Cum să vă despărțiți de cineva care amenință sinuciderea

Ruperea este destul de greu în circumstanțe normale și, dacă v-ați fi în pericol să vă rănească sau să se sinucidă, încheierea relației poate părea imposibilă. Este important să vă dați seama că cineva care amenință să se sinucidă după o despărțire este teracotul emoțional. Amenințările lor ar putea să vă facă să vă simțiți vinovați, speriat sau supărați, dar puteți (și ar trebui) să fimți lucrurile cu ei. Există câteva modalități prin care puteți minimiza riscul de a se răni în acest proces. Începeți prin a avea o discuție onestă cu persoana. De-a lungul despărțirii, fiți atenți la siguranța lor, precum și propriul dvs. și nu uitați să aveți grijă de sănătatea dvs. emoțională.

Pași

Metoda 1 din 3:
Vorbind cu persoana
  1. Imaginea intitulată se desprinde cu cineva care amenință suicidul 1
1. Subliniați că vă pasă de cealaltă persoană. Spuneți prietenului sau prietenei că sunt încă importante pentru dvs., chiar dacă vă rupeți. Lăsați-i să știe că nu vrei să se rănească.
  • Spune ceva de genul: "Încă îmi pasă de tine, și îmi pare rău că este atât de greu pentru tine."De asemenea, ați putea spune, "Mă doare să aud că spui că te vei răni. Chiar dacă relația noastră nu funcționează, încă mai cred că sunteți o persoană minunată."
  • Înțelegeți că nu vă vor crede când spui asta. Lăsați-i să știe ce sunteți dispuși să faceți pentru ei, dar nu vă simțiți presați să faceți ceva ce nu vă simțiți confortabil.
  • Imaginea intitulată se desprinde cu cineva care amenință suicidul 2
    2. Evitați să intrați într-un argument. Nu provocați sau argumentați cu prietenul sau prietena dvs. cu privire la amenințările lor de sinucidere. Dacă simt că nu le luați în serios, ei se pot răni doar pentru a vă dovedi greșit.
  • De exemplu, evitați să spuneți ceva de genul: "Nu înseamnă cu adevărat că" sau, "spuneți doar că să mă facă să mă simt rău."În schimb, ați putea spune, "Îmi pare rău că te gândești așa."
  • De asemenea, puteți evita un argument prin utilizarea "I" declarații, cum ar fi "Sunt nemulțumit în această relație" Decat "Nu mă face fericit," care poate face persoana defensivă.
  • Păstrați tonul de voce moale și scăzut. Mențineți limba corpului deschis cu brațele și picioarele relaxate la părțile dvs. Când vă ridicați vocea și utilizați limbajul corpului intimidant (E.G. arme încrucișate sau pumnii bleled), un argument este mai probabil să apară.
  • Imaginea intitulată se desprinde cu cineva care amenință suicidul 3
    3. Mențineți limitele dvs. Lăsați prietenul sau prietena dvs. să știe că nu vă veți schimba mintea. Resetați motivul pentru care doriți să vă despărțiți. Fi la fel de bun ca tine, dar nu fi dornic-washy.
  • Ai putea spune ceva de genul: "Nu-mi pot sacrifica obiectivele pe termen lung pentru a rămâne în această relație, chiar dacă cred că ești o persoană minunată cu multe de oferit."
  • Imaginea intitulată se desprinde cu cineva care amenință suicidul 4
    4. Să reamintească persoanei că alegerile lor sunt ale lor. Spuneți prietenului sau prietenei că nu puteți controla dacă se sinucid sau nu.Nu-i lăsa să-și împingă vina pe tine.
  • De exemplu, dacă v-ați spus EX-ul, "Când am plecat, va fi vina ta", ai putea să răspunzi: "Nu vreau să te omori, dar asta e alegerea ta de a face, nu A mea. Nu pot controla ceea ce faci."
  • Imaginea intitulată se rupe cu cineva care amenință suicidul 5
    5. Spuneți persoanei că sunt definite de mai mult decât o relație cu dvs. Amintiți-vă prietenului sau prietenei lor calităților lor bune, talentelor și intereselor lor. Spune-le că nu au nevoie de o altă persoană să-i definească sau să le completeze.
  • De exemplu, spune ceva de genul: "Știu că e greu să mă gândesc acum, dar ești mult mai mult de jumătate din relația noastră. Veți merge la școala veterinară și faceți lucruri bune cu viața voastră. În timp, veți fi chiar mulțumiți de altcineva."
  • Să le reamintească că și ceilalți au grijă de ei. Când faceți acest lucru, listați anumiți oameni care le pot sprijini în acest timp.
  • Imaginea intitulată se rupe cu cineva care amenință suicidul 6
    6. Ajutați persoana să găsească resursele de care au nevoie. Găsiți o linie fierbinte sinucidere că prietenul sau prietena dvs. poate solicita sprijin. Încurajați-i să vorbească cu un terapeut sau un consilier și să-i ajute să găsească informații de contact pentru serviciile de sănătate mintală din zona dvs.
  • În U.S., Prevenirea de prevenire a sinuciderii naționale poate fi atinsă la 1-800-273-8255. Această linie telefonică este gratuită, confidențială și personală în jurul ceasului.
  • Crizăchat.Org este o alternativă bazată pe text online la liniile telefonice de telefon. Experții instruiți sunt disponibili de la 2 pm la 2 am, luni până duminică.
  • Wikipedia are o listă de linii de criză sinucidere pentru țările din afara U.S.
  • Metoda 2 din 3:
    Păstrarea tuturor în siguranță
    1. Imaginea intitulată se desprinde de cineva care amenință suicidul 7
    1. Ia în serios amenințarea persoanei. Nu ignorați iubitul sau amenințarea prietenei sau să presupunem că sunt bluffing. Ar putea fi, dar este întotdeauna mai bine să fii în siguranță decât să-ți pare rău. Presupune că sunt serioase și acționează în consecință.
    • Dacă persoana face o amenințări vagi de sinucidere, oferă să le ducă în camera de urgență locală sau să sunați la linia telefonică de criză de sinucidere la 1-800-273-8255.
    • Apelați un prieten sau un membru al familiei să vină cu persoana.
    • Nu le lăsați nesupravegheați, dar nu credeți că trebuie să fiți cel cu ei. Nu doriți ca ei să creadă că amenințările sinucidere sunt singura modalitate de a vă atrage atenția.
  • Imaginea intitulată se rupe cu cineva care amenință suicidul 8
    2. Sunați la 911 în caz de urgență. Dacă credeți că prietenul sau prietena dvs. este în pericol imediat de a răni singuri sau altcineva, apelați imediat poliția. Nu vă faceți griji dacă ați fi încredere în mod greșit situația - este întotdeauna mai bine errr aici pe partea de siguranță.
  • Încercați să aflați locația înainte de a apela poliția. Nu-i spuneți că chemați poliția când faceți acest lucru. Acest lucru va ajuta poliția să le atingă în timp util.
  • Imaginea intitulată se desprinde de cineva care amenință suicidul 9
    3. Alertă familia sau prietenii persoanei. Dacă vă temeți de siguranța partenerului dvs., asigurați-vă că cineva va privi pentru ex-ul dvs. după ce ați rupt lucrurile. Contactați unul sau doi membri ai familiei, prieteni sau colegi de cameră și spune-le despre preocupările dvs. Cereți-le să fie prezenți în gospodărie, astfel încât să poată oferi un suport suplimentar după descompunere.
  • Spune ceva de genul: "Hei, știu că nu este un lucru distractiv de vorbit, dar mă voi despărți de Emily în seara asta. Ea amenință să se rănească și sunt îngrijorat. Vrei să vii așa că are sprijin odată ce plec?"
  • Evitați să plecați până când alții nu au ajuns astfel încât să puteți fi siguri că persoana este în siguranță.
  • Alegeți persoanele pe care le cunoașteți sunt aproape de iubitul dvs. sau prietena dvs. în curând.
  • Imaginea intitulată se rupe cu cineva care amenință suicidul 10
    4. Ajungeți într-un loc sigur dacă vă simțiți pe cale de dispariție. Uneori, amenințările de auto-rău pot fi un semn că o persoană are o problemă mai mare cu violența. Dacă vă simțiți amenințat în orice moment în timpul despărțirii dvs., părăsiți situația. Finalizați ruperea telefonului dacă aveți nevoie.
  • Dacă iubitul sau prietena dvs. are o istorie de violență, se descompune cu ei la telefon sau într-un loc public.
  • Puneți-vă propria siguranță într-o situație periculoasă, chiar dacă vă este frică pentru cealaltă persoană.
  • Metoda 3 din 3:
    Care se ocupă de emoțiile dvs
    1. Imaginea intitulată se desprinde cu cineva care amenință suicidul 11
    1. Amintește-vă de ce este necesară descompunerea. Dacă vă simțiți hotărârea voastră, amintiți-vă că nici un bun nu va ieși din starea într-o relație nesănătoasă. Veți simți doar prins și resentimente dacă rămâneți. Cineva care încearcă să vă manipuleze prin amenințarea auto-rău va găsi în cele din urmă alte modalități de a vă manipula și tu.
  • Imaginea intitulată se desprinde cu cineva care amenință suicidul 12
    2. Evitați să vă țineți responsabil pentru ceea ce face persoana. Prietenul sau prietena ta vă pune într-o poziție emoțională teribilă, amenințând sinucidere dacă vă despărțiți, dar asta nu-și face acțiunile vina. Amintiți-vă că sunt propria lor persoană. Nu le puteți controla sau de a lua decizii pentru ei.
  • Dacă vă luptați cu vinovăția după descompunere, ar putea fi util să vorbim cu Acuselor.
  • Imaginea intitulată se rupe cu cineva care amenință suicidul 13
    3. Faceți finala de spargere. După ce terminați relația, continuați și nu vă uitați înapoi. Evitați să vă întoarceți împreună cu ex, chiar dacă le pierdeți. Amândoi aveți nevoie de timp și spațiu pentru a vă întrista pierderea relației, și trageți procesul de spargere va face ca vindecarea mai dificilă pentru amândoi.
  • Ar trebui să le eliminați din profilurile dvs. de social media.
  • Cereți prietenilor mutuali să nu vă vorbească despre dvs. despre ex.
  • Dacă aveți nevoie să comunicați cu ex, alegeți o modalitate prin care vă pot atinge, cum ar fi prin text sau prin e-mail.
  • Imagine intitulată Căutați ajutor pentru tulburarea bipolară (depresia maniacală) Pasul 12
    4. Se bazează pe prietenii și familia dvs. pentru sprijin. Nu trebuie să treceți numai prin această descompunere. Ajungeți la prieteni și membri ai familiei pentru ajutor și sprijin. Întrebați-i dacă sunt dispuși să vorbească cu dvs. când vă simțiți jos. Dacă aveți gânduri al doilea, ei vă pot convinge că ruperea este cea mai bună.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar