Cum să fii prieten cu cineva care a încercat să se sinucidă

Dacă sunteți prieteni cu cineva care a încercat să se sinucidă, atunci trebuie să fiți îngrijorați pentru prietenul dvs. în timp ce vă simțiți ca și cum nu știți ce să spuneți sau să faceți. Cel mai bun lucru pe care îl puteți face este să vă oferiți îngrijirea și suportul dvs. și să fiți acolo când prietenul dvs. se îndreaptă spre acest timp dificil. Este important să fii grijuliu, îngrijit și un fel către prietenul tău și să te ocupi de situația cu grijă.

Pași

Partea 1 din 2:
Oferind suport
  1. Imaginea intitulată Fii prieteni cu cineva care a încercat să se sinucidă pasul 1
1. A fi disponibil. Cel mai bun lucru pe care îl puteți face pentru un prieten care a încercat sinucidere este pur și simplu să fie acolo pentru a le sprijini. Doar oferind îmbrățișări, un umăr pentru a plânge, și o ureche pentru a vorbi că poate ajuta prietenul tău să se deplaseze. Lăsați-i pe prietenul dvs. să știe că sunteți disponibil pentru apeluri telefonice sau pentru petrecerea timpului împreună. E în regulă dacă prietenul tău nu vrea să vorbească despre încercarea. Ei nu pot fi la fel de expresivi ca și în trecut sau pot simți doar amorțiți. Nu lăsați să vă opriți să petreceți timp împreună. Compania dvs. ar putea fi tot ce au nevoie.
  • Nu trebuie să aduceți încercarea de sinucidere, dar ar trebui să fiți acolo pentru prietenul dvs. dacă vor să vorbească despre asta.
  • Dacă încercarea a fost recent, oferiți suport întrebându-vă ce puteți face pentru a le ajuta și spuneți-i că sunteți bucuroși că sunt încă aici.
  • Imaginea intitulată Fii prieten cu cineva care a încercat Suicid Pasul 2
    2. Fii înțelegere. Este greu să înțelegeți de ce prietenul dvs. ar face o încercare asupra vieții lor. Probabil că veți avea multe sentimente diferite despre încercarea, cum ar fi furia, rușinea sau vinovăția. Dar, fiind considerați că circumstanțele prietenului dvs. va fi cea mai utilă. Încercați să înțelegeți durerea imensă care se afla în spatele încercării, fie că este durere din depresie, durere din traumă, sentimente de deznădăjduire, o pierdere recentă sau eveniment stresant, senzație de copleșire, boală, dependență sau sentiment izolat. Realizați-vă că prietenul dvs. este în durere emoțională, indiferent de cauza exactă.
  • Nu puteți înțelege pe deplin lucrurile care trec prin creierul unei persoane înainte de o încercare de sinucidere. Dar, dacă vă pasă de prietenul dvs. și încercarea sa întâmplat recent, puteți face tot posibilul pentru a încerca să înțelegeți durerea pe care trebuie să o fi fost.
  • Imaginea intitulată Fii prieteni cu cineva care a încercat să se sinucidă pasul 3
    3. Asculta. Uneori, cel mai bun lucru pe care îl poți face pentru prietenul tău este doar să stai înapoi și să asculți. Dă-i sau spațiu pentru a exprima ceea ce au nevoie. Încercați să evitați întreruperea sau încercarea de a încerca "rezolva" Probleme. Nu comparați situația prietenului dvs. la propria dvs. sau la altă persoană și încercați să vă amintiți că ceea ce se confruntă este unic pentru ei. Oferiți-vă prietenului dvs. atenția dvs. deplin prin eliminarea distragerilor. Acest lucru vă va arăta prietenului dvs. că vă pasă pentru că plătiți o atenție deosebită.
  • Uneori, ascultarea este la fel de importantă ca și cum ar fi spuneți.
  • În timp ce ascultați, încercați să evitați judecata sau o încercare de a înțelege de ce. În schimb, concentrați-vă asupra modului în care este prietenul dvs. și ceea ce ar putea fi nevoie de dvs.
  • Se poate simți ca și cum prietenul tău dorește să vorbească despre încercarea tot timpul. Asta e natural pe măsură ce procesează ce sa întâmplat. Fiți răbdători cu prietenul dvs. și lăsați-i să vorbească cât de mult au nevoie.
  • Imaginea intitulată Fii prieteni cu cineva care a încercat Suicid Pasul 4
    4. Oferă ajutor. Puteți oferi pentru a vă ajuta prietenul în timpul lor de nevoie în moduri mari și mici. Lăsați-ți prietenul tău să fie ghidul tău și să întrebi ce are nevoie de prietenul tău cel mai mult. Voluntar pentru a ajuta. Ați putea dori, de asemenea, să întrebați ce nu găsesc utili, pentru a evita să facă ceva ce nu doresc sau au nevoie.
  • De exemplu, dacă prietenul dvs. este nervos cu privire la căutarea terapiei, puteți oferi să le duceți la cabinetul medicului. Sau, dacă prietenul dvs. este doar copleșit de tot, puteți oferi să faceți cină, să urmăriți copiii prietenului dvs., să vă ajutați prietenul cu temele sau doar pentru a face ceva care va ușura încărcătura.
  • Doar ajutând la cele mai mici sarcini poate face o mare diferență. Nu credeți că orice sarcină este prea mică pentru a oferi ajutor pentru.
  • Ajutorul poate fi, de asemenea, sub formă de a lua mintea prietenului tău de pe lucruri. Se pot simți obosiți să vorbească despre încercarea. Oferta de a le scoate la cină sau la filme.
  • Imaginea intitulată Fii prieteni cu cineva care a încercat Suicid Pasul 5
    5. Aflați despre resurse pentru a vă ajuta prietenul. Dacă prietenul dvs. a încercat recent sinucidere și credeți că sunt în pericol pentru încercarea de sinucidere din nou, faceți tot ce este mai bun pentru a vă păstra prietenul în siguranță. Știți cine puteți apela sau pentru a vă ajuta. S-ar putea să mergeți la un consilier școlar, părinte sau chiar să sunați 911 dacă prietenul dvs. spune că nu se pot păstra în siguranță. Mai multe linii de asistență telefonică sunt disponibile pentru a oferi ajutor, inclusiv linia de salvare a prevenirii sinuciderii la 1-800-273-Talk (8255) sau rețeaua națională Hopeline la 1-800-sinucidere (1-800-784-2433) în u.S.
  • Pentru în afara u.S., Vizitați site-urile de resurse sinucidere pentru numere de telefon sau chat-uri online.
  • Amintiți-vă că nu puteți face acest lucru pe cont propriu. Familia prietenului tău și alți prieteni trebuie să contribuie la ajutarea acelei persoane să stea departe de lucrurile care ar putea adăuga la sentimentele lor suicidale.
  • Imaginea intitulată Fii prieteni cu cineva care a încercat să se sinucidere Pasul 6
    6. Adresați-vă prietenului dvs. despre cum să le păstrați în siguranță. Dacă prietenul tău a fost la spital după încercarea lor sau văd un terapeut, ei vor avea probabil un plan de siguranță. Adresați-vă prietenului dvs. dacă puteți ști ce este planul și cum vă puteți ajuta. Dacă prietenul dvs. nu are un plan de siguranță, puteți găsi un ghid online pentru a le ajuta să creeze unul. Aflați de la prietenul dvs. cum să spuneți dacă se simt deprimați sau copleșiți și cum vă puteți ajuta. Adresați-vă prietenului dvs. cât de sigur simt și le cere să vă spună ce să căutați pentru a interveni.
  • De exemplu, prietenul tău poate spune că, dacă nu s-au ieșit din pat toată ziua și evită apelurile telefonice, acesta este un semn că intră într-un loc întunecat. Acesta ar fi semnalul dvs. de a apela pe cineva care poate ajuta.
  • Imaginea intitulată Fii prieteni cu cineva care a încercat Suicid Pasul 7
    7. Ajutați-i pe prietenul tău să ia pași mici înainte. Prietenul tău ar trebui să vadă un terapeut sau un profesionist de îngrijire a sănătății mintale și ar trebui să ia în considerare medicamentele. În afară de a vă asigura că prietenul dvs. obține suport suplimentar de recuperare, puteți ajuta prietenul dvs. să facă mici schimbări pentru a-și îmbunătăți viața. Prietenul tău nu ar trebui să facă schimbări drastice, dar poate sugera lucruri minore de realizat.
  • De exemplu, dacă prietenul tău a fost deprimat din cauza unei relații eșuate, poți ajuta încet prietenul tău să-și ia mintea prin planificarea activităților distractive și ajutați-vă prietenul să înceapă să se întâlnească când vine timpul când vine timpul când vine timpul.
  • Sau, dacă prietenul dvs. este profund nefericit, deoarece simt că cariera lor este la un capăt, vă puteți ajuta să actualizați CV-ul sau să discutați despre revenirea la școală.
  • Imaginea intitulată Fii prieteni cu cineva care a încercat să se sinucidă pasul 8
    8. Asigurați-vă că nu sunteți singuri. Nu credeți că sunteți egoist, întrebându-vă altora (cum ar fi prietenii, familia sau profesioniștii din domeniul sănătății mintale) să vă sprijine pe dvs. și pe prietenul dvs. Acest lucru vă poate împiedica să vă simțiți copleșiți. Dacă începeți să vă simțiți copleșiți, spuneți-i prietenului dvs. că aveți nevoie de o pauză, un anumit timp sau timp cu alți prieteni sau familie care să aibă grijă de dvs. Informați-vă prietenul pe care doriți să îl luați de acest timp pentru a realimenta și că vă veți întoarce odată ce ați reîmprospătat. Acesta poate ajuta la stabilirea limitelor spunând prietenului dvs. ceea ce sunteți dispus să faceți și să nu faceți.
  • De exemplu, lasă-i pe prietenul tău să știe că vei fi fericit să ai o cină săptămânală cu ei, dar că nu vei păstra semne de avertizare un secret și vei primi ajutor pentru a le păstra în siguranță.
  • Prietenul tău nu ar trebui să te jurați la secret și este important ca alți oameni de încredere să știe despre încercarea.
  • Imaginea intitulată Fii prieteni cu cineva care a încercat Suicid Pasul 9
    9. Oferă speranță. Încercați să faceți prietenul dvs. să se simtă plină de speranță despre viitor. Acest lucru poate ajuta la protejarea împotriva unei încercări viitoare. Încercați să vă gândiți la prietenul dvs. și să vorbiți despre speranță. Adresați-vă prietenului dvs. cum îi influențează speranța. Puteți încerca să întrebați:
  • Cine este singura persoană pe care ați chemat-o pentru a vă ajuta să vă simțiți speranță în acest moment?
  • Ce asociați cu speranță, cum ar fi senzații, imagini, muzică, culori, obiecte?
  • Cum vă întăriți și vă îngrijiți speranța?
  • Ce fel de lucruri vă amenință speranța?
  • Încercați să vă imaginați o imagine a speranței. Ce vezi?
  • Unde vă întoarceți speranța când simțiți fără speranță?
  • Imaginea intitulată Fii prieteni cu cineva care a încercat Suicid Pasul 10
    10. Consultați-vă cu prietenul dvs. Faceți un efort pentru a lăsa prietenului dvs. să știe că vă gândiți la ele chiar și atunci când nu sunteți împreună. Adresați-vă prietenului dvs. dacă vă puteți verifica și cât de des vă place să faceți asta. De asemenea, puteți întreba prietenul dvs. dacă au o modalitate preferată pentru a vă verifica, cum ar fi un apel telefonic, text sau o vizită.
  • Când vă aflați, nu este nevoie să vă întrebați prietenului dvs. despre sinucidere dacă nu credeți că sunt un pericol pentru ei înșiși. În schimb, întrebați cum fac sau simțind și dacă au nevoie de ajutor cu nimic.
  • Imaginea intitulată Fii prieteni cu cineva care a încercat Suicid Pasul 11
    11. Căutați semne de avertizare. Nu face greșeala de a gândi că prietenul tău nu va încerca vreodată să-și ia viața din nou pentru că au încercat o dată și au eșuat. Din păcate, aproximativ 10% dintre persoanele care amenință sau încearcă să moară prin sinucidere să se omoare. Acest lucru nu înseamnă că ar trebui să vă urmăriți pe prietenul dvs. fiecare mișcare, dar ar trebui să fiți extra vigilenți pentru a vă asigura că prietenul dvs. nu prezintă semne de avertizare care indică sinuciderea. Dacă credeți că există o șansă s-ar putea să se întâmple din nou, să vorbească cu cineva și să vă ajute, mai ales dacă observați că ați amenințat sau să discutați despre rău sau să vă ucideți, să vorbiți sau să scrieți despre moartea într-un mod neobișnuit pentru ei sau despre a vorbi despre faptul că nu dorește "fi aici." Amintiți-vă semnele de avertizare prin memorarea mnemonicului este cald:
  • I - ideație (dorința de a muri)
  • S - Abuz de substanțe
  • P - Indsolnicie
  • A - Anxietate
  • T - prins
  • H - deznădăjduire
  • W - Retragerea
  • A - mânie
  • R - imprudență
  • M - Schimbarea dispoziției
  • Partea 2 din 2:
    Evitând comportamentul dăunător
    1. Imaginea intitulată Fii prieteni cu cineva care a încercat suicidul 12
    1. Nu vă predați la prietenul dvs. pentru încercarea. Prietenul tău are nevoie de dragoste și sprijin, nu o lecție despre ceea ce este drept sau rău din punct de vedere moral. Prietenul tău probabil se simte rușinat, vinovat și rănit emoțional. Lecturarea prietenului dvs. nu vă va ajuta să vă conectați sau să vă mențineți relația.
    • S-ar putea să vă simțiți supărat sau vinovat de încercarea prietenului dvs. și doriți să întrebați de ce nu au cerut ajutor. Dar întrebarea prietenului tău nu va fi cea mai utilă pentru ei sau relația dvs. dacă încercarea a fost recent.
  • Imaginea intitulată Fii prieteni cu cineva care a încercat Suicid Pasul 13
    2. Recunoașteți încercarea de sinucidere. Nu vă prefaceți că încercarea nu sa întâmplat niciodată sau o ignorați și sperăm că lucrurile se întorc la normal. Nu trebuie să ignori complet ce sa întâmplat, chiar dacă prietenul tău nu o menționează. Încercați să spuneți ceva frumos și de susținere, chiar dacă nu iese bine. Este mai bine să-l aduci mai departe decât să nu spui nimic.
  • De exemplu, ați putea spune că vă pare rău pentru cât de groaznic a simțit prietenul dvs. și întrebați dacă există ceva de care au nevoie sau că puteți face. Orice ai spune, reasigura prietenul tău că îți pasă de ei.
  • Amintiți-vă că sunteți într-o situație incomodă și că nimeni nu știe exact cum să acționeze când cineva apropiat de ei a făcut o încercare asupra vieții lor.
  • Imaginea intitulată Fii prieten cu cineva care a încercat suicidul 14
    3. Luați în serios încercarea de sinucidere. Mulți oameni cred că o încercare de sinucidere a fost doar o modalitate de a atrage atenția și că persoana nu a fost foarte gravă despre a-și lua propria viață. O încercare de sinucidere este o situație foarte gravă și arată că există factori complexi de bază și durere emoțională pentru prietenul dvs. Evitați să vă spuneți prietenului dvs. că credeți că au făcut-o doar pentru a atrage atenția. În acest sens, minimizați gravitatea deciziei de schimbare a vieții și faceți prietenul dvs. să se simtă teribil și neimportant în acest proces.
  • Este important să fii cât mai sensibil posibil. Dacă îi spui prietenului tău că crezi că au făcut-o doar pentru a atrage atenția, atunci nu încercați cu adevărat să înțelegeți situația.
  • În timp ce poate fi mai ușor să minimalizați problemele prietenului dvs., acest lucru nu vă va ajuta cu adevărat prietenul dvs. să continue din încercarea.
  • Imaginea intitulată Fii prieteni cu cineva care a încercat Suicid Pasul 15
    4. Nu-ți face prietenul să se simtă vinovat. Făcând prietenul tău să se simtă vinovat este insensibil, chiar dacă vă simțiți sincer rănit sau trădat de încercarea prietenului tău. Prietenul tău probabil se simte deja vinovăție sau rușine pentru îngrijirea oamenilor din jurul lor. În loc să spună ceva asemănător,"Nu te-ai gândit la familia sau prietenii tăi?" încercați să empatizați cu prietenul dvs.
  • Amintiți-vă că prietenul dvs. poate fi în continuare deprimat sau fragil și ceea ce au nevoie cel mai mult este suportul și dragostea dvs.
  • Imaginea intitulată Fii prieteni cu cineva care a încercat să se sinucidere Pasul 16
    5. Dă-ți prietenului ceva timp. Nu există soluții ușor sau rapide pentru a face față unei încercări de sinucidere. Nu vă puteți aștepta ca prietenul dvs. prietenul dvs. să facă totul să se întoarcă bine. Procesul de gândire care duce la sinucidere este adesea complicat, și așa este procesul de recuperare de la o încercare de sinucidere. Deși este important să vă asigurați că prietenul dvs. primește ajutorul de care au nevoie, nu minimiza problemele prietenului dvs., gândindu-se că soluția este simplă.
  • Este tentant să doriți să vă vindecați prietenul și să vă îndepărtați durerea, astfel încât totul devine normal. Dar amintiți-vă că prietenul dvs. trebuie să lucreze prin durere. Cel mai bun lucru pe care îl puteți face este să vă sprijiniți prietenul și să oferiți ajutor.
  • sfaturi

    Dați-vă prietenului dvs. lucrurile să așteptăm cu nerăbdare să planificați activități care vă pot face să vă simțiți atât de bine, cum ar fi alergarea sau exercitarea împreună sau mergeți la plajă.
  • Lăsați-i pe prietenul tău să știe că e bine să plângi și este bine să ai emoții ciudate. Doar spuneți prietenului dvs. să nu fie prins în ele. Inspirați-vă prietenul.
  • Nu simți întotdeauna că trebuie să faci ceva mare - compania ta este suficientă. Este bine să stați și să fiți împreună pe o bancă de parc sau să vizionați un film la domiciliu.
  • Nu vă simțiți prea mult milă. Milă poate face ca prietenul să se simtă ca mai mult de o povară și, probabil, se simte mai deprimat.
  • Avertizări

    Orice relație cu o persoană care este deprimată sau suicidală poate fi înfricoșătoare sau provocatoare pentru o lungă perioadă de timp.
  • Dați-le spațiu, dacă nu vor să vorbească. Nu încercați să forțați nimic din ele.
  • Indiferent de cât de sincer sunteți în abordarea dvs. față de cineva care a încercat să-și ia viața, prietenia dvs. poate fi respinsă. Nu luați acest lucru personal, deoarece este foarte dificil pentru o persoană care este deprimată sau suicidară pentru a accepta mâna unui potențial prieten.
  • Do nu face ca persoana care a încercat să se sinucidă să se simtă corneată sau prinsă când încercați mai întâi să aveți o conversație completă cu ei.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar