice ale scripturilor, să se concentreze asupra înțelegerii a ceea ce oferă în ceea ce privește adevărul și cunoașterea.
  • Imagine intitulată Conversia la Hinduism Pasul 12
    3. Cunoașteți semnificația karmei. Fiți atenți la noțiunea de karma în orice moment și să vă gândiți cum influențează acțiunile voastre propria moralitate, precum și bunăstarea altora. Karma dvs. ar trebui să fie în centrul fiecărei decizii pe care le faceți. Auditarea acțiunilor vă aduce mai aproape de realizarea Moksha, sau eliberarea spirituală, dar asigură, de asemenea, că faceți alegerile potrivite la un moment dat.
  • Karma este mai complexă decât penalizarea sau recompensa pentru acțiunile dvs. Este un fir comun care trece prin renașteri consecutive. Introspecția statului karmic creează un fel de sistem de feedback pentru a evalua bunătatea vieții.
  • Bad Karma se crede că urmează un individ prin diferitele lor vieți, reprezentând natura aparent aleatorie a nenorocirii din lume.
  • Imagine intitulată Conversia în etapa de hinduism 13
    4. Se străduiește pentru eliberarea spirituală. Meditează adesea mântuirea și mijloacele de ao atinge. Scopul final al oricărei religii este de a depăși lupta existenței umane și de a ajunge la actualizarea aspectelor divine ale sinelui. Acest lucru poate fi realizat printr-o abordare concentrată a învățării spirituale. Încercați să aplicați înțelepciunea pe care o câștigați în viața de zi cu zi. Veți găsi că prin conștiința luminată, calitatea vieții voastre se va îmbunătăți, ceea ce vă va permite să afectați pozitiv viețile oamenilor din jurul vostru.
  • Moksha poate fi înțeleasă simultan ca o "descoperire" spirituală literală, după care misterele existenței par să se dizolve sau ca o stare menținută în mod intenționat, care recunoaște nevoia de compasiune, dezinteresare și acceptare.
  • sfaturi

    Oricine are o inimă curată și o dorință de a câștiga înțelepciune și de a trăi bine poate deveni un devotat hindus. Nu lăsați barierele culturale să stea în calea urmăririi îmbunătățirii spirituale.
  • Nu există nicio procedură pentru intrarea în credința hindusă. Nu este o religie a certificatelor, a cursurilor sau a ordonării. Din acest motiv, oricine este liber să devină un urmaș.
  • O cantitate mare de rugăciuni hinduse, ceremonii și ritualuri Puja se bazează pe cultura și tradițiile specifice regiunii. Nu vă faceți griji dacă nu înțelegeți ce se întâmplă imediat. Cu timpul, veți dobândi mai multe cunoștințe despre istoria doctrinelor hinduse.
  • Respectați toți oamenii și știți că fiecare acțiune are repercusiuni extinse. Face diminuarea suferinței din lume una dintre prioritățile dvs. cele mai înalte.
  • Avertizări

    Asigurați-vă că respectați prospectele necesare și ale religiei hinduse. De exemplu, majoritatea sectelor de hinduism respectă vacile și alte animale producătoare de lapte ca purtători de viață și, prin urmare, sfătuiește împotriva consumului de carne. Nu este o cerință de a fi un vegetarian pentru a fi un practician hindus credincios, dar este important să înțelegem raționamentul acesteia și alte obiceiuri.
  • Așa cum n-ar dori ca nimeni să vă judece din cauza credințelor ale alese, nu faceți discriminări față de ceilalți cu opiniile opuse sau tratați-le nedrept pentru că nu împărtășesc aceeași spiritualitate.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar