Cum să fii sfânt

În loc să se străduiască fericirea faimă, avere sau materială, creștinul trebuie să se străduiască pentru sfințenie. Sfinția vine de la Dumnezeu și, ca atare, trebuie mai întâi să înțelegem sfințenia lui Dumnezeu înainte de a pune în aplicare acea sfințenie în viața lui. Chiar și după ce înțelegeți ce sfințenie perfectă este, totuși, lupta pentru sfințenie în propria voastră viață va lua în continuare auto-disciplină și dedicare.

Pași

Metoda 1 din 2:
Înțelegerea sfințeniei lui Dumnezeu
  1. Imaginea intitulată Fiți sfântul Pasul 1
1. Uită-te la perfecțiunea absolută a lui Dumnezeu. Dumnezeu este perfect în orice mod posibil: perfectă în dragoste, perfectă în milă, perfectă în mânie, perfectă în dreptate, perfectă în tot. Această perfecțiune este legată direct de sfințenia lui Dumnezeu.
  • Dumnezeu este fără ispită și fără păcat. Așa cum este indicat de James 1:13, "Dumnezeu nu poate fi ispitit de rău și el însuși nu ispitește pe nimeni."
  • Lucrurile pe care Dumnezeu le face și dorințele nu pot avea întotdeauna sens din perspectivă umană, dar fiind un credincios înseamnă că au încredere în faptul că acțiunile, poruncile și dorințele lui Dumnezeu sunt toate perfecte, chiar și atunci când nu le puteți înțelege.
  • Imaginea intitulată Fiți sfântul Pasul 2
    2. Gândiți-vă la sfințenie ca personajul lui Dumnezeu. Dumnezeu este sfânt, dar într-un alt sens, Dumnezeu este sfințenia însăși. Nu există nimic sau nici unul mai sfânt decât Dumnezeu, iar sfințenia însăși este complet încorporată în Dumnezeu.
  • Dumnezeu este diferit de oricare altul, iar sfințenia lui Dumnezeu este rădăcina asta "alteritate."
  • Omenirea nu poate fi niciodată perfect sfântă, așa cum este Dumnezeu, dar oamenii ar trebui să caute să emită sfințenia lui Dumnezeu de când oamenii au fost creați în asemănarea lui Dumnezeu.
  • Imaginea intitulată Fiți sfântul Pasul 3
    3. Reflectă asupra poruncii lui Dumnezeu la sfințenie. Încercarea de sfințenie în viața voastră este ceva pe care Dumnezeu la poruncit să faceți ca un credincios. Sarcina la îndemână ar putea părea copleșitoare, dar ar trebui să luați confort în cunoașterea faptului că Dumnezeu nu vă va cere niciodată să faceți ceva ce nu puteți face. Ca atare, sfințenia este la îndemână.
  • În Leviticus 11:44, spune Dumnezeu, "Căci Eu sunt Domnul Dumnezeul vostru; veți sfinți, și veți fi sfințiți - căci sunt sfântă."
  • Mai târziu, în 1 Petru 1:16, Dumnezeu reiterează, "Fi sfânt, căci eu sunt sfânt."
  • Prin înțelegerea modului în care Dumnezeu se mișcă în viața voastră, vă puteți pregăti să aveți încredere în Dumnezeu și să nu renunțați niciodată speranța cerului. Acest tip de speranță vă oferă o ancoră, iar această ancoră vă poate ține împământat în adevărul lui Dumnezeu în căutarea sfințeniei.
  • Metoda 2 din 2:
    Încercând pentru sfințenie în propria voastră viață
    1. Imaginea intitulată Fiți sfântul Pasul 4
    1. Aparțin lui Dumnezeu și setei de sfințenie. Adevărata sfințenie va veni doar odată ce îți dai viața pe deplin lui Dumnezeu. În acest sens, veți recunoaște modul în care ați înfometat pentru sfințenie în trecut și cum vă foame și sete pentru el în prezent.
    • Să aparțină lui Dumnezeu, trebuie să fii "născut din nou."Cu alte cuvinte, trebuie să acceptați pe Hristos și să lăsați Duhul Sfânt să lucreze în viața voastră.
    • Înainte de a putea cu adevărat "sete" Pentru sfințenie, trebuie să ajungeți la o înțelegere despre motivul pentru care este important să faceți așa cum vrea Dumnezeu. Dumnezeu nu cere lucruri de la tine pur și simplu să te testeze. În schimb, Dumnezeu dorește ceea ce este mai bine pentru bunăstarea voastră veșnică și pentru a vă face comenzi pentru dvs. pe baza asta.
    • Chiar dacă umanitatea setează în mod natural pentru sfințenie, lumea oferă atât de multe distragere că apetitul pentru sfințenie este adesea răsfățat. Distragerile lumii nu vor oferi niciodată hrana spirituală nevoilor sufletului, totuși.
  • Imaginea intitulată Fiți sfântul Pasul 5
    2. Pregătiți-vă mintea și inima. Chiar dacă este posibil să se atingă sfințenia, acest lucru nu este adesea ușor. Trebuie să vă dedicați mintea și inima dvs. la practică dacă aveți vreo speranță de a îndeplini sarcina. Să fie botezați de către primind Duhul Sfânt După cum Domnul ia promis pe urmașii săi, să fie ghidul și mângâierea voastră, respectați-vă pentru totdeauna.
  • Citiți Biblia, rugați zilnic și meditați asupra Cuvântului lui Dumnezeu pentru a vă întări păcatul spiritual și pentru a învăța căile evlavioase.
  • În 1 Petru 1: 13-14, credinciosul este instruit "înclinați coapsele minții voastre." Dacă este transcris mai literal, ar însemna, "Pregătiți-vă mintea pentru acțiune."
  • Stabilirea minții tale la acțiune înseamnă a face un efort clar și hotărât să abandoneze păcătoșenia și să-l urmeze pe Dumnezeu în sfințenie.
  • Vor exista o mulțime de influențe externe care încearcă să te rătăcească. Dacă nu vă reparați mintea într-un scop clar, clar, este mai probabil să alunecați calea pe care trebuie să o faceți în jos pentru a ajunge la ea.
  • Imaginea intitulată Fiți sfântul Pasul 6
    3. Evitați moralismul. Mulți oameni primesc adesea ideea greșită despre sfințenie și cred că se poate realiza pur și simplu urmând un set strict de reguli. Regulile și ritualurile au locul lor, dar când începeți să vă îngrijiți mai mult in cautarea sfânt decât fiind Sfânt, călătoriți în domeniul moralismului.
  • De exemplu, dacă vă rugați în public pentru a fi văzuți de alți oameni, atitudinea voastră față de rugăciune nu este la fel de sănătoasă cum ar putea fi. Vă puteți ruga în public dacă situația o justifică, dar când faceți acest lucru, rugăciunile dvs. trebuie să fie de dragul comunicării cu Dumnezeu.
  • Nu este nimic în mod inerent greșit să fie privit ca o persoană spirituală sau religioasă, dar această opinie trebuie să vină în mod natural. Trebuie să abandonați dorința de a părea sfântă altor oameni. Dacă oamenii se dezvoltă încă viziunea dvs. după acest fapt, atunci nu este nimic în neregulă cu ea, dar nu există nici o garanție că cei din jurul tău vă vor percepe dorința voastră de sfințenie.
  • Imaginea intitulată Fiți sfântul Pasul 7
    4. Te-ai descurcat. După cum sa menționat, legea lui Dumnezeu are o parte pentru a juca în legătură cu sfințenia. Dumnezeu îi poruncește pe credincioșii săi să se desprindă de păcătoșenia lumii. Acest lucru nu înseamnă închiderea de la lumea seculară, dar înseamnă că în urma legii lui Dumnezeu chiar și cu secularismul vă critică pentru a face acest lucru.
  • În Leviticul 20:26, Dumnezeu explică, "Și veți fi sfinți adresați-mi; căci Eu Domnul sunt sfânt și v-am tăiat de celălalt, ca să fiți al mei."
  • În esență, fiind "separat" de la alți oameni înseamnă să vă îndepărtați de lumea altor oameni. Trebuie să vă îndepărtați de influențele care nu sunt ale lui Dumnezeu.
  • Înțelegeți că nu aveți nevoie să vă închideți într-o mănăstire sau la o mănăstire la severă de lume. Tu există în lume și dacă Dumnezeu nu te-a vrut aici, Dumnezeu nu te-ar fi pus aici.
  • Imaginea intitulată Fiți sfântul Pasul 8
    5. Practicați auto-controlul. Nu veți scăpa niciodată de ispită, chiar dacă începeți să vă exercitați sfințenia în viața voastră. Când vă confruntați cu ispită, va trebui să controlați dorința dăunătoare de a da în ea pentru a menține orice grad de sfințenie.
  • Ispita nu vine întotdeauna într-o formă tangibilă. Este relativ ușor pentru mulți oameni să reziste tentației de a fura ceva de la magazin sau de a răni fizic pe cineva care te deranjează. Este mult mai greu să reziste tentațiilor rădăcinii de lăcomie și de ură, deși.
  • Pentru a practica cu adevărat auto-control, trebuie să faceți mai mult decât să opriți păcatele evidente. Trebuie să vă păziți împotriva slăbiciunilor personajului care vă pot distrage atenția de la Dumnezeu. Aceste slăbiciuni includ lucruri cum ar fi mândria, invidia, lăcomia, ura, lenjajul, lăcomia și pofta.
  • Imaginea intitulată fi Sfânt Pasul 9
    6. Nu tolerați păcatul. În cea mai mare parte, aceasta înseamnă a fi intoleranți de păcat în viața voastră. Fiind intoleranți de păcat, înseamnă, de asemenea, respingere în lumea din jurul tău, totuși. Indiferent cât de mult puteți iubi pe cineva, când acea persoană păcătuiește, nu trebuie să faceți scuze pentru păcat sau să acceptați păcatul însuși.
  • Cuvinte ca "intoleranţă" și "hotărâre" sunt adesea aruncate în jur de neglijență și folosite ca critici, dar conceptele în sine nu sunt răi. La urma urmei, puțini ar pretinde că este un lucru rău să fii intolerant de ură sau de a judeca ceva la fel de sigur sau periculos. Eroarea nu se află cu intoleranța în sine, dar cum se practică.
  • Fi intolerant de păcat, dar nu folosiți acea intoleranță ca o justificare pentru urărea altora. Dumnezeu este tot ce este bun, iar dragostea este bună mai presus de toate.
  • Fi în pace cu toți oamenii fără de care nimeni nu va vedea pe Domnul. Dacă consider nelegiuirea în inima mea, Domnul nu mă va auzi.
  • Faceți altora așa cum le doriți să vă facă.
  • Fii credincios pentru tine, slujind lui Dumnezeu în sensul adevărat. Indiferent de ce faci sau pentru cel mai mic dintre copiii lui Dumnezeu pe care îl faci Domnului.
  • În același timp, nu ar trebui să permiteți dragostea și simpatia pe care o aveți pentru alții să vă orbiți la păcătoșenie. Nu puteți judeca sau controla inimile altora, dar nu trebuie să acceptați păcatul altcuiva ca "dreapta" Deoarece face acest lucru daunează purității inimii voastre.
  • Imaginea intitulată Fiți sfântul Pasul 10
    7. Mor la sine, dar iubiți cine sunteți. Moare spre sine înseamnă să renunțe la orice dorință care nu este de la Dumnezeu. Acestea fiind spuse, Dumnezeu te-a creat să fii cine ești, așa că nu trebuie să-ți disprețuiți existența. Dacă ceva, trebuie să vă iubiți în același mod în care Dumnezeu te iubește înainte de a vă putea aborda nivelul de sfințenie al lui Dumnezeu.
  • Dumnezeu te-a creat așa cum ești, ceea ce înseamnă că ești frumoasă așa cum ești. Frumusețea ta include toate luptele, slăbiciunile și greșelile din trecut.
  • Chiar dacă sunteți frumos așa cum vă aflați, trebuie, de asemenea, să vă recunoașteți luptele și punctele slabe pentru ceea ce sunt. Căutarea sfințeniei înseamnă să se angajeze în practica de a lăsa aceste vicii în urmă de dragul lui Dumnezeu.
  • Imaginea intitulată Fiți sfântul Pasul 11
    8. Luați în considerare catalizatorii de lucru în rutina dvs. zilnică. Unele practici spirituale pot servi ca catalizatori care vă ajută să vă propulsați spre o existență mai puternică și mai îmbogățită. Nu trebuie întotdeauna să practici acești catalizatori să fie sfinți, dar ei vă pot îndruma spre sfințenie atunci când utilizați.
  • De exemplu, pentru a se strădui pentru sfințenie pe felul în care vizualizați mâncarea și mâncarea, ați putea încerca să postați o zi sau chiar și jumătate de zi.
  • În unele cazuri, sfințenia într-o anumită zonă a vieții voastre nu poate fi realizată fără a practica catalizatorul, chiar dacă catalizatorul însuși nu este sfințenia. De exemplu, trebuie să vă iubiți și să vă supuneți soțului dvs. pentru a avea o căsătorie sfântă și trebuie să vă iubiți pe vrăjmașii voștri pentru a avea relații sfinte în general.
  • Imaginea intitulată Fii Sfântul Pasul 12
    9. Rugați-vă pentru sfințenie. Fiind sfânt este o sarcină dificilă și nu se poate face în absența lui Dumnezeu. Rugăciunea este o resursă puternică - unul dintre cele mai puternice instrumente disponibile pentru credincios, de fapt, rugăciunea pentru sfințenie în mod regulat vă poate ajuta să deveniți și să rămâneți sfințiți.
  • Rugăciunile dvs. pentru sfințenie nu trebuie să fie lungi, extravagante sau elocvente. Ceva simplu este perfect fin atâta timp cât o rogi din inima ta.
  • De exemplu, rugăciunea dvs. ar putea fi la fel de simplă ca, "Doamne, lasă-mă să sete mai mult de sfințenie mai mult de sete pentru lumesc și să mă fac sfinți în fiecare aspect al personajului și acțiunilor mele."
  • Cereți-vă Domnului Isus să vă binecuvânteze sufletul. Când doriți să trăiți sfânt - dedicat sau dedicat slujirii lui Dumnezeu, realizând că trebuie să slujiți pe alții, trebuie să cereți lui Dumnezeu să vă ajute.
  • sfaturi

    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar