Cum se face față zilelor când te simți sinucidere

Gândurile de sinucidere pot fi foarte înfricoșătoare și dificil de a face față. Sentimentul de sinucidere poate include: sentimentul extrem de fără speranță sau deprimat, gândindu-vă că doriți să vă faceți rău, gândindu-vă la modalități de a vă răni sau de a vă ucide și de a face un plan de rău. Copierea în zile când vă simțiți că suicidatul poate fi realizat prin păstrarea în siguranță, comiterea la viață, obținerea de sprijin social și primirea tratamentului psihologic.

  • Dacă în prezent, aveți gânduri serioase de a vă răni sau de a vă face să vă faceți rău sau să vă luați viața, trebuie să obțineți ajutor chiar acum.
  • Dacă sunteți în u.S. poti Apel 911 sau linia telefonică de prevenire a prevenirii sinuciderii la 1-800-273-Talk (8255).
  • Puteți găsi liste internaționale pentru liniile telefonice sinucidere la http: // sinucidere.Org / liniile internationale-suicide-uri.HTML.

Pași

Metoda 1 din 3:
Păstrați-vă în siguranță
  1. Imagine intitulată face față zilelor când simțiți pasul 1 suicid
1. Ajungeți undeva în siguranță. Păstrați-vă în siguranță în zile când vă simțiți că suicidul este despre cunoașterea a ceea ce trebuie să faceți atunci când aveți gânduri suicidare. Fiind într-un loc sigur, poate contribui la reducerea riscului de a acționa asupra gândurilor suicidale.
  • Identificați locurile pe care le puteți merge, cum ar fi casa unui prieten, casa familiei sau biroul terapeutului.
  • Puteți utiliza aceste carduri de plată de siguranță pentru a vă reaminti unde să mergeți.
  • Dacă nu puteți ajunge undeva în siguranță, apelați numărul local de urgență (911) sau linia telefonică sinucidere.
  • Imaginea intitulată face față zilelor când simțiți suicidul 2
    2. Îndepărtați elementele dăunătoare. Ușurința dvs. de acces la elementele potențial dăunătoare poate face mai dificilă rezistarea comportamentelor auto-vătămătoare.
  • Îndepărtați imediat lamele sau armele din casa dvs.
  • Eliminați medicamentele dacă le-ați putea folosi pentru a vă face rău.
  • Imagine intitulată face față zilelor când simțiți etapa de sinucidere 3
    3. Du-te la cineva pentru ajutor. Sentimentul deconectat sau singur poate duce la gândirea suicidală. Creșterea simțului dvs. de conexiune poate ajuta la reducerea gândurilor și a acțiunilor legate de sinucidere.
  • Identificați mai întâi persoanele sau agențiile pe care le puteți apela, inclusiv: membri ai familiei, prieteni, profesioniști din domeniul sănătății (doctor sau terapeut), numere de urgență (911) și linii de asistență la suicid. Apoi coborâți în jos și începeți să apelați fiecare persoană sau agenție. Încercați mai întâi prietenii dvs. apropiați ai membrilor familiei sau terapeutul (dacă sunteți în prezent în siguranță și nu vă planificați să vă răniți).
  • Identificați modul în care alții vă pot ajuta, cum ar fi: luându-vă la spital, vorbind cu dvs. despre sentimentele voastre, mângâindu-vă, distragându-vă și vă vedeți.
  • Sprijinul social poate fi unul dintre cei mai mari factori care reduc gândurile și acțiunile suicidale. Deci orice puteți (care este sigur) pentru a obține sprijin de la cei dragi în acest timp. Discutați cu un prieten, petreceți timp cu familia, fie în jurul oamenilor care vă sprijină și vă iubesc.
  • Dacă se simte că nu aveți pe nimeni să vă sprijine chiar acum, apelați-vă terapeutul sau un serviciu, cum ar fi linia de viață de prevenire a sinuciderii (1-800-273-Talk). Acești oameni au fost instruiți în sprijinul oamenilor care se simt vulnerabili și pot ajuta.
  • Este adesea cazul ca oamenii LGBTQ, în special tinerii LGBTQ, nu au un sistem puternic de asistență socială. Dacă sunteți un tânăr LGBTQ și nu vă simțiți ca și cum ați avea cineva să vă întoarceți, sunați la proiectul Trevor la 1-866-488-7386 sau mergeți online pentru a discuta cu un profesionist.
  • Imagine intitulată face față zilelor când simțiți etapa suicidă 4
    4. Reduceți declanșatoarele. Semnele de avertizare sau declanșatoarele pot fi gânduri, sentimente, comportamente sau situații care vă fac să vă simțiți în afara controlului sau duceți la gânduri de sinucidere. Înțelegerea a ceea ce sunt declanșatoarele dvs. este un pas important în prevenirea gândurilor sinucidere și în învățarea de a face față dacă le aveți.
  • Stresul este un predictor comun al gândurilor suicidale. Întrebați-vă dacă aveți gânduri suicidare atunci când sunteți foarte stresat sau copleșit de situația dvs. actuală.
  • Identificați situațiile care vă pot crește gândurile de sinucidere și le pot evita aceste. Câteva exemple ar putea fi: argumente sau probleme cu membrii familiei, rămânând acasă singur, stres, starea de spirit deprimat, probleme de relații, probleme de muncă sau școală și preocupări financiare. Evitați oricare dintre aceste declanșatoare dacă puteți.
  • Imagine intitulată face față zilelor când simțiți etapa de sinucidere 5
    5. Utilizați abilități de coping care funcționează pentru dvs. O parte din păstrarea dvs. de rău folosește abilități adecvate de coping atunci când aveți gânduri de a vă răni. Gândiți-vă la ceea ce a ajutat în trecut și identificați cele mai bune modalități de a face față.
  • Identificați modalitățile de a vă face calm și să vă liniștiți. Unele idei ar putea include: exercițiu, vorbind cu un prieten, jurnalizare, distragere, tehnici de relaxare, respirație profundă, meditație și atenție. Apoi folosiți aceste abilități!
  • Abilitățile de coping religioase și spirituale (rugăciune, meditație, servicii de participare, tradiții religioase) au fost un factor de protecție mare împotriva sinuciderii.
  • Nu utilizați alcool sau alte substanțe pentru a face față. Folosirea substanțelor vă poate crește riscul de gânduri și tendințe suicidare.
  • Imagine intitulată face față zilelor când vă simțiți Pasul Suicidal 6
    6. Vorbește pozitiv pentru tine. Self-Talk este o componentă crucială de a face față gândurilor de sinucidere. Aveți puterea de a vă schimba starea de spirit prin gândurile dvs. Identificați câteva lucruri pe care le puteți spune (în special motivele pentru a rămâne în viață) chiar acum și când aveți gânduri de auto-vătămare în viitor.
  • Ce-ai spune unui prieten care se simțea în acest fel? S-ar putea să spuneți ceva liniștitor, cum ar fi: "Știu că acest lucru este atât de greu pentru dvs. acum, dar lucrurile se vor îmbunătăți - nu veți simți mereu sau să vă gândiți așa. O sa treaca. Voi fi aici pentru tine între timp. Te iubesc și vreau să trăiești și să fii fericit."
  • Câteva exemple de auto-discuții pozitive pe care le puteți utiliza includ: "Am multe motive să trăiesc. Vreau să fiu acolo pentru familia și prietenii mei. Am planuri pentru viitor și lucruri de realizat că nu am încă."
  • Gândindu-se că sinuciderea este imorală sau greșită este un factor de protecție împotriva sinuciderii, dar vă poate face, de asemenea, să vă simțiți vinovați de gândirea la asta.Dacă credeți că sinuciderea este greșită din punct de vedere moral, amintiți-vă de această valoare pe care o dețineți, dar spuneți-vă că nu sunteți o persoană rea pentru a vă simți sinucidere. Ai putea să te gândești sau să-ți spui singur, "Știu că am credințe morale împotriva sinuciderii, dar nu este vina mea că mă simt ca să mă omor.Îmi voi da o pauză și voi învăța să mă descurc cu gândurile și sentimentele mele în moduri care nu mă fac rău."
  • Convingerea că aveți sprijin social este, de asemenea, un factor de protecție împotriva gândurilor și acțiunilor suicidale. Amintiți-vă că sunteți iubiți și îngrijiți. Ai putea să-ți spui singur, "Sunt iubit. Familia mea mă iubește. Prietenii mei mă iubesc. Chiar dacă cred sau simt că nu au dreptate - știu adânc în interiorul că o fac. Ei nu vor să vadă nici un rău vine la mine și ar fi foarte supărați dacă aș fi fost rănit."
  • Metoda 2 din 3:
    Făcând un angajament față de viață
    1. Imagine intitulată face față zilelor când simțiți etapa suicidă 7
    1. Să se angajeze să reducă suicidalitatea. În ciuda gândurilor și sentimentelor negative, este esențial să vă angajați să vă reduceți gândurile de sinucidere și de orice comportament auto-vătămare. Dacă sunteți pe deplin angajați să rămâneți în viață, acest obiectiv vă poate ajuta să faceți față în momente de stres.
    • Efectuarea unui angajament de reducere a gândurilor suicidale poate include de acord cu: Utilizați auto-discuții pozitive, identificați obiectivele și lipiți-vă de ele, amintiți-vă de pozitiv și identificați alte modalități de a face față gândurilor și stărilor negative.
    • Vă puteți scrie angajamentele față de viață. Puteți scrie ceva de genul ", mă angajez să-mi trăiesc viața chiar și atunci când e greu. Mă angajez să stabilesc obiective și să le atingă. Mă angajez să folosesc abilitățile de coping și de a obține ajutor dacă am gânduri de a mă răni."
  • Imagine intitulată face față zilelor când vă simțiți Suicid Pasul 8
    2. Identificați obiectivele și lipiți-le. Având obiective în viață este o modalitate de a avea un angajament și un scop, care poate proteja împotriva gândurilor de sinucidere. Obiectivele vă oferă ceva de trăit și vă puteți aminti de aceste obiective ori de câte ori aveți gânduri de a vă răni.
  • Câteva exemple de obiective de viață sunt: ​​o carieră, căsătoria, având copii și călătoresc în lume.
  • Amintiți-vă de obiectivele pe care le aveți pentru viitor. Ar fi o rușine dacă ați pierdut părțile uimitoare ale vieții.
  • Imagine intitulată face față zilelor când simțiți etapa suicidă 9
    3. Identificați aspectele pozitive ale vieții dvs. O altă modalitate de a se angaja în viață și de a face față gândurilor de sinucidere este de a recunoaște lucrurile bune despre viața voastră. Acest lucru vă poate modifica gândurile sinucidere și le poate mișca spre motivul pentru care doriți să rămâneți în viață.
  • Faceți o listă cu tot ceea ce apreciați în viața voastră. Această listă ar putea include lucruri cum ar fi: familia, prietenii, mâncarea italiană, călătorii, fiind în natură, conectarea cu ceilalți, jucând chitara și muzica. Acestea sunt lucrurile care vă pot aduce consolări atunci când aveți gânduri de sinucidere.
  • Ce iti place sa faci? Ce vă oferă cea mai mare satisfacție? Îți place să gătești sau să-ți ajuți prietenii sau să te joci cu câinele tău? Dacă nu ați fost presați de circumstanțele dvs., ce ați face întreaga zi? Gândiți-vă cu atenție și petreceți mai mult timp pentru a face aceste lucruri.
  • Metoda 3 din 3:
    Bazându-se pe sprijinul extern
    1. Imagine intitulată face față zilelor când simțiți etapa de sinucidere 10
    1. Obțineți tratament psihologic. Dacă aveți gânduri recurente de a vă răni, trebuie să primiți terapie sau alt tratament psihologic. Terapeuții sunt de obicei instruiți să se ocupe de gândurile sinucidere și pot servi ca un sprijin crucial pentru dvs.
    • Dacă nu aveți în prezent un terapeut, contactați furnizorul de asigurări de sănătate pentru o listă de clinicieni aprobați sau să efectuați o căutare locală pentru scară de alunecare low-cost, sau clinici gratuite de sănătate mintală.
  • Imagine intitulată face față zilelor când simțiți etapa suicidă 11
    2. Mențineți sau dezvoltați un sistem de asistență sănătoasă. Sprijinul social este crucial pentru a face față gândurilor suicidative. Acest lucru se datorează faptului că nu are sprijin social poate duce la depresie și la creșterea gândurilor de sinucidere. Dacă aveți familii sau alte persoane iubite, puteți să vă întoarceți, faceți acest lucru. Dacă nu simțiți că aveți pe cineva, terapeutul dvs. poate fi acest sistem de asistență în timp ce vă ajută să construiți o rețea de asistență pentru dvs.
  • Vorbește despre gândurile tale pentru oricine găsiți confortabil vorbind despre asta. Dacă nu vă simțiți ca și cum ați avea pe cineva, sunați la terapeut sau un serviciu, cum ar fi linia de viață de prevenire a sinuciderii (1-800-273-Talk).
  • Spuneți-i altora despre planul dvs. de siguranță, astfel încât să poată fi implicați și gata să vă ajute dacă aveți nevoie de asistență.
  • Relațiile sănătoase nu ar trebui să includă în mod repetat insultați, merate, selectați sau răniți.Dacă aveți o relație abuzivă, obțineți ajutor acum.
  • Un sistem de asistență sănătoasă include o varietate de persoane pe care le puteți întoarce la sprijin și ajutor, inclusiv prieteni, familie, profesori, consilieri, medici, profesioniști din domeniul sănătății mintale și linii telefonice.
  • Imagine intitulată face față zilelor când simțiți etapa suicidă 12
    3. Ia în considerare medicația. Medicamentul, în special antidepresivele, pot fi utilizate pentru a trata simptomele depresive care adesea coincid cu gândurile de sinucidere. Cu toate acestea, fiți conștienți de faptul că luarea unor antidepresive și alte medicamente poate crește, de fapt, riscul de gânduri și acțiuni suicidare. Discutați întotdeauna efectele secundare și riscurile cu medicul dumneavoastră înainte de a lua orice medicament, prescris sau altfel.
  • Adresați-vă medicului de sănătate mintală despre antidepresive sau alte medicamente pentru a trata gândurile și comportamentele suicidale.
  • Dacă nu aveți un medic sau psihiatru, contactați furnizorul de asigurări de sănătate sau mergeți la o clinică de sănătate cu costuri reduse în zona dvs.
  • sfaturi

    Ferește-te și fii recunoscător (pentru tine) pentru orice îmbunătățiri minore în starea ta.
  • Felicitați-vă foarte mult. Chiar și pe ceva foarte mic. Ai făcut-o, bine? Nu a luat curajul să ieși din pat? Simțiți-vă mândru de tine însuți!
  • Avertizări

    Dacă aveți în prezent gânduri serioase de sinucidere sau aveți un plan de a vă face rău, vă rugăm să sunați la o linie de asistență sinucidere, cum ar fi 1-800-273-VALK (1-800-273-8255), numărul dvs. local de urgență (911), linii de suport bazate pe text, cum ar fi chat-ul de criză sau mergeți la camera dvs. locală de urgență.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar