Cum să găsiți un psihiatru

Un psihiatru (uneori confundat cu un psiholog) este un medic instruit medical cu o specializare în psihiatrie care diagnostică și tratează tulburări psihice prin prescrierea medicamentelor și prin utilizarea psihoterapiei. Dacă sunteți preocupat de propriul dvs. comportament, simțiți sub control sau vă schimbați modelele de viață în moduri care vă fac nemulțumiți, puteți beneficia de a vorbi cu un psihiatru. Găsirea psihiatrului drept necesită timp și răbdare, dar obținerea celui potrivit pentru dvs. este esențial pentru tratamentul cu succes.

Pași

Partea 1 din 3:
Găsirea unui psihiatru care este potrivit pentru dvs
  1. Imagine intitulată Găsiți un pas de psihiatru 1
1. Vorbiți medicului dvs. de îngrijire primară despre o trimitere psihiatrică. Medicul dvs. principal va fi capabil să vă evalueze starea și să ofere un diagnostic oficial.Nu este necesar în toate situațiile pentru a obține un diagnostic oficial înainte de a vizita un psihiatru, dar un medic va ajuta la identificarea obstacolelor psihologice specifice pe care le confruntați și sugerați potențialele tratamente. Medicul dvs. va avea, de asemenea, o bună cunoaștere de lucru a specialiștilor din domeniul sănătății mintale disponibile în zonă și o idee despre care specialiștii ar putea funcționa bine pentru dvs.
  • De asemenea, puteți vorbi cu alți medici din zona dvs., dacă nu aveți un medic de îngrijire primară sau un medic de familie.
  • Adresați-vă medicului dumneavoastră dacă ar trebui să vă uitați la un anumit subspecialitate de psihiatrie. Sănătatea mintală este un domeniu complex de îngrijire și puteți beneficia de a vedea un anumit tip de psihiatru. O prezentare generală a diferitelor tipuri de terapie psihiatrică poate fi găsită Aici.
  • Imagine intitulată Găsiți un pas de psihiatru Pasul 2
    2. Identificați familia și prietenii care pot avea recomandări. Prietenii apropiați și familia pot fi familiarizați cu resursele psihologice disponibile în zona dvs. și pot ajuta în timpul etapelor inițiale de a găsi ajutor. În plus, dificultățile psihologice pot fi complicate prin izolare și, prin urmare, este important să vă împărtășiți gândurile și sentimentele cu cei cu care aveți încredere.
  • Imagine intitulată Găsiți un pas de psihiatru 3
    3. Cereți o trimitere de la un membru de încredere al comunității dvs. Dacă nu sunteți confortabil vorbind cu familia sau prietenii apropiați, puteți vorbi și cu alți membri ai comunității dvs. Acestea pot include un consilier spiritual, asistentă medicală, asistent social, lucrător de sănătate mintală și alții. Mai general, puteți întreba despre serviciile psihologice disponibile la o agenție locală de servicii sociale, departament de psihiatrie spitalicească sau Asociația de Sănătate Mintală.
  • Imagine intitulată Găsiți un pas de psihiatru Pasul 4
    4. Căutați baze de date online pentru psihiatri. Multe asociații de psihologie, nonprofituri și servicii comunitare vă pot ajuta să găsiți psihiatrul potrivit. Există multe surse online care vă ajută să găsiți terapeutul potrivit în zona dvs. Un exemplu care acoperă Canada și Statele Unite pot fi găsite Aici.
  • Imagine intitulată Găsiți un pas de psihiatru Pasul 5
    5. Verificați cu furnizorul dvs. de asigurări de sănătate pentru a vedea ce tipuri de specialiști din domeniul sănătății mintale sunt disponibile sub planul dvs. Cele mai multe planuri de asigurări de sănătate acoperă serviciile de sănătate mintală, dar opțiunile variază foarte mult. Asiguratorii privați pot avea o "listă aprobată" a practicienilor acoperite de asigurarea dvs.
  • Găsiți cele mai bune opțiuni. Uită-te la lista de psihiatri și opțiuni de tratament care sunt acoperite de asigurarea dvs. și recomandate de medicul dumneavoastră. Alegeți planurile care promite cel mai fezabil tratament pentru situația dvs. individuală.
  • Verificați, de asemenea, orice termen impus, inclusiv autorizații, beneficii de rețea, contribuții la îngrijire, dacă este necesar, și contribuții la medicamente pe termen lung care nu pot fi acoperite.
  • Imagine intitulată Găsiți un pas de psihiatru Pasul 6
    6. Nu vă împiedicați dacă nu sunteți asigurat. Există mai multe opțiuni de tratament alternative, cu costuri mai mici pentru persoanele fără asigurare care necesită ajutor psihiatric. În plus, unele companii oferă medicamente cu prescripție redusă pentru pacienții neasigurați, precum și planurile de plată pentru a vă ajuta să acoperiți costul prescripțiilor.
  • Când apelați sau vizitați o clinică, întrebați dacă există o opțiune de plată a scalei culisante pentru pacienții neasigurați.
  • Întrebați la o clinică finanțată de guvern, indiferent dacă oferă o opțiune de plată-ce-you-poate.
  • Sunați la Departamentul de Psihiatrie al Colegiului Local / Universitar sau Departamentului de Psihologie și întrebați dacă oferă servicii de psihiatrie cu costuri reduse sau gratuite.
  • Partea 2 din 3:
    Alegerea unui psihiatru
    1. Imagine intitulată Găsiți un pas de psihiatru 7
    1. Alegeți un psihiatru. Pe baza evaluării, diagnosticului și sesizării medicului dumneavoastră, alegeți unul sau mai mulți psihiatri, a căror abordare și metode sunt cele mai potrivite pentru situația dvs. individuală.
    • Când alegeți un psihiatru, luați în considerare baza lor de clienți anterioară, nivelul dvs. de confort propriu, locația biroului și orice altceva care ar putea fi în mod terapiei dvs.
    • Face cercetări de fundal asupra psihiatrilor specifici care apar potrivite. Factorii importanți de luat în considerare sunt educația și formarea, domeniile de specializare și numărul de ani în practică. În plus, asigurați-vă că ați verificat un potențial al licenței psihiatrului - regulile de licențiere și practicile sunt diverse și pot diferi semnificativ din partea comunității la comunitate.
  • Imagine intitulată Găsiți un pas de psihiatru 8
    2. Apelați, trimiteți un e-mail sau vizitați psihiatrii pe care doriți să o întâlniți și să programați o sesiune. Programați prima sesiune pentru un timp care se simte confortabil pentru dvs. Ar putea fi tentant să anulați numirea în ultimul moment, dar nu ar trebui.
  • Imagine intitulată Găsiți un pas de psihiatru 9
    3. Întreabă întrebări. Prima sesiune este un moment pentru tine pentru a vedea dacă psihiatrul se potrivește nevoilor și preferințelor dvs. Solicitarea unor întrebări specifice despre fundalul și abordarea unui psihiatru, precum și natura și durata posibilelor terapii, este o modalitate importantă de a evalua dacă un terapeut este potrivit pentru dvs. Întrebările ar putea include:
  • Care este experiența educațională și profesională a psihiatrului?
  • Ce experiență au în tratarea tipului dvs. specific de problemă psihologică (e)?
  • Care este abordarea lor de tratament la problema dvs. specifică? Există alte opțiuni de tratament pe care le-ar putea recomanda?
  • Cât de des și pentru cât timp se așteaptă psihiatrul să vă vadă?
  • Există modalități de a comunica cu psihiatrul între vizitele regulate?
  • Care este costul tratamentului și practica lor acceptă asigurarea dvs?
  • Imaginea intitulată Găsiți un pas de psihiatru Pasul 10
    4. Asigurați-vă că dvs. și de psihiatrul dvs. sunteți de acord cu metodele și obiectivele tratamentului. Înțelegerea reciprocă și acordul dintre dvs. și terapeutul dvs. este vitală pentru tratamentul cu succes.
  • Unul dintre cei mai mari factori din alegerea unui terapeut ar trebui să găsească pe cineva cu care aveți un raport bun. Când vorbești cu terapeutul tău, trebuie să fii confortabil să fii complet deschis și cinstit cu ei. Dacă nu este cazul, este posibil să aveți nevoie să găsiți pe altcineva.
  • Uneori aveți nevoie de mai mult de o sesiune pentru a realiza că un psihiatru nu este potrivit pentru dvs. Dacă se întâmplă acest lucru, adresați-vă psihiatrului dvs. fie să-și schimbe abordarea, fie să vă ofere o trimitere pentru un alt specialist mai potrivit pentru nevoile dvs. particulare.
  • Partea 3 din 3:
    Evaluarea nevoilor dvs. individuale
    1. Imaginea intitulată Găsiți un pas de psihiatru 11
    1. Fiți conștienți de schimbări semnificative în stare de spirit, perspective, gânduri și emoții care pot fi semne că ar trebui să contactați un psihiatru. Diferite forme de anxietate, depresie și boli mintale vor afecta diferiți oameni în moduri diferite, dar există unele semne indicative pentru a fi conștienți de. Notă: În timp ce schimbările în stare de spirit și emoție pot indica faptul că aveți nevoie de ajutor psihiatric, auto-diagnosticul nu vă poate lua decât atât de departe. Simptomele tipice unui anumit tip de boli mintale pot, de asemenea, să însoțească o gamă de boli psihologice și fizice, și astfel ar trebui să discutați întotdeauna preocupările dvs. cu un medic.
    • Frica disproporționată, irațională sau copleșitoare a activităților și interacțiunilor de zi cu zi pot indica una dintre mai multe condiții de anxietate, inclusiv tulburarea de anxietate generalizată, tulburarea obsesivă-compulsivă și tulburarea de anxietate socială.
    • Sentimente persistente de nefericire, lipsă de valoare și vinovăție, modele neregulate de dormit sau insomnie, pierderea interesului în activități regulate, gândurile sinucidere și alte schimbări în gândire și comportament pot fi semne de depresie.
    • Tulburarea bipolară, schizofrenia și alte boli mintale pot fi însoțite de unul sau mai multe simptome inițiale, inclusiv dificultăți în concentrație, pierderea energiei și sentimentele de apatie, retragerea din cercurile sociale, gândurile suspecte sau paranoice, schimbările în apetitul și modelele de somn, starea de spirit leagăne și multe altele.
  • Imagine intitulată Găsiți un pas de psihiatru 12
    2. Nu vă fie rușine sau frică să căutați ajutor. Stigmasurile vizibile și subtile în jurul bolii mintale continuă să existe, iar acestea vă pot împiedica să căutați ajutor. Sentimentele personale de inadecvare sau de slăbiciune care rezultă din dificultăți psihologice vă pot împiedica, de asemenea, să vizitați un psihiatru. Este important să evitați izolarea vorbind cu un membru al familiei, un prieten apropiat, un consilier spiritual sau o altă persoană în care aveți încredere.
  • Imaginea intitulată Găsiți un pas de psihiatru 13
    3. Obțineți o evaluare de la medicul dvs. Vizitați medicul dvs. de îngrijire primară (sau medicul alternativ, dacă este necesar) pentru a discuta situația dvs., evaluați profesional și primiți un diagnostic. De asemenea, puteți vedea un psiholog, psihiatru, LCSW, LPC sau LMPft pentru un diagnostic de tulburări psihologice.
  • În timpul unei evaluări, veți fi întrebați o mulțime de întrebări despre istoricul dvs. medical și de sănătate mintală. Aceste întrebări ar putea părea personal, dar sunt o parte importantă de a vă ajuta să găsiți diagnosticul corect.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Verificați întotdeauna referințele și recomandările personale și cercetarea în toate posibilitățile.
  • Întreabă întrebări. Sistemele medicale medicale sunt adesea confuze la pacienți și sănătatea mintală. Dacă sunteți confuz sau îngrijorat, aveți dreptul să cereți clarificări și să înțelegeți asistența medicală.
  • Prioritizați-vă sentimentele, confortul și gândurile atunci când alegeți un psihiatru. În timp ce opiniile altora sunt importante, în cele din urmă sunteți pacientul.
  • Ajungeți la ajutor. Dacă vă luptați cu simptome de tulburare mentală, poate fi dificil să vă motivați și să vă organizați pentru a găsi psihiatrul drept. Prietenii și familia vă pot ajuta medicii de cercetare, contactați compania de asigurări de sănătate și vă transportați la psihiatru.
  • Fii răbdător. Nu puteți începe și termina drumul spre recuperare într-o săptămână și ar putea dura mult timp pentru a găsi un psihiatru care lucrează pentru dvs. Nu vă descurajați!
  • Avertizări

    Verificați întotdeauna că psihiatrul dvs. este înregistrat și dacă aveți îndoieli, consultați registrul național.
  • Dacă întâmpinați gânduri sinucidere sau violente, obțineți imediat ajutor. Nu așteptați un psihiatru, deși anticipați să vorbiți cu unul în viitorul apropiat. Pentru a obține ajutor imediat în u.S., Sunați la Livelina Națională de Prevenire a Suicidului la 800-1273-8255. Lucrătorul de criză de pe telefon vă poate ajuta să identificați opțiunile și să vă oferiți resurse informative despre serviciile de sănătate mintală în zona dvs. particulară.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar