Cum să evitați săvârșirea sinuciderii

Dacă aveți gânduri sau sentimente sinucidere, trebuie să căutați asistență imediată, de preferință de la un profesionist de sănătate mintală.Oricare ar fi sursa sentimentelor tale, ele pot fi tratate în mod corespunzător, iar lucrurile pot fi mai bune.Faceți deja primul pas spre vindecare, citiți acest lucru pentru ajutor.Următorul pas este să găsiți o persoană care să vă ajute.

  • Dacă vă aflați în Statele Unite, puteți apela la 911 pentru o urgență sau puteți ajunge la o linie telefonică sinucidere prin apelarea 800-sinucidere (800-784-2433) sau 800-273-VALK (800-273-8255).
  • În multe orașe, apelarea 211 vă va duce la cineva cu care puteți vorbi. 2-1-1 este un serviciu gratuit și confidențial care ajută oamenii din America de Nord să găsească resursele locale de care au nevoie. Sunt aici pentru tine 24 de ore pe zi, șapte zile pe săptămână.
  • Linia de criză Text 741741 este o alternativă la liniile telefonice și lucrări de telefonie 24/7.
  • Dacă vă aflați în Regatul Unit, sunați la 999 pentru urgență sau 116 123 pentru a ajunge la o linie telefonică de sinucidere.
  • În alte țări, aruncați o privire la Sunați serviciile de urgență Pentru a găsi numere adecvate.

Pași

Partea 1 din 4:
Gestionarea unei crize suicidale
  1. Imagine intitulată Evitați săvârșirea sinuciderii Pasul 1 Nou
1. Obțineți ajutor profesional imediat. Dacă vă gândiți la sinucidere, căutați ajutor imediat de la un profesionist de asistență medicală mentală.Există opțiuni disponibile pentru dvs. 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână. Chiar dacă instinctele voastre vă spun că nu doriți să vă numiți atât de multă atenție asupra dvs., impulsurile suicidale sunt foarte grave și nu ar trebui să ezitați să ajungeți la ajutor pentru ajutor. Puteți apela anonim.
  • Dacă vă aflați în SUA, vă rugăm să sunați la 911 sau 800-273-VALK (8255), linia telefonică de prevenire a sinuciderii naționale sau mergeți la cea mai apropiată cameră de urgență a spitalului.
  • Dacă sunteți în Marea Britanie, puteți apela samariteni la 116 123 sau papirus la 0800 068 41 41 (dacă sunteți un adolescent sau un adult tânăr).
  • Alte centre pot fi găsite pe Asociația Internațională pentru Suicid Prevention Web.
  • Imagine intitulată Evitați săvârșirea sinuciderii Pasul 2
    2. Contactați sau mergeți la un spital. Dacă utilizați linia de ajutor pentru suport și încă doriți să muriți, spuneți-le că trebuie să mergeți la spital. Dacă nu utilizați o linie de ajutor,Sunați serviciile de urgență sau o persoană în care aveți încredere și spuneți-le că doriți să vă omorâți. Cereți-i să vă ajute să ajungeți la un spital sau să mergeți direct acolo. Chiar mai bine, ia pe cineva să te conducă. Este greu să conduci în siguranță în aceste condiții.
  • Imagine intitulată Evitați săvârșirea sinuciderii Pasul 3
    3. Discutați cu cineva în care aveți încredere în gândurile voastre imediat. Deși pasul 1 este primul pas potrivit în orice situație în care vă gândiți să vă ucideți, este posibil să nu vă simțiți bine pentru toată lumea. În acest caz, ar trebui să spuneți cuiva în care aveți încredere că aveți imediat gânduri sinucidere. Dacă sunteți singuri, sunați la un prieten, un membru al familiei, un vecin, un medic, să discutați cu cineva online sau să faceți tot ce puteți să nu fiți singuri în acest timp. Discutați cu cineva de pe telefon și că cineva să vină să rămână cu tine, ca să nu fii singur.
  • Imagine intitulată Evitați săvârșirea sinuciderii Pasul 4
    4. Așteptați ajutor. Dacă trebuie să așteptați ca cineva să vină sau să aștepte la spital, stai jos și respira încet. Controlați-vă respirația prin sincronizarea, luând douăzeci de respirații pe minut. Faceți tot ce puteți pentru a vă distrage atenția, știind că ajutorul este pe drum.
  • Nu utilizați medicamente sau alcool în acest timp, deoarece vă poate afecta gândirea. De asemenea, poate duce la a face sentimentele dvs. mai rău, nu mai bine.
  • Dacă vă simțiți ca și cum ați fi nevoie să vă provocați o anumită durere, țineți un cub de gheață în mână timp de 1 minut fără a lăsa să mergeți (aceasta este o tehnică utilizată în clasele de birthing pentru a ajuta femeile să practice prin durerea de sarcină). Disconfortul poate fi împământat fără a provoca vreun rău.
  • Ascultați albumul trupei dvs. preferate. Urmăriți un spectacol TV amuzant. Chiar dacă acestea nu vă fac să vă simțiți mai bine, ele vă pot distrage atenția de sentimentele dvs. în timp ce așteptați să ajungeți să ajungeți.
  • Partea 2 din 4:
    Prevenirea unei alte crize suicidale
    1. Imagine intitulată Evitați săvârșirea sinuciderii Pasul 5
    1. Căutați ajutor de la un profesionist din domeniul sănătății mintale. Persoanele care încearcă sinucidere sunt mai susceptibile de a suferi de o stare mentală gravă, cum ar fi depresia și pot obține ajutor pentru el. Acești pași vă pot ajuta să lucrați pentru a ajunge la rădăcina de ce ați considerat sinucidere. Dacă sentimentele dvs. suicidale au fost aduse de un eveniment specific, cum ar fi durerea de a fi jilate, pierderea de locuri de muncă sau devenind cu handicap, amintiți-vă că acest tip de depresie situațională poate fi încă ajutat de tratament.
    • Asigurați-vă că luați medicamente prescrise în conformitate cu recomandarea medicului dumneavoastră.Nu încetați niciodată să luați medicamente fără a vorbi mai întâi cu medicul dumneavoastră.
    • Asigurați-vă că participați la toate sesiunile dvs. de consiliere programată.Dacă este necesar, o persoană de încredere programată să vă ducă în fiecare săptămână pentru a avea un strat suplimentar de responsabilitate pentru a merge.
  • Imagine intitulată Evitați săvârșirea sinuciderii Pasul 6
    2. Vorbiți cu un lider spiritual. Dacă sunteți religios (sau chiar poate dacă nu sunteți) și aveți acces la un lider spiritual, încercați să vorbiți cu el sau cu ea. Cei chemați la slujirea religioasă sunt instruiți în a ajuta oamenii aflați în criză, inclusiv cei din disperare și suicida. El sau ea vă poate ajuta să ușurați durerea oferind o nouă perspectivă și oferindu-vă câteva lucruri de gândit.
  • Multe spitale din Statele Unite au capelane. Ca capelanii în forțele armate, acești indivizi sunt de obicei oameni de credință, instruiți și experimentați în lucrul cu oameni de multe credințe și, uneori, deloc. Nu există nicio taxă pentru acest serviciu și poate merita să se uite la.
  • Un bărbat sau o femeie de credință nu poate fi pentru toată lumea. Mai ales dacă sunteți ateu sau aveți o problemă filosofică sau experimentală cu religia. Puteți găsi doar un lider spiritual util dacă sunteți deja implicat în acea comunitate spirituală sau religioasă. Deși acest articol indică resursele, puteți găsi util în acest moment critic, acest lucru poate sau nu să fie o resursă bună pentru dvs.
  • Imagine intitulată Evitați săvârșirea sinuciderii Pasul 7
    3. Găsiți un grup de asistență. Pot exista grupuri de sprijin, atât online, cât și în comunitatea dvs., unde puteți găsi confort vorbind cu alte persoane care au gânduri suicidare sau care au încercat să se sinucidă în trecut și să înființeze o rețea socială de înțelegere a oamenilor pentru a vă ajuta în vremuri dificile.
  • Dacă vă aflați în Statele Unite, consultați Fundația Americană pentru Suicid Prevention`s Site pentru a găsi grupuri de asistență online sau în persoană. Puteți găsi chiar și grupuri pentru caracteristicile dvs. specifice, cum ar fi un grup pentru adolescenți.
  • Check out site-ul NHS dacă sunteți în Marea Britanie sau site-ul web pentru țara dvs., pentru a găsi opțiuni pentru dvs.
  • Dacă nu există grupuri de asistență în zona dvs. de sinucidere sau depresie, discutați cu un terapeut sau un spital local despre grupurile de asistență pe care le-ar putea rula sau cum să obțină sprijin de grup. De asemenea, puteți vizita un site web care oferă consiliere video online.
  • Imagine intitulată Evitați săvârșirea sinuciderii Pasul 8
    4. Îndepărtați facilitatorii de sinucidere. Dacă ați avut rezultate sinucidere, îndepărtați tot ce vă poate ajuta să vă încheiați viața, inclusiv alcoolul, drogurile, obiectele ascuțite, frânghia sau orice altceva pe care v-ați gândit să o utilizați. Dacă aveți o pistol, asigurați-vă că este în afara posesiei dvs. cât mai curând posibil. Deși acest lucru poate suna extremă, dacă eliminați mijloacele ușoare pentru a vă încheia propria viață, atunci sunteți mult mai puțin probabil să urmați.
  • Imagine intitulată Evitați săvârșirea sinuciderii Pasul 9
    5. Evitați să fiți singuri. Dacă vă simțiți sinucidere, ar trebui să vă asigurați că prietenii și familia nu vă lasă din vederea lor. Dacă nu aveți pe nimeni să vă privească, verificați-vă într-un ER pentru a vă asigura că nu sunteți singuri.Dacă sunteți parte a unui grup de asistență, înclinați alți membri ai grupului dvs. pentru un sprijin suplimentar de la oameni care înțeleg cu adevărat ce treceți.
  • Imagine intitulată Evitați săvârșirea sinuciderii Pasul 10
    6. Face un plan de siguranță. Dacă sunteți predispus la gândurile sinucidere, atunci este important să aveți un plan de siguranță pentru a vă ține departe de rău. Puteți crea planul dvs. sau îl puteți face cu un prieten sau un membru al familiei. Lista poate include lucruri precum eliminarea mijloacelor de sinucidere, petrecând imediat timpul cu un prieten sau membru al familiei (sau în jurul oamenilor în orice fel puteți fi), apelând la o anumită persoană sau așteptați cu 48 de ore înainte de a lua în considerare decizia dvs. din nou. Doar dă-ți timp să încetinești și să gândești că lucrurile peste poate fi un mare ajutor.
  • Partea 3 din 4:
    Stabilind obiective pe termen lung
    1. Imagine intitulată Evitați săvârșirea sinuciderii Pasul 11
    1. Adresați-vă cauzelor gândurilor dvs. suicidale. Există multe motive pentru a fi sinucidere, de la a fi într-o situație insuportabilă la domiciliu pentru a avea o boală psihică. Dacă aveți o condiție mentală, cum ar fi depresia, tulburarea bipolară sau schizofrenia, atunci este important să vedeți un medic și să obțineți imediat tratament. Medicamentul vă poate ajuta să vă simțiți mai echilibrați și să controlați mintea și corpul dumneavoastră - deși nu poate "fixați" totul, te poate pune pe calea unei vieți mai fericite.
    • Dacă aveți o situație de casă insuportabilă, găsiți o modalitate de a ieși cât mai curând posibil - deși ar trebui să evitați deciziile cutanate pe care le-ați putea regreta, dacă există ceva ce știți că vă va pune într-un loc mai bun, nu ar trebui să-l puneți Off. Luați în considerare atingerea prietenilor, membrilor familiei, unui terapeut sau medicului dvs. de îngrijire primară dacă nu sunteți sigur cum să începeți.
    • Psihologii clinici, consilierii și asistenții sociali sunt toți instruiți să vă ajute să treceți prin situații dificile de viață și să fi ajutat pe alții să treacă prin situații care pot fi similare cu ale dvs.
    • Acești profesioniști sunt de asemenea utili pentru îngrijirea pe termen lung pentru a vă ajuta să rămâneți bine odată ce vă simțiți mai bine.
  • Imagine intitulată Evitați săvârșirea sinuciderii Pasul 12
    2. Cunoașteți factorii de risc de sinucidere obișnuiți. Cunoașterea factorilor care vă pot pune la risc pentru gândurile sinucidere vă pot ajuta să vă identificați riscul și să identificați cauzele comportamentului dvs. Cei mai bine documentați factori de risc pentru sinucidere includ experiența sau având oricare dintre următoarele:
  • Evenimente de viață stresante
  • Izolare socială
  • Tulburări psihiatrice, inclusiv probleme cu utilizarea substanței
  • Istoria familială a tulburărilor psihiatrice, sinucidere sau abuz
  • Boala cronică sau o boală asociată cu sinuciderea, cum ar fi o boală terminală
  • Un mediu familial ne-susținerea (e.G., Datorită identității sexuale, familiei extrem de disfuncționale, boli mintale în alți membri ai familiei etc.)
  • Încercările anterioare de sinucidere
  • Hărțuirea
  • Istoria conflictului cu un soț, partener sau membru al familiei.
  • Imagine intitulată Evitați săvârșirea sinuciderii Pasul 13
    3. Adresați-vă orice durere fizică pe care o simțiți. Oamenii care trăiesc cu dureri cronice au adesea gânduri sinucidere. Uneori, durerea fizică poate fi de fapt deghizată ca și alte lucruri, cum ar fi stresul emoțional. Durerea fizică este un stres față de corp și, uneori, acest lucru poartă sănătatea mintală. Abordarea rădăcinii durerii cronice vă poate ajuta să vă simțiți mai sănătoși.
  • Stresul poate provoca rachete în bolile autoimune, cum ar fi fibromialgia, și nu ați putea chiar să vă dați seama că se datorează durerii fizice, deoarece emoția de la stres este atât de neimpozabilă.
  • Migrenele sunt o altă sursă de durere atât de extremă încât poate provoca idei suicidative.
  • Răspunsul la aceste situații medicale este de a vizita o clinică de durere și de a obține medicamente pentru durere, dacă este necesar, întreținerea durerii medicamente. Oamenii din durerea cronică, din păcate, uneori găsesc problema care nu a fost gestionată bine de medici medicali, iar clinicile de durere sunt instruite să se concentreze asupra durerii într-un mod în care alte medicale nu pot.
  • Verificați într-o cameră de urgență dacă nu puteți obține nici un ajutor și durerea vă conduce la nivelul de sinucidere. Aceasta este o situație de urgență care are nevoie de intervenție medicală - nu este ceva de care aveți nevoie "omul până la" sau ceva de fel. Acest lucru nu este ceva ce ar trebui să îndure!
  • Imagine intitulată Evitați săvârșirea sinuciderii Pasul 14
    4. Evitați drogurile și alcoolul. Deși medicamentele și alcoolul au fost folosite ca un mecanism de coping de durere de mai mulți ani, dacă aveți gânduri suicidare, ar trebui să vă stricați complet. Aceste substanțe pot crește sau provoca depresie și pot duce la comportamente și gânduri impulsive care vă pot face mai probabil să decideți să vă puneți viața.
  • Imagine intitulată Evitați săvârșirea sinuciderii Pasul 15
    5. Odihnestete. Dacă aveți gânduri suicidare, nu puteți doar "dormi," și vă puteți simți insultat la această sugestie. Cu toate acestea, există o legătură între tulburările de somn și sinuciderea.
  • Deprivarea somnului vă poate clipea judecata și dând doar corpul și mintea dvs. ceva timp pentru a vă recupera poate duce la o perspectivă mai strălucitoare.
  • În timp ce somnul nu poate vindeca depresia sau gândurile sinucidere, lipsa de somn poate să le înrăutățească cu siguranță.
  • Imagine intitulată Evitați săvârșirea sinuciderii Pasul 16
    6. Dă-i timp. Amintiți-vă că gândirea la sinucidere nu necesită acțiune. Metodele de sinucidere care sunt "rapide și ușoare" sunt, de asemenea, mai susceptibile de a fi extrem de letale, adică nu există nici o speranță pentru oa doua șansă odată ce coborâți această cale.
  • Spuneți-vă că nu veți face nimic timp de 24 de ore - după 24 de ore, dați-vă 48 de ore - după aceea, spuneți că o veți da o săptămână. Desigur, obțineți ajutor în acest timp. Dar, uneori, realizarea că o puteți face printr-o perioadă scurtă de zi, o zi, vă va ajuta să vă dați seama că puteți obține acest lucru.
  • În timp ce vă dați mai mult timp să vă dați seama de lucruri, luați alte măsuri pentru a trece peste sentimentele negative pe care le-ați terminat să vă încheiați propria viață, cum ar fi să ajungeți la prieteni sau la profesioniștii din domeniul sănătății.
  • Îndepărtarea sentimentului de urgență pe care îl aveți despre a vă încheia propria viață poate fi jumătate din luptă.
  • Partea 4 din 4:
    Gândiți-vă la alternative
    1. Imagine intitulată Evitați săvârșirea sinuciderii Pasul 17
    1. Știți că oamenii trec prin asta. Mulți oameni care contemplă sinucidere sunt capabili să treacă peste sentimentele lor și să-și îmbunătățească perspectivele asupra vieții atunci când profesioniștii din domeniul sănătății îi dau mecanisme de coping și alte tipuri de sprijin.
    • Este bine să aveți gânduri despre sinucidere, dar nu este bine să acționați pe ele - există și alte modalități de a vă ocupa de durerea voastră.
  • Imagine intitulată Evitați săvârșirea sinuciderii Pasul 18
    2. Realizați că puteți face alegeri proaspete pentru schimbare în fiecare zi. Să fie îndrăzneț și să schimbați situațiile care vă fac nemulțumiți. Schimbați școlile. Dacă toți prietenii dvs. sunt toxici, încercați să Faceți prieteni noi, adevărați. Deplasați-vă oriunde trăiți. Lăsați o relație abuzivă. Acceptați dezaprobarea părinților dvs. față de alegerile dvs. personale sau ale stilului de viață și să lucrați prin problemele emoționale, aceste situații pot provoca.
  • Un terapeut vă poate ajuta să lucrați prin aceste probleme emoționale, astfel încât ei să aibă mai puțin un impact asupra dvs. sau să vă ajute să știți dacă trebuie să tăiați influențele negative în viața voastră.
  • Sinuciderea este o măsură drastică, dar există alte măsuri drastice care nu sunt ireversibile.
  • Imagine intitulată Evitați săvârșirea sinuciderii Pasul 19
    3. Nu vă gândiți la sinucidere ca o strategie de răzbunare. Uneori sentimentele sinucidere sunt legate de mânie și resentimente pe care le simțiți față de ceilalți. Nu întoarceți furia spre interior.
  • Răniți-vă că vă veți ajuta să vă întoarceți cu adevărat la oricine și nu merită să nu meritați. În schimb, gândiți-vă la tot ce aveți de oferit oamenilor pe care îi veți întâlni în viitor.
  • Imagine intitulată Evitați săvârșirea sinuciderii Pasul 20
    4. Continuați să vă îngrijiți chiar și după sentimentele să scape. Faptul este că, dacă ați avut gânduri sinucidere la un moment dat, sunteți mai probabil să experimentați aceste gânduri și sentimente în viitor. Aceasta înseamnă că, chiar dacă vă simțiți mai bine pentru o varietate de motive, ar trebui să fiți întotdeauna vigilenți și să vă asigurați că aveți grijă de dvs. cât de mult puteți. Obțineți odihnă suficientă, obțineți o mulțime de exerciții, lucrați la menținerea relațiilor semnificative cu oamenii și nu neglijați îngrijirea propriului tău minte și corp. Starea sănătoasă și fericită ar trebui să fie întotdeauna prioritatea dvs. de top.
  • Chiar dacă vă simțiți mai bine, este important să aveți un sistem puternic de sprijin în jurul vostru și să continuați tratamentul care te-a ajutat să te simți mai bine. Dacă nu aveți un sistem de asistență, un terapeut vă poate ajuta să construiți unul, astfel încât să vă simțiți ca și cum ați mai avea mai mulți oameni. Cu toate acestea, recuperarea nu înseamnă să ignorați durerea pe care o simți odată sau să vă simțiți din nou.
  • Este important să fii sincer și cinstit cu tine despre sentimentele tale și să caute alte modalități decât sinuciderea pentru a procesa aceste sentimente.
  • Dezvoltați un plan pentru ce să faceți dacă sentimentele sinucidere se întorc. De exemplu, Pasul 1 ar putea fiSunați serviciile de urgență, Pasul 2 ar putea fi să apelați o persoană desemnată din rețeaua dvs. de suport și așa mai departe. Gândiți-vă la ceea ce ți-a ajutat cel mai bine prin gândurile voastre sinucidere în trecut și a pus-o în planul dvs., astfel încât să aveți acțiuni concrete de a le lua dacă vă aflați într-o situație de criză în viitor.
  • sfaturi

    Amintiți-vă că există întotdeauna cineva care vă iubește chiar dacă este posibil să nu știți asta. Nu vă fie frică să vorbiți cu ei!
  • Confideți în cineva că puteți avea încredere.
  • Concentrați-vă pe lucrurile mici care vă pot împiedica să renunțe la sinucidere. Aveți un animal de companie pe care trebuie să-l aveți grijă? O plantă în ghiveci care va muri dacă nu apa? Așteaptă cu nerăbdare un nou film care vine anul viitor? Indiferent cât de mică pare, dacă vă oferă chiar și un pic pentru a rămâne în jur, agățându-se de el.
  • Faceți o plimbare și încercați să observați frumusețea din lume. Încercați să apreciați o rafală blândă de vânt și să admirați culoarea unei flori vibrante. Uneori acest lucru îl ajută.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar