Cum să vă convingeți să nu se sinucidă

Gândurile suicidale se întâmplă atunci când durerea profundă vă simțiți imposibilă depășirea. S-ar putea răni atât de mult încât sinuciderea pare a fi singura modalitate de a găsi ușurință din gândurile și circumstanțele care vă deranjează. Dar există și alte lucruri pe care le puteți face pentru a obține o ușurare și totuși să fiți în viață pentru a vă simți bucuria, iubirea și exalarea din nou. Luând măsuri imediate pentru a vă menține în siguranță, explorând motivele pentru care aveți gânduri sinucidere și faceți un plan de a le depăși ori de câte ori se întorc vă vor ajuta să opriți durerea fără să vă ucideți.

Dacă vă gândiți la sinucidere și aveți nevoie de ajutor imediat, vă rog Sunați la 800-273-Talk (8255), linia telefonică de prevenire a suicidului național.

Pași

Partea 1 din 3:
Căutând ajutor
  1. Imagine intitulată Convinge să nu se sinucidă Pasul 1
1. Căutați ajutor de la un profesionist din domeniul sănătății mintale. Persoanele care încearcă sinucidere au mai multe șanse să sufere de o stare mentală gravă cum ar fi depresie sau anxietate. Știți că există ajutor pentru dvs.
  • Dacă sentimentele dvs. suicidale au fost aduse de un eveniment specific, cum ar fi durerea de a fi jilate, pierderea de locuri de muncă sau devenind cu handicap, amintiți-vă că acest tip de depresie situațională poate fi încă ajutat de tratament.
  • Imagine intitulată Convinge să nu se angajeze să se sinucidă Pasul 2
    2. Discutați cu un lider spiritual dacă sunteți religios. Dacă sunteți religios și aveți acces la un lider spiritual, încercați să vorbiți cu el / ea. Unii oameni preferă să vorbească cu oamenii de credință decât unul instruit în primul rând în psihologie. Cei chemați la slujirea religioasă sunt instruiți pentru a ajuta oamenii aflați în criză, inclusiv persoanele aflate în disperare care pot fi suicidale.
  • Dacă acesta este ceva în care credeți, un lider spiritual vă poate ajuta să ușurați durerea oferind o nouă perspectivă și oferindu-vă niște lucruri de gândit.
  • Imagine intitulată Convinge să nu se angajeze să se sinucidă Pasul 3
    3. Găsiți un grup de asistență. Există grupuri de asistență, atât online, cât și în comunitatea dvs., unde puteți găsi confort vorbind cu alte persoane care au gânduri suicidare sau care au încercat să se sinucidă.
  • Pentru a găsi un grup de asistență, puteți să vă adresați Professional de sănătate mintală pentru informații despre întâlnirile de grupuri sau să vă uitați online pentru grupuri din zona dvs. locală.
  • Imagine intitulată Convinge să nu se angajeze să se sinucidă Pasul 4
    4. Căutați sprijin de la oameni care înțeleg. Cel mai important lucru de reținut este că indiferent de ce se întâmplă acest lucru, nu sunteți singuri. Ajungeți la oamenii care sunt acolo pentru dvs. și care înțeleg cum se simte și vor să vă ajute. Dacă sunteți în căutarea unui loc bun pentru a începe, încercați să luați legătura cu unul dintre următoarele servicii:
  • Sunați la Livelina Națională de Prevenire a Suicidului la 1-800-273-8255 (1-800-799-4TTY).
  • Dacă sunteți gay, lesbiene, bisexuali sau trans * apel 1-888-the-GLNH (1-888-843-4564).
  • Dacă sunteți un apel veteran 800-273-VALK și apăsați 1.
  • Dacă sunteți un adolescent apelați Casa Nine Linie la 1-800-999-9999.
  • Trimiteți un e-mail anonim la Samaritenii Centrul de prevenire a sinuciderii.
  • Sunați la un psihoterapeut. Uită-te în agenda telefonică pentru o listă de oameni din zona dvs. De asemenea, puteți găsi unul, aici: http: // locator.Apa.Org /
  • Imagine intitulată Convinge să nu se sinucidă Pasul 5
    5. Suna un prieten. Spune-i cum te simți și că ai nevoie de ajutorul lui. Adresați-vă prietenului dvs. să vă reamintească calitățile și punctele forte pozitive sau să vorbiți despre vremurile de distracție pe care le-ați avut.
  • Alegeți un prieten care credeți că este demn de încredere. Vorbind cu prietenii neadevărați despre situația dvs. va face mai rău, deoarece prietenii neadevărați nu vor fi acolo pentru dvs.
  • Evitați să fiți singuri. Asigurați-vă că prietenii și familia nu vă lasă din vederea lor. Dacă nu aveți pe nimeni să vă privească, verificați-vă într-o cameră de urgență pentru a vă asigura că nu sunteți singuri.Dacă sunteți parte a unui grup de asistență, înclinați alți membri ai grupului dvs. pentru un sprijin suplimentar de la oameni care înțeleg cu adevărat ceea ce treceți și vă poate ajuta.
  • Partea 2 din 3:
    Efectuarea unui plan de coping
    1. Imagine intitulată Convinge să nu se sinucidă Pasul 6
    1. Scapa de potențialul înseamnă că ați putea folosi pentru a vă lua viața. Dacă vă gândiți să muriți prin sinucidere, faceți mai dificilă adoptarea de a scăpa de tot ce ați putea folosi pentru a vă ucide.
    • Acest lucru ar putea include arme de foc, cuțite, frânghii sau pilule.
    • Dacă nu puteți arunca pastilele pentru că aveți nevoie de ele, dați-le unui membru de familie de încredere sau unui prieten care le poate distruge numai după cum este prescris.
  • Imagine intitulată Convinge să nu se angajeze să se sinucidă Pasul 7
    2. Faceți o listă de lucruri pe care le iubiți. Notați tot ceea ce vă puteți gândi că vă umple cu bucurie sau că aveți o amintire de asociere cu bucurie și iubire. Acest lucru ar putea fi numele membrilor familiei dvs., animalele de companie, sportul preferat, autorul dvs. preferat, cele mai iubite filme, alimentele care vă reamintesc copilăria, un loc care se simte ca acasă, stelele, luna sau soarele. Dacă e bine, scrie-l jos.
  • Includeți lucrurile pe care le iubiți despre dvs. Notați trăsăturile care sunt cele mai speciale pentru dvs., inclusiv trăsăturile fizice, trăsăturile de personalitate și așa mai departe. Scrieți ceea ce ați realizat. Scrieți ori în jos ai fost mândru de tine.
  • Includeți lucruri pe care le așteptați. Scrieți în cazul în care într-o zi sperăm să trăiți, ceea ce intenționați să creați, un loc de muncă pe care doriți să-l încercați, copiii pe care îi puteți avea, un partener pe care îl puteți găsi.
  • Imagine intitulată Convinge să nu se sinucidă Pasul 8
    3. Faceți o listă de distragere bună. Ceea ce a ajutat să vă convingă să nu vă luați viața în trecut? Noteaza. Orice distragere a atenției este o distragere bună dacă vă va face mai departe de vătămarea dvs. Având o listă pentru a vă întoarce când mintea dvs. se simte prea împrăștiată pentru a-și aminti ce să facă, va veni la îndemână în viitor. Iată câteva idei:
  • Sunați la un prieten să vorbească.
  • Mânca o masă sănătoasă.
  • Mergeți la plimbare sau obțineți un exercițiu.
  • Vopsea, scrie sau citiți.
  • Imagine intitulată Convinge să nu se sinucidă Pasul 9
    4. Faceți o listă de persoane pe care le puteți apela. Includeți numele și numărul de telefon de cel puțin cinci persoane, în cazul în care cineva nu este disponibil atunci când trebuie să sunați. Includeți numele prietenilor, membrilor familiei și cunoștințelor care sunt susceptibile de a ridica telefonul și de a ajuta.
  • Includ numele consilierilor, psihiatrilor și membrilor grupului de sprijin.
  • Scrieți liniile de asistență telefonică vă simțiți confortabil apelând.
  • Image intitulată Convinge să nu se sinucidă Pasul 10
    5. Face un plan de siguranță. Planul dvs. de siguranță este un plan pe care îl citiți și urmați imediat ce începeți să aveți gânduri suicidale. Planul dvs. este o listă personalizată de lucruri pe care le puteți face pentru a vă convinge să nu vă luați viața. Când aveți gânduri sinucidere, poate fi dificil să vă ștergeți mintea și să vă concentrați asupra ceva care vă va ajuta. Dar când aveți un plan în loc, tot ce aveți nevoie pentru a face data viitoare când gândurile vin este să vă retrageți planul și să începeți să coborâți pe listă. Continuați să completați fiecare pas pe listă până când ați ajuns la un punct în care vă simțiți din nou în siguranță. Iată un exemplu de plan de siguranță:
  • 1. Citiți lista mea de lucruri pe care le iubesc. Amintesc-mi de lucrurile care m-au împiedicat să-mi iau viața până acum.
  • 2. Citiți lista mea de distragere bună. Distrage atenția de gândurile mele cu tot ce pot face asta, ajută. Acest lucru ar putea face o plimbare în cartierul meu sau de a viziona filmul meu preferat, de exemplu.
  • 3. Citiți lista de persoane pe care le pot apela. Adăugați prieteni și familii care îngrijesc profund de mine. Apelați prima persoană din listă pentru a vorbi. Păstrați-i pe oameni până când ajung la cineva care poate vorbi cu mine atâta timp cât trebuie să vorbesc.
  • 4. Întârzie încercarea mea de sinucidere și de a-mi face casa în siguranță. Dacă am un plan de sinucidere, promitem că voi aștepta cel puțin 48 de ore înainte de a-mi acționa asupra planului meu. Între timp, scapă de pilule, obiecte ascuțite și alte elemente care ar putea afecta siguranța mea.
  • 5. Sunați pe cineva să vină cu mine. Dacă nimeni nu poate rămâne, chemați-mi terapeutul sau un număr de criză.
  • 6. Du-te la un loc unde mă simt în siguranță, Ca și casa părinților mei, casa unui prieten sau un centru comunitar.
  • 7. Du-te la camera de urgență.
  • 8. Sunați serviciile de urgență.
  • Partea 3 din 3:
    Încercând să ia în considerare soluții alternative
    1. Imagine intitulată Convinge să nu se angajeze să se sinucidă Pasul 11
    1. Amintiți-vă că modul în care vă simțiți este temporar. Când vă gândiți serios să vă ucideți, poate fi greu să vă gândiți la soluții alternative la problemele pe care le aveți. O modalitate de a încerca să vă retrageți și să luați în considerare soluțiile alternative la alte probleme decât sinuciderea, este să vă reamintiți că nu ați simțit întotdeauna că vă ucideți și nu veți simți întotdeauna așa în viitor.
    • Toate sentimentele sunt trecătoare și fluctuează în timp, la fel ca și cum ai fi foame sau trist sau obosit sau supărat, sentimentele și gândurile voastre suicidale vor trece. Dacă aveți probleme să vă gândiți să vă gândiți la soluții alternative, deoarece pur și simplu doriți să vă încheiați viața, încercați să păstrați acest lucru în minte!
  • Imagine intitulată Convinge să nu se sinucidă Pasul 12
    2. Întârzie planurile. Faceți tot posibilul pentru a face un pas înapoi și de a întârzia orice planuri ați făcut timp de cel puțin 48 de ore. Oricare ar fi planurile tale, lăsați-i să aștepte puțin timp. Spune-ți că ai venit atât de departe și poți să-ți dai încă două zile să gândești la lucruri. Două zile nu este mult timp când te gândești la ceea ce este în joc aici.
  • În cele două zile veți avea timp să vă gândiți, să vă odihniți și să găsiți o modalitate de a vă convinge că există alte modalități de a vă elibera de durerea pe care o simțiți.
  • Imagine intitulată Convinge să nu se angajeze să se sinucidă Pasul 13
    3. Gândiți-vă la alte modalități de a vă rezolva problemele. Gândiți-vă la orice resurse de care aveți nevoie pentru a face acest lucru. Trebuie să întrebați pe cineva pentru ajutor? Puneți metoda dvs. alternativă în acțiune. De exemplu, dacă vă gândiți să muriți prin sinucidere, deoarece nu aveți bani, ați putea încerca să întrebați un prieten sau un membru al familiei pentru asistență financiară. Lipiți de ea atâta timp cât aveți nevoie. Dacă prima metodă alternativă de realizare a obiectivelor dvs. într-un mod mai sănătos nu funcționează, încercați altceva.
  • Amintiți-vă că nu totul poate fi atins peste noapte. Scopul dvs. poate dura ceva timp pentru a fi realizat.
  • Dacă suferiți de depresie severă, acest tip de abordare orientată spre obiectiv nu poate fi cea mai bună opțiune, având în vedere că persoanele care suferă de depresie majoră tind să rumegă și să aibă abilități de rezolvare a problemelor.
  • sfaturi

    Gândi. Sinuciderea este permanentă. Vă puteți întoarce întotdeauna viața și faceți tot ce puteți pentru a face mai bine. Te rog, nu te răni.
  • Asigurați-vă că luați medicamente prescrise în conformitate cu recomandarea medicului dumneavoastră.Nu încetați niciodată să luați medicamente fără a vorbi mai întâi cu medicul dumneavoastră.
  • Asigurați-vă că participați la toate sesiunile dvs. de consiliere programată.Dacă este necesar, aveți pe cineva de încredere să vă ducă în fiecare săptămână, astfel încât să aveți un strat suplimentar de responsabilitate pentru a merge.
  • Dacă sunteți în Statele Unite, consultați Fundația Americană pentru Suicide Prevention`s Site pentru a găsi grupuri de asistență online sau în persoană. Puteți găsi chiar și grupuri pentru caracteristicile dvs. specifice, cum ar fi un grup pentru adolescenți.
  • Check out site-ul NHS dacă sunteți în Marea Britanie sau site-ul web pentru țara dvs., pentru a găsi opțiuni pentru dvs.
  • Dacă nu există grupuri de asistență în zona dvs. de sinucidere sau depresie, discutați cu un terapeut sau un spital local despre grupurile de asistență pe care le-ar putea rula sau cum să obțină sprijin de grup. De asemenea, puteți vizita un site web care oferă consiliere video online.
  • Distanția de la relații abuzive și / sau medii rele vă poate ajuta să vă simțiți mai bine.
  • Când credeți că viața devine foarte greu, aveți ceva timp pentru a vă relaxa. Nu vă grăbiți și respirați doar.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar