Cum să facem față cu a fi într-o secție de psihiatrie adolescentă

În televizor, filme și cărți, secțiile psihiatrice (mai des menționate spitale mintale) sunt descrise ca locuri cu camerele căptușite, pacienții care halucinează și ghemuiesc la pereți și are un ton întunecat general la el. Ca rezultat, poate fi înspăimântător să meargă într-un spital mental - mai ales ca un adolescent. Cu toate acestea, aceste tipuri de spitale nu sunt la fel de rele cum sunt portretizate în mass-media și există modalități de a face față ființei într-o secție de psihiatrie adolescentă.

Pași

Partea 1 din 4:
Înainte de a fi admis
  1. Imaginea intitulată face ca fiind într-o secție de psihiatrie adolescentă Pasul 1
1. Înțelegeți ce sunt secțiile psihiatrice. Spitalele mentale nu sunt pline de oameni care l-au lovit pe pereți țipând la vocile din cap - oamenii sunt toate acolo din multe motive diferite. Unii oameni merg gândirea suicidală sau încercările de sinucidere, unii merg din cauza lucrurilor, cum ar fi tulburările de alimentație, unii merg datorită tulburărilor lor mintale care cauzează probleme în viața lor, iar unii continuă să se schimbe medicamentele lor. Mulți dintre ei sunt oameni buni.
  • Imaginea intitulată face ca fiind într-o sală de psihiatrie adolescentă Pasul 2
    2. Cunoașteți tipul de facilitate pe care îl este. Unele spitale mintale sunt dedicate exclusiv unor tulburări de mâncare, de exemplu. Alte tipuri, uneori menționate ca rezidențiale, sunt destinate să rămână o lună sau mai mult. Indiferent de tipul de instalație, unitatea adolescentă și unitatea adultă nu trebuie amestecate.
  • Imagine intitulată face ca fiind într-o secție de psihiatrie adolescentă Pasul 3
    3. Gândiți-vă de ce trebuie să mergeți. Spitalele de psihiatrie dau doar pacienții care sunt expuși riscului de a face rău pentru ei înșiși sau alții, deci dau seama de motivul pentru care mergi. Indiferent de motivul, Nu vă fie rușine. Boala mintală nu este vina ta, și mergi la spital nu înseamnă că ești slab - înseamnă că ești suficient de puternic pentru a obține ajutor.
  • Imagine intitulată face ca fiind într-o sală de psihiatrie adolescentă Pasul 4
    4. Dacă este posibil, cercetați facilitatea pe care o veți face. Dacă știți numele facilității pe care le veți rămâne, faceți o cercetare pe ea înainte de a merge. Chiar dacă nu vă puteți schimba pe care o veți face, știind calitatea generală a facilității poate fi un motivator în ieșirea mai rapidă.
  • Imaginea intitulată face ca fiind într-o secție de psihiatrie adolescentă Pasul 5
    5. Știți că nu sunteți "nebun" sau "slab". Datorită stigmaticii bolii psihice, secțiile psihiatrice au o reputație de a fi umplută "nebun" oameni, și există un stigmat comun asociat cu a merge la unul. Cu toate acestea, știți că nu sunteți "nebun" sau "slab" Pentru a merge la o secție de psihiatrie. Având o boală psihică nu este vina ta. Mergând la spital, acceptați că boala dvs. mintală - fie că este depresia, schizofrenia sau orice altceva - este prea mult pentru ca tu să te descurci în siguranță și să ceri ajutor.
  • Partea 2 din 4:
    Mergând la spital
    1. Imaginea intitulată face ca fiind într-o secție de psihiatrie adolescentă Pasul 6
    1. Pregătiți-vă să căutați. Într-o sală de psihiatrie, veți fi evaluați pentru a vedea dacă sunteți în pericol să vă răniți pe voi sau pe alții și păstrați-vă în secție dacă îndepliniți acest criteriu. Este posibil să vi se solicite să vă eliminați îmbrăcămintea, iar în funcție de secție, fie că va fi permis să vă păstrați îmbrăcămintea sau va primi îmbrăcăminte din secție.
    • Lucrurile care vor fi confiscate, indiferent de locație, includ:
    • Ceva ascuțit (fie de ras sau creioane)
    • Orice cu fire în ea, cum ar fi sutiene sau cabluri
    • Lucruri cu drawstrings, laces sau orice altceva - cum ar fi (de exemplu, șireturi sau eșarfe)
    • Alcoolul sau drogurile, inclusiv țigaretele (medicamentele necesare vor fi păstrate de recepție)
    • Bunuri personale, cum ar fi portofelele sau telefoanele mobile
    • Cercei și orice alte bijuterii considerate ca un risc
  • Lucrurile care pot fi confiscate în funcție de locația dvs. includ:
  • Îmbrăcăminte
  • Bijuterii, cum ar fi brățările
  • Animale impaiate
  • Alte lucruri considerate ca un risc - nu vă fie frică să întrebați de ce!
  • Imagine intitulată face ca fiind într-o secție de psihiatrie adolescentă Pasul 7
    2. Cunoașteți procesul de admitere. Într-o secție de psihiatrie, veți fi întrebați despre dvs., mai ales dacă acesta este primul dvs. ședere. Întrebările sunt în mod obișnuit limitate la sănătatea dvs. fizică și dacă ați fost diagnosticați cu orice probleme de sănătate mintală. Fiți cinstiți când răspundeți la aceste întrebări, așa cum mințesc că poate provoca o lot de probleme mai târziu.
  • Este posibil să aveți nevoie să luați sânge la un moment dat - posibil imediat dacă nu l-ați luat în camera de urgență. Dacă vă este frică de ace, spuneți-i să știe - vă pot sprijini și dați medicamente anti-anxietate dacă este necesar. Asistentele medicale vă pot trezi în timpul nopții pentru a încerca să obțină probe de sânge. De asemenea, veți fi obligați să dați o probă de urină.
  • Imaginea intitulată face ca fiind într-o secție de psihiatrie adolescentă Pasul 8
    3. Explorați spitalul. În funcție de momentul în care ajungeți la spital, este posibil să vi se permită să înveți calea în jurul spitalului sau este posibil să trebuiască să mergeți direct la culcare. Asigurați-vă că știți numărul camerei dvs. și unde se adună pacienții în timpul zilei și că sunteți conștienți de regulile privind camerele din secție.
  • În funcție de sală, este posibil să trebuiască să stați în camera comună toată ziua și nu sunt permise în camera dvs. până la culcare. Alte secții vă vor permite să rămâneți în camera dvs., dar asistentele medicale vă vor verifica periodic. Nu argumentați aceste reguli decât dacă aveți un motiv legitim - asistenții medicali nu vă vor lăsa să rămâneți în camera dvs. toată ziua dacă nu vă simțiți ca să vă ridicați.
  • Imagine intitulată face ca fiind într-o secție de psihiatrie adolescentă Pasul 9
    4. Cunoașteți camerele camerei. În funcție de spital, puteți sau nu aveți colegi de cameră. Numărul și vârsta colegilor de cameră vor varia, dar încercați să vorbiți cu puțin. Chiar dacă nu aveți permisiunea de a vorbi despre de ce sunteți acolo, având pe cineva care să vorbească cu despre spital poate fi o ușurare uriașă.
  • Colegi de cameră vor fi de același sex. Oamenii care sunt transgender sau non-binar vor primi probabil camere singure sau cu oameni care au același sex atribuit.
  • De obicei, oamenii care nu sunt în camera dvs. nu sunt permise în camera dvs., mai ales dacă sunt de un sex diferit. Încălcarea acestei reguli poate duce la consecințe decise de asistentele responsabile de secție.
  • Imagine intitulată face ca fiind într-o secție de psihiatrie adolescentă Pasul 10
    5. Cunoaște programul pentru ziua. De obicei, saloanele psihiatrice au un program stabilit pentru săptămână, inclusiv mese, sesiuni de grup, școală, ore de vizită și ore de telefon. Timpii de medicamente și culturile de culturi variază în funcție de facilități, dar timpul de culcare în unitățile adolescente vor fi de obicei între 8 și 9:00.
  • Imagine intitulată face ca fiind într-o secție de psihiatrie adolescentă Pasul 11
    6. Fiți conștienți de ceea ce este considerat greșit. Secțiile de psihiatrie vor avea anumite reguli care trebuie urmate, iar pacienții care nu respectă aceste reguli pot fi plasați linie de vedere (În sensul că o asistentă medicală trebuie să le urmărească în orice moment) sau să ia un medicament pentru a le scoate. Dacă simțiți că ați fost etichetate greșit ca fiind greșit, explicați cât de calm și cu răbdare posibil și știți că, dacă asistentele au luat decizia, ei au făcut-o probabil pentru un motiv - chiar dacă nu pare corect.
  • Dacă un pacient este extrem de agresiv sau încearcă să fugă spitalul, vor fi administrați un medicament printr-o lovitură în partea de jos. Aceasta este uneori menționată ca "Jucice de pradă". Dacă ajungeți la punctul de a fi nevoie să fiți bătut, ia medicamentul în mod voluntar- Când obțineți fotografia, sunteți reținut într-un pat, și mulți pacienți sunt în durere în următoarele zile.
  • Partea 3 din 4:
    În timpul sejurului tău
    1. Imagine intitulată face ca fiind într-o secție de psihiatrie adolescentă Pasul 12
    1. Cunoașteți rutina zilnică. În mod normal, pacienții se trezesc, obțineți vitalitatea (tensiunea arterială, greutatea și temperatura) verificate, obțineți medicamentele și du-te să mănânce micul dejun. Atunci este posibil să aveți grupuri sau școli. Cu toate acestea, programul este diferit pentru fiecare spital. Întrebați despre program sau găsiți-o în camera comună.
  • Imagine intitulată face ca fiind într-o secție de psihiatrie adolescentă Pasul 13
    2. Urmați programul. Dacă aveți o zi dificilă și rămâneți în camera dvs. fără a mânca sau a participa la grupuri, este posibil să stați mai mult decât doriți. Pe partea flip, dacă cooperează cu grupuri și faceți tot ce puteți să urmați programele, inclusiv dușul când sunt disponibile timpi de duș, este posibil să fiți descărcat mai repede.
  • Imaginea intitulată face față faptului că este într-o secție de psihiatrie adolescentă Pasul 14
    3. Știți despre medicamente. Dacă părinții dvs. consimțământul, psihiatrul de la spital va încerca să vă pornească pe medicamente pentru sănătatea dvs. mintală. Asigurați-vă că ați întrebat despre medicament dacă nu ați făcut-o deja, deoarece spitalele vă pot atribui cel rău pentru a începe cu. Dacă sunteți deja pe medicamente, fie că sunt legate de sănătatea mentală sau fizică, acestea vor fi păstrate la contorul de medicamente și vă sunt acordate când aveți nevoie de ele.
  • Dacă un medicament pe care l-ați plasat vă oferă efecte secundare debilitante sau vă face să vă simțiți mai rău, spuneți-vă psihiatrului cât mai curând posibil. Ele vă pot ajusta doza sau vă pot scoate de pe medicamente și încercați unul nou.
  • Imagine intitulată face față cu a fi într-o secție de psihiatrie adolescentă Pasul 15
    4. Dacă este permisă, discutați cu pacienții. Unele secții sunt extrem de stricte și nu vă permit să discutați cu pacienții sau să le spuneți de ce sunteți la Ward. Cu toate acestea, unii fac, deci profită de vorbirea cu pacienții. Faceți prieteni în secție și învățați povești despre secție. Mulți pacienți au fost în spitale de mai multe ori și pot împărtăși opinia lor cu privire la anumite spitale și asistenții medicali de acolo. Dacă este posibil, schimbați numere de telefon când dvs. sau cealaltă persoană este evacuată. S-ar putea să fi făcut un bun prieten.
  • Unii dintre ceilalți adolescenți se vor păstra în cea mai mare parte pentru ei înșiși. Puteți încerca să vorbiți cu ei, dar puteți obține rezultate variate.
  • Aproape fiecare secție de psihiatrie are reguli împotriva pacienților care se apropie unul de celălalt, astfel încât să nu puteți îmbrățișa alți pacienți în timp ce sunteți acolo. La unele spitale, totuși, asistentele medicale pot arăta invers dacă cineva pleacă și vrei să-i îmbrățișezi la revedere.
  • Secții de psihiatrie strict interzice relațiile romantice între pacienți. Dacă ați fost prinși să vă încurcați, ținând mâinile cu sau sărutați un alt adolescent în secție, asistentele medicale vă vor pune pe amândoi pe voi urmăriți să vă împiedicați să vă apropiați doi.
  • Partea 4 din 4:
    Obtinerea descărcată
    1. Imagine intitulată face ca fiind într-o secție de psihiatrie adolescentă Pasul 16
    1. Cunoașteți procesul de descărcare. De obicei, părinții sau tutorele voastre vor trebui să vă verifice din spital când ați fost considerați în siguranță pentru a vă întoarce acasă. Acest lucru poate dura ceva timp, deci asigurați-vă că profitați de timpul petrecut.
  • Imaginea intitulată face ca fiind într-o secție de psihiatrie adolescentă Pasul 17
    2. Preluați-vă lucrurile. Asigurați-vă că părinții dvs. vă fac lucrurile de la recepție și vă luați hainele și alte articole din camera dvs. Încercați să părăsiți camera dvs. - sau secțiunea dvs. - curată și verificați peste tot în camera dvs. pentru lucrurile dvs.
  • Este recomandat să vă îndepărtați patul în timp ce faceți acest lucru. Ea face mai puțină muncă pentru asistente medicale și este uneori cerută de ei.
  • Imaginea intitulată face ca fiind într-o secție de psihiatrie adolescentă Pasul 18
    3. Cunosc recomandările pentru a părăsi spitalul. După părăsirea spitalului, este posibil să trebuiască să continuați să vedeți un psihiatru și să începeți sau să continuați sesiunile de terapie. Asigurați-vă că găsiți potriviri bune pentru psihiatri și terapeuți, deoarece sesiunile nu vor fi benefice.
  • Imaginea intitulată face ca fiind într-o secție de psihiatrie adolescentă Pasul 19
    4. Fiți pregătiți să discutați cu părinții sau tutorele dvs. După ce a fost spitalizat, pot exista multe întrebări de la îngrijitorii dvs., cum ar fi "de ce ai făcut-o" sau întrebări mai ofensive. Acestea pot fi conversații destul de încălzite, asigurându-vă că înțeleg că sunteți încă sensibili și trebuie să vă abțineți de la a striga.
  • Imaginea intitulată face ca fiind într-o secție de psihiatrie adolescentă Pasul 20
    5. Păstrați ochii pe semnele dvs. de avertizare. Din păcate, unii adolescenți trebuie să meargă la o secție de psihiatrie de mai multe ori. Dacă sunteți unul dintre acei adolescenți, păstrați-vă un ochi asupra comportamentului dvs. și a proceselor de gândire - În timp ce nu vă puteți controla boala mintală, puteți face multe pentru a opri procesele de gândire nesănătoase și că nu vă puteți recunoaște că tu Reveniți la un loc rău și alertați un părinte, tutore sau terapeut.
  • S-ar putea să vă simțiți rușine să-i spuneți părinților sau tutorelui că vă luptați. Însă Marea majoritate de părinți sau tutori doresc ca adolescentul lor să fie sănătos și fericit. Dacă le spui că ai gânduri sinucidere, de exemplu, ei ar fi mai concentrați pe asigurarea că sunteți în siguranță decât să vă judecați.
  • Țineți minte - doar pentru că sunteți într-un loc rău nu înseamnă că trebuie să mergeți din nou la spital. Este posibil să se dezvolte "Planuri de siguranță", unde tu și părinții tăi (și uneori, terapeutul tău) sunt de acord să faci anumite lucruri care să te păstreze acasă și în siguranță. Este posibil să fiți de acord să dormiți în camera părinților dvs., iar părinții dvs. pot fi de acord să elimine toate lucrurile potențial periculoase din zonele ușor accesibile pentru dvs.
  • sfaturi

    Dacă un pacient din secție vă face să vă simțiți amenințat sau nesigur, discutați cu o asistentă medicală imediat. Explicați de ce vă simțiți așa, iar asistenta va face probabil ceva despre asta.
  • Unele spitale au asistente medicale bune, unele au asistente proaste, iar unele au un amestec de ambele. Asistentele rele nu merită să se certe, deoarece nu vă vor vedea punctul de vedere și vă pot extinde șederea.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar