Cum să se ocupe de o persoană suicidară

Ajutând o persoană în timpul lor de nevoie să fie unul dintre cele mai comportate lucruri pe care le puteți face pentru cineva. Când vedeți pe cineva care este suicidar, asumați serios amenințări de sinucidere și păstrați obiecte dăunătoare de la ei. Implică ajutor în afara, în special profesioniști instruiți care știu cum să gestioneze situații similare, precum și familia persoanei. Când se ocupă de cineva care este suicid, nu uitați să aveți grijă de voi înșivă. Faceți timp pentru nevoile dvs., practicați auto-îngrijirea și sprijiniți prietenii și familia pentru sprijin.

Pași

Metoda 1 din 3:
Răspunzând la amenințările suicidale
  1. Imaginea intitulată acceptă vina când meritați Pasul 7
1. Luați amenințări în serios. Tratați vorbi despre sinucidere ca și cum ar fi real. Chiar dacă bănuiți că persoana poate dori atenție sau este bluffing, nu luați nici o șansă. Iau cuvintele lor serios și abordează orice indicație de sinucidere.
  • Cauta semne de avertizare la oameni care se gândesc la sinucidere, dar nu vorbesc despre asta.
  • Nu vă fie frică să le puneți întrebări directe. De exemplu, spuneți: "Având în vedere sinuciderea? Când intenționați să vă rănești? Aveți un plan? Ce intenționați să utilizați?"
  • Luând amenințări în mod serios, vă poate arăta că vă pasă de persoana și recunoașteți că se confruntă cu suferință.
  • Imaginea intitulată acceptă respingere atunci când îi spui unui prieten pe care le iubești Pasul 1
    2. Păstrați-le în siguranță. Dacă persoana vă spune mijloacele sau bănuiți ce ar putea folosi pentru a se sinucide, păstrați obiectele nesigure ale acestora. De exemplu, puneți cuțite în afara casei și blocați sticlele de blocare a pilulelor. Îndepărtați orice arme de foc sau alte arme.
  • Dacă persoana se află pe o margine, încurajați-i să plece de la ea.
  • Dacă persoana dezvăluie că au luat pastile, cheamă o ambulanță sau le ia la un spital din apropiere.
  • Cu toate acestea, amintiți-vă că nu sunteți responsabil pentru acea persoană. Faceți cât puteți pentru a vă asigura siguranța, dar nu deveniți îngrijitorul lor constant.
  • Imagine intitulată Manipulați oameni care sunt supărați de tine Pasul 2
    3. Ascultați-le și vorbiți despre sentimentele lor. Indiferent dacă știți persoana sau nu, fii prieten. Arată că sunteți dispus să asculta și că îți pasă de ei. Recunoașteți sentimentele și gândurile sinucidere în loc să prefaceți că nu există sau bătând în jurul tufișului. E în regulă Vorbiți despre sinucidere și poate ajuta persoana să se simtă în siguranță pentru a face acest lucru.
  • Vorbind despre sinucidere se poate simți inconfortabil. Cu toate acestea, arată persoana că sunteți dispus să ascultați și să vă îngrijiți de ceea ce spun ei.
  • De exemplu, spuneți: "Ce te face să simți că nu poți continua?"
  • Gândurile crescute de sinucidere pot fi un efect secundar al anumitor medicamente. De exemplu, unii antidepresivi vor spori simptomele depresiei și gândurilor de sinucidere. Întrebați dacă persoana a început recent un nou medicament sau dacă medicamentul lor obișnuit sa schimbat
  • Imaginea intitulată știe dacă cineva este deprimat, dar falsificarea fericirii Pasul 12
    4. Încurajați tratamentul privind sănătatea mintală. Dacă persoana se gândește la sinucidere, dar nu este în pericol imediat, încurajați-i să vorbească cu un terapeut și să obțină tratament de sănătate mintală. Dacă persoana se luptă cu alte preocupări de sănătate mintală, un terapeut le poate ajuta cu asta. Unii oameni se pot simți sinucidere dacă au simptome de depresie, tulburări de stres post-traumatic (PTSD), schizofrenie sau abuz de substanțe.
  • Dacă au un terapeut, încurajați persoana să le numească. Dacă nu au un terapeut, ajută-i să găsească unul.
  • Puteți căuta pe cineva online, apelați furnizorul de asigurări al persoanei sau sunați la o clinică locală de sănătate mintală.
  • Dacă credeți că persoana este în pericol imediat, Sunați serviciile de urgență sau să le luați într-o cameră de urgență unde se referă la ajutor imediat.
  • Imagine intitulată Răspunsul la un apel telefonic de la seful dvs. Pasul 4
    5. Ține legătura. Urmăriți-vă cu persoana și vedeți cum fac ei. Dacă acestea sunt în afara unei crize, poate însemna o mulțime pentru cineva care să aibă cineva să arate sprijin și să întrebe cum fac ei. Lăsați-i să știe că încă îi pasă.
  • Efectuați un apel telefonic sau trimiteți un text. De asemenea, vă puteți întâlni sau veniți la domiciliu. Începeți prin simpla spune: "Cum faci?"
  • Metoda 2 din 3:
    Căutarea ajutorului pentru persoana respectivă
    1. Imagine intitulată Deal cu numele rasist-apelând pasul 13
    1. Apelați o linie telefonică de criză. O linie telefonică de criză este destinată oamenilor care sunt suicidați și pentru cei care ajută pe cineva care este suicid. Oamenii de pe cealaltă parte a liniei sunt instruiți voluntari care pot ajuta situațiile de escaladatate, oferă ajutor și suport și sunt o ureche de ascultare. Dacă nu știți de unde să începeți, puteți apela o linie telefonică de criză și puteți cere ajutor. Încurajați persoana care este suicidară să vorbească cu cineva de pe telefon, deoarece voluntarii sunt instruiți pentru a ajuta la sprijinirea oamenilor în criză.
    • În Statele Unite puteți apela o linie telefonică de sinucidere la 1-800-273-Talk. În Canada, sunați la 1-800-273-8255.În Marea Britanie, numărul liniei telefonice este de 116 123. În Australia, sunați la 13 11 14.
    • Nu este responsabilitatea dvs. să știți ce să faceți pentru persoana respectivă. Sunând la ajutor extern, puteți implica profesioniști instruiți să intervină și să-ți ghideze pașii următori.
  • Imaginea intitulată Ajutați pasul fără adăpost 22
    2. Obțineți intervenția medicală. Dacă persoana este pe punctul de a face rău pentru ei înșiși sau a provocat deja rău (cum ar fi tăierea sau preluarea pastilelor), solicitați intervenția medicală. Puteți apela o ambulanță dacă persoana are nevoie de asistență medicală imediată sau dacă credeți că persoana ar trebui să fie luată la spital pentru evaluare.
  • Dacă există o amenințare imediată, apelați serviciile de urgență, cum ar fi 9-1-1 în Statele Unite. Operatorul vă poate conecta la un spital, o secție de poliție, la ajutor EMT sau alt serviciu de urgență pe care îl aveți sau persoana.
  • Imagine intitulată Răspunsul la un apel telefonic de la seful dvs. Pasul 12
    3. Contactați familia persoanei. Puteți alege să implicați familia persoanei, fie din motive personale, medicale sau psihologice. Implicați familia dacă locuiesc în apropiere și pot veni repede, pot oferi sprijin la telefon la cea iubită și dacă persoana este în termeni buni cu familia lor. Familia poate oferi sprijin persoanei și poate ști ce să facă. Dacă credeți că implicați familia persoanei ar fi benefică, dați cuiva un apel.
  • Cereți persoanei având în vedere sinuciderea cine ar fi cel mai bun membru al familiei de a apela.
  • Sunați pe cineva pe care îl cunoașteți că va fi de susținere, cum ar fi frații, părinte, mătușa sau bunicul. Nu trebuie să sunați întreaga familie.
  • Pentru unii oameni, implicarea familiei poate face lucrurile mai rău, mai ales dacă sunt în condiții proaste cu familia lor. Utilizați o anumită discreție în raționamentul dacă familia de apelare ar fi utilă sau dureroasă.
  • Imagine intitulată sprijină un prieten care se ocupă de depresia postpartum Pasul 11
    4. Apelați profesioniștii de sănătate mintală a persoanei. Dacă persoana este conectată la serviciile de sănătate mintală, apelați medicul, psihiatrul, psihologul sau terapeutul. Acest lucru poate asigura continuitatea îngrijirii indiferent de locul în care persoana este sau la ce tratament au trecut. De asemenea, poate fi liniștitor pentru ca persoana să știe că terapeutul lor este acolo și știe ce se întâmplă.
  • Întrebați persoana dacă lucrează cu un profesionist de sănătate mintală sau întreabă dacă este bine să le sunați de la telefonul lor. Lăsați pe scurt persoana să știe ce se întâmplă și să permită persoanei cu care vă aflați să vorbiți cu terapeutul lor dacă doresc.
  • Multe comunități au o linie de criză care vă va pune în legătură cu serviciile de sănătate mintală imediat în orice moment al zilei.
  • Imagine intitulată Deal cu numele rasist-apelând pasul 3
    5. Permiteți-le să controleze deciziile de tratament. În timp ce este posibil să trebuiască să intensificați pentru a vă asigura siguranța fizică imediată, utilizați cea mai bună judecată pentru a le ajuta să decidă ce se întâmplă în continuare. Permiteți persoanei să facă alegeri în sprijinul lor și să ofere sugestii utile de alegeri. Dacă persoana se simte ca și cum viața este în afara controlului, poate fi împuternicită să aibă un cuvânt de spus în tratament și ce se întâmplă în continuare când avansează înainte.
  • De exemplu, spuneți: "Vrei să te duc la spital sau să ia o ambulanță? Vrei să-ți sun mama sau bunica ta?"
  • Metoda 3 din 3:
    Având grijă de tine
    1. Imagine intitulată Fiți recunoscător în loc de Pasul 5 Ne pare rău
    1. Recunoașteți propriile emoții. Care se ocupă de cineva în criză este stresantă și poate face o taxă pe propria sănătate și bunăstare. Faceți un pas înapoi în fiecare dată când vă rog și recunoașteți propriile emoții. Recunoașteți când vă simțiți stresați, anxios, îngrijorat, trist, supărat, plin de speranță și fără speranță.
    • În timp ce este important să fii atent la sentimentele persoanei, nu uita de propria ta. Ignorând emoțiile dvs. poate duce la arsuri sau să se simtă copleșită de stres.
  • Imagine intitulată diagnosticarea și gestionarea tulburării bipolare de înaltă funcționare Pasul 9
    2. Face față stresului eficient. Care se ocupă de cineva care este suicida este o situație sau un eveniment de înaltă stres. Găsiți modalități de a ușura acest stres, astfel încât să nu vă preluați viața și emoțiile. De exemplu, activitățile vizează să se relaxeze și să vă liniștească, cum ar fi Yoga, meditaţie, și respirație adâncă. De asemenea, ați dori să încercați Jurnaling, exercitarea, obținerea unui masaj sau luarea unei băi.
  • Faceți o ușurare a stresului o parte importantă a zilei dvs. Chiar și anul deoparte 10 minute în fiecare zi vă poate ajuta să vă relaxați și să faceți mai bine.
  • Imagine intitulată Depresia și singurătatea fără ajutorul externului Pasul 12
    3. Lean pe prietenii și familia pentru sprijin. Este posibil să aveți nevoie de propriul sistem de asistență pentru a vă ajuta să faceți față. Mai ales dacă sunteți o persoană primară în a ajuta o persoană suicidală, s-ar putea să vă simțiți drenați în acordarea întregului sprijin. Faceți timp pentru prieteni și familie, deoarece păstrarea unei vieți sociale sănătoase vă poate ajuta să faceți față stresului. Chiar dacă nu vorbiți despre ceea ce treceți, poate să vă ajute să aveți oameni care vă iubesc și vă sprijină în apropiere.
  • În timp ce mesajele text și e-mailurile sunt minunate, scopul de a vedea prietenii față în față cel puțin o dată pe săptămână. Mănâncă o masă împreună, ai o noapte de joc sau du-te pe o plimbare.
  • Imagine intitulată Lupta Depresia și singurătatea fără ajutorul externului Pasul 17
    4. Ia-ți timp pentru tine. Dacă vă simțiți că o mare parte din timpul și energia este dată persoanei în criză, asigurați-vă că luați ceva timp liber pentru dvs. La fel de important ca și pentru a fi acolo pentru cineva care are nevoie, trebuie să fii acolo și pentru tine. Faceți lucruri pe care trebuie să le faceți (cum ar fi lucrările de gospodărie), precum și lucrurile pe care le place să le faceți pe cont propriu.
  • De exemplu, urmăriți apusul soarelui, bucurați-vă de o ceașcă de cafea sau ceai și obțineți suficient somn să vă simțiți bine odihnit.
  • Imagine intitulată Lupta Depresia și singurătatea fără ajutorul exterior Pasul 2
    5. Evitați să vă asumați responsabilitatea pentru persoana respectivă. Fiind de ajutor este un lucru, dar amintiți-vă că persoana suicidară este responsabilă pentru propriile lor gânduri și comportamente. În timp ce vă puteți oferi sprijinul, îngrijirea și resursele, ele își fac în cele din urmă propriile alegeri. Nu vă țineți responsabil pentru ceea ce ei aleg.
  • Dacă vă simțiți împovărat sau copleșit de îngrijirea persoanei, amintiți-vă că există resurse și profesioniști instruiți care vă pot ajuta.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar