Cum să evitați să mergeți la un spital mental

Un spital de psihiatrie, cunoscut și ca tratament de spitalizare, este un spital care are grijă de indivizi cu boli mintale și probleme de sănătate. Puteți găsi multe spitale pentru diferite nevoi, inclusiv prevenirea sinuciderilor și rănirea auto-provocată în majoritatea părților lumii. În general, spitalizarea este acolo pentru a ajuta pe cineva în criză și nu ar trebui evitată dacă este necesar. Cu toate acestea, puteți preveni spitalizarea prin reducerea simptomelor care vă pot duce la spitalizare, scăderea factorilor de risc pentru spitalizare și concentrarea în tratamentul dumneavoastră de sănătate mintală.

Pași

Metoda 1 din 3:
Concentrându-vă asupra tratamentului dvs. de sănătate mintală
  1. Imaginea intitulată Evitați să mergeți la un spital mental Pasul 1
1. Căutați tratament. Încercați să vă uitați la dvs. și la situația dvs. dintr-un punct de vedere imparțial.Chiar dacă ideea de a intra în ajutor profesional este înfricoșătoare sau inconfortabilă, va ajuta probabil la îmbunătățirea calității vieții. Încercați să păstrați o minte deschisă pe această temă și, dacă este posibil, luați decizia pentru dvs. Căutarea psihoterapiei de la un profesionist de sănătate mintală vă poate ajuta să evitați măsura mai drastică de a intra într-un spital mental.
  • Dacă nu primiți tratament de sănătate mintală, puteți începe terapia sau un program de tratament. Contactați compania dvs. de asigurări de sănătate pentru o listă de clinicieni aprobați sau pentru a efectua o căutare pentru facilități de sănătate mintală cu costuri reduse în zona dvs. locală.
  • Imaginea intitulată Evitați să mergeți la un spital mental Pasul 2
    2. Încredere în clinicianul de sănătate mintală. Lipsa de încredere în profesioniștii din domeniul sănătății mintale poate conduce indivizii, în special minoritățile, pentru a evita căutarea ajutorului.
  • Fi cinstit. Mulți profesioniști pot să-și poată spune când minți, și acest lucru nu vă va ajuta cazul. Dacă cineva vă întreabă o întrebare directă, răspundeți-o. Minciuna poate apărea ca paranoic și suspecte, ceea ce poate crește probabilitatea de a spitaliza.
  • Spune-i terapeutului tău despre preocupările tale. Să fie deschis despre dificultatea dvs. de încredere în terapeuți sau oameni în general. Terapistul dvs. poate avea tehnici specifice care vă pot ajuta să vă recâștigeți un sentiment de încredere.
  • Știți că terapeuții sunt acolo pentru a vă ajuta. Ei nu doresc să suferiți, probabil că vor să vă simțiți mai bine. Uneori, terapeuții trebuie să ia decizii dificile pentru a-și proteja pacienții, dar acest lucru nu înseamnă că sunt oameni răi sau că nu pot fi niciodată de încredere. Dacă ați fost spitalizați în trecut, știți că cineva credea că acesta a fost cel mai bun lucru pentru dvs. în acel moment și probabil că au urmat protocolul standard.
  • S-ar putea să fiți spitalizați dacă deveniți violenți, suicidați sau o amenințare pentru dvs. sau pentru alții. Mergând în terapie și construirea unei relații de încredere cu terapeutul dvs. poate ajuta la prevenirea acestei spitalizare.
  • Imaginea intitulată Evitați să mergeți la un spital mental Pasul 3
    3. Fiți coerenți în tratamentul dumneavoastră de sănătate mintală. Cercetările sugerează că indivizii care au fost spitalizați anterior prezintă un risc mai mic de re-spitalizare dacă urmează tratamentul lor de sănătate mintală în ambulatoriu.
  • Veniți cu un plan de tratament cu medicul dumneavoastră de sănătate mintală și rămâneți la acest plan. Poate include vizite săptămânale de terapie. Asigurați-vă că aveți un transport adecvat și din aceste întâlniri. Dacă aveți dificultăți, discutați opțiunile cu furnizorul dvs. de sănătate, astfel de terapie la domiciliu sau ajutor cu transportul (jetoane de autobuz etc.).
  • Imaginea intitulată Evitați să mergeți la un spital mental Pasul 4
    4. Stick cu tratamentul curent dacă funcționează. Tratamentele de comutare sau furnizorii de sănătate mintală poate duce la rezultate mai rele în tratament decât să se angajeze la o formă specifică de tratament. Doctorul Shopping poate fi, de asemenea, un simptom în anumite tulburări, cum ar fi tulburarea de personalitate limită.
  • Dacă tratamentul dvs. nu funcționează, ia în considerare tratamentul de spitalizare. Dacă ați încercat tratamentul în ambulatoriu (terapie, medicamente și suport) și încă mai aveți simptome care interferează grav cu viața dvs. (relații, abilitatea de a menține un loc de muncă, locuințe, îngrijire pentru tine), acesta vă poate aduce beneficii pentru a căuta în mod voluntar tratament de spitație.
  • Imagine intitulată Evitați să mergeți la un spital mental Pasul 5
    5. Urmați planurile de tratament. Una dintre cele mai bune modalități de a evita intrarea într-o unitate blocată sau inpatientă este de a oferi îngrijirii pacientului. Lucrați cu medicul, terapeuții și familia pentru a face față problemelor și preocupărilor lor în timp ce acestea vin. Să fie receptivi la tratamente, schimbări de plan și contribuția lor - a se vedea sănătatea mintală ca un efort de colaborare.
  • Luați medicamentele dacă aveți o rețetă. Pentru anumite condiții de sănătate mintală (în special bipolar I / II și schizofrenie sau alte tulburări psihotice) care stau pe medicamentul dvs. este cheia de a reduce probabilitatea ca tu să fii spitalizat.
  • Metoda 2 din 3:
    Reducerea simptomelor care provoacă spitalizare
    1. Imaginea intitulată atinge măreția Pasul 2
    1. Identificați semnele și faceți față lor. Cunoașterea semnelor personale pe care le puteți solicita spitalizarea este foarte utilă, astfel încât să puteți preveni sau să se ocupe de aceste probleme înainte de a deveni prea severe și duc la spitalizare.
    • Este posibil să trebuiască să mergeți la un spital de sănătate mintală dacă sunteți:
    • văzând sau auzind lucruri (halucinații vizuale sau auditive)
    • având idei bizar sau paranoide (iluzii)
    • având gânduri serioase de a vă răni sau pe alții
    • Planificarea pentru a vă face rău sau alții
    • gândirea sau vorbind prea repede
    • sărind de la subiect la subiect fără coerență
    • sentimentul prea epuizat sau deprimat pentru a ieși din pat sau a avea grijă de tine sau de familia ta
    • nu mănâncă sau dormi
  • Imaginea intitulată acceptă corpul tău Pasul 19
    2. Face față gândurilor de auto-vătămare. Unul dintre principalele motive pe care le-ați putea fi spitalizați este dacă intenționați în mod serios sau cu un risc ridicat de vătămare intenționată sau de sinucidere. Tendințele auto-vătămare și creșterea suicidalității după eliberarea de la un spital de psihiatrie.
  • Faceți față în mod sănătos cu gânduri despre vătămarea mai devreme. Nu lăsați gândurile dvs. să ajungă așa de departe de mână pe care le considerați sinucidere. Discutați cu un profesionist (psiholog, terapeut) pentru a face un plan detaliat și personalizat cu privire la modul de a face față gândurilor de auto-vătămare.
  • Reducerea comportamentelor auto-vătămătoare. Dacă vă tăiați sau vă răniți intenționat într-un fel, oprirea acestor comportamente vă poate reduce riscul de spitalizare. În loc să vă răniți, utilizați alte metode de coping pentru a reduce emoțiile negative, cum ar fi jurnalizarea, terapia și exercițiile fizice.
  • Țineți minte că dacă sunteți un pericol real pentru dvs. și / sau cei din jurul vostru, în general, puteți fi angajați într-un spital mental, în ciuda protestelor dvs., atâta timp cât au dovezi solide că aveți nevoie de asistență psihiatrică profesională.
  • Imaginea intitulată Evitați să mergeți la un spital mental Pasul 8
    3. Aveți grijă de nevoile dvs. de bază. Un alt motiv pentru care ați putea fi spitalizați este dacă nu puteți avea grijă de nevoile dvs. de bază (îmbrăcăminte, mâncare, adăpost) din cauza unei probleme de sănătate mintală. Veți avea mai multe șanse să fiți spitalizați dacă arătați și acționați ca și cum nu puteți avea grijă de voi înșivă.
  • Asigurați-vă că activitățile dvs. de viață zilnică (ADL) sunt în verificare. Câteva exemple sunt: ​​luarea unui duș zilnic, spălarea și spălarea părului, periajului dinților și purtarea hainelor curate.
  • Dacă aveți probleme cu furnizarea de aceste nevoi de bază, cum ar fi îmbrăcămintea sau alimentele, contactați administrația locală sau serviciile sociale pentru asistență. Acestea pot fi capabile să vă ajute să găsiți un adăpost, locuințe și bănci de alimente locale. Unele agenții guvernamentale vă oferă chiar și câteva bani în fiecare lună sau o carte pentru alimente.
  • Metoda 3 din 3:
    Scăderea factorilor de risc pentru spitalizare
    1. Imaginea intitulată Evitați să mergeți la un spital mental Pasul 9
    1. Mențineți adăpostul sau locuința. Există mulți factori de risc care cresc probabilitatea unei persoane de a fi spitalizați - care nu au adăpost adecvat este un factor de risc mare. Persoanele fără adăpost sunt la un risc mult mai mare de spitalizare decât persoanele care sunt adăpostite. Acest lucru are de a face cu abilitatea de a avea grijă de nevoile dvs. de bază. Adăpostul este văzut ca o necesitate de bază pentru a vă menține în siguranță și sănătoasă (departe de elementele cum ar fi zăpada, ploaia sau căldura ridicată).
    • Dacă aveți probleme vă mențineți situația voastră de viață - puteți ajunge la familie și prietenilor pentru ajutor. Întreabă-le dacă poți rămâne pe canapea pentru o vreme până când poți să te întorci pe picioare.
    • Dacă nu puteți rămâne cu familia sau prietenii, încercați să contactați agenția locală de administrație sau de servicii sociale. Există, de asemenea, o listă națională de adăposturi pe care le puteți găsi la adăposturi.Org.
  • Imaginea intitulată Evitați să mergeți la un spital mental Pasul 10
    2. Reduceți auto-stigmatul. Stigmatizarea Sinelui este un mare factor de risc pentru spitalizare. Acest lucru se datorează faptului că oamenii care cred că problema lor de sănătate mintală nu este acceptabilă pentru ei înșiși sau care cred că sunt nebuni, sunt mai puțin probabil să caute ajutor. Auto-stigma este asociat cu convingeri negative sau stereotipuri despre tine.
  • Înțelegeți că obținerea de terapie, luarea de medicamente sau de a merge la un spital mental nu sunt lucruri de rușine de. Puteți începe să reduceți astăzi auto-stigma prin afirmații pozitive. Să presupunem că ați fost diagnosticat cu o tulburare de sănătate mintală. Ai putea să-ți spui: "Accept diagnosticul meu, dar nu mă definește sau cine sunt. Este bine că am acest diagnostic și cred că pot să mă descurc într-un mod sănătos. Poate am un diagnostic, dar asta nu înseamnă că sunt nebun."
  • Imaginea intitulată Evitați să mergeți la un spital mental Pasul 11
    3. Întoarceți-vă la colegi pentru ajutor. Un alt factor de risc mare pentru spitalizare este o lipsă de sprijin social. Cu toate acestea, identificarea puternică în grup (identificarea cu alții care au probleme similare) poate fi un factor de protecție împotriva spitalizării. Cu alte cuvinte, având o rețea puternică de asistență socială poate reduce riscul de a fi spitalizat.
  • Alăturați-vă unui grup de asistență. Alianța Națională pentru Boala Mintală (NAMI) este o agenție a Statelor Unite și este un loc minunat pentru a începe.
  • Imaginea intitulată Evitați să mergeți la un spital mental Pasul 12
    4. Limitați sau eliminați utilizarea substanței. Substanțele pot exacerba condițiile de sănătate mintală preexistente. Anumite substanțe pot produce, de asemenea, simptome grave de sănătate mintală, cum ar fi halucinațiile (voci auditive și văd lucruri care nu sunt acolo). Aceste simptome vă pot face să apară ca și cum aveți o boală mintală gravă și puteți crește probabilitatea de a fi spitalizați pentru evaluare.
  • Imaginea intitulată Evitați să mergeți la un spital mental Pasul 13
    5. Au un plan în caz de criză. Nu au un plan atunci când gândurile tale (gândindu-te la vătămarea dvs. / alții sau psihoza - halucinații, iluzii), sentimente (depresie, manie, paranoia) sau comportamente (auto-rău, rău altele, fără a avea grijă de nevoile dvs. de bază) Severă poate crește probabilitatea de spitalizare. Fără un plan, puteți întâmpina dificultăți în a face față unei situații de criză.
  • Notați o listă de contacte, inclusiv medicii, terapeuții și membrii familiei pentru prieteni care ar putea să vă ajute. Dacă niciunul dintre aceste contacte nu este disponibil, aveți o listă de linii calde de urgență pe care le puteți apela, cum ar fi linia de salvare a prevenirii sinuciderii la 1 (800) 273-8255.
  • Știți unde să mergeți - aveți o listă de spitale locale, adăposturi, precum și adrese ale casei prietenului și familiei.
  • Imaginea intitulată Evitați să mergeți la un spital mental Pasul 14
    6. Implicați-vă familia. Noțiuni de bază pentru a ști cum oamenii care iubesc și au grijă de tine simt despre orice problemă cu care se poate ocupa poate fi foarte util. Acesta poate ajuta la vorbirea problemelor pe care le-ați avut cu ei în trecut și cum vă simțiți din nou.
  • De exemplu, dacă familia dvs. a sugerat că aveți nevoie de ajutor psihiatric în vreun fel, poate fi util să aveți o conversație semnificativă cu ei. Aflați de ce simt astfel, cereți exemple de comportament la care se referă și oferă soluții potențiale.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar