Cum să fii un bun ascultător

Fiind un bun ascultător vă poate ajuta să vedeți lumea prin ochii altora. Îți îmbogățește înțelegerea și vă extinde capacitatea de empatie. De asemenea, crește contactul cu lumea exterioară, ajutându-vă să vă îmbunătățiți abilități de comunicare. Abilitățile bune de ascultare vă pot oferi un nivel mai profund de înțelegere despre situația cuiva și vă ajută să știți ce cuvinte sunt cele mai bune de utilizat sau ce cuvinte pentru a evita. La fel de simplă ca ascultarea (și recunoașterea), o face bine, în special atunci când apar dezacorduri, ia efort sincer și o mulțime de practici. Dacă doriți să știți cum să fiți un bun ascultător, citiți mai departe pentru a începe!

Pași

Partea 1 din 3:
Ascultarea cu o minte deschisă
  1. Imaginea intitulată Fii un bun ascultător 1
1. Puneți-vă în pantofii celeilalte persoane. Este ușor să vă pierdeți în voi și să luați în considerare doar impactul celeilalte persoane "spune" pe tine. Dar ascultarea activă este blocată de gândirea dvs. interioară. În schimb, trebuie să deschideți și să vă uitați la problemele din perspectiva celeilalte persoane: și să presupunem că, dacă ați fi fost în pantofii lor, ați fi ajuns la aceeași concluzie și nu ați văzut-vă calea prin problema mai repede decât ei. Fiind un bun ascultător, acest lucru vă poate ajuta, de asemenea, să deveniți prieteni mai buni cu persoana, ajungând să aflați mai multe despre ele.
  • Amintiți-vă că aveți două urechi și o gură pentru un motiv. Aceasta înseamnă că ar trebui să ascultați mai mult decât vorbiți. Este mai benefică să ascultați decât să vorbiți. Când ascultați persoane, angajați în conversație și faceți contact vizual, astfel încât să știe că vă pasă de ceea ce spun (chiar dacă nu vă pasă, este încă politicos). Oamenii care ascultă mai mult sunt mai atenți și, prin urmare, mai atenți și au o mai bună înțelegere a lucrurilor. Asigurați-vă că ascultați cu adevărat și nu faceți altceva. Încercați să vă asigurați că sunteți complet concentrat asupra persoanei care vorbește și nu se ridică. Asigurați-vă că faceți contact vizual cu persoana, nu cu altcineva sau altceva.
  • În loc să judece imediat persoana care vorbește sau vine cu a "soluţie" imediat, luați timp să ascultați și să vă uitați la situația din perspectiva celeilalte persoane. Gândește-te cum te simți dacă cineva te-a judecat în tăcere. Acest lucru vă va ajuta să auziți cu adevărat persoana în loc să vă formați propriile opinii înainte de a înțelege cu adevărat situația la îndemână.
  • Imaginea intitulată Fii un bun ascultător al ascultătorului 2
    2. Evitați compararea experiențelor persoanei pe cont propriu. Deși ați putea crede că cel mai bun lucru pe care îl puteți face pentru a asculta cu adevărat este să comparați experiențele persoanei pe cont propriu, acest lucru este departe de adevăr. Dacă persoana vorbește despre rezolvarea unei deces în familie, puteți împărtăși o înțelepciune, dar evitați să spuneți, "Exact așa cum a fost cu mine..." Acest lucru poate apărea ca ofensiv sau insensibil mai ales atunci când comparați ceva cu adevărat serios pentru propriile experiențe mai puțin intense, cum ar fi compararea divorțului persoanei la relația dvs. de trei luni, acest lucru poate provoca disconfort persoanei vorbind.
  • S-ar putea să vă gândiți că acesta este cel mai bun mod de a fi util și de a aborda situația, dar acest tip de gândire este de fapt reductivă și poate face ca persoana să se simtă ca și cum nu asculți cu adevărat.
  • Evitați să spuneți "I" sau "pe mine" mult. Acesta este un bun indicator că vă concentrați mai mult pe dvs. decât pe situația persoanei.
  • Bineînțeles, dacă persoana știe că ați avut o experiență similară, atunci el sau ea vă poate cere în mod activ opinia. În acest caz, îl puteți oferi, dar fiți precauți cu privire la act ca experiențele dvs. sunt exact ca celelalte persoane. Acest lucru ar putea părea ca și cum tocmai încercați să faceți situații false pentru a fi de ajutor.
  • Imagine intitulată Fii un bun ascultător Pasul 3
    3. Nu încercați să vă ajutați imediat. Unii oameni cred că, atunci când ascultă, ei ar trebui, de asemenea, să-și schimbe uneltele pentru a găsi o soluție rapidă și ușoară a problemei persoanei. În loc de această atitudine, ar trebui să luați ceea ce spune persoana la valoarea nominală și să ia timp să se gândească la a "soluţie" Când persoana vorbește - și numai dacă el sau ea caută într-adevăr ajutor în acest fel. Dacă începeți să vă gândiți frenetic la toate corecțiile rapide pentru problemele persoanei, atunci nu veți asculta cu adevărat.
  • Concentrați-vă pe absorbția tot ceea ce vă va spune persoana. Numai după aceea puteți încerca cu adevărat să vă ajutați.
  • Limitați distragerile. Trăim într-o societate care este plină de atâtea distrageri. Ascultăm în mod constant atât de mult zgomot că este o provocare pentru a asculta cu adevărat o altă persoană. Pentru a fi un bun ascultător, trebuie să limitați distragerile în timpul conversației dvs., fie că este vorba de televiziune, telefoane sau întreruperi. Este nevoie de o decizie mentală de a limita distragerile atunci când ascultați altcineva.
  • Imaginea intitulată Fi un bun ascultător Pasul 4
    4. Simpatice. Arătați-le că vă pasă de la momentele potrivite, așa că știu că ascultați. Spune, de asemenea, lucruri mici, cum ar fi "Da" Când persoana vorbește despre ceva ce vor să fiți de acord (puteți spune prin tonul lor de voce) sau "Wow" Când persoana vorbește despre o tragedie sau ceva rău făcut împotriva lor. Spunând că aceste cuvinte le arată că nu sunteți doar ascultați, ci și acordați atenție. Spune aceste cuvinte la momentele potrivite și încet, astfel încât să nu ieșiți ca fiind să răsturnați și să întrerupeți. Încercați să apelați la partea voastră sensibilă și să mângâiați persoana dacă sunteți în primejdie. Dar, pe de altă parte, majoritatea oamenilor nu vor să fie ocupați. Atât de mângâietoare, dar nu vă faceți să pară mai mari decât ei.
  • Imagine intitulată Fii un bun ascultător Pasul 5
    5. Amintiți-vă ce vi sa spus. O parte importantă de a fi un bun ascultător este de a absorbi de fapt informațiile pe care le-a spus persoana. Deci, dacă persoana îți spune despre problemele sale cu cel mai bun prieten al său, Jake, și nu l-ai cunoscut niciodată pe tipul înainte, îmi poți aminti cel puțin numele lui, ca să te poți referi la el, făcând-o să pară ca tine " Re mai bine familiarizați cu situația. Dacă nu vă amintiți niciun nume, detalii sau evenimente importante, atunci nu va suna ca și cum ați ascultat.
  • Este bine dacă nu aveți o memorie ascuțită de ras. Cu toate acestea, dacă intenționați să opriți și să cereți clarificări sau să uitați cine este toată lumea, atunci da, nu veți ieși ca un ascultător foarte bun. Nu trebuie să vă amintiți fiecare detaliu, dar nu doriți ca persoana care vorbește să se simtă ca și cum trebuie să se repete de un milion de ori.
  • Imagine intitulată Fii un bun ascultător Pasul 6
    6. Urmare. O altă parte importantă de a fi un bun ascultător este că mergeți dincolo de a auzi doar persoana care are o conversație și nu te gândești niciodată la asta. Dacă doriți cu adevărat să vă arătați că vă interesează, atunci ar trebui să întrebați persoana despre situație data viitoare când sunteți singuri împreună sau chiar să-l împușcați sau chiar un text sau să dați un apel telefonic pentru a vedea cum progresează situația. Dacă este ceva serios ca un divorț iminent, o căutare de locuri de muncă sau chiar o complicație de sănătate, atunci poate fi foarte plăcută să vă arătați că vă îngrijiți, chiar dacă nu vi se cere. Nu vă opriți totuși dacă nu doresc să urmeze, să accepte decizia, dar să le spună că sunteți întotdeauna acolo pentru a le sprijini.
  • Persoana care a vorbit cu dvs. ar putea fi atinsă că ați făcut efortul de a gândi de fapt despre el sau ea dincolo de conversația dvs. și chiar să vă verificați pentru a vedea cum se îngrijește de el sau ea. Acest lucru ia abilitățile de ascultare la nivelul următor.
  • Desigur, există o diferență între urmărirea și nagging persoana. Dacă persoana v-a vorbit despre cum vrea să renunțe la slujba ei, probabil că nu doriți să trimiteți un text în fiecare zi, întrebându-se dacă a făcut-o încă, sau veți pune o presiune neînvăzătoare asupra situației și creați stres în loc de ajutarea.
  • Imaginea intitulată Fii un bun ascultător al ascultătorului 7
    7. Știți ce să nu faceți. Știind ce să eviți când încercați să fiți un bun ascultător poate fi aproape la fel de util ca știind ce să faceți. Dacă doriți ca difuzorul să vă ia în serios și să vă gândiți că sunteți respectuos, atunci aici sunt câteva lucruri generale pentru a evita:
  • Nu întrerupeți în mijlocul unui punct.
  • Nu interoghează persoana. În schimb, puneți ușor întrebări atunci când este necesar (eu.E.între lacune sau culme atunci când persoana nu vorbește).
  • Nu încercați să schimbați subiectul, chiar dacă este puțin inconfortabil.
  • Evitați să spuneți, "Nu este sfârșitul lumii" sau "Te vei simți mai bine dimineața." Acest lucru minimizează doar problemele persoanei și îl face să se simtă rău. Face contact vizual cu persoana astfel încât să vă ducă seama că sunteți interesat și ascultați.
  • Partea 2 din 3:
    Știind ce să spun
    1. Imaginea intitulată Fii un bun ascultător Pasul 8
    1. Fi tăcut la început. S-ar putea suna evident și trite, dar unul dintre cele mai mari obstacole în calea ascultării este rezistând nevoii de a vocea gândurilor impulsive. De asemenea, mulți oameni exprimă în mod fals empatia prin împărtășirea propriilor experiențe similare. Ambii "intestin" Răspunsurile pot fi de ajutor, dar ele sunt de obicei supraturate și, în cele din urmă, abuzate.
    • Puneți deoparte nevoile voastre și asteapta rabdator pentru cealaltă persoană să-și desfășoare gândurile în propriul ritm și în felul lor.
  • Imaginea intitulată Fii un bun ascultător Pasul 9
    2. Asigurați-vă persoana confidențialității dvs. Dacă persoana vă spune ceva destul de privat sau important, atunci ar trebui să clarificați că sunteți o persoană demnă de încredere care își poate ține gura închisă. Spune că persoana poate avea încredere în tine, că orice se spune că rămâne între voi doi și că cuvântul tău este legătura ta. Dacă persoana nu este sigură de faptul dacă puteți sau nu cu adevărat de încredere, atunci el sau ea va fi mai puțin probabil să se deschidă. De asemenea, nu forțați pe nimeni să vă deschidă, deoarece acest lucru îi face neconfortabil sau supărat.
  • Bineînțeles, când spui că ceea ce spune persoana va rămâne confidențială, ar trebui să fie adevărat, dacă nu există circumstanțe care să vă împiedice să vă păstrați-o, cum ar fi dacă persoana este suicidă și sunteți profund îngrijorată. Dacă nu puteți avea încredere în general, totuși, atunci nu veți fi niciodată un bun ascultător.
  • Imaginea intitulată Fii un bun ascultător Pasul 10
    3. Fi încurajator când tu do vorbi. Este important să utilizați empaticii care sună la intervale adecvate în timpul conversației, astfel încât difuzorul nu simte că nu ascultați deloc. Este util să "rezumați și restabiliți" sau "repetați și încurajați" principalele puncte. Acest lucru va ajuta conversația să se simtă lichid și va face vorbitorul mai puțin conștient de a vorbi. Iată ce ar trebui să faceți:
  • Repetați și încurajați: Repetați câteva lucruri pe care vorbitorul a spus și, în același timp, oferă feedback pozitiv ca încurajare. De exemplu, ați putea spune, "Pot să văd că nu ți-a plăcut să ia vina. Nici eu n-aș avea." Du-te ușor cu această tehnică, totuși. Utilizați sunetul empatic înapoi ca un amdge din timp în timp, deoarece dacă o depășiți, veți întâlni ca patronați.
  • Rezumați și restituiți: Este foarte util să rezumăm înțelegerea dvs. despre ceea ce "povestitor" a spus și a redactat-o ​​în propriile cuvinte. Acest lucru reasigură vorbitorului pe care l-ați ascultat cu adevărat ceea ce spune el și că tu "am înțeles". De asemenea, oferă vorbitorului o oportunitate de a corecta ipotezele greșite și concepțiile greșite din partea dvs.
  • Asigurați-vă că lăsați ușa larg deschisă cu declarații cum ar fi, "S-ar putea să fiu greșit, dar..." sau "...Corectați-mă dacă mă înșel." Această tehnică este deosebit de utilă atunci când vă aflați frustrat sau simțiți că focalizarea dvs. de ascultare este de răsturnare.
  • Imaginea intitulată Fii un bun ascultător Pasul 11
    4. Adresați-vă întrebări semnificative și împuternicite. Să se abțină de la sondaj sau să punem cealaltă persoană pe defensivă. Mai degrabă, scopul de a folosi întrebări ca mijloc prin care vorbitorul poate începe să ajungă la concluziile sale despre problemele ridicate. Acest lucru poate ajuta vorbitorul să-și facă propriile concluzii fără a suna judecată sau prea puternică. Iată câteva lucruri pe care trebuie să le țineți minte:
  • Odată ce ați arătat ascultarea empatică, este timpul să vă deplasați în ascultarea împuternicită: Reîncărcați întrebările pe care le cereți. De exemplu, "Nu ți-a plăcut să ia vina. Dar nu înțeleg de ce vă simțiți învinovățit, mai degrabă decât să fiți cerut să nu faceți ceva în felul acesta."
  • Formularea întrebărilor în acest mod prezintă vorbitorului cu o necesitate de a răspunde direct la ta lipsa de a apuca ceva. În procesul de răspuns, vorbitorul ar trebui să înceapă să treacă de la un răspuns mai emoțional la un răspuns mai logic și mai constructiv.
  • Imaginea intitulată Fii un bun ascultător al ascultătorului 12
    5. Așteptați ca persoana să se deschidă. În procesul de încurajare a unui răspuns constructiv, un ascultător activ trebuie să fie mereu atât de pacient și să lase vorbitorul să-și dobândească fluxul complet de gânduri, sentimente și idei. Acestea pot, la început, încep ca o scurgere, iar fluxul complet poate dura mult timp să se dezvolte. Dacă apăsați prea devreme și întrebați prea multe întrebări personale, de sondă, care pot avea de fapt opusul efectului dorit și poate face ca persoana să se simtă defensivă și să se rețină să împărtășească orice informație.
  • Păstrați răbdarea și păstrați-vă locul în "Teller`s" pantofi. Uneori vă ajută să vă imaginați de ce "povestitor" a lucrat într-o astfel de situație.
  • Imaginea intitulată Fii un bun ascultător Pasul 13
    6. Nu întrerupeți cu ceea ce simțiți sau vă gândiți la "spune". În schimb, așteptați ca cealaltă persoană să vă ceară opinia înainte de a rupe fluxul discursului lor. Ascultarea activă cere ascultătorului să-și rafină temporar propriile opinii și să aștepte cu răbdare pauzele corespunzătoare în conversație. Când conversația se rupe, furnizați un rezumat sau o concordanță empatică.
  • Dacă întrerupeți persoana prea curând, atunci el sau ea va fi frustrat și nu va absorbi pe deplin ceea ce spui. Persoana va fi dornică să termine să spună rolul său și veți provoca o neplăcere și o distragere a atenției.
  • Abțineți de la acordarea sfaturilor directe (cu excepția cazului în care vi se cere). În schimb, permiteți individului să vorbească situația și să-și găsească propriul drum. Aceasta împuternicește atât individul cât și pe tine. Cursul este cel mai probabil să ducă la o schimbare benefică și de auto-înțelegere pentru "povestitor" și pentru tine.
  • Imaginea intitulată Fii un bun ascultător Pasul 14
    7. Asigurați-vă vorbitorul. Oricare ar fi concluzia conversației, lăsați difuzorul să știe că ați fost fericit să ascultați și să fiți o placă sonoră. Clarificați că sunteți deschis la discuții suplimentare, dacă aveți nevoie, dar că nu îl veți presa deloc. În plus, asigurați-vă vorbitorului intenția dvs. de a păstra confidențialitatea discuției. Chiar dacă vorbitorul se află într-o situație teribilă și spunând ceva asemănător, "Totul va fi bine" pare a fi complet inadecvat, puteți liniști în continuare vorbitorul spunând că sunteți acolo pentru a asculta și pentru a vă ajuta.
  • Puteți chiar să strângeți mâna sau genunchiul vorbitorului, puneți un braț în jurul lui sau ea sau dați o altă atingere liniștitoare. Face tot ce este potrivit pentru situație. Nu doriți să vă depășiți limitele când vine vorba de atingerea.
  • Oferiți pentru a ajuta la orice soluții dacă aveți capacitatea, timpul și expertiza. Nu construiți speranțe false, deşi. Dacă singura resursă pe care o puteți oferi este să continuați să fiți un ascultător activ, faceți acest lucru foarte clar. Acest lucru, în sine, acesta este un ajutor extrem de valoros.
  • Imaginea intitulată Fii un bun ascultător al ascultătorului 15
    8. Când dați sfaturi, amintiți-vă pentru ao face neutru și nu prea influențați de propriile dvs. experiențe. Gândiți-vă la ceea ce este mai bine pentru persoana în cauză, mai degrabă decât ceea ce ați făcut, deși acest lucru poate ajuta.
  • Partea 3 din 3:
    Folosind limbajul corpului adecvat
    1. Imaginea intitulată Fii un bun ascultător Pasul 16
    1. A stabili un contact vizual. Contactul cu ochii este important atunci când ascultați. Dacă dați prietenului dvs. impresia că nu sunteți interesat și sunteți distrași, ei nu vă pot deschide niciodată. Când vine vorba de a fi un bun ascultător, este important să aveți contact vizual cu cealaltă persoană. Când cineva vorbește cu dvs., concentrați-vă direct pe ochii lor, astfel încât ei să știe cu certitudine că absorbiți fiecare cuvânt. Chiar dacă subiectul nu este interesant pentru dvs., cel puțin respectați și ascultați cu adevărat ceea ce trebuie să spună vorbitorul. Nu vă uitați în spațiu.
    • Concentrați-vă ochii, urechile și gândurile voastre numai pe el și deveniți un bun ascultător. Nu vă concentrați asupra gândirii la ceea ce veți spune în continuare, dar în schimb, concentrați-vă pe deplin pe ceea ce spune cealaltă persoană. (Amintiți-vă că este vorba despre persoana, nu tu.)
  • Imaginea intitulată Fii un bun ascultător al ascultătorului 17
    2. Dați vorbitorului dvs. atenția completă. Dacă doriți să fiți un bun ascultător, atunci este important să creați un spațiu fizic și mental favorabil. Îndepărtați toate distragerile și conferiți-vă toată atenția persoanei care are ceva de spus. Dezactivați dispozitivele de comunicare (inclusiv telefoanele mobile) și aranjați să discutați într-un loc fără distragere a atenției. Odată ce sunteți față-în-față, vă liniștiți mintea și acordați atenție ceea ce spune cealaltă persoană.Arătați-le că sunteți de ajutor.
  • Alegeți un loc liber de distragere sau alte persoane care vă pot atrage atenția. Dacă mergeți la o cafenea, asigurați-vă că vă concentrați asupra persoanei care vorbește, nu pe personajele interesante care intră și ieși din ușă.
  • Dacă vorbești într-un loc public ca un restaurant sau o cafenea, evitați să stați lângă un televizor care se află. Chiar dacă sunteți hotărâți să vă dați persoana toată atenția, poate fi tentant să vă uitați rapid la televizor, mai ales dacă echipa dvs. preferată joacă.
  • Imaginea intitulată Fii un bun ascultător al ascultătorului 18
    3. Încurajați vorbitorul cu limbajul corpului. Coborârea capului tău va indica faptul că înțelegi ce spune vorbitorul și îi va încuraja să continue. Adoptarea posturilor, a pozițiilor și a mișcărilor care sunt similare cu difuzorul (oglindire) vor permite difuzorului să se relaxeze și să se deschidă mai mult. Încercați să căutați direct în ochii lor. Nu numai că acest spectacol pe care îl ascultați, dar vă arată că aveți un interes real în ceea ce spun ei.
  • O altă modalitate de a încuraja limbajul corpului este să vă transformați corpul spre vorbitor. Dacă sunteți întors de la difuzor, atunci ar putea arăta ca și cum ai fi mâncat să pleci. Dacă vă traversați picioarele, de exemplu, traversați piciorul spre difuzor în loc de departe.
  • Nu vă traversați brațele peste piept. Acest lucru vă va face să apariți standul sau sceptic, chiar dacă nu simțiți așa.
  • Imaginea intitulată Fii un bun ascultător Pasul 19
    4. Ascultați activ să vă exprimați interesul. Ascultarea activă implică întregul corp și față - atât a ta, cât și cea a vorbitorului. Puteți fi liniștiți în timp ce vă simțiți clar că vă atârnați la fiecare cuvânt pe care vorbitorul le spune. Iată cum puteți profita din plin de situație, fiind un ascultător activ:
  • Cuvintele tale: Deși nu trebuie să spui, "Mmhmm," "Înțeleg," sau "Dreapta," La fiecare cinci secunde sau va începe să devină enervant, puteți arunca într-o expresie încurajatoare aici și acolo pentru a arăta că acordați atenție.Dacă acea persoană cu care vorbești cu adevărat înseamnă ceva pentru tine, atunci vei plăti cu siguranță atenție și îi vei ajuta să-și rezolve problema dacă există vreunul.
  • Expresia ta: Uită-te interesat și întâlniți privirea vorbitorului din când în când. Nu copleșiți vorbitorul uitându-vă cu atenție, dar reflectați prietenia și deschiderea la ceea ce ascultați.
  • Citeste printre randuri: Fiți întotdeauna alertă pentru lucrurile care au rămas nespecificate și pentru indici care vă pot ajuta să măsurați sentimentele adevărate ale vorbitorului. Urmăriți expresiile faciale și corpului "povestitor" Pentru a încerca să adune toate informațiile pe care le puteți, nu doar din cuvinte. Imaginați-vă ce fel de stare ar fi făcut să achiziționați astfel de expresii, limbaj corporal și volum.
  • Vorbiți la aproximativ același nivel de energie ca și cealaltă persoană. În acest fel, ei vor ști că mesajul trece și că nu este nevoie să repetați.
  • Imaginea intitulată Fii un bun ascultător al ascultătorului 20
    5. Nu vă așteptați ca ei să se deschidă imediat. Fiți răbdători și dispuși să ascultați, fără a da nici un sfat.
  • Încercați să repetați ceea ce spune cealaltă persoană pentru a confirma sensul exact. Uneori, cuvintele pot însemna două lucruri diferite. Cel mai bun mod de a confirma și de a evita neînțelegerile între conversațiști este de a repeta ceea ce spune cealaltă persoană, astfel încât cealaltă persoană știe că asculți și amândoi aveți aceeași idee.
  • Ia în considerare circumstanțele lor. Dacă sunt o persoană sensibilă, nu le dați "dragoste dură."
  • Sfaturi de ascultare

    Sfaturi de ascultare

    Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

    Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Nu dați niciodată sfaturi decât dacă vă întreb. Oamenii doresc doar să fie ascultați, să nu fie predați la.
  • Dacă vă gândiți la ce să spuneți în continuare, în timp ce cealaltă persoană vorbește, nu ascultați. Aveți scurtcircuitate capacitatea dvs. de a vă ajuta.
  • Evitați parrotizarea prin repetarea cuvântului propozițiilor pentru cuvânt. Acest lucru poate fi destul de enervant.
  • Când te uiți la persoana pe care o asculți, uită-te în ochii lor. Acest lucru arată că sunteți 100% concentrați pe ele și nu sunteți distrași de alte lucruri care se întâmplă. Îmbrățișați-vă ochii și evitați să vă uitați și să arătați necredință. Fii confortabil cu ceea ce se spune, în măsura în care este posibil.
  • Ascultarea mai dificilă devine, cu atât este mai important să ascultați.
  • Oamenii nu ascultă să înțeleagă, aud să răspundă. Lua în considerare.
  • Blocați toate distragerile din jurul vostru. Aceasta înseamnă oprirea telefonului mobil și abțineți să priviți fereastra sau să vă bucurați cu creionul.
  • Imaginați-vă că va fi un test pop pe subiect imediat după. Acest lucru vă va ajuta să vă acasa și să vă concentrați asupra punctelor cheie și să fiți atenți la detalii.
  • De acum încolo Ascultați persoana care vorbește cu dvs. și cu împrejurimile voastre, veți fi impresionați de ceea ce auziți. Observați doar oamenii și ascultați ceea ce spun și fac. Veți învăța foarte mult prin ascultare.
  • Întotdeauna încercați să vă îngrijiți sincer despre ce spun alte persoane, dacă găsiți subiectul plictisitor, atunci cel puțin să fiți politicos și să vă prefaceți că aveți grijă.
  • Nu fi nepoliticos, încercați cel mai greu să fii cât mai bun posibil.
  • Dacă nu înțelegeți ceva, nu vă fie frică să întrebați ce înseamnă.
  • Amâna o conversație importantă dacă nu sunteți în starea de spirit pentru a asculta. Este mai bine să nu vorbiți dacă nu sunteți gata. Este contraproductiv pentru a forța printr-o conversație unde sunteți prea distras de emoții, îngrijorări și lucruri externe care perturbe vibrațiile povestirii.
  • Fiind un bun ascultător este una dintre cele mai importante abilități dacă doriți să vă avansați cariera și să construiți relații semnificative cu oamenii.
  • Țineți minte că uneori trebuie să ascultăm "printre randuri", Dar există momente când trebuie să abordăm lucrurile la valoarea nominală și să mergem cu fluxul de desfășurare a tellerului.
  • Evitați trivializarea. Evitați comentariile ca, "Mii de oameni au această problemă, așa că nu vă faceți griji despre asta."
  • Trebuie să fii receptiv și să asculți totul, nu doar lucrurile pe care vrei să le auziți. Nu tot ceea ce doriți să auziți poate fi benefic și nu tot ceea ce nu doriți să fiți dăunător. Uneori, cele mai valoroase sfaturi sunt tocmai cele pe care nu doriți să le auziți. De cele mai multe ori oamenii vă vor spune doar lucrurile pe care doriți să le auziți pentru că le este frică de a vă ofensa.
  • La nod pentru a le arăta că sunteți deosebit de interesați și doriți să auziți mai multe.
  • Lăsați-i să vorbească cât de mult au nevoie înainte de a începe să le ataci cu întrebări. Înainte de a începe să spuneți ceva, cereți permisiunea lor.
  • Discutați cu cât mai mulți oameni, ascultați-le cu atenție și învățați din experiențele lor.
  • Avertizări

    Chiar dacă povestea pe care o împărtășește este "prea lung" Pentru a rămâne interesat, încercați cel mai bine să vă scuturați capul din ea și să ascultați ceea ce spun ei. S-ar putea să nu știți, dar șansele de a fi apreciați foarte mult pentru a asculta ceea ce au de spus. Acesta întărește legătura relației pe care o aveți amândouă.
  • Nu spuneți doar "uh huh", "da", sau NOD. Oamenii vor crede că sunteți prea distras să aveți grijă și să nu ascultați de fapt.
  • Încercați să vă ștergeți capul și să oferiți cealaltă parte atenția completă - faceți acest lucru încercând să vă concentrați ca și cum viața voastră depinde de ea
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar