Cum să decideți dacă să încheiați sau nu o prietenie după o luptă

Cele mai multe prietenii se vor confrunta cu probleme la un moment dat, iar prieteniile pot și se vor întoarce din lupte. Dar, în timp ce unele probleme sunt iertate și vor servi chiar la consolidarea prieteniei, alții pot fi despărțitori care vă pot lăsa să vă simțiți că trebuie să vă încheiați relația. Petreceți ceva timp gândindu-vă la lupta dvs. și prietenia dvs. pentru a determina dacă problemele dvs. pot fi depășite. Poate doriți să puneți prietenia pentru totdeauna sau puteți alege să faceți o pauză sau la distanță de la prieten.

Pași

Partea 1 din 3:
Gândește-te la lupta și prietenia ta
  1. Imaginea intitulată decide dacă să încheie sau nu o prietenie după o luptă Pasul 1
1. Luați în considerare motivele din spatele luptei voastre. De ce ți-au luptat doi doi? Uneori, prietenii nu sunt de acord și trebuie să clarifice aerul, la fel ca cuplurile argumente. Luptele nu este întotdeauna rău - vă puteți exprima sentimentele și rezolvați neînțelegerile. Dar, uneori, o luptă poate fi mai mare decât un dezacord simplu, și vă poate face să vă reevaluați prietenia.
  • Știți limitele. Pot exista unele comportamente pe care le considerați de neiertat. De exemplu, este posibil să nu puteți tolera trădări, bârfe sau înșelăciune. Dacă lupta dvs. a traversat una dintre aceste linii, puteți decide că trebuie să încheiați prietenia.
  • Uneori, prietenii pot lupta peste diferite valori. Dacă este cazul, este posibil să doriți să determinați dacă împărtășirea diferitelor sisteme de credință este un întrerupător. De exemplu, în timp ce este posibil să nu împărțiți aceleași opinii politice, este ceva ce puteți trece? Poate că ați putea fi de acord să nu vorbiți despre politică sau să vă împărtășiți opiniile fără a vă susține și de a fi de acord să vă opriți dacă lucrurile sunt ostile.
  • Imaginea intitulată decide dacă sau nu să încheie o prietenie după o luptă cu pasul 2
    2. Uită-te la istoria prieteniei tale. Unii prieteni pot fi doar mai confruntați și au lupte între ele sunt comune. Unul sau amândoi dintre voi poate avea anumite comportamente care declanșează întotdeauna argumente. De asemenea, puteți observa modelele de luptă în relația dvs., mai ales dacă ați fost prieteni pentru o vreme.
  • Luați în considerare personalitățile dvs. S-ar putea să fiți doi oameni care doresc să argumenteze - cu toată lumea sau unul cu altul - foarte mult. Atâta timp cât funcționează pentru amândoi, atunci probabil că nu este necesar să se încheie prietenia. Dar dacă simțiți că vă luptați foarte mult, ați putea dori să vă gândiți să discutați cu prietenul dvs. despre argumentând mai puțin.
  • Tu și prietenul tău vă puteți găsi întotdeauna luptând din cauza obiceiurilor proaste ale cuiva - de exemplu, sunteți întârziată permanent în întâlnirea cu prietenul dvs. Dacă este cazul, ar putea fi mai bine să abordăm comportamentul, mai degrabă decât să încheie prietenia.
  • De exemplu, este posibil să observați că dvs. și prietenul dvs. nu discutați pentru întinderi lungi la un moment dat, apoi toate brusc au o lovitură imensă care nu vă lasă să nu vorbiți timp de câteva săptămâni. Poate doriți să discutați cu prietenul dvs. despre faptul că este mai deschis pentru a împărtăși atunci când nu sunteți de acord cu ceilalți la acel moment, mai degrabă decât să lăsați resentimente să se acumuleze.
  • Imaginea intitulată decide dacă să încheie sau nu o prietenie după o luptă 3
    3. Gândește-te la comportamentul prietenului tău. Prietenul tău are un model de luptă frecvent cu alți prieteni? Provoacă lupte sau termină o mulțime de prietenii? Dacă se pare că acesta este un model cu prietenul tău, poate doriți să luați măsuri pentru a pune capăt prieteniei. Probabil va fi dramă din nou în viitor.
  • Dacă prietenul tău este genul de persoană care se mișcă mereu pe dramă și te face să te simți ca și cum te plimbi pe ei în jurul lor, teamă că vei spune un lucru greșit, este probabil cel mai bine să te distanzi de ei.
  • Imaginea intitulată decide dacă să încheie sau nu o prietenie după o luptă cu pasul 4
    4. Luați în considerare sentimentele dvs. despre prietenie. Cum vă simțiți când sunteți cu prietenul dvs? Prietenul tău te ridică, te face să te simți bine despre tine, să te asculți și să te sprijini? Sau vă simțiți că prietenia dvs. nu este autentică, sau că sunteți întotdeauna ușurați la sfârșitul timpului împreună? Dacă prietenia dvs. vă lasă să vă simțiți mai drenați decât ați împlinit, poate fi timpul să mergeți mai departe.
  • Este posibil să aveți simptome de stres fizic sau emoțional de fiecare dată când vă aflați în jurul prietenului dvs. De exemplu, simțiți un nod în stomac sau într-o strângere în piept când sunteți în jurul prietenului dvs? Te simți anxios, iritabil sau competitiv în prezența lor? Dacă da, s-ar putea să nu fie cea mai sănătoasă prietenie pentru dvs. și poate doriți să dezactivați.
  • Partea 2 din 3:
    Vorbind despre asta
    1. Imaginea intitulată decide dacă să încheie sau nu o prietenie după o luptă cu pasul 5
    1. Găsiți o persoană de încredere pentru a vorbi. Alegeți o persoană de încredere pentru a vorbi cu cine nu va bârfe despre conversație în cercul dvs. de prieteni. Să fie cât mai obiectiv posibil atunci când explicați circumstanțele și cereți o opinie imparțială.
    • Vorbind despre problema dvs. cu familia, un prieten, un terapeut sau un membru al clerului vă poate ajuta să ajungeți la o decizie bună cu privire la modul cel mai bun pentru a face față situației.
    • Dacă se întoarce la prietenul dvs. că ați vorbit despre ei în spatele lor (chiar dacă nu a fost o conversație negativă), atunci este posibil să nu fiți în scaunul șoferului de a termina mai mult. Tu și prietenul tău ați avut deja o luptă destul de rău pentru a vă gândi dacă prietenia poate supraviețui sau nu. Nu complici lucrurile vorbind despre asta cu cineva pe care amândoi știți - vorbiți cu cineva din afara cercului dvs. comun.
  • Imaginea intitulată decide dacă să încheie sau nu o prietenie după o luptă cu pasul 6
    2. Aflați ce gândesc ceilalți despre comportamentul dvs. Întrebați un prieten, membru al familiei sau chiar prietenul pe care l-ați luptat (dacă vă vorbești unul cu celălalt) despre cum ați contribuit la luptă. Poate că vă pot ajuta să vedeți ceva în personalitatea voastră care contribuie la problema prieteniei dvs. Asigurați-vă că vă gândiți la feedbackul pe care persoana vă oferă și de ce ar putea să vă ofere acest feedback.
  • Dacă credeți că lupta dvs. a fost mai mult despre propriile dvs. probleme decât prietenul dvs., discutați cu prietenul dvs. despre el. Ai putea spune: "Cred că o parte din motivul pentru care lupta noastră a fost atât de rea a fost pentru că am avut de-a face cu o mulțime de stres în ultima vreme. Am luat-o pe tine și îmi pare rău, "sau" am tăiat prietenii în trecut după ce am luptat cu ei și cred că este un model cu mine."
  • Dacă conversațiile dvs. dezvăluie modele în comportamentul dvs. care vă tulbură, atunci vă puteți dori să căutați ajutor profesional. De exemplu, prietenii și familia îți spun că aveți un temperament volatil, atunci poate doriți să căutați ajutor. Luați în considerare vorbirea cu un consilier despre preocupările dvs.
  • Rețineți că abilitățile bune de comunicare sunt esențiale pentru relațiile sănătoase. Lucrați la Construirea abilităților dvs. de comunicare și limbajul trupului pentru a vă exprima mai eficient prietenilor, familiei și colegilor.
  • Imaginea intitulată decide dacă este sau nu să încheie o prietenie după o luptă de luptă 7
    3. Discutați lupta cu prietenul dvs. Dacă tu și prietenul tău sunteți în termeni de vorbire, ați putea decide să vorbiți despre luptă și să vă dați seama ce a mers prost și încercați compromite cu ei. Asigurați-vă că faceți acest lucru atunci când sunteți liniștiți și capabili să vă păstrați emotiile în verificare. Poate fi bine să așteptați câteva zile pentru a trece peste emoțiile brute.
  • Găsiți un timp și loc pentru a vorbi în mod privat. Ai putea spune: "Cred că trebuie să vorbim despre ce sa întâmplat. Ai putea să mă întâlnești în această după-amiază?"
  • Nu intrați în conversația dvs. cu o agendă. Păstrați o minte deschisă despre ceea ce are prietenul dvs. și ascultă perspectiva lor. Amintiți-vă, nu doriți să vă continuați lupta, doriți să vă dați seama dacă această prietenie merită salvată.
  • Dacă prietenul tău devine argumentativ, ai putea spune: "Nu vreau să mă cert, vreau doar să-mi dau seama ce se întâmplă cu noi. Dacă nu putem face asta fără furie, atunci ar trebui să luăm o pauză."Ați putea decide să urmați mai târziu cu o altă conversație sau să luați decizia de a vă menține distanța de la persoană.
  • Compromisul poate fi o situație câștigătoare pentru dvs. și prietenul dvs. Pentru a găsi terenul de mijloc pentru un compromis, încercați să puneți întrebări cum ar fi,"Este ceva în care trebuie să am ultimul cuvânt și să fie corect?" "De ce am dreptate?" "Este ceva care este de valoare pentru cealaltă persoană?" "Este în regulă că au propriile lor opinii asupra unei chestiuni speciale?" "Este conflictul meu cu această persoană sau cu problema mai importantă decât prietenia mea?" "Merită să cheltuiți atât de mult timp și de energie, sau ar fi timpul nostru mai bine petrecut într-o interacțiune mai pozitivă?"
  • Imaginea intitulată decide dacă să încheie sau nu o prietenie după o luptă cu pasul 8
    4. Discutați căci în care ați putea schimba. Tu și prietenul tău ar putea discuta ce vedeți fiecare dintre dvs. ca probleme în relația dvs. și dați seama de modul în care fiecare dintre voi poate ajuta la rezolvarea problemei. Asigurați-vă că amândoi păstrați o minte deschisă și asculta la ceea ce are de spus cealaltă persoană.
  • Denumiți problema și sugerați o remediere. De exemplu, poate că prietenul tău nu este bun la întoarcerea textelor și a apelurilor. Ai putea spune: "Nu trebuie să răspundeți la fiecare text, dar îmi doare cu adevărat sentimentele atunci când nu comunicați cu mine, mai ales când trebuie să vorbesc cu cineva. Crezi că ai putea face o treabă mai bună de a răspunde la mine?"
  • Ascultați preocupările prietenului tău. Să recunoască punctul lor de vedere. De exemplu, ați putea spune: "Văd cum credeți că vă ignoram când vorbeam cu Juan. Îmi pare rău că te-am rănit. Ceea ce am făcut a fost ..."
  • Partea 3 din 3:
    Care acționează asupra deciziei dvs
    1. Imaginea intitulată decide dacă să încheie sau nu o prietenie după o luptă Pasul 9
    1. Ia ceva timp să te gândești la asta. Nu luați decizii din furie. Asigurați-vă că vă puteți separa de emoțiile dvs. înainte de a ajunge la o decizie cu privire la ceea ce doriți să faceți în continuare.
    • Ați putea face o listă cu toate motivele pentru care doriți să rectificați lucrurile cu prietenul dvs., apoi faceți o altă listă cu toate motivele pentru care doriți să încheiați prietenia. Examinați listele alături de alta pentru a vă ajuta să vă luați decizia.
    • De asemenea, puteți petrece ceva timp Scrierea într-un jurnal despre sentimentele tale. Scrierea vă ajută să vă clarificați emoțiile și vă poate ajuta să luați o decizie.
    • Imaginați-vă viața fără această persoană în ea. Gândiți-vă la modul în care încetarea prieteniei ar afecta viața dvs. mai bună și pentru mai rău. Puteți pierde niște prieteni reciproci, puteți să le vedeți frecvent și vă simțiți inconfortabil în prezența lor sau vă puteți simți ușurat că nu veți mai trebui să vă ocupați de ei.
  • Imaginea intitulată decide dacă sau nu să încheie o prietenie după o luptă cu pasul 10
    2. Luați în considerare trageți înapoi de la prietenul dvs. Mai degrabă decât să terminați prietenia, ați putea decide să puneți o anumită distanță între dvs. și cealaltă persoană. Nu trebuie să fie o relație all sau nimic. Punerea unei distanțe între dvs. și prietenul dvs. nu necesită neapărat o conversație și se poate întâmpla în mod natural.
  • De exemplu, ați putea decide să rămână prietenos cu această persoană la serviciu sau la școală, dar decideți să nu mai stați cu ei în afara acestui mediu.
  • Ați putea decide să opriți mesajele text sau să sunați cât de frecvent.
  • Ați putea petrece mai mult timp agățat cu alți prieteni, în special cei dintr-un alt cerc social.
  • Ai putea a face prieteni noi luând noi hobby-uri sau activități.
  • Imaginea intitulată decide dacă să încheie sau nu o prietenie după o lovitură de luptă 11
    3. Ia în considerare luarea unei pauze în schimb. În loc să decideți să încheiați prietenia, ați putea sugera prietenului dvs. că voi doi decideți să faceți o pauză unul de celălalt pentru o vreme. Ați putea fi de acord cu o perioadă de timp vă mențineți distanța unul de celălalt și apoi reevaluați decizia în câteva săptămâni sau luni.
  • Ai putea spune, "Chris, poate că este mai bine să ne păstrăm distanța unul de celălalt pentru un pic. Am fost destul de nebuni și probabil că există încă niște sentimente dure. Deci, de ce nu ne răcească, apoi vorbim din nou în câteva luni?"
  • Sunt de acord să vorbească din nou după ce timpul a trecut. Apoi puteți vedea dacă sentimentele voastre s-au schimbat unul spre celălalt. Dacă nu au, ar putea fi timpul să se încheie prietenia.
  • Imaginea intitulată decide dacă este sau nu să încheie o prietenie după o luptă cu pasul 12
    4. Sparge-te bine. Dacă decideți Terminați-vă prietenia, Fii respectuos și vorbește cu prietenul tău despre asta. Nu-i "fantomă" sau ignorați-le. Probabil va fi o conversație incomodă, dar vorbind cu ei despre decizia dvs. este lucrul responsabil de făcut.
  • Recunoaște sentimentele lor. Ai putea spune: "Știu că ai putea fi supărat să auzi asta, dar după lupta noastră, am făcut o mulțime de gândire și îmi dau seama că nu mai vreau să fiu prieteni."
  • Scuza Pentru rolul dvs. în luptă, chiar dacă ați luat decizia de a pune capăt prieteniei. Acesta arată că acceptați responsabilitatea pentru comportamentul dvs. și vă poate ajuta să faceți lucrurile mai ușor pe drum dacă voi doi trebuie să interacționați unul cu celălalt.
  • Imaginea intitulată decide dacă este sau nu să încheie o prietenie după o luptă cu pasul 13
    5. Evitați bârfele despre prietenul dvs.Ia drumul înalt indiferent de ce.Nu spuneți lucruri rele despre acea persoană și nu ascultați nimic rău despre el sau ei.Spunând lucruri rele sau încurajarea bârfei rele păstrează lucrurile să se gândească.
  • Ai putea spune, "Am avut diferențele noastre și m-am mutat.Nu vreau să o discutăm chiar acum."
  • Imaginea intitulată decide dacă sau nu să încheie o prietenie după o luptă cu pasul 14
    6. Găsește-ți pierderea. Terminarea unei prietenii poate fi dureroasă, chiar dacă era timpul să se încheie. Fi blând cu tine și permiteți-vă să vă întristați.
  • Permiteți-vă să vă exprimați emoțiile. Durerea te poate face să te simți trist, drenat, detașat, epuizat, supărat, anxios, vinovat și mai mult. Simțiți ce simțiți fără judecată. Suprimarea sentimentelor tale nu te va ajuta să mergi mai departe.
  • Practicați auto-îngrijirea. Auto-îngrijire sunt lucruri pe care le puteți face pentru a vă ajuta să vă îmbunătățiți sănătatea fizică, mentală, emoțională și spirituală. Auto-îngrijire arată diferit pentru toată lumea, deci luați ceva timp să vă gândiți la lucrurile pe care le bucurați de acest lucru vă ajută să vă simțiți mai bine. De exemplu, vă place să vă aflați în natură, să lucrați, să cântați sau să aveți cafea cu un prieten.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar