Cum să vă distrageți

Dorința de distragere este un răspuns natural pe care îl simțim adesea când vrem să evităm ceva inconfortabil sau negativ. Când trăim durerea fizică sau emoțională, de exemplu, putem încerca să ne distragem atenția prin implicarea în distragere gravă nesănătoasă, cum ar fi dependența, auto-răul, supraalimentarea și alte comportamente. Dar activitățile de distragere pot fi, de asemenea, de ajutor, mai ales dacă dependența sau alte comportamente au devenit un model. Distragerea vă poate ajuta să vă opriți să utilizați droguri, cumpărați-vă timp și vă schimbați atenția. Găsirea distragerilor poate fi, de asemenea, utilă atunci când trebuie să treceți timpul, să vă întoarceți atenția de la ceva sau să vă liniștiți. În aceste cazuri, folosind divertisment, relaxare și alte metode vă poate ajuta să vă distrageți.

Pași

Metoda 1 din 5:
Înțelegerea modalităților sănătoase de a vă distrage atenția
  1. Imaginea intitulată vă distrageți pasul 1
1. Știți că distracția poate fi un răspuns nesănătos. Distragerea este un mecanism folosit pentru a evita să se ocupe de dificultăți și sentimente în viața noastră. Unele distrageri care sunt considerate nesănătoase includ consumul de alimente junk atunci când sunt stresate sau transformate la alcool sau droguri. De exemplu, dacă aveți o problemă de gestionare a furiei, s-ar putea să vă întoarceți la medicamente pentru a vă ocupa de sentimentele dvs. copleșitoare.
  • Imaginea intitulată vă distrageți pasul 2
    2. Recunoașteți sentimentul că aveți. Este mai sănătos să recunoaștem și să renunțați la sentimentul negativ pe care îl întâmpinați. Puteți folosi în continuare o distragere a atenției, dar știți că distracția vă îndepărtează de ceva care ar putea fi necesar să fie procesat. În caz contrar, doar acoperiți sau ignorați emoția negativă pe care o simțiți.
  • Imaginea intitulată vă distrageți pasul 3
    3. Recunoașteți că distragerile vă pot ajuta prin răspunsuri nesănătoase. Dacă aveți o dependență, ați putea folosi o distragere a atenției pentru a vă împiedica să utilizați mai mult.Această nevoie de distragere a atenției se întâmplă deoarece ați recunoscut sentimentele negative de a dori să le utilizați. Faceți o decizie conștientă de a vă aborda în mod pozitiv dependența dvs.
  • Numărați la 100 pentru a vă cumpăra timp când simțiți dorința de a folosi droguri sau alcool.
  • Utilizați o distragere a atenției pentru a vă oferi o perioadă de timp înainte de a vă ocupa de sentimentele negative.
  • Imaginea intitulată vă distrageți pasul 4
    4. Transformați-vă răspunsul într-o distragere atentă sănătoasă. Înclinația dvs. naturală la o situație sau un sentiment stresant ar putea fi să se angajeze într-o distragere nesănătoasă. S-ar putea să doriți să mâncați prea multă mâncare junk, de exemplu sau să beți prea mult alcool. Este bine să vă distrageți după ce ați recunoscut sentimentul. Dar alegeți activități mai productive, astfel încât să vă tratați corpul și mintea cu respect și îngrijire. Acestea ar putea include:
  • A face o plimbare
  • Mănâncă niște fructe în loc de un bara de bomboane
  • Citind o carte
  • Curățarea biroului
  • Metoda 2 din 5:
    Utilizarea tehnicilor de relaxare
    1. Imaginea intitulată vă distrageți pasul 5
    1. Încercați tehnici adânci de respirație. Când vă concentrați asupra respirației profunde, puteți ajuta corpul să elibereze stresul și anxietatea corpului. Mintea ta va începe să clarifice cum crezi doar despre respirație.
    • Respirați pentru un număr de patru. Țineți un număr de patru. Expirați pentru un număr de patru. Plasați-vă mâna pe stomac pentru a vă simți mișcarea și ieșirea cu respirația.
  • Imaginea intitulată vă distrageți pasul 6
    2. Utilizați o mantra. O mantra este o frază simplă sau cuvânt pe care îl repetați. Când vă aflați într-o situație când doriți să vă distrageți să vă gândiți să vă gândiți la anumite gânduri sau să faceți anumite activități, utilizați o mantra pozitivă. De exemplu, dacă doriți să vă distrageți de sentimentele anxioase, ați putea spune: "Sunt puternic", sau "pot face față."Aceasta va transforma energia mentală departe de sentimentele negative pe măsură ce vă concentrați asupra dvs. repetând aceste cuvinte.
  • Imaginea intitulată vă distrageți pasul 7
    3. Fă niște exerciții. Dacă simțiți emoții negative, ați putea fi util să obțineți un exercițiu. Mergeți la o plimbare sau plimbare cu bicicleta vă va permite să vă concentrați pe o singură activitate.
  • Imaginea intitulată vă distrageți pasul 8
    4. Du-te la culcare. Când dormi, mintea ta se va liniști în jos și vei înceta să te gândești atât de activ. Curl în pat pentru un pui de somn.
  • Metoda 3 din 5:
    Folosind divertisment pentru distragere
    1. Imaginea intitulată vă distrageți pasul 9
    1. Ascultă muzică. Încărcați o nouă listă de redare și ascultați muzică. Găsiți un loc confortabil pentru a sta și a asculta îndeaproape muzica. Concentrați-vă asupra versurilor și asupra tulpinilor muzicale. Vedeți dacă puteți auzi când sunt jucate diferite instrumente.
    • Ascultați muzica prin căști. Muzica cu un tempo mai rapidă va necesita să vă acordați mai multă atenție dacă încercați să urmăriți muzică, instrumente și versuri.
  • Imaginea intitulată vă distrageți pasul 10
    2. Urmăriți televizorul sau un film. Pornirea televizorului sau vizionarea unui film bun vă poate distrage atenția de la sarcină sau de gândire la îndemână. Fiți absorbiți în povestea unui spectacol de televiziune sau a unui film.
  • Asigurați-vă că alegeți un film sau emisiune de televiziune care nu vă reamintește problema dvs. De exemplu, dacă vă distrageți de durerea emoțională a unei rupturi, nu vizionați un film care se concentrează asupra unei persoane care încheie o relație cu cineva.
  • Imaginea intitulată vă distrageți pasul 11
    3. Joaca un joc video. Jocurile video oferă narațiuni convingătoare care vă pot suge în lumile lor. Dacă jucați un joc masiv multiplayer online (MMO), veți interacționa cu alții online, ceea ce vă va atrage atenția de la problema dvs.
  • Imaginea intitulată distrage atenția Pasul 12
    4. Citește o carte. Găsiți o poveste bună, suculentă sau revizuiți un nou roman favorit. Ajută dacă cartea este o citire destul de ușoară. Dacă trebuie să procesați o mulțime de ceea ce citiți sau căutați în mod constant vocabular, atunci vă puteți pierde impulsul pentru a vă pierde în poveste.
  • Imaginea intitulată distrage atenția Pasul 13
    5. Lucrați pe un proiect mare. Scufundați într-un proiect cu mai multe părți. Acest lucru vă va angaja atenția cu diverse pași și instrucțiuni. Un proiect bun ar putea lucra la un model, picând o imagine sau construirea unor rafturi pentru camera de zi.
  • Metoda 4 din 5:
    Având conștientizarea față de sine și a împrejurimilor
    1. Imaginea intitulată vă distrageți pasul 14
    1. Observați ceva în detaliu. Nu vă atrageți atenția asupra unui element al împrejurimilor dvs. Uită-te la acel element ca și cum ai nevoie să-l pictezi sau să-l desenezi. Ascuți atenția asupra acestui articol, examinând modul în care arată și cum ar putea simți. De exemplu, uitați-vă la brațul unui scaun. Observați cerealele și modelul de lemn. Observați cât de netedă este brațul și cum se îndoaie în jos.
  • Imaginea intitulată vă distrageți pasul 15
    2. Să acorde o atenție deosebită corpului tău. Frecați degetul arătător și degetul mare împreună. Observați cum se simte pielea. Observați ce se întâmplă atunci când vă apăsați degetele împreună mai ușor. Ascultați respirația. Acordați atenție ochilor dvs. clipește.
  • Imaginea intitulată vă distrageți pasul 16
    3. Puneți-vă. Dacă vă confruntați cu dureri fizice sau dureri emoționale ascuțite, vă distrageți-vă prin provocarea unei mici dureri fizice asupra dvs. Acest lucru vă va redirecționa atenția asupra unei zone, cum ar fi atunci când prindeți WindBing-ul între degetul arătător și degetul mare.
  • Metoda 5 din 5:
    Ieșind și despre
    1. Imaginea intitulată vă distrageți pasul 17
    1. Luați-vă pe o călătorie pe teren. Găsiți undeva noi să vizitați. Noua aventură vă va menține mintea ocupată pe detalii, cum ar fi accesul acolo, găsirea unui loc de parcare și explorarea site-ului.
  • Imaginea intitulată vă distrageți pasul 18
    2. Faceți un hobby sau o distracție preferată. Când vă distrageți cu ceva ce vă place, veți găsi că puteți suporta durerea sau sentimentele incomode mai ușor. S-ar putea să vă bucurați de prelucrarea lemnului, grădinărit sau drumeții.
  • Imaginea intitulată vă distrageți pasul 19
    3. Petreceți timp cu ceilalți. Treceți timpul cu oamenii pe care îi bucurați să fiți în jur. Acest lucru va permite o conversație mai durabilă și mai interesantă. Când vă aflați pe cont propriu, începeți să vă simțiți izolați și puteți avea tendința de a vă concentra pe sentimente negative mai ușor.
  • Imaginea intitulată vă distrageți pasul 20
    4. Găsiți noi rutine. Vă distrageți de modelele vechi de gândire, forțându-vă pentru a încerca noi rutine. Reconjați-vă creierul să se gândească la viață într-un mod diferit. De exemplu, dacă ați avut o despărțire dificilă, este posibil să aveți nevoie să nu mai vizitați restaurante familiare care vă reamintesc de ex. În schimb, găsiți un restaurant nou și faceți noi amintiri.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar